لوگو کلینیک آسمان

22702530 - 021

Search
Close this search box.

مشاوره رایگان بگیرید!

برای دریافت مشاوره رایگان از متخصصین کلینیک کافیه فرم زیر رو تکمیل کنید

عجله دارید؟ تماس بگیرید
تاثیر تغذیه بر درمان ریزش مو

4 ماده غذایی که ریزش موهایتان را کاهش می دهد

فهرست محتوای مقاله

ریزش مو یک اتفاق بسیار رایج در بین همه ی ماست. با اینکه هر فرد روزانه و به طور طبیعی، 50 الی 100 تار مو از دست می دهد، با این حال ریزش شدید تر و خالی شدن موها را نمی توان چندان طبیعی تلقی کرد. ریزش مو یک مشکل multi-factorial است، بدین معنا که بیش از یک عامل در شکل گیری و تداوم آن نقش دارد. ما در این مقاله به بررسی نقش تغذیه در ریزش مو می پردازیم.

تاثیر تغذیه نامناسب در ریزش موها; از افسانه تا واقعیت

بسیاری از افراد و شرکت های غیر متخصص، ادعا می کنند که می توانند با یک شامپوی خاص یا یک برنامه تغذیه گران قیمت، مشکلات ریزش موی شما را برطرف کنند. نمی توان نقش زیاد تغذیه را در بروز ریزش مو انکار کرد، اما واقعیت این است که اگر ریزش مو ژنتیکی باشد، حتی با تغذیه مناسب هم تا درصد کمی می توان از بروز آن جلوگیری کرد.

با این حال، داشتن یک روتین تغذیه صحیح قطعا می تواند به شما در جلوگیری از رخ دادن ریزش موی شدید و یا کاهش آن، کمک کند. برنامه غذایی سالم و مناسب، مستقیما فولیکول های موهای شما را تحت تاثیر قرار می دهد و در کاهش و بهبود ریزش مو تاثیر می گذارد. رژیم غذایی شما می بایست سرشار از ویتامین ها، پروتئین ها و مواد معدنی مورد نیاز باشد تا بتوانید داشتن پوست و موی سلامتی را تجربه کنید.

نقش تغذیه در رشد مو

مواد غذایی مفید برای درمان ریزش مو

  • آهن: اگر برای مشکل ریزش مو به پزشک مراجعه بکنید، اولین توصیه او مصرف آهن خواهد بود! کمبود آهن در بدن منجر به کم خونی می شود و فولیکول های مو نمی توانند مواد مودر نیاز را جذب کنند و به مرور زمان، ریزش مو اتفاق می افتاد. ماهی، مرغ و گوشت قرمز از مهم ترین منابع آهن هستند.
  • ویتامین های گروه A, B, C و E: شاید این ویتامین ها را با عملکردهای دیگری در بدن بشناسید، اما تمامی این ویتامین ها در کاهش ریزش مو و کمک به حفظ شادابی آن هم موثر هستند. رطوبت کف سر، کمک به رشد بیشتر موها، سالم نگه داشتن ساقه مو و کلاژن سازی، همگی از وظایف ویتامین ها در بدن هستند.
  • پروتئین: مصرف مواد غذایی دارای پروتئین را می توان راز شادابی موها دانست. موها از پروتئین ساخته شدند و دریافت پروتئین کافی به عدم شکنندگی و جلوگیری از ریزش موها کمک می کند.
  • روی، زینک و امگا 3: تمام این سه ماده برای رشد و جلوگیری از خشکی و شکنندگی موها ضروری هستند و باید در رژیم غذایی فرد موجود باشند.

حتما بخوانید : روش های درمان ریزش مو

چه غذاهایی برای درمان ریزش موها مناسب هستند؟

نقش تغذیه در ریزش مو

در قسمت بالا به مواد و املاح مورد نیاز بدن برای جلوگیری از ریزش مو اشاره کردیم. شما می توانید با جا دادن مواد غذایی زیر در رژیم خود، درمان ریزش مو را سریع تر کنید:

  • گوشت قرمز
  • مرغ و ماهی
  • انواع لبنیات
  • انواع سبزیجات
  • تخم مرغ
  • انواع حبوبات
  • مغز بادام
  • دانه چیا
  • غذاهای دریایی مثل میگو و صدف
موهای جذاب و با تراکم بالا را تجربه کنید!
کاشت موی طبیعی در تهران
موهای جذاب و با تراکم بالا را تجربه کنید!
کاشت موی طبیعی در تهران

اگر ریزش مو دارید به هیچ عنوان سراغ این غذاها نروید!

همانقدر که تغذیه می تواند در درمان و کاهش ریزش مو موثر باشد، می تواند علائم ریزش و خشکی مو را هم بیشتر کند. تحقیقات بسیار زیادی نشان دادند که ریزش مو می تواند با یک رژیم غذایی نامناسب تشدید شود. مواد غذایی ناسالم زیادی ممکن است در فرایند ریزش مو تاثیر گذار باشند که در ادامه برخی از آن ها را بررسی می کنیم:

  • فست فود ها و غذاهای سرخ کردنی: مصرف زیاد این غذاها منجر به فعالیت زیاد غدد چربی می شود و پوست کف سر را دچار مشکل می کند. یکی از عوامل ریزش موی شدید، پوست کف سر ناسالم است.
  • ماهی های دارای جیوه و گوشت قرمز: اگرچه ماهی و گوشت قرمز از ضروریات رژیم غذایی سالم هستند، اما مصرف بیش از حد آن ها برای سلامت کلی بدن و سلامت پوست و مو مضر است. توصیه می شود که ماهی و گوشت قرمز بیش از 2 الی 3 بار در هفته مصرف نشوند.
  • مواد قندی: مصرف زیاد شکر و مواد قندی مصنوعی روی عروق خونی پوست کف سر تاثیر منفی می گذارند.
  • کربوهیدرات های ساده: برنج، ماکارانی، نان ساده و حتی کیک ها دارای کربوهیتدارت ساده هستند و باید در مصرف آن ها احتیاط نمود. مصرف بیش از حد این ماده می تواند سلامت پوست سر را تهدید کند و منجر به التهابات پوستی شود.

سوالات متداول

ریزش موی ناشی از ژنتیک نیاز به مداخله درمانی حرفه ای دارد، با این حال رژیم غذایی صحیح در جلوگیری از ریزش مو بسیار موثر است.

اگر فکر می کنید روزانه بیش از 100 تار مو از دست می دهید می توانید به پزشک متخصص مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط