برای بسیاری از افرادی که تاکنون کاشت مو با روش جراحی را تجربه نکردهاند این پرسش مطرح است که جراحی کاشت مو چگونه است و به چه روشی انجام میشود؟ آیا عمل جراحی کاشت مو درد و خونریزی دارد؟ و همه روشها به روش مشابهی انجام میگیرند یا اینکه با هم تفاوت دارند؟ کدام روش کاشت مو دائمی بهتر است؟ پاسخ همه این پرسشها به نظر پزشک و دلیل ریزش مو در هر فرد بستگی دارد و برای هر یک روش کاشت موی متفاوتی تجویز میشود. در اینجا با انواع روش کاشت مو با جراحی آشنا خواهیم شد.
کاشت مو با جراحی شامل چه روشهایی میشود؟
به طور کلی روشهای گوناگونی برای انجام جراحی کاشت موی سر وجود دارد که انجام هر یک از آنها با توجه به تجهیزات مورداستفاده و تکنیکهای خاص به کار رفته توسط جراح با سایر روشها متفاوت است.
روش FUE استخراج واحد فولیکولی:
در این روش ابتدا پشت سر تراشیده شده و فولیکولهای مو از روی پوست سر برداشته میشوند. سپس فولیکولهای مو به محلی که قرار است کاشت انجام شود، منتقل میشوند. کاشت FUE از دقت بالایی برخوردار است و نتایج حاصل از آن نیز بسیار طبیعی به نظر میرسند. از آنجایی که در کاشت FUE برداشت گرافتهای مو به صورت جداگانه صورت میگیرد نه به شکل نواری، به همین دلیل هم معمولا درد زیادی ندارد و جای زخمهای بزرگ روی سر باقی نمیماند. برداشتن فولیکولهای مو در روش FUE معمولا به صورت دستی انجام میشود. به طور کلی اکثر افراد میتوانند از روش FUE استفاده کنند به خصوص اگر یک بیمار کاندید مناسبی برای برداشت موی نواری نباشد، باید حتما از روش FUE برای آن بیمار استفاده کرد.
روش FUT پیوند واحد فولیکولی:
روش کاشت مو با جراحی FUT یک روش شامل برداشتن نواری از پوست به همراه فولیکولهای موهاست که معمولا در پشت سر قرار دارند. این روش شامل برداشتن یک نوار خطی از مو در ناحیه اهداکننده و سپس کاشت آن در ناحیه گیرنده است. از ناحیه اهداکننده، گروههای کوچکی از بافت حاوی فولیکولهای مو جدا شده و برای پیوند آماده میشوند. محفظههای ریز و جداگانهای در محل گیرنده که دچار طاسی شده است ایجاد میشود.
سپس گرافتهای آماده شده به صورت جداگانه در محل گیرنده قرار میگیرند. جراحی کاشت مو زنان به روش FUT نیز با برداشتن نواری از پشت سر انجام میشود که حداکثر تراکم مو را دارد. جراح مقداری از ماده بیحسکننده را روی پوست سر تزریق می کند و سپس موهای آن قسمت را جدا میکند. در مرحله بعد برشهای کوچکی به منظور کاشت ایجاد میشود. جراحی کاشت مو مردان با الگوی طاسی مشخص نیز به روش FUT معمولا موفقیت آمیز بوده است و بسیاری از جراحان از این روش برای کاشت مو در مردان استفاده میکنند. البته توجه کنید که افرادی که ریزش موی آنها ناشی از آلوپسی آرهآتا یا تریکوتیلومانیا باشد، گزینه خوبی برای انجام جراحی FUT نیستند.
روش SHI:
یک از جدیدترین تکنیکهای کاشت مو روش SHI است که به آن روش “برداشت و کاشت همزمان” نیز گفته میشود. مزیت عمده این روش در کاهش زمان کلی کاشت مو و بالا رفتن سرعت عمل کاشت است. در اصل نحوه کاشت مو در SHI مشابه روش FUE میباشد اما از این نظر متمایز است که یک گروه شامل 5 تا 6 جراح همزمان با هم جراحی را انجام میدهند و زمان کاشت به حدود 5 ساعت کاهش مییابد. در نتیجه در روش SHI گرافتها مدت زمان کمتری در معرض هوا میمانند. همچنین در این روش تعداد گرافتهایی که پس از عمل دچار ریزش میشوند نیز کمتر است. علاوه بر این، پیوندها بلافاصله رشد میکنند به همین دلیل بیمار خیلی زودتر از مزایای پس از کاشت مو بهره مند میشود.
-
روش SUT:
ویژگی بارز این تکنیک این است که فولیکول ها به صورت دستی پیوند زده نمیشوند بلکه توسط پانچ لیزری از محل اهداکننده جدا و سپس منجمد شده و در نهایت به مناطق موردنظر انتقال داده میشوند. به دلیل استفاده از ابزارهای مدرن و میکروموتورهای اتوماتیک به جای هولدرهای دستی و انجماد فولیکولهای مو در این روش، تا زمانی که گرافتهای مو کاشته میشوند، تخریب نخواهند شد. از آنجایی که این روش توسط دستگاههای پیشرفته انجام میشود، نسبت به روشهای قبلی عملکرد سریعتری در کاشت مو دارد و تراکم موی بهتری نیز ایجاد میکند. امروزه استفاده از تکنیک SUT با استقبال زیادی از سوی متقاضیان کاشت مو مواجه شده است زیرا باعث ایجاد اسکارهای قابل مشاهده برای فرد نمیشود و نسبت به سایر روشهای جراحی کاشت مو دوره نقاهت کوتاهتری دارد. این روش بیشتر مناسب افرادی است که دارای بانک موی قوی هستند. در صورتی که بانک موی متقاضی برای کاشت SUT مناسب باشد، امکان برداشت تا حدود 14000 تار مو برای پیوند مو وجود دارد. به طور کلی میتوان گفت که با توجه به ویژگیهای این تکنیک، نتیجه کاشت مو بسیار طبیعی است و اثری از کاشت مو باقی نخواهد ماند. این روش در حال حاضر از نظر متخصصان پوست و مو یکی از بهترین روشهای جراحی کاشت مو است.
-
روش FIT:
در روش FIT فولیکولها به صورت جداگانه و مستقیما از پوست سر خارج میشوند. این روش دقت زیادی ندارد به همین دلیل خطر آسیب رساندن به فولیکولها در آن وجود دارد. البته با این روش نمیتوان تعداد زیادی فولیکول را در یک جلسه جابجا کرد و تنها در حدود 1000 تا 1500 تار مو در هر جلسه قابل پیوند است. علاوه بر این، مهارت تیم جراحی در حفظ سلامت گرافتها و استخراج گرافتهایی با کیفیت بسیار اهمیت دارد. همچنین در روش FIT ممکن است جای زخم بر روی پوست تا مدتی باقی بماند.
-
روش BHT:
در این روش جراحی کاشت مو بدون استفاده از بانک موی سر و با استفاده از موی سایر نقاط بدن انجام میشود. در واقع افرادی که بانک موی سر ضعیفی دارند، برای انجام یک جراحی کاشت مو موفق باید از نواحی دیگر بدن برای برداشت فولیکول مناسب کاشت استفاده کنند، برای مثال برداشت تارهای مو از ریش یا سینه در این افراد میتواند گزینه مناسبی به جای برداشت فولیکول از پشت سر باشد. این روش به چنین بیمارانی این امکان را میدهد که از جراحی کاشت مو بدون تراشیدن سر با درصد بازدهی بالایی بهرهمند شوند.

جراحی کاشت مو درد دارد؟
جراحی کاشت مو به روشهای مختلف و معمولا به کمک بی حسی موضعی و آرامبخش انجام میشود، به این معنی که شما کاملا هشیار هستید ولی هیچ دردی احساس نمیکنید. البته هیچ یک از انواع جراحیهای کاشت مو نمیتوانند کاملا بدون درد باشند و ممکن است کمی ناراحتی موقت و کوتاهمدت داشته باشند اما به طور کلی کاشت مو برای اکثر افراد یک تجربه خوشایند و راحت است.
سوالات متداول)
1. جراحی کاشت مو چگونه است؟
به طور کلی جراحی کاشت مو به دو روش اصلی برداشت جداگانه تار مو و برداشت نواری انجام میشود. در روش اول تارهای مو به صورت تکی از محل اهداکننده مو برداشته و به محل گیرنده انتقال داده میشوند اما در روش دوم تارهای مو به صورت نواری برداشته میشوند. علاوه بر این، تکنیک مورد استفاده در هر روش و تجهیزات آن نیز کاملا متفاوت است.
2. کاشت مو با جراحی شامل چه روشهایی میشود؟
دو روش اصلی جراحی کاشت مو روش FUE و روش FUT هستند اما باتوجه به دستگاههای مختلف و تکنیکهای خاص به کار رفته در هر روش و نیز محل استخراج تارهای موی موردنظر برای جراحی کاشت مو، خود شامل روشهایی چون SHI، SUT ، FIT و BHT میشوند.
3. آیا جراحی کاشت مو درد دارد؟
به هر حال جدا کردن تارهای مو از محل رشد اصلی شان و کاشت آن ها در محلی دیگر با ایجاد برشهای سطحی بر روی پوست ممکن است کمی دردناک باشد اما به لطف وجود داروهای بیحس کننده چنین حالتی باعث آزار فرد نمیشود و قابل تحمل خواهد بود.
4. دوران نقاهت پس از جراحی کاشت مو چگونه است؟
زمان موردنیاز برای بهبودی هر فرد پس از انجام جراحی کاشت مو با توجه به هر بیمار و شرایط او متفاوت است. اکثر افراد با گذشت 7 روز بهبود مییابند در صورتی که ممکن است به دلیل شرایط مختلف بیمار زمان بهبودی او تا 2 هفته نیز طول بکشد.