بسیاری از مردان و زنانی که مشکل ریزش مو دارند یا نمیتوانند موهای شاداب و سالمی داشتهباشند، به کاشت مو یا پروتز مو فکر میکنند و در نهایت با یکی از این گزینهها به هدفشان میرسند. اما وقتی صحبت از کاشت مو و پروتز مو به میان میآید، بسیاری از بیماران با سوالاتی مواجه میشوند که تصمیمگیری را برایشان سخت میکند. کاشت مو یا پروتز مو؟ چگونه میتوانید تصمیم بگیرید که کدام گزینه برای شما مناسب است؟
قبل از اینکه توضیح دهیم چگونه میتوانید تصمیم بگیرید، میخواهیم روش درمانی پروتز مو را که امروز بسیار پرطرفدار است به شما بهتر بشناسانیم.
حتما بخوانید : کاهش ریزش مو با تغذیه
پروتز مو چیست؟
پروتز مو یک روش غیرجراحی برای کاشت مو است که میتوان به صورت آماده یا سفارشیساز آن را تهیه کرد. پروتز مو با کلاهگیس و موی مصنوعی که در بازار میبینید خیلی فرق دارد. پروتز از مواد خاصی ساخته شده که با توجه به ناحیه طاسی بیمار یا ناحیهای که تراکم مو در آن کم است، تهیه و نصب میشود. پروتز در یک لایه پارچهای با بافت بسیار ریز قرار میگیرد، که بسیار شبیه پوست سر است و تقریباً قابلدیدن نیست.
این بافت روی سر شما به گونهای نصب میشود که به پوست طبیعی سرتان اجازه تنفس میدهد و بسیار شبیه موهای واقعی به نظر میرسد. این موها دارای کیفیت عالی هستند، شبیه موهای واقعی یا شامل موهای واقعی انسان هستند. متخصصانی که این درمانها را انجام میدهند، قبل از تهیه پروتز، بسته به رنگ مو و پوست فعلی و همچنین بافت آن، پوست سر شما را به طور گسترده بررسی میکنند.
در ضمن اگر برای شما هم سوال است، نیازی به برداشتن پروتز در شب، زیر دوش یا در استخر نیست. پروتز باید هر 6 تا 12 ماه یکبار تمدید شود. درضمن کیفیت مواد و نحوه مراقبت از آن تعیین میکند که پروتز مو چقدر دوام دارد.
مراحل نصب پروتز مو
مراحل تهیه و نصب پروتز مو به شرح زیر است:
- ابتدا تصویری از پوست سر شما تهیه میشود که در آن نقاط طاسی یا نقاطی که تراکم مو در آن کم است، شناسایی شود.
- پس از به دست آوردن تصویر دقیق، پایه موها با استفاده از روش قالبگیری ساخته میشود. این پایه از مواد ضدحساسیت و غیرسمی ساخته میشود.
- موها با دقت و با در نظر گرفتن زیباییشناسی و طراحی خط موی ناحیه طاس، روی سر قرار میگیرند.
- سپس موها با استفاده از چسب، گره یا گیره در جای خود ثابت میشود.
حتما بخوانید : راهکار های موثر پرپشت کردن مو
بهترین روشهای اتصال پروتز مو
به طور کلی 3 روش مختلف وجود دارد که هم برای نصب پروتز موی سر زنانه و هم پروتز موی سر مردانه به کار میرود. متخصصی که قرار است این درمان را برای شما انجام دهد، با توجه به شرایط شما بهترین گزینه را انتخاب میکند. این روشها عبارتند از:
- چسب: در این روش از انواع چسبها برای ثابت کردن پروتز استفاده میشود. اگر مایل باشید هر شب پروتز خود را بردارید، از چسب موقت استفاده میشود. اما امکان استفاده از چسبهای ماندگارتری هم وجود دارد که 6 ماه تا یک سال پروتز موی شما را نگه میدارد. این چسبها از مواد ضدحساسیت و بیولوژیکی که با پوست سر سازگارند، تهیه میشود.
- گره: اگر مشکل شما تراکم کم موها باشد و نه طاسی، این روش هم در دسترس است. در این روش پروتز به ریشه موهای شما گره زده میشود. البته با رشد و بالا آمدن ریشه موها، لازم است دوباره پروتز در جای خود ثابت شود.
- گیره: گیرههایی وجود دارد که پروتز مو را روی پوست سر شما ثابت میکند. البته این روش موقتی است و روزانه باید تکرار شود.
مزایای پروتز مو
مهمترین مزایای پروتز مو به شرح زیر است:
- یک گزینه مطمئن و راحت است که بیماران زن و مرد در تمام گروههای سنی میتوانند از آن استفاده کنند.
- از آنجایی که این روش شامل هیچ گونه عمل جراحی نمیشود، تاریخچه پزشکی شما مهم نیست.
- نسبت به روشهایی مانند کاشت مو بسیار ارزانتر است.
- امکان رنگ کردن یا انجام هر فرآیند زیبایی روی این موها وجود دارد.
عوارض پروتز مو
مهمترین معایب پروتز مو به شرح زیر است:
- پروتز را باید 6 تا 12 ماه یکبار ترمیم کنید. یعنی هم خود پروتز هم چسب آن باید هرچند وقت یکبار عوض شود.
- امکان رشد باکتری زیر پایه پروتز وجود دارد. این نتیجه عدم دسترسی کافی برای شستشوی مناسب موها و پوست سر است.
- امکان خارش و التهابات پوستی در فصلهای گرم سال و در صورت تعریق وجود دارد.
حتما بخوانید : نتیجه نهایی کاشت مو
مقایسه کاشت مو و پروتز مو
هر دو روشهای کاشت مو و پروتز مو برای همه مردان و زنانی که حجم کافی مو روی سر خود ندارند و یا با مشکل نازکی یا طاسی مو دستوپنجه نرم میکنند، روشی ایدهآل است. با این وجود مقایسه دقیقتر کاشت مو و پروتز به شما کمک میکند، بهترین تصمیم را برای خود بگیرید. به این ترتیب مهمترین تفاوت پروتز مو با کاشت مو شامل موارد زیر است:
- کاشت مو درمانی به روش جراحی است. البته اگرچه این درمان در اتاق عمل انجام میشود، اما برشهای کاشت مو بسیار کم است. اما پروتز مو به هر حال جراحی محسوب نمیشود.
- کاشت مو روشی است که بدون توجه به تکنیکی که استفاده میشود، موهایی طبیعی و قابل رشد فراهم میکند. برخلاف موهای پروتز، در روشهای کاشت مو، ریشهها با استفاده از فولیکولهای خود شما در ناحیه گیرنده قرار میگیرند. پس از اتمام عمل کاشت مو و گذر از دوره نقاهت، موهای شما به طور طبیعی شروع به رشد میکند. اما در پروتز مو، فقط موهای طبیعی یا مصنوعی روی سر شما نصب میشود. این موها قرار نیست رشد کنند. اگر میخواهید پس از انجام عمل ظاهر طبیعیتری داشته و یک عمر با موهای خود زندگی کنید، کاشت مو انتخاب بسیار صحیحتری نسبت به پروتز است.
پروتز مو | کاشت مو | |
---|---|---|
فرآیند درمانی | غیرجراحی و غیرتهاجمی | جراحی و تهاجمی |
زمان موردنیاز برای اثربخشی | درست بعد از انجام فرآیند | تا 3 ماه بعد از عمل |
دوران نقاهت | ندارد | 5 تا 20 روز |
ماندگاری نتایج | 6 تا 12 ماه | مادامالعمر |
قابل استفاده برای | هر کسی با هر زمینه پزشکی | هر کسی که شرایط انجام عمل جراحی را داشتهباشد |
نتایج | تا حدودی طبیعی | کاملا طبیعی |
هزینه | کمتر از 10 میلیون تومان | بیشتر از 15 میلیون تومان |
- اگر میخواهید کاشت مو انجام دهید، باید سابقه پزشکی خود را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، کاشت مو برای بیمارانی که نمیخواهند خطر جراحی را به جان بخرند، مناسب نیست. برای بیمارانی که چنین انتظاراتی دارند و بر اساس آن برنامهریزی میکنند، پروتز اغلب گزینه موثرتری است.
- یک فرق کاشت مو و پروتز مو؛ بیدردسر بودن پروتز است. برای مثال در کاشت مو بیماران دیابتی باید با پزشک خود برای عمل هماهنگ کنند. یا اگر بیماری از داروهای رقیقکننده خون استفاده میکند، باید 1 هفته قبل از عمل استفاده از آن را قطع کند، اما این تغییر باید با آگاهی پزشک تجویزکننده ضدانعقاد انجام شود.
- تهاجمی بودن: پروتز یک روش جراحی غیر تهاجمی است، در حالی که روشهای کاشت مو کمتهاجمی و بدون درد هستند.
- ماندگاری یک فرق پروتز با کاشت مو است. درواقع پروتز یک درمان موقت یا نیمهدائمی است. اما نتایج کاشت مو دائمی هستند.
- حتی اگر پروتز از بالاترین کیفیت برخوردار باشند، افراد نزدیک به شما ممکن است آن را تشخیص دهند، در حالیکه کاشت مو کاملا طبیعی به نظر میرسد.
- برخلاف کاشت مو که برای مادامالعمر است، پروتز نیاز به تعویض مداوم هر 6 ماه تا یک سال دارد.
نظرات کسانی که پروتز مو انجام دادهاند
هر کسی باتوجه به دغدغهها و البته سبک زندگی خود، تجربه متفاوتی با پروتز موی خود از سر میگذراند. با این وجود بیشتر کسانی که به دنبال یک روش موقت، بیدردسر و ارزانقیمت برای پرپشت نشان دادن موهایشان هستند، از پروتز مو رضایت دارند. البته نحوه پروتز مو و همچنین مراقبت از آن در رضایت نهایی شما تاثیر دارد.
سوالات متداول
اگر مواد پروتز باکیفیت باشد، مراحل پروتز مو به درستی انجام شود و در نهایت به خوبی از آن مراقبت شود؛ هیچ ضرری ندارد.
خیر. شما باید هر 6 تا 12 ماه یکبار پروتز مو را ترمیم کنید.
بستگی به مواد و نحوه نصب پروتز مو، این روش میتواند 6 تا 12 ماه دوام داشتهباشد.
هزینه پروتز مو بسیار کمتر از هزینه کاشت مو و کمتر از 10 میلیون تومان است.
پروتز مو طبیعی است و فقط ممکن است توسط افراد خیلی نزدیک به شما تشخیص دادهشود.
انتخاب بین کاشت مو یا پروتز به شرایط و دغدغههای شما بستگی دارد. کاشت مو جراحی، پرهزینه و کمی پردردسر است، درحالیکه پروتز مو هم موقتی است و مراقبتهای خاص خود را نیاز دارد.
۲ thoughts on “پروتز مو – مقایسه کاشت مو و پروتز مو”
آیا پروتز مو عوارض دارد؟
بله. از عوارض پروتز مو:پروتز و چسب آن نیاز به ترمیم دارد.امکان التهابات پوستی در فصول گرم وجود دارد و ممکن است زیر پایه پروتز میکروب جمع شود