لوگو کلینیک آسمان

22702530 - 021

Search
Close this search box.
کم پشتی مو

علت کم پشتی مو و روش های درمان آن

فهرست محتوای مقاله

مشکل کم پشتی مو در زنان و مردان و حتی کودکان می‌تواند یکی از مواردی باشد که باعث نگرانی افراد می‌شود. اگر همیشه به دنبال راهی برای افزایش حجم مو و درمان کم پشتی موی سر هستید، بهتر است تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. در این مقاله، ما به بررسی دلایل احتمالی کم پشتی مو پرداخته و بررسی می‌کنیم که برای با کم پشتی موها چه کنیم.

موهای جذاب و با تراکم بالا را تجربه کنید!
کاشت موی طبیعی در تهران
موهای جذاب و با تراکم بالا را تجربه کنید!
کاشت موی طبیعی در تهران

علت کم پشت شدن مو چیست؟

علت کم پشتی مو به عوامل متعددی بر‌می‌گردد و ممکن است در افراد مختلف دلایل متفاوتی داشته باشد. یکی از مهم‌ترین عواملی که به عنوان عامل اصلی کم پشتی و ریزش مو در نظر گرفته می‌شود، ژنتیک است.

عوامل هورمونی نیز می‌توانند تأثیر زیادی بر ریزش مو داشته باشند. در ادامه به بررسی علت و درمان کم پشتی موی خانم ها، آقایان و کودکان می‌پردازیم.

حتما بخوانید :  علت ریزش مو

کم پشتی مو در مردان

کم پشتی مو در مردان

علت کم پشتی مو در مردان هنوز کاملاً مشخص نشده است. اما برخی تحقیقات نشان می‌دهند که هورمون‌ها از اهمیت بسیاری در این رابطه برخوردار هستند. به عنوان مثال، تستوسترون (T) که یکی از معروف‌ترین آندروژن‌ها است، نقش مهمی در رشد مو دارد.

علاوه بر این، دی هیدروتستوسترون (DHT) نیز یک آندروژن دیگر است که در رشد مو نقش دارد و به ویژه بیشتر در اثر تستوسترون تولید می‌شود. مقادیر بالای T و DHT ممکن است بر سرعت چرخه رشد مو تأثیر بگذارند و منجر به کم پشتی مو در مردان شوند.

ماهیت ژنتیکی نیز در کم پشتی مو در مردان نقش دارد. برخی از ژن‌های گیرنده آندروژن ممکن است سطح T و DHT را افزایش داده و چرخه رشد مو را تسریع کنند.  همچنین، عوامل محیطی و سبک زندگی نیز می‌توانند بر رشد مو تأثیر بگذارند.

کمبود خواب، استفاده از محصولات مو با مواد شیمیایی، تغذیه نامناسب، استفاده از مدل‌های موی تنگ، استرس مزمن، معرض آلودگی هوا و اشعه ماورای بنفش از جمله عوامل محیطی هستند که می‌توانند به کم پشتی مو در مردان منجر شوند. برای درمان کم پشتی موی سر مردان روش‌های متعددی وجود دارد از جمله روش‌های طبیعی، دارودرمانی و استفاده از اسپری کم پشتی مو.

کم پشتی مو در زنان

یکی از عوامل شایع کم پشتی موی خانم ها، تغییرات هورمونی است که ممکن است در طول دوره‌های مختلف زندگی ایجاد شود. به عنوان مثال، یائسگی یکی از مراحل مهم در زندگی یک زن است که با تغییرات هورمونی همراه است. در این دوره، کاهش هورمون‌های انگیخته‌کننده رشد مو، می‌تواند به کم پشت شدن موی زنان منجر شود.

همچنین، بارداری و زایمان نیز می‌توانند تغییرات مهمی در سطح هورمون‌های زنان ایجاد کنند. بارداری باعث افزایش هورمون‌های مرتبط با بارداری می‌شود که موجب ریزش موها پس از زایمان می‌شوند.

کمبود مواد مغذی مهم مانند آهن و ویتامین‌های ضروری نیز یکی دیگر از عوامل مهم در کم پشت شدن موی زنان می‌باشد.

برای درمان کم پشتی مو در زنان، مهم است که به تغذیه مناسب و متنوع توجه کرده و مواد مغذی مورد نیاز برای رشد موها را در رژیم غذایی خود در نظر گرفته شود. برخی از روش‌های طبیعی نیز مانند درمان کم پشتی مو با آب پیاز، مزوتراپی و اسپری کم پشتی مو با توجه به شرایط هر فرد می‌توانند کمک‌کننده باشند.

کم پشتی مو در کودکان

نازکی و کم پشتی مو کودکان تا حدود ۵ سالگی امری کاملاً طبیعی و معمولی است و خانواده‌ها نباید در این خصوص هیچ نگرانی داشته باشند.

 توجه به این نکته مهم است که ساختار موهای کودکان به گونه‌ای طراحی شده است که جنس، ضخامت تار مو و حتی تراکم موها تا سن ۵ سالگی، ممکن است متفاوت باشند و این تغییرات به شکل طبیعی در رشد موها رخ می‌دهند.

والدین نباید تا رسیدن کودک به سن ۵ سالگی اصراری به استفاده از روش‌های سنتی مانند تراشیدن مو برای درمان کم پشتی موی سر کودکان داشته باشند. این اقدامات ممکن است بی‌فایده باشند و حتی ممکن است به موهای کودکان آسیب برسانند.

در واقعیت، اغلب درمان کم پشتی مو در کودکان، گذر زمان و رسیدن به سن ۵ سالگی است.در صورتی که موهای کودک شما پس از گذشتن از این مرحله همچنان نگرانی‌های خاصی برانگیزد، بهتر است با یک پزشک متخصص در مورد وضعیت موی کودکتان مشورت کنید. اما در اکثر موارد، بهترین اقدام انتظار و صبر تا رشد موهای کودک به شکل طبیعی خودش است.

درمان کم پشتی موی سر

آیا کم پشتی مو درمان دارد؟ درمان کم پشتی موی سر معمولاً به وابستگی به دلیل و شدت آن متغیر است. در ادامه به برخی از راه‌های درمانی ممکن برای کم پشتی موی سر اشاره می‌کنیم:

  • مشاوره پزشکی: اگر کم پشتی موی سر شما بسیار شدید است یا علت دقیق آن مشخص نیست، بهتر است ابتدا یک متخصص پوست و مو مشوره کنید. پزشک ممکن است تست‌های مورد نیاز را انجام دهد و راه‌های درمانی متناسب را توصیه کند.
  • درمان مبتنی بر انواع کم پشتی مو: اگر علت کم پشتی مو مرتبط با عوامل مثل کمبود ویتامین‌ها یا هورمون‌ها باشد، پزشک ممکن است درمان مبتنی بر این علل را توصیه کند. ممکن است نیاز به مکمل‌های غذایی، تغذیه مناسب، یا در صورت لزوم داروهای هورمونی داشته باشید.
  • استفاده از محصولات مراقبت مو: محصولات تقویت‌کننده مو مانند شامپو برای درمان کم پشتی مو، کرم‌های تقویت کننده و اسپری کم پشتی مو می‌توانند به بهبود حالت مو و تقویت ریشه‌های مو کمک کنند. انتخاب محصولات مناسب بسیار مهم است.
  • درمان طبیعی کم پشتی مو: رمان گیاهی می‌تواند به عنوان یک راهکار طبیعی و مکمل برای کم پشتی مو در نظر گرفته شود. استاده از آب پیاز، حنا و رزماری از جمله روش‌های طبیعی و گیاهی هستند.
  • تغییر سبک زندگی: عوامل محیطی و سبک زندگی می‌توانند به کم پشتی مو مرتبط باشند. سعی کنید خواب کافی داشته باشید، استرس را مدیریت کنید، از مواد شیمیایی مضر در محصولات خود خودداری کنید، و تغذیه متنوع و سالمی داشته باشید.
  • استفاده از روش‌های درمانی پیشرفته: در برخی موارد، روش‌های درمانی پیشرفته مانند ماساژ مو، مزوتراپی، یا درمان‌های موضعی می‌توانند به تقویت موها و کاهش کم پشتی مو کمک کنند.

سوالات متداول

ریزش موهای سر با مقدار کم یا متوسط ممکن است به عنوان کم پشتی مو شناخته شود. این مفهوم به معنای دقیق کم‌ پشتی نیست، بلکه به کاهش تعداد موهای سر و نازک شدن تار موها اشاره دارد.

روش‌های درمان کم پشتی مو متفاوت است. از جمله این روش‌ها می‌توان به درمان کم پشتی مو با مزوتراپی، امپول برای کم پشتی مو، درمان‌های گیاهی مانند درمان کم پشتی مو با رزماری و انواع دارودرمانی‌ها اشاره کرد.

انتخاب سریع‌ترین روش درمانی با توجه به نوع کم پشتی مو و علت آن، باید براساس نظر متخصص تعیین شود.

مشاوره رایگان بگیرید!

برای دریافت مشاوره رایگان از متخصصین کلینیک کافیه فرم زیر رو تکمیل کنید

عجله دارید؟ تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط