خطرات زیادی سلامت موهای شما را تهدید میکند و روزانه افراد زیادی به بیماریهای مو و پوست سر مبتلا میشوند، بنابراین توجه به این موضوع اهمیت زیادی دارد. از سوی دیگر پیشگیری از عارضههایی که فرد ممکن است در آینده درگیر آن شود، بهتر از درمان آن است.
با آنالیز مو میتوانید به راحتی وضعیت سلامتی پوست و موی سر خود را بررسی کرده و در جهت بهبود وضعیت آن تلاش نمایید. در ادامه به بررسی هدف آنالیز مو و این نوع راه درمانی میپرداریم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه حتما تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
آنالیز مو چیست؟
به استفاده از دستگاههای تخصصی آنالیزور برای بررسی ساختار تار موها و شرح حال پوست کف سر آنالیز مو میگویند. با این روش، شما میتوانید وضعیت سلامتی پوست و موی خود را بررسی کرده و برای رفع خطرهای احتمالی نظیر ریزش، موخوره، کچلی، شوره و … تلاش کنید. البته این روش کاربردهای دیگری دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
با آنالیز کردن مو همچنین میتوانید به علل به وجود آمدن ریزش مو و کچلی، شوره سر و موخوره پی ببرید و با استفاده از نتایجی که به دست میآورید، این عارضهها را قطع نمایید. در آنالیز مو، به قسمتی از تار موهای فرد نیاز است تا به منظور کنترل و بررسی وضعیت سلامتی پوست و مو به لابراتور ارسال شود.
اختلال در عوامل تاثیرگذاری نظیر مواد معدنی، سنتز پروتئین و فلزات سنگین، سلامت پوست و موی سر فرد را به خطر میاندازد. پس از روشن شدن علت بیماری پوست و مو، پزشک مربوطه شروع به درمان تخصصی بیمار میکند و پس از قطع عارضه برای جبران آن تلاش میکند و راههای رویش مجدد مو را با دانستن پیش زمینه از وضیعت جسمی فرد آغاز میکند.
امروزه آنالیز کردن مو سبب شده است روند درمان و پیشگیری عوارض پوست و مو موفقیتآمیزتر پیش رود، زیرا پزشکان برای رفع عارضه هر فرد، درمان شخصی منحصر به فرد و رژیم غذایی انحصاری را استفاده میکنند.
حتما بخوانید : عوارض مصرف ماینوکسیدیل
کاربردهای دستگاه آنالیزور مو و هدف از آنالیز مو
در آنالیز مو، پزشکان سعی در بررسی عناصر موجود در بافت مو که شامل ۲۱ عنصر است، دارند. کم یا زیاد بودن هر کدام از این عناصر میتواند مشکلات زیادی را برای فرد رقم بزند.
دستگاه فوق تخصصی آنالیزور مو توانایی تشخیص بیماری مو، نشان دادن سطح رطوبت ساقه مو و آسیب دیدگی آن و تشخیص موخوره دارد. این دستگاه میتواند پزشک را از مرحله و فاز رشد کنونی موهای شما آگاه سازد و وضعیت ریشه مو را نشان دهد.
دستگاه آنالیزور مو گاهی برای تست DNA افراد، مورد استفاده قرار میگیرد. برای آنالیز مو تنها چند دقیقه زمان لازم است و به وقت زیادی نیاز ندارد. با استفاده از دستگاههای آنالیزور مو میتوانید از وضعیت غدد درون ریز و برونریز بدن نیز آگاه شوید و به درک درستی از متابولیسم بدن خود برسید.
در موارد بسیاری پزشکان از آنالیز مو برای تشخیص عارضه کمک میگیرند. برخی از اوقات افرادی که در ناحیه پوست سر بیماری دارند، از آنالیزور مو برای تشخیص ریشهای عارضه جهت درمان بیماری استفاده کرده و همچنین از این دستگاه برای افرادی که قصد لیزر موهای زائد خود دارند، استفاده میشود.
برای افرادی که درگیر کم پشتی مو و ریزش مو هستند نیز این روش استفاده میشود. عملهای زیبایی مو نظیر کاشت موی طبیعی با قابلیت رشد موی ابرو، ریش، سیبیل مژه و غیره به آنالیز پوست و موی فرد نیاز دارند.
موارد زیر در شکلگیری عوارض پوست و موی سر نقش بسزایی دارند:
- کمبود مواد معدنی در بدن
- زیاد بودن مواد معدنی در بدن
- وضعیت متابولیسم پروتئینسازی در بدن و میزان آن
- عملکرد غدد فوق کلیوی و تیروئیدی و سایر غدد
- نوع متابولیسم بدن
دستگاههای آنالیزور مو کاربردهای تخصصی و جزئی فراوانی دارند. در ادامه به بسیاری از این کاربردها اشاره خواهیم کرد:
- تشخیص شکستگیهای مو و موخوره، بررسی وضعیت این عارضه و آگاهی از میزان پیشرفت آن
- تعیین مقدار سبوم در اسکالپ، شوره سر و یافتن راه درست درمان
- تعیین مقدار آلرژیک بودن سر
- بررسی مقدار آسیب وارد شده به شفت مو
- بررسی مقدار اندازه ملانوسیتها و طیفهای رنگی
- نشان دادن وضعیت طبیعی مو (خشک، نرمال، چرب)
- بررسی ضخامت تار موها (نازک، متوسط، ضخیم)
- بررسی حالت مو (صاف، مجعد، فر، خیلی فر)
- بررسی سلامت فولیکول رشتههای مو
- تعیین اندازه تعداد تار موها در هر حفره سر تراکم فولیکول مو
حتما بخوانید : علائم ریزش مو
تفسیر آنالیز مو
تفسیر آنالیز مو با آزمایش خون بسیار متفاوت است؛ زیرا مقدار طبیعی بسیاری از عناصر در سطح مو با خون تفاوت زیادی دارد. برای مثال اگر آنالیزور مو سطح آهن در مو را کم نشان دهد، این کمبود لزوما نشانه کم بودن این عنصر در بدن نیست.
همچنین دلیل میزان بالای کلسیم در آنالیز مو، کلسیم بالای بدن نیست؛ بلکه ناتوانی بدن در مصرف کلسیم را نشان میدهد. افزایش کلسیم در بدن به تدریج سبب رسوب آن در مو میشود. علل این عارضه به غده تیروئید، آدرنال و افزایش مس در بدن برمیگردد. بهتر است تفسیر آنالیز توسط پزشک مربوطه انجام گیرد تا به نتیجهای درست برسد.
همانطور که گفته شد میزان بسیاری از عناصر مانند کلسیم، نشاندهنده کارکرد درست یا غلط اجزای مختلف بدن هستند. در مثالی دیگر، افرادی که سدیم در آنالیز موهایشان کمتر از پتاسیم، کلسیم و منیزیم باشد، درگیر کم کاری غده فوق کلیه هستند. زیرا هورمونهای ترشحی توسط این غده توانایی تنظیم مقدار سدیم خون را نداشته و کم بودن آن سبب رسوب کمتر سدیم در بافتهای نرم بدن مانند مو میشود.
پزشکانی که از اصول تغذیه و مو آگاه هستند، در آنالیز کردن مو و راههای درمانی عوارض مو موفقتر عمل میکنند. امروزه بسیاری از پزشکان متخصص قبل از تجویز دارو و رژیم غذایی برای بیمار، موی او را آنالیز میکنند. برنامههای درمانی که پزشکان پس از آنالیز کردن مو پیشنهاد میکنند شامل موارد زیر است:
- استفاده از مکملهای غذایی برای کنترل میزان مواد معدنی و ویتامین در بدن بیمار
- استفاده از محلولهای محرک رویش مجدد و رشد مجدد مو
- استفاده از برنامه و رژیم غذایی برای تنظیم مواد مغذی
- استفاده از گیاهان دارویی برای کنترل وضعیت هورمونها
حتما بخوانید : درصد موفقیت کاشت مو
سوالات متداول
آنالیز مو به منظور ریشهیابی و علت پیدایش عارضه در پوست و موی افراد و درمان انحصاری ریزش موی هر فرد انجام میشود.ش
آنالیز مو به پزشکان کمک میکند راه حل درمان ریزش موی هر فرد و قطع شوره و موخوره او را با برنامه غذایی انجام دهند. احتمال موفقیت و کارآمدی این روش درمان ریزش مو، نسبت به سایر روشها بسیار بالاتر است.
آنالیز مو با به کارگیری دستگاههای تخصصی آنالیزور مو و با استفاده از دستهای از تار موهای فرد انجام میشود.