لوگو کلینیک آسمان

22702530 - 021

مشاوره رایگان بگیرید!

برای دریافت مشاوره رایگان از متخصصین کلینیک کافیه فرم زیر رو تکمیل کنید

عجله دارید؟ تماس بگیرید
درمان انواع ریزش مو

درمان ریزش مو از صفر تا 100

فهرست محتوای مقاله

معجزه رویش مجدد مو با ظهور روش‌های جدید و پیشرفت پزشکی دیگر معجزه نیست، شدنی است! بسیاری از افراد به دنبال روش مناسبی برای ریزش موی خود هستند به همین دلیل در این مقاله قصد داریم اصلی‌ترین عناوین درمان ریزش مو را با هم بررسی کنیم:

  • آیا درمان ریزش موی ارثی، هورمونی، سکه‌ای، قارچی ممکن است؟
  • انواع روش‌های درمان ریزش مو چیست؟
  • بهترین درمان ریزش مو چه روشی است؟
  • آیا دارو و قرص رویش مجدد موهای ریخته شده را ممکن می‌کند؟
  • درمان ریزش مو آقایان و خانم‌ها چگونه است؟
  • درمان ریزش مو در کودکان چگونه است؟
  • برای درمان ریزش مو در خانه چه کنیم؟
موهای جذاب و با تراکم بالا را تجربه کنید!
کاشت موی طبیعی در تهران

روش‌های درمان ریزش مو

عفونت باکتریایی، واکنش‌های ایمنی بدن، استرس، شیمی درمانی، عدم تعادل هورمونی، سیگار کشیدن و تغذیه نامناسب همگی از عوامل بالقوه ریزش مو هستند. پزشک با بررسی علت اصلی ریزش مو، انواع روش‌های درمانی موجود را به شما معرفی می‌کند. در اینجا می‌پردازیم به بررسی روش‌های درمانی ریزش مو پس با ما باشید:

درمان ریزش مو ارثی

شایع ترین نوع آلوپسی ریزش موی ژنتیکی(ارثی) که به آن آلوپسی آندروژنیک هم می‌گویند و باعث ایجاد چند درجه مختلف طاسی در مردان و زنان می‌شود. طبق مطالعات در حدود 80 میلیون نفر تنها در امریکا مبتلا به ریزش موی ژنتیکی هستند. به طور کلی روش مشخصی برای درمان ریزش مو ارثی تعیین نشده است اما چند گزینه برای کاهش ریزش مو یا کند کردن روند ریزش وجود دارد. ریزش موی ارثی حتی قبل از 30 سالگی نیز ممکن است اتفاق بیفتد و تنها توسط پزشک قابل تشخیص است.

انواع روش‌های درمان ریزش مو ارثی

دو دارو در بازار موجود است که پزشکان برای توقف روند ریزش ارثی مورداستفاده قرار می‌دهند، این داروها شامل ماینوکسیدیل و فیناستراید هستند. مصرف ماینوکسیدیل (لوسیون یا فوم بدون نسخه) و فیناستراید (داروی خوراکی که با نسخه فروخته می‌شود) می‌توانند روند ریزش مو را معکوس کنند. اگر درمان ریزش مو با قرص فیناستراید و سرم ماینوکسیدیل برای کاهش ریزش مو ارثی مفید نبود یا عوارض ناخواسته‌ای در فرد ایجاد کرد، می‌توان پس از مشخص شدن الگوی کلی ریزش مو اقدام به انجام کاشت مو کرد. به طورکلی، کاشت مو برای درمان ریزش مو آخرین و بهترین گزینه ممکن خواهد بود.

درمان ریزش مو هورمونی

از آنجایی که انواع درمان ریزش مو به علت عدم تعادل هورمونی در زنان و مردان متفاوت است، در اینجا به درمان انواع رایج ریزش هورمونی زنان و مردان به طور جداگانه می‌پردازیم:

درمان ریزش موی هورمونی زنان

درمان ریزش مو به علت سندرم تخمدان پلی کیستیک PCOS: برای کاهش ریزش موی ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک باید سبک زندگی درست و تغذیه سالمی داشته باشید و وزن سلامت خود را نیز حفظ کنید. در مواردی نیز درمان ریزش مو به علت تنبلی تخمدان با مصرف داروهایی که پزشک برای این دسته افراد تجویز می‌کند به دست می‌آید زیرا چنین داروها باعث تنظیم هورمون‌ها و در نتیجه کاهش ریزش مو خواهند شد. علاوه‌براین، زمانی که ریزش مو ناشی از تبلی تخمدان به دلیل سطوح بالای آندروژن به وجود بیاید، داروهایی مانند اسپرونولاکتون یا قرص ضدبارداری برای برقراری تعادل هورمونی تجویز خواهد شد.

  • درمان ریزش مو با الگوی زنانه: پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و مصرف انواع مکمل مانند زینک، آهن، روی در کاهش ریزش موی زنانه موثر هستند.
  • درمان ریزش مو به علت کم کاری تیروئید: تا زمانی که مشکل تیروئید برطرف نشده است ممکن است ریزش مو همچنان ادامه یابد بنابراین مصرف داروهایی مانند لیوتیرونین که باعث افزایش تولید هورمون تیروئید می‌شوند در رفع ریزش موی تیروئیدی مفید هستند.
درمان ریزش مو هورمونی

درمان ریزش موی هورمونی مردان

  • درمان ریزش مو با الگوی مردانه: استفاده از فیناستراید خوراکی که در الگوی ریزش موی مردانه برای مهار تولید DHT زیاد در بدن استفاده می‌شود و نیز مصرف موضعی ماینوکسیدیل کمک زیادی به کاهش ریزش مو خواهند کرد. اگر موارد بالا موثر واقع نشد، کاشت مو را به عنوان درمانی مطمئن می‌توان در نظر گرفت.
  • درمان ریزش مو به دلیل انواع دیگر عدم تعادل هورمونی: برای افرادی که ریزش موی هورمونی را تجربه می‌کنند لازم است که تحت نظر متخصص باشند تا وضعیت تعادل هورمونی آن‌ها در یک دوره طولانی دنبال شود. انتخاب نوع درمان هورمونی ریزش مو به فاکتورهایی چون علت زمینه‌ای، جنسیت و عوامل دیگر بستگی دارد. علاوه براین، اصلاح شیوه زندگی مانند حفظ یک رژیم غذایی سالم و مدیریت استرس می‌تواند مکملی برای درمان ریزش موی هورمونی باشد.

درمان ریزش مو بر اثر استرس

با توجه به اینکه زندگی امروزی حجم استرس زیادی را به انسان تحمیل می‌کند، درمان ریزش مو به دلیل استرس بسیار مورد توجه قرار گرفته است، به ویژه درمان ریزش مو در نوجوانان که بیشتر ناشی از اضطراب است باید مورد اهمیت قرار گیرد. برای درمان ریزش مو در دختران و پسران جوان که گاهی از سن کم و از حدود 13 سالگی شروع می‌شود باید به رفع ناراحتی‌های عاطفی و بیماری‌های مرتبط با استرس توجه ویژه‌ای داشت.

 البته در برخی موارد مصرف داروهایی خاص منجر به ریزش مو در افراد می‌شود. موارد زیادی وجود دارد که شوک ناشی از استفاده از دارو یا تزریق واکسن باعث ایجاد اختلالاتی چون ریزش مو در فرد شده است. توجه شود که درمان ریزش مو ناشی از مصرف دارو حتما باید تحت نظر پزشک انجام شود زیرا معمولا تا زمانی که دارو مصرف شود، ریزش مو هم ادامه می‌یابد.

اینفوگرافی درمان انواع ریزش مو

درمان ریزش مو آناژن و تلوژن افوویوم

ریزش موی آناژن و تلوژن افلوویوم ناشی از عوامل مختلفی است که باید توسط پزشک شما به دقت ارزیابی شود. به همین دلیل روش های درمانی ریزش تلوژن یا آناژن هم متفاوت خواهد بود. در زیر به انواعی از درمان‌های رایج آن‌ها می پردازیم:

درمان ریزش مو تلوژن افلوویوم

برای درمان ریزش مو زنان و مردانی که دچار تلوژن شده‌اند باید دلیل اصلی بر هم زدن چرخه مو را شناسایی کرد. زمانی که مو به هر دلیلی وارد فاز استراحت خود (فاز تلوژن) شود، موهای سالم شروع به ریزش می‌کنند. این اختلال ممکن است به هر دلیلی مانند استرس عاطفی، مصرف دارو و تغییرات تغذیه ناشی از رژیم‌های غذایی باشد. بنابراین اگر متوجه ریزش زیاد موهای سالم خود شدید و موها بسیار راحت از ریشه جدا شده و می‌افتند باید زودتر به پزشک مراجعه کنید که شما را مورد معاینه قرار دهد. در بیشتر موارد درمان تلوژن در دوره‌ای کوتاه تنها با تغییر رژیم غذایی و مصرف انواع مکمل مو بر طرف خواهد شد.

درمان ریزش مو آناژن افلوویوم

اختلال ریزش موی دیگری که به طور ناگهانی باعث تخریب ساختاری مو و ریزش آن می‌شود، ریزش آناژن است. درمان آناژن افلوویوم به زمینه ایجاد آن بستگی دارد. شیمی درمانی، پرتودرمانی، ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن، کم خونی و فقر آهن عواملی هستند که باعث ایجاد این نوع ریزش مو می‌شوند. PRP برای درمان ریزش مو آناژن روشی موثر است که می‌تواند همراه با انواع درمان‌های موضعی ریزش مو برای مقابله با ریزش آناژن به کار برود.

حتما بخوانید : کاشت مو برای بیماران

درمان آلوپسی کششی

اگر به هر دلیلی فولیکول مو دچار تنش شود یا به ساقه مو فشار وارد شود، آلوپسی کششی ایجاد می‌شود. برای مثال در مدل‌های مو که موها کشیده می‌شوند و با کش و کلیپس محکم بسته می‌شوند یا زمانی که مو شینیون شود، کشش در پوست سر باعث ریزش مو می‌شود. مزوتراپی برای ریزش مو یا در مواردی کاربرد پی آر پی و لیزر برای درمان ریزش موی کششی روش‌هایی موثر برای توقف این نوع ریزش هستند. برخی از پزشکان نیز در چنین مواردی تزریق فیلر برای درمان ریزش مو یا مصرف مکمل‌هایی مانند بیوتین را پیشنهاد می‌کنند.

درمان آلوپسی آره آتا (درمان ریزش مو سکه ‌ای)

بسیاری از افراد با مشکل ریزش سکه‌ای مو مواجه هستند و به دنبال درمان مناسب آن می‌گردند. این نوع ریزش معمولا نگرانی زیادی در فرد ایجاد می‌کند زیرا پوست سر در نقاطی سکه مانند از مو خالی شده و کاملا به چشم می‌آید. گاهی اوقات درمان ریزش سکه‌ای با ارزیابی ضعف سیستم ایمنی بدن توسط پزشک و تجویز داروهای خاص انجام شدنی است. در این موارد ممکن است پزشک انواع درمان ریزش مو خودایمنی یا درمان ریزش مو با کورتون را پیشنهاد کند.

درمان ریزش مو بر اثر قارچ سر

نوعی دیگر از ریزش مو که بسیار هم رایج است، ریزش موی ناشی از قارچ است. تینه آکاپیتیس قارچی است که فعالیت زیاد آن روی پوست سر به مرور زمان باعث ریزش مو خواهد شد و باید آن را برطرف کرد. درمان ریزش مو قارچی معمولا به شکل انواع درمان موضعی است اما در موارد شدیدتر از درمان ضدقارچ خوراکی هم استفاده می‌شود. برای مثال درمان ریزش مو با کتوکونازول یا کلوتریمازول که به شکل محلول‌های موضعی در بازار موجود هستند، بیشتر اوقات توسط پزشکان تجویز می‌شود.

درمان قارچ پوست سر

درمان ریزش مو در خانه

اگر شما نیز به دنبال درمان سریع ریزش مو خانگی هستید و معتقدید که با استفاده از مواد طبیعی در خانه می‌شود از ریزش مو جلوگیری کرد، ممکن است این باور درستی نباشد. برای رفع ریزش مو باید به عوامل زیادی که در ریزش موی شما دخیل بوده توجه کنید که این موضوع تنها با انجام معاینات و آزمایش‌های مختلف مشخص خواهد شد. هرچند گاهی درمان ریزش مو با رژیم غذایی در خانه امکان پذیر است اما تنها زمانی چنین درمانی فایده دارد که بدانید ریزش مو ناشی از پیروی از یک رژیم غذایی نادرست در گذشته بوده است.

درمان ریزش مو با آب پیاز، درمان ریزش مو با سیر یا درمان ریزش مو با قهوه نسخه‌هایی است که شاید در کوتاه مدت به کار بیایند اما برای درمان اصولی ریزش مو نمی‌توانید به آن‌ها اعتماد کنید و باید حتما به پزشک مراجعه کنید. حتی قبل از اینکه به دنبال بهترین قرص ویتامین برای ریزش مو یا آمپول رویش مجدد مو باشید بهتر است با دکتر خود مشورت کنید. پزشک شما با انجام انواع آزمایشات مختلف به علت ریزش موی شما پی می‌برد و درمان مناسب را برای‌تان انتخاب می‌کند.

درمان ریزش مو در طب سنتی

روش‌های درمان ریزش مو در طب سنتی بسیار متنوع هستند و چنین درمان‌هایی از مواد گیاهی و طبیعی مانند انواع روغن برای رفع ریزش استفاده می‌شود. درمان با طب سنتی می‌تواند در کنار انواع درمان ریزش مو که پزشک تجویز کرده است نیز استفاده شود. به چند مورد از بهترین درمان‌های ریزش مو در طب سنتی توجه کنید:

  • درمان ریزش مو با روغن نارگیل: روغن نارگیل برای رفع ریزش مو بسیار موثر است زیرا نه تنها دارای خاصیت ضدباکتری است بلکه می‌تواند منابع غذایی مفیدی را برای تقویت فولیکول مو فراهم کند. همچنین روغن نارگیل به مو رطوبت و شادابی می بخشد و موها را در برابر شکنندگی و خشکی محافطت می‌کند.
  • درمان ریزش مو با رزماری: روغن رزماری نیز یکی از بهترین گزینه‌‌های گیاهی برای تقویت موها است زیرا می‌تواند جریان خون رسانی را بهبود بخشد و مواد غذایی را بهتر به فولیکول برساند. به همین دلیل روغن رزماری با تقویت فولیکول مو باعث تحریک رشد مو می‌شود. روغن رزماری یکی از روغن‌هایی است که بسیاری از افراد استفاده از آن را در درمان ریزش موثر می‌دانند و در رفع شوره سر نیز مفید است.
  • درمان ریزش مو با روغن سیاه دانه: یکی دیگر از بهترین روغن‌های مو که در درمان ریزش نیز تاثیر زیادی دارد روغن سیاه دانه است. روغن سایه دانه دارای خاصیت ضدباکتری و قارچ است و در درمان ریزش‌ قارچی مو نیز موثر است. همچنین این روغن می‌تواند سطح رطوبت و چربی پوست سر را تنظیم کند، ساختار مو را بهبود دهد و طراوت خاصی به پوست و موی سر ببخشد.

سوالات متداول

بهترین روش درمان ریزش روشی است که علت اصلی ریزش مو را مورد هدف قرار دهد. زمانی که برای اولین بار موها شروع به ریزش می‌کنند باید ریزش موی خود را با پزشک مطرح کنید و معاینه شوید. در اینصورت مشخص خواهد شد که کدام روش برای رفع ریزش موهای شما مناسب است. انواع درمان ریزش موی هورمونی، ریزش تلوژن، آناژن یا ریزش مو قارچی و ناشی از استرس کاملا متفاوت هستند. بهترین تجربه درمان ریزش مو زمانی امکان پذیر خواهد شد که پزشک، با تشخیص دقیق نوع اختلال ریزش موی‌تان بتواند درمان مختص به شما را تجویز کند.

امروزه روش‌هایی مانند درمان ریزش مو با مزوتراپی، لیزرتراپی، پی‌آر‌پی و حتی درمان ریزش مو با سلول‌های بنیادی با به کارگیری انواع تجهیزات پیشرفته موجود قابل انجام است. علاوه براین، با استفاده از متدهای جدید کاشت، انواع کاشت مو بسیار راحت و بدون درد انجام می‌شود. ابزارهای دقیق و پیشرفته کاشت برداشت گرافت‌های را بسیار آسان کرده است و موها بعد از کاشت بسیار طبیعی رشد می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط