حتما تابحال واژههای کاشت مژه و اکستنشن مژه را بسیار شنیدهاید و میخواهید بدانید تفاوت این دو در چیست. با توجه به تنوع روشهای درمانی و زیبایی مژه ممکن است کمی در تشخیص انواع کاشت و اکستشن مژه با مشکل مواجه شده باشید. پیش از هر چیز توجه کنید که کاشت مژه توسط متخصص و کاشت آرایشگاهی مژه توسط مژهکار انجام میشود. زمانی که از کاشت طبیعی مژه صحبت میشود منظور از آن، کاشت مژه طبیعی قابل رشد توسط متخصص است که درست مانند مژههای اصلی خودتان رشد میکند و این کار به کمک پیوند فولیکولی انجام میشود. اما در صورتی که دائمی بودن کاشت مژه مدنظرتان نیست، مژهکار در آرایشگاه با استفاده از چسب مژه قوی میتواند مژه مصنوعی را به کمک چسبی که 2 تا 3 هفته ماندگاری دارد روی پلکتان بچسباند. کاشت مژه آرایشگاهی نیز خود دارای دو روش مختلف کاشت مژه و اکستنشن مژه است. در ادامه دقیقتر به توضیح هر یک از روشها خواهیم پرداخت.
کاشت مژه طبیعی توسط پزشک چگونه است؟
افرادی که به دنبال نتایج دائمیتر در کاشت مژه هستند بهتر است کاشت مژه را به پزشک خود بسپارند. به این ترتیب مژههای کاشته شده درست مانند مژه طبیعی رشد میکنند و میتوانید از زیبایی طبیعی آن لذت ببرید. این روش برخلاف کاشت مژه مصنوعی که در طول 3 الی 8 هفته نیاز به نگهداری، تمدید یا ریموو مژه دارند، به مراقبت خاصی احتیاج ندارد، علاوه بر این به مژههای طبیعیتان نیز هیچ آسیبی نمیرساند. زیرا کاشت مژه نیز از نظر تکنیکی نوعی جراحی کاشت مو به حساب میآید با این تفاوت که جراحی روی پلک دارای حساسیت بالاتری نسبت به بقیه نقاط بدن مانند پوست سر است. البته کاشت مژه نیز احتایج به مراقبت دارد اما نه به اندازه کاشت مژه مصنوعی. برای مثال ممکن است مژههای کاشته شده کمی بلندتر از مژه طبیعی خودتان شوند و نیاز به کوتاه کردن و اصلاح داشته باشند که خودتان به راحتی میتوانید آنها را اصلاح کنید. به هر حال فراموش نکنید که مژههای پیوندی در واقع همان موهای سر هستند که به مژه پیوند داده شدهاند بنابراین میزان و جهت رشد آنها شبیه موی سر است نه مژه و به همین دلیل است که باید زود به زود اصلاح شده، حالت داده شوند و در راستای موی مژه طبیعی فرد قرار بگیرند. اما نکته مثبت اینجاست که نتایج کاشت مژه دائمی نیز به اندازه کاشت موی سر دوام خواهد داشت مگر اینکه یک بیماری نادر ریزش مو برای فرد اتفاق بیافتد.
بنابراین کاشت مژه طبیعی روشی مطمئن و موثر برای بازگرداندن دائمی مژه زنده به پلک و چشمان شماست. در این حالت نوع کاشت پس از پیوند مژههای طبیعی، فولیکولهای مو ساقه مو را تغذیه کرده و باعث رشد طبییعی مژه خواهند شد. همانطور که پیشتر گفته شد ممکن است جهت رشد موی مژه پس از مدتی با جهت مژه خود فرد در یک راستا قرار نگیرد یا کمی صاف رشد کند در چنین حالتی باید با استفاده از فرمژه جهتی طبیعی به موها بدهید و آنها را فر کنید. امروزه کاشت مژه طبیعی بسیار پرطرفدار شده است و بسیاری از افراد به دنبال کلینیک و جراح کاشت مژه مجرب هستند تا بتوانند از نتایج طبیعی این جراحی بهره مند شوند و ظاهری زیباتر به چشمان خود ببخشند. از آنجایی که کاشت مژه با چشم سر و کار دارد باید دقت کنید که جراح کاشت شما از توانایی و مهارت کافی برای انجام این عمل برخوردار باشد. پیش از انجام عمل کاشت مژه کمی درباره پزشک و کلینیک موردنظرتان تحقیق کنید تا مطمئن شوید که بهترین خدمات کاشت مژه را به شما ارائه خواهند داد.
حتما بخوانید : لیزر موهای زائد بدن
کاشت مژه طبیعی برای مژه ضعیف و آسیب دیده
کاشت مژه برای مژه معمولا پس از یک تجربه ریزش مو یا پس از ضعیف و نازک شده مژههای طبیعی فرد انجام میشود. در برخی افراد استفاده بیش از حد از اکستنشن مژه ممکن است باعث ریزش دائمی مژه شده باشد. به این ترتیب اگر ریزش مژه در نتیجه “آلوپسی کششی” ایجاد شده باشد میتواند اثری مشابه آسیب به فولیکولهای پوست سر در اثر بافتن محکم، اکستنشن مو یا کشیدن مو را ایجاد کند. به همین دلیل اکثر کسانی که کاشت و اکستنشن مژه آرایشگاهی را انجام میدهند پس از مدتی دچار ریزش مژه طبیعی میشوند و باید مژههای خود را تقویت کنند و در صورتی که ریزش مژه زیاد باشد بهتر است گزینه کاشت مژه توسط دکتر را فراموش نکنند. اگر آسیب وارد شده به مژه زیاد نباشد، ممکن است ریزش مژه به طور موقت اتفاق افتاده و پس از مدتی دوباره خود به خود رشد کند اما اگر آسیب وارده به مژه جدی باشد حتما باید موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید و در صورت نیاز جراحی کاشت مژه را انجام دهید.
چه کسانی کاندید مناسبی برای جراحی کاشت مژه طبیعی هستند؟
معمولا بیماران نسبتا سالم و بدون زمینه بیماری پزشکی خاصی، کاندید مناسبی برای جراحی کاشت مژه هستند. با این حال بهتر است پیش از اقدام به کاشت، شرایط خود را به طور کامل برای پزشکتان توضیح دهید و طبق نظر او و در صورت نیاز اقدام به انجام جراحی کنید. در این میان، بیماران مبتلا به بیماریهای خودایمنی که دچار ریزش غیرطبیعی مژه شده اند برای انجام جراحی کاشت مژه گزینه مناسبی محسوب نمیشوند. همچنین بیمارانی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنند یا مستعد عفونت هستند نیز بهتر است جراحی کاشت مژه را انجام ندهند زیرا ممکن است خطرات بیشتری برای آنها اتفاق بیافتد.
کاشت مژه طبیعی چگونه انجام میشود؟
برای اینکه درک بهتری از جراحی کاشت مژه طبیعی داشته باشید بهتر است کمی درباره روند انجام آن بدانید. موهایی که قرار است برای انجام کاشت مژه استفاده شوند بیشتر از موی سر برداشته میشوند. در ابتدا موهای مناسب برای کاشت را روی سر انتخاب، اندازهگیری و کوتاه میکنند. موها معمولا از ناحیه پشت سر گرفته میشوند. در واقع این موها مژههای آینده شما خواهند بود که قرار است چشمانتان را زیباتر کنند. زمانی که موی کافی از پوست سر برداشته شد، ناحیه مژه آماده شده و بیحسی موضعی در محل کاشت مژه اعمال میشود. معمولا از لیدوکائین پی یا اپی نفرین برای جلوگیری از ایجاد احساس درد در این ناحیه استفاده میشود. سپس نوبت به ورود موها در محلهای کاشت مژه میرسد که باید تک تک و با دقت خیلی زیاد در محل مناسب خود قرار داده شوند. برای انجام عمل کاشت مژه لازم است لباس راحت بپوشید و یکی از اعضای خانواده یا دوستانتان در کنارتان باشند زیرا این جراحی بین 2 تا 4 ساعت طول میکشد و نیاز به کمک یک همراه خواهید داشت.
پس از کاشت مژه طبیعی چه کاری لازم است انجام دهیم؟
شاید این پرسش بسیاری از افراد باشد که باتوجه به حساسیت پلک، پس از جراحی کاشت مژه چقدر طول میکشد تا به بهبودی کامل دست یابیم؟ در ابتدا توجه داشته باشید که هر گونه تورم و کبودی ناحیه پلک پس از جراحی کاملا طبیعی است و ممکن است گاهی بهبودی در این حالت در طول چند هفته اتفاق بیافتد. با این حال جایی که موهای مژه از آنجا گرفته شده که معمولا پشت سر شماست در عرض چند روز بدون ناراحتی زیاد به حالت عادی بازمیگردد اما مژههای کاشته شده روی پلک ممکن است تا چند روز پس از جراحی کبودی داشته باشند یا موهای جدید شروع به ریزش کنند. التیام درد و کبودی چشم ممکن است از چند روز تا چند هفته طول بکشد و برای مشاهده رشد مژه جدید هم باید کمی صبور باشید. پس از ریزش اولیه مژه کاشته شده به زمان زیادی در حدود 4 تا 6 ماه زمان نیاز دارید که بتوانید رشد طبیعی مژه کاشته شده را ببینید. نتایج این جراحی به مرور زمان قابل توجه خواهند شد و پس از گذشت 12 ماه میتوانید از مژه زیبای خود لذت ببرید. اما به طور کلی باید بپذیرید که علی رغم هزینههای بالایی که جراحی کاشت مژه در بردارد نتیجه کاشت قابل تضمین نیست و نتیجه از فردی به فرد دیگر کاملا متفاوت خواهد بود. حتی ممکن است گاهی مژهها به طرف چشم رشد کنند و باعث تحریک چشم شوند که البته با کوتاهی مژه و نحوه حالت دهی به آن با فرمژه قابل اصلاح خواهد بود. علاوه بر این درصد موفقیت کاشت مژه به مراقبتهای بعد از انجام آن نیز بستگی دارد.
حتما بخوانید : کاشت ابرو در تهران
مراقبتهای بعد از جراحی کاشت مژه طبیعی
و اما چرا مراقبتهای بعد از کاشت مژه اهمیت زیادی دارند؟ ابتدا در نظر داشته باشید که شما برای جراحی کاشت مژه هزینه زیادی پرداخت میکنید بنابراین قطعا ارزش دارد که تنها با رعایت چند نکته در حفظ مژههای کاشته شدهتان شانس موفقیت کاشت مژه خود را بالا ببرید. با توجه به نکات زیر میتوانید پس از کاشت مژهها از آنها مراقبت کنید:
- تا 48 ساعت مژهها را خیس نکنید.
- در 48 ساعت اول بهتر است از دوش گرفتن و شستن چشم با آب خودداری کنید. آب میتواند باعث شکسته شدن پیوندهای مژه شود. اما بعد از گذشت 48 ساعت آنها را به طور منظم شستشو دهید.
- در صورتی که بعد از 48 ساعت مژهها را شستشو ندهید، بقایایی که در اطراف خط مژه مانده است باعث ایجاد عفونت در اطراف چشم خواهد شد.
- تا مدتی از آرایش کردن چشم خودداری کنید مخصوصا از ریمل زدن حتی ریملهایی که تحت عنوان ریمیل مخصوص اکستنشن عرضه میشوند نیز اثر بدی روی کاشت مژه خواهند داشت. در صورتی که میخواهید از ریمل استفاده کنید نیز بهتر است از ریمل مبتنی بر آب استفاده کنید که به راحتی شسته و از روی مژهها پاک میشود. اگر ازخط چشم استفاده میکنید نیز باید مبتنی بر آب باشد و سعی کنید آرایشتان به مدت طولانی روی مژه باقی نماند.
- اگر عادت دارید چشمهایتان را با دست لمس کنید باید این عادت را ترک کنید زیرا باعث ریزش مژهها خواهد شد.
- از سایه چشم پودری نیز پس از کاشت مژه استفاده نکنید زیرا پودر ممکن است بعد از مدتی به مژهها آسیب برساند.
- عادتهای خوابیدن پس از کاشت مژه بسیار اهمیت دارند، اگر به روی شکم یا پهلو بخوابید ممکن است مژهها خرد شده و ماندگاریشان کم شود. بهترین حالت این است که به پشت بخوابید به طوری که سرتان رو به بالا قرار بگیرد و مژه با رختخواب تماس نداشته باشد.
کاشت و اکستنشن مژه مصنوعی در آرایشگاه چگونه است؟
اکنون که متوجه شدیم جراحی کاشت مژه توسط پزشک به چه صورت انجام میشود، وقت آن رسیده که با روشهای کاشت و اکستنشن مژه و تمامی کارهای مربوط به زیبایی مژه که در آرایشگاه و توسط مژه کار انجام میشود نیز آشنا شویم. بسیاری از ما ممکن است تفاوت کاشت و اکستنشن مژه که در آرایشگاه انجام میشود را ندانیم. به همین دلیل در اینجا میخواهیم بپردازیم به شرح تفاوت این دو روش و هر آنچه که این دو روش کاشت مژه را از هم متفاوت میکند.
کاشت مژه مصنوعی
کاشت مژه موقت توسط آرایشگر و در آرایشگاه انجام میشود که کاملا با اکستنشن متفاوت است و گاهی دوام آن نیز بیشتر از اکستنشن مژه است. زیرا در کاشت مژه با استفاده از چسبهای بسیار قوی مژههای مصنوعی را روی مژه طبیعی متصل میکنند. به این صورت که مژههای مصنوعی ساخته شده از الیاف مصنوعی یا طبیعی در لابلای مژه طبیعی قرار گرفته و آنها را پرپشت تر نشان میدهند. در کاشت مژه مصنوعی معمولا باید چشم باز باشد و مژههای پلک پایین با استفاده از چسب ثابت نگه داشته شوند. پس از آن انتهای مژهها به صورت تک تک به چسب آغشته و روی مژه طبیعی وصل میشوند. چسب کاشت مژه مصنوعی معمولا ماندگاری بیشتری نسبت به اکستنشن مژه دارد ولی اگر پس از مدتی خاصیت و کیفیت چسب افت کند یا از مژههای مصنوعی خسته شوید میتوانید برای ریموو کردن مژه به آرایشگاه مراجعه کنید تا این کار را با دقت لازم و با استفاده از مواد مناسب ریموو چسب برایتان انجام دهند. یکی از مزیتهای کاشت مژه نسبت به اکستنشن مژه این است که مژه کاشته شدن دچار چرخش زاویه و ریزش زیاد نمیشود. برای انجام کاشت مژه مصنوعی در آرایشگاه به حدود یک تا دو ساعت زمان نیاز دارید که البته با توجه به مهارت مژهکار کمی متفاوت است.
اکستنشن مژه مصنوعی
همانطور که پیشتر توضیح دادیم علاوه بر جراحی کاشت مژه طبیعی توسط پزشک، اکستنشن و کاشت مژه مصنوعی هر دو در آرایشگاه توسط مژه کار انجام میشوند. شاید بتوان گفت بزرگترین فرق اکستنش و کاشت مژه آرایشگاهی در نحوه، مکان، تکنیک چسباندن مژهها و نوع چسبی است که از آن برای کاشت و اکستنشن استفاده میشود. اکستنشن مژه مصنوعی بر روی پلک بسته انجام میشود و تارهای مژه بیشتر در بالا و لابلای مژههای طبیعی قرار میگیرند و معمولا به خود پلک چسبانده میشوند نه مژههای طبیعی. اکستنش مژه از 2 تا 4 هفته ماندگاری دارد و در طول این مدت ممکن است شاهد ریزش مژههای اکستنشن شده باشید یا اینکه برخی از مژههای مصنوعی به دلیل شل شدگی چسب تغییر جهت میدهند و کم کم میریزند. در این روش دیگر احتیاجی به ریموو کردن چسب اکستنشن نیست زیرا با افتادن هر مژه، چسب آن نیز به همراه آن از پلک جدا می شود و پس از افتادن مژههای مصنوعی اثری از چسب روی پلک شما باقی نمیماند. این روش در مقایسه با کاشت مژه دوام کمتری دارد اما فشار کمتری بر روی مژهها وارد میکند و احساس سنگینی پلک نخواهید داشت زیرا وزن کمتری از چسب مژه را روی پلک خود احساس میکنید. این روش به دلیل حساسیت بیشتر نسبت به روش کاشت مژه مصنوعی به زمان بیشتری نیاز دارد. معمولا برای انجام اکستنشن مژه به 2 تا 4 ساعت زمان نیاز دارید.
سوالات متداول
فرق اکستنشن و کاشت مژه در این است که آن را در کلینیک و توسط پزشک انجام میدهید یا در آرایشگاه توسط مژهکار. اگر یک جراح برایتان مژه بکارد شما پس از مدتی مژههایی کاملا طبیعی و قابل رشد خواهید داشت درست مانند موهای قسمتهای دیگر بدن. اما اگر در آرایشگاه این کار را انجام دهید کاملا متفاوت است زیرا با استفاده از دو روش کاشت مژه و اکستنشن مژه آرایشگاهی مژههایی مصنوعی به کمک چسب مژه روی پلک یا مژه طبیعیتان متصل میشوند و پس از گذشت 2 تا 4 هفته نیز یا باید آنها را ریموو کنید یا اینکه خودشان میریزند. البته بسیاری افراد پس از گذشت این مدت زمانی به آرایشگاه مراجعه میکنند و کاشت یا اکستنشن مژه خود را تمدید میکنند.
اگر بخواهید مژه مصنوعی را در خانه و با استفاده از چسب مژههای معمولی بچسبانید دوام کمی دارد و پس از گذشت چند روز چسب آن از بین رفته و میافتد. هر چند چسبهای قویتر نیز با برندهای مختلفی برای انجام این کار وجود دارند اما بهتر است این کار را به مژه کار بسپارید و از تجربه او در زمینه کاشت یا اکستنشن مژه بهرهمند شوید. ولی اگر میخواهید مژههایتان طبیعی باشد و دائمی، میتوانید به پزشک مراجعه کنید تا در زمینه کاشت دائمی مژه طبیعی شما را راهنمایی کند.
اگر ماندگاری برای شما در اولویت است بهترین روش کاشت مژه طبیعی توسط جراح است که البته هزینه زیادی دارد. اما اگر به دنبال یک کاشت موقت و آرایشگاهی هستید هر دو روش کاشت مژه و اکستنشن مژه را میتوانید انتخاب کنید که معمولا کاشت مژه، در صورتی که از چسبهای با کیفیتی برای این کار استفاده شود ماندگاریاش بیشتری نسبت به اکستنشن مژه خواهد داشت.