لوگو کلینیک آسمان

22702530 - 021

Search
Close this search box.

مشاوره رایگان بگیرید!

برای دریافت مشاوره رایگان از متخصصین کلینیک کافیه فرم زیر رو تکمیل کنید

عجله دارید؟ تماس بگیرید
خطرات مصرف ماینوکسیدیل در مردان

خطرات و عوارض مصرف ماینوکسیدیل +موارد منع مصرف آن

فهرست محتوای مقاله

استفاده از محلول ماینوکسیدیل به طور معمول برای تقویت رشد مو و درمان کچلی زنان و مردان صورت می‌گیرد. بهتر است قبل از شروع مصرف، عوارض ماینوکسیدیل را بدانید و برای استفاده از آن درست تصمیم‌گیری کنید. این دارو مانند سایر داروها در کنار اثرات مثبتی که بر رشد موها می‌گذارد، عوارضی نیز دارد. در ادامه این مقاله شما را بیشتر با این عوارض آشنا خواهیم کرد.

عوارض مصرف ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل یکی از متداول‌ترین داروهایی است که پزشکان برای درمان ریزش و تقویت مو معرفی می‌کنند و از معدود داروهای رشد مو است که تاییدیه دارند. این محلول تقویت مو، عوارض زیادی به دنبال دارد که شامل موارد زیر می‌شود:

  • قرمز شدن پوست سر و در مواردی سرخی پوست صورت
  • به وجود آمدن آکنه در نواحی برخورد محلول و ایجاد آلرژی شدید در برخی افراد
  • احساس سوزش در نواحی سر که محلول بر آن استفاده شده است
  • رشد و ازدیاد موهای زائد صورت و نواحی مانند گوش
  • افزایش ریزش موها در مواردی اندک (به صورت موقتی این اتفاق می‌افتد.)
  • ایجاد التهاب در فولیکول‌های ریشه و تورم پوست در قسمت ریشه موها
  • متورم شدن نواحی از صورت مانند پیشانی
عوارض مصرف ماینوکسیدیل در مردان

علاوه بر این موارد، استفاده بیش از حد از ماینوکسیدیل ممکن است عوارض جدی‌تری به دنبال داشته باشد؛ بنابراین در میزان استفاده از این دارو اگر افراط شود، تاثیرات ماینوکسیدیل به شکل بدتر و عمقی‌تری ممکن است خود را نشان دهند؛ مانند موارد زیر:

  • افزایش وزن در طولانی مدت یا کوتاه مدت
  • احساس سبکی در سر
  • ایجاد بی‌حسی در دست‌ها و پاها یا حتی در نواحی از صورت
  • متورم شدن نواحی از بدن به خصوص دست و پاها
  • ایجاد سردردهای بسیار شدید
  • غش کردن (در موارد اندک)
  • ایجاد احساس گرگرفتگی بدن
  • تاری دید و ایجاد اختلال در بینایی چشم‌ها و بروز دردهای چشمی
  • احساس درد در قفسه سینه
  • احساس سرگیجه‌های شدید

 ناگفته نماند که خطرات ماینوکسیدیل در زنان و مردان یکسان نبوده و تاثیرات آن در بدن زنان و مردان با هم متفاوت است. در ادامه به بررسی جزئی‌تر تاثیرات ماینوکسیدیل در زنان و مردان می‌پردازیم. ما را تا انتهای این مقاله همراهی کنید.

حتما بخوانید : درصد موفقیت کاشت مو

عوارض ماینوکسیدیل برای آقایان

 از آنجایی که مکانیسم بدن آقایان با خانم‌ها متفاوت است، ماینوکسیدیل می‌تواند عوارض متفاوتی بر ساز و کار بدن آن‌ها داشته باشد. استفاده از ماینوکسیدیل در آقایان (در مواردی اندک)، سبب بروز مشکلاتی می‌شود که در ادامه درباره آن‌ها سخن خواهیم گفت.

ایجاد خارش و آلرژی پوستی پس از مصرف از متداول‌ترین عوارض ماینوکسیدیل است. ماینوکسیدیل در برخی افراد سبب ایجاد این مشکل می‌شود. برخی دیگر از عوارض و خطرات ماینوکسیدیل که پس از جذب بیش از حد پوست در مواردی اندک به وجود می‌آیند، در آقایان بیشتر دیده می‌شود. برخی از این موارد در زیر آمده‌اند‌.

  • لایه لایه شدن پوست سر که بسیاری از افراد آن را با شوره‌ سر اشتباه می‌گیرند‌.
  • افزایش سریع وزن
  • کاهش شدید میل جنسی
  • کاهش ناگهانی فشار خون
  • تاری دید و پایین آمدن قدرت بینایی

حتما بخوانید :  پروتز یا کاشت مو ؟

عوارض ماینوکسیدیل برای خانم‌ها

یکی از متداول‌ترین عوارضی که پس از مصرف ماینوکسیدیل برای خانم‌ها پیش می‌آید، درماتیت تماسی است. درماتیت تماسی ممکن است پس از چند دقیقه یا چندین ساعت پس از مصرف نمایان شود. علائم درماتیت تماسی شامل خارش، سرخی پوست، تحریک پوست، سوزش بیش از حد پوست و پوست پوست شدن پوست سر می‌شود.

افزایش موهای زائد نیز یکی دیگر از عوارض ناشی از ماینوکسیدیل است که سبب ناراحتی بسیاری از خانم‌ها پس از مصرف می‌شود. اگرچه این عارضه در آقایان بیشتر دیده می‌شود اما در خانم‌ها بیشتر باعث ناخشنودی می‌شود. زیرا آقایان به نسبت صورت پرموتری دارند و موهای زائد صورتشان بیشتر به چشم می‌آیند. این عارضه پس از یک تا دو ماه پدیدار می‌شود.

ماینوکسیدیل همچنین ممکن است سبب ریزش موی موقتی در خانم‌ها شود. استفاده از ماینوکسیدیل در رشد جنین نیز اختلال ایجاد می‌کند. ایجاد استفراغ، حالت تهوع و تغییرات در رنگ طبیعی مو از دیگر عوارض کوتاه مدت و بلند مدت ماینوکسیدیل برای خانم‌ها به شمار می‌آیند.

عوارض ماینوکسیدیل

موارد منع استفاده از ماینوکسیدیل

بسیاری از افراد بهتر است از مصرف ماینوکسیدیل خودداری کنند و با نظر پزشک متخصص پوست و مو، از روش‌های دیگر تقویت مو استفاده نمایند. البته برخی از این افراد با رضایت پزشک خود می‌توانند از این داروی رشد مو استفاده کنند. اما باید نکات بیشتری را رعایت کنند.

 خطرات ماینوکسیدیل در افرادی که زیر ۱۸ سال سن دارند، بیشتر است و فقط با نظر پزشک می‌توانند این داروی تقویت مو را مصرف کنند. علاوه بر این افراد، سالمندانی که بالای ۶۵ سال سن دارند یا درگیر بیماری‌های قلبی و خود ایمنی هستند، از مصرف ماینوکسیدیل منع می‌شوند. زیرا سیستم ایمنی آن‌ها بسیار ضعیف‌تر است.

افرادی که به تازگی عمل کاشت مو انجام داده‌اند، بهتر است بلافاصله ماینوکسیدیل را استفاده نکنند و بین عمل کاشت و استفاده از این محلول فاصله بگذارند. زیرا مصرف ماینوکسیدیل ممکن است سبب کاهش تاثیر کاشت مو شود.

به زنان باردار و یا زنانی که در دوران شیردهی هستند، مصرف ماینوکسیدیل توصیه نمی‌شود. زیرا این دارو در گروه C بوده و  به این معناست که بهتر است مصرف نشود و تنها با اجازه پزشک می‌توانند استفاده کنند. زیرا پس از مصرف ماینوکسیدیل در زنانی که در دوران شیردهی قرار دارند، دارو وارد شیر آن‌ها شده و به بدن نوزاد می‌رسد. این امر ممکن است سبب آسیب به نوزاد شود و در رشد او اختلال ایجاد نماید.

در هنگام مراجعه به پزشک پوست و مو بهتر است او را از بیماری‌های زمینه‌ای خود و داروهایی که استفاده می‌نمایید، آگاه کنید. در غیر این صورت ممکن است تجویز ماینوکسیدیل و استفاده از آن سبب آسیب رسیدن به شما شود.

موهای جذاب و با تراکم بالا را تجربه کنید!
کاشت موی طبیعی در تهران
موهای جذاب و با تراکم بالا را تجربه کنید!
کاشت موی طبیعی در تهران

راهکارهایی برای کاهش خطرات ماینوکسیدیل

 استفاده درست از ماینوکسیدیل می‌تواند خطرات آن را به پایین‌ترین حد برساند. کاهش خطرات ماینوکسیدیل سبب می‌شود که بتوانید  با خیال راحت از آن استفاده کنید و بیشترین تاثیر مثبت را از آن بگیرید.

قبل از استفاده از ماینوکسیدیل بهتر است دستورالعمل‌های درج شده بر روی بسته‌بندی دارو را با دقت خوانده و به آن عمل کنید. پیش از استفاده از ماینوکسیدیل پوست سر خود را با دقت بشویید و سپس کامل خشک کنید. البته استفاده از ماینوکسیدیل برای موهای مرطوب منعی ندارد.

در هنگام استفاده از محلول ماینوکسیدیل، قطره چکان را تنها یک میلی لیتر پر کرده و قطره قطره بر نواحی هدف بریزید. به آرامی ماینوکسیدیل را بر روی سر ماساژ داده تا به خوبی جذب پوست سر شود. در حین مالش دارو با دست بر روی پوست سر، می‌توانید آن را بیشتر مهار کنید تا بر روی پوست سر نریزد.

خطرات استفاده از ماینوکسیدیل

بسیار مهم است که از این دارو بیش از تجویز پزشک استفاده نکنید. زیرا با این عمل، جذب پوستی دارو را افزایش یافته و تاثیرات ماینوکسیدیل افزایش می‌یابد. از تماس ماینوکسیدیل بر سایر نواحی بدن به خصوص صورت خودداری کنید. زیرا جذب ماینوکسیدیل توسط بدن سبب عوارضی زیادی می‌شود.

در هنگام استفاده از ماینوکسیدیل و در طول درمان به هیچ عنوان داروی دیگری برای موهایتان جایگزین نکنید. ماینوکسیدیل را تا ۲۴ ساعت پس از رنگ مو و ۲۴ ساعت پیش از آن استفاده نکنید. در صورتی که استفاده از ماینوکسیدیل را در چند یا یک نوبت فراموش کردید، برای جبران دوز مصرفی را در نوبت‌های بعدی، سرخود و بدون نظر پزشک افزایش ندهید.

سوالات متداول

برای افراد باردار زیر ۱۸ سال، سالمندان و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، ممنوع است.

 با مشاهده علائم شدیدی مانند ایجاد آلرژی، غش، حالت تهوع و تاری دید بهتر است تا زمان مراجعه به پزشک آن را قطع کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط