لوگو کلینیک آسمان

22702530 - 021

Search
Close this search box.

مشاوره رایگان بگیرید!

برای دریافت مشاوره رایگان از متخصصین کلینیک کافیه فرم زیر رو تکمیل کنید

عجله دارید؟ تماس بگیرید
راهکارهای کاهش ریزش مو

ریزش مو؛ علت، علائم و روش های درمان آن

فهرست محتوای مقاله

برخورداری از موهایی زیبایی نه تنها در ظاهر چشم نواز است بلکه نشان دهنده سلامت فرد، رعایت بهداشت و مراقبت فردی اوست. اما برخی اوقات به دلایل مختلف و کاملا ناخواسته موهای ما شروع به ریزش می‌کنند. در چنین شرایطی که نمی‌دانیم برای جلوگیری از آن چه کنیم هرچه زودتر باید به پزشک مراجعه کنیم تا اجازه ندهیم وضعیت ریزش موها بدتر شود. هر چه شناخت‌مان از دلایل و راه‌های درمان ریزش بیشتر باشد، درهنگام مواجهه با چنین مشکلاتی بهتر می‌توانیم به دنبال راه حل بگردیم. پس با ما باشید که در اینجا می‌خواهیم هر آنچه درباره ریزش مو لازم است بدانیم با هم مرور کنیم.

ریزش مو چیست؟

ریختن چند تار روی بالش نشانه ریزش مو نیست زیرا موها به طور طبیعی می‌ریزند. اما چه زمانی ریزش مو اتفاق می‌افتد؟ و چه زمانی لازم است به دنبال دکتر و دوای ریزش مو باشیم؟ پیش از پاسخ به این پرسش بد نیست کمی درباره ساختار مو بدانیم. 

موها از پروتئینی به نام کراتین تشکیل شده‌اند که در فولیکول مو و در لایه بیرونی پوست تولید می‌شود. از آنجایی که فولیکول‌ها مرتبا در حال فعالیت هستند و سلول‌های موی جدید تولید می‌کنند، سلول‌های قدیمی که در واقع رشته‌ای از سلول‌های کراتین مرده هستند، از سطح پوست فاصله می‌گیرند. سر یک فرد بالغ به طور متوسط حدود 100000 تا 150000 تار مو دارد که در حدود 100 تای آن هر روز می‌ریزد. پس حالا می‌توان دریافت که چرا چند تار موی روی بالش هشدار ریزش مو نیست. در واقع زمانی به آن ریزش مو می‌گوییم که حجم تار موی ریخته شده به طور تقریبی بیش از 100 عدد تار مو باشد.

در هر زمان حدود 90 درصد از موها در فاز رشد هستند. هر فولیکول چرخه زندگی مخصوص به خود را دارد که می‌تواند تحت تاثیر سن، بیماری و طیف گسترده‌ای از عوامل دیگر باشد. این چرخه به سه مرحله تقسیم می‌شود: فاز آناژن، فاز کاتاژن و در آخر تلوژن که به ترتیب مرحله رشد فعال، رشد انتقالی و آخری مرحله استراحت است. سرعت رشد موی فرد با افزایش سن کاهش می‌یابد. اما تنها سن مطرح نیست و دلایل زیادی در انواع ریزش مو موثر هستند که در ادامه با هم بررسی می‌کنیم.

مراحل رشد مو

علائم ریزش مو

نازک شدن تدریجی بالای سر شایع ترین نوع ریزش مو است که با افزایش سن افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. در مردان، موها اغلب در خط موی پیشانی شروع به عقب نشینی می کنند. خانم ها معمولا بخشی از موهای خود را پهن می کنند. یک الگوی رایج ریزش مو در زنان مسن تر، عقب نشینی خط مو (آلوپسی فرونتال فیبروزان) است.نشانه‌های این عارضه می‌توانند شامل موارد زیر باشند: 

  • محدوده طاسی دایره‌ای یا تکه‌ای: نقاط طاسی در برخی از افراد به صورت دایره‌ای یا تکه‌ای روی پوست سر، ریش یا ابرو ایجاد می‌شود. در چنین مواردی پوست قبل از ریزش مو دچار خارش یا درد می‌شود.
  • شل‌شدن ناگهانی مو: یک شوک روحی یا فیزیکی می‌تواند باعث شل شدن مو شود. در این موارد معمولا در هنگام شانه کردن یا شستن موها یا حتی پس از کشیدن ملایم، موها به راحتی از پوست سر جدا شده و گاهی نیز بسیار نازک می‌شوند که این مشکل ریزش مو موقتی و قابل درمان است.
  • ریزش موی تمام بدن: برخی شرایط و درمان‌های پزشکی خاص مانند شیمی‌درمانی برای درمان سرطان می‌توانند منجر به ریزش مو در سراسر بدن شوند. در این موارد معمولا موها پس از مدتی دوباره رشد می‌کنند.
  • پوسته‌های ریز کرم حلقوی: تکه‌های پوسته مانند ریزی که روی سر پخش می‌شوند نشانه کرم حلقوی هستند که ممکن است با علائمی مانند شکنندگی مو، قرمزی و تورم پوست سر همراه باشند.

حتما بخوانید :  نشانه های ریزش مو 

ریزش موی سکه ای

دلایل ریزش مو

هرچند هنوز پزشکان به طور دقیق نمی‌دانند چرا برخی از فولیکول‌های مو دوره رشد کوتاه‌تری نسبت به بقیه دارند با این‌حال می‌توان گفت به طور‌کلی علل این بیماری شامل موارد زیر است:

علت ریزش مو در خانم ها و آقایان

استرس:اضطراب، بیماری و زایمان نیز می‌توانند باعث ریزش موی موقت شوند.

ژن‌ها:ژن‌های انتقال یافته از مادر و پدر ممکن است بر استعداد فرد نسبت به الگوی طاسی مردانه یا زنانه اثر بگذارند.

داروها:داروها، از جمله داروهای شیمیایی برای درمان سرطان، رقیق‌کننده‌های خون، مسدود‌کننده‌های بتا برای کنترل فشار خون و قرص‌های ضدبارداری هم ریزش موی موقت می‌آورند.

هورمون‌ها:سطح هورمون‌ها مانند سطوح غیرطبیعی آندروژن (هورمون‌های مردانه که معمولا توسط مردان و نیز زنان تولید می‌شوند) می‌تواند بر ریزش مو موثر باشد.

رژیم غذایی:رژیم غذایی کم پروتئین یا رژیم‌هایی با محدودیت شدید کالری باعث ریزش موقت مو می‌شوند که در این حالت برگشت مو به حالت طبیعی بسیار دشوار و گاهی غیرممکن است.

عفونت قارچی:کرم حلقوی ناشی از عفونت قارچی می‌تواند ریزش مو ایجاد کند.

بیماری خودایمنی:بیماری خودایمنی ممکن است باعث آلوپسی آره‌‌آتا شود. ایمنی بدن به موجب آلوپسی آره‌‌آتا به طور غیرطبیعی افزایش یافته و فولیکول‌های مو را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در اکثر افراد مبتلا به آلوپسی آره‌‌آتا موها دوباره رشد می‌کنند، هر چند در ابتدا موقتا مو ظریف و روشن‌تر از رنگ قبلی می‌شود.

بیماری‌ها و شرایط پزشکی:بیماری‌هایی مانند تیروئید، لوپوس، دیابت و کم خونی ناشی از فقر آهن، اختلالات در برنامه غذایی نیز موجب ریزش خواهند شد. اغلب اوقات زمانی که بیماری زمینه‌ای درمان شود موها نیز به حالت طبیعی برمی‌گردند مگر اینکه باعث ایجاد مشکلات فولیکولی شوند.

فعالیت‌های آرایشی و زیبایی:استفاده زیاد از شامپو، خشک کردن مو با شسوار، رنگ کردن یا دکلره کردن باعث ضعیف و شکننده شدن مو می‌شود. علاوه بر این محکم بافتن و کشیده شدن مو، فر کردن یا استفاده از بیگودی و اتوی مو به مو آسیب می‌رساند. با این حال، چنین کارهایی باعث طاسی مو نمی‌شوند.

حتما بخوانید :  دلایل شایع ریزش مو 

انواع ریزش مو

بسته به علت ریزش نام گذاری‌های مختلفی برای از دست دادن موها ( به آن آلوپسی نیز گفته می‌شود) وجود دارد:

آلوپسی اینولوشنال: این بیماری با افزایش سن اتفاق می‌افتد که تا حدودی طبیعی است. در این بیماری فولیکول‌های موی بیشتری وارد فاز استراحت می‌شوند و موهای دیگر نیز کوتاه‌تر، نازک‌تر و تعدادشان کمتر می‌شود.

آلوپسی آندروژنیک: یک بیماری ژنتیکی است که می‌تواند هم مردان و هم زنان را درگیر کند. ای نوع ریزش در مردان می‌تواند از اوایل نوجوانی یا اوایل 20 سالگی ایجاد شود. مشخصه آن کاهش خط مو و ناپدید شدن تدریجی مو از تاج سر و جلوی سر است. از سویی دیگر در زنان معمولا بعد از 40 سالگی و پس از آن اتفاق می‌افتد که بیشتر ریزش مو، در قسمت بالایی سر است.

آلوپسی آره‌آتا: این الگوی ریزش مو اغلب به طور ناگهانی شروع شده و باعث ریزش موی تکه تکه در کودکان و بزرگسالان می‌شود. چنین وضعیتی ممکن است به طاسی کامل (آلوپسی توتالس) منجر شود. اما در حدود 90 درصد از افراد مبتلا به این عارضه، معمولا پس از گذشت چند سال بهبودی می‌یابند.

آلوپسی یونیورسالیس: این بیماری باعث ریزش تمام موهای بدن از جمله ابرو، مژه و حتی موهای ناحیه تناسلی می‌شود.

تریکوتیلومانیا: این الگوی ریزشی بیشتر در کودکان و در سنین پایین مشاهده می‌شود و بیشتر ناشی از اختلال روانی است که در آن فرد به طور غیرارادی موهای خود را از ریشه می‌کند.

تلوژن افلوویوم: نازک شدن موقت مو در این نوع ریزش به دلیل تغییر در نظم چرخه رشد مو رخ می‌دهد. تعداد زیادی از تارهای مو به طور همزمان با هم وارد فاز استراحت شده و باعث نازک شدن یا ریزش مو می‌شوند.

آلوپسی اسکار: در این گونه ریزش شاهد یک نوع ریزش دائمی هستیم که می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. بیماری‌های التهابی پوست (سلولیت، فولیکولیت، آکنه) و سایر اختلالات پوستی ( مانند برخی از اشکال لوپوس و لیکن پلن) اغلب منجر به ایجاد زخم‌هایی می‌شوند که توانایی بازسازی مو را از بین می‌برند. محکم بافتن یا بستن مو نیز می‌تواند باعث ایجاد چنین عارضه ریزشی شود.

ریزش مو

 

روغن برای ریزش مو

روغن زدن به مو روشی موثر برای تقویت موهاست که در آن روغن را روی مو و روی پوست سر ماساژ می‌دهند تا مو رطوبت و درخشندگی بیشتری پیدا کند. چرب کردن مو آن را نرم کرده، ویتامین و مواد معدنی لازم را که در اثر شستشوی مکرر مو از بین رفته است به مو بازمی‌گرداند. روغن‌ها با پر کردن شکاف میان سلول‌های کوتیکول از فولیکول مو در برابر عواملی مانند سورفاکتانت‌ها محافظت می‌کنند. وقتی روغن را به آرامی روی پوست سر ماساژ دهید و بعد از چند ساعتی که روی سر ماند آن را بشویید می‌تواند به کاهش ریزش مو نیز کمک کند.

روغن‌ها دارای اسیدهای چربی هستند که به جایگزینی لیپیدهای مو کمک می‌کنند. لیپیدها نقش بسیار مهمی در سلامتی ساختار مو ایفاء می‌کنند. اما از کدام روغن برای ریزش مو استفاده کنیم؟ روغنی که استفاده می‌کنید کاملا به نیاز موهای شما بستگی دارد و گاهی اوقات شناخت بهترین روغن برای تقویت مو تنها به صورت تجربی به دست می‌آید.

در ضمن بعضی افراد نسبت به برخی از روغن‌های خاص آلرژی دارند بنابراین بهتر است پیش از استعمال روغن مو حتما آن را به صورت آزمایشی در قسمت کوچکی از پوست سر یا موها امتحان کنید و از عدم آلرژی به آن روغن خاص اطمینان حاصل کنید. انواع روغن مفید برای مو شامل موارد زیر هستند:

روغن رفع ریزش مو

روغن نارگیل: روغن نارگیل بکر یکی از رایج‌ترین روغن‌های مو به ویژه در جنوب آسیاست. اسید چرب اصلی آن اسید لوریک است که میل بالایی برای ترکیب با پروتئین مو دارد. این اسید به راحتی به پروتئین مو متصل شده و به راحتی می‌تواند به داخل مو نفوذ کند. به همین دلیل روغن نارگیل یکی از بهترین روغن‌ها برای ریزش مو و تقویت موهای آسیب دیده است. روغن نارگیل روغنی سبک است که در حفظ حالت طبیعی مو بسیار موثر است و برای انواع مختلف مو انتخاب مناسبی است.

روغن زیتون: این روغن نمی‌گذارد هورمون دی‌هیروتستوسترون یا DHT به پوست سر متصل شود و به همین دلیل، ریزش مو را کاهش می دهد. علاوه بر این روغن زیتون حاوی خواص ضدقارچ و مرطوب‌کنندگی موهاست که رشد آن‌ها را نیز تحریک می‌کند.

روغن کنجد: روغن کنجد انتخاب خوبی برای موهای وز است و از ایجاد موخوره مو جلوگیری می‌کند. این ماده سرشار از ویتامین ب، کلسیم، مس، فسفر، آهن، منیزیم، منگنز و روی است. روغن کنجد ساقه مو را تقویت کرده ودارای خواص ضدباکتری و ضدقارچ است که می‌تواند باعث جلوگیری از شوره سر و ریزش مو شود.

روغن بادام: اگر موهای وز و خشک دارید و به دنبال روغنی سبک‌تر از روغن کنجد هستید از روغن بادام استفاده کنید. روغن بادام حاوی ویتامین های K، Bو E است. ویتامین E نیز می‌تواند اثرات ناشی از اکسید شدن مو را کاهش دهد.

روغن آرگان: روغن آرگان که با نام روغن مراکشی نیز شناخته می‌شود، سرشار از ویتامین E، C، A،آنتی اکسیدان و اسیدچرب امگا3 است. روغن آرگان حالت دهنده طبیعی موهاست و به تقویت ریزش مو کمک می‌کند.

روغن کندش: خواص بیشمار روغن کندش برای مو و درمان ریزش نیز آن را در زمره روغن‌های مفید برای مو قرار داده است. این روغن از گیاهی به نام کندش تهیه شده است که مو را تقویت و تحریک به رشد خواهد کرد.

طرز استفاده روغن برای ریزش مو

هرچند استفاده از انواع روغن با توجه به نیاز انواع مو متفاوت است اما معمولا برخی معتقدند روغن‌ها را می‌توان هر روز یا یک روز در میان پس از خشک کردن مو کمی روی آن اسپری کرد.

البته طرز استفاده از برخی از انواع روغن‌ها مانند روغن زیتون یا روغن نارگیل متفاوت است ولی بسیاری از افراد آن را چند ساعت یا حتی یک شب پیش از شستشوی موها روی پوست سر و ساقه موی خود ماساژ می‌دهند سپس آن را می‌شویند.

جلوگیری از ریزش مو

برای بهبود سلامت کلی موهای خود و درنتیجه پیشگیری از ریزش مو، راه‌های زیادی وجود دارد. البته اهمیت زیادی دارد که این اقدامات را به روش درست انجام داده و همچنین در انجام آن، استمرارا داشته‌باشید. موثرترین روش‌های پیشگیری از ریزش مو به شرح زیر است:

ریزش موی سکه ای در مردان
  • نوردرمانی با سطح پایین: نوردرمانی یک درمان بالقوه موثر برای طاسی با الگوی مردانه و زنانه است، که شایع‌ترین علل از دست دادن موها در مردان و زنان محسوب می‌شود. این شرایط ژنتیکی، باعث ایجاد الگوی خاصی از ریزش می‌شود. نوردرمانی با سطح پایین باعث رشد و ترمیم سلول‌ها می‌شود.
  • دارودرمانی با اجازه پزشک: اگر احساس کردید موهایتان آسیب دیده و مستعد ریزش است، می‌توانید آن را با کمک دارو تقویت کنید. ازجمله داروهایی که برای پیشگیری از ریزش مو توسط پزشک تجویز می‌شود، می‌توان به داروهای ضد آندروژن، مکمل‌های آهن و داروهای هورمونی اشاره کرد.
  • مکمل‌های دارویی: بسیاری از ویتامین‌ها و موادمعدنی برای رشد مناسب مو، حیاتی هستند. درواقع کمبودهای تغذیه‌ای منجر به ریزش می‌شود. پس قبل از اینکه دچار این عارضه شوید، با اجازه پزشک از مکمل‌هایی مانند؛ ویتامین دی، ویتامین سی، آهن، روی، ویتامین ب 2، اسید فولیک، ویتامین ب 12، بیوتین، ویتامین ای و ویتامین آ، بهره ببرید.
  • روغن‌درمانی: بعضی از روغن‌های طبیعی خواصی دارند که رشد مو را تحریک می‌کنند. روغن‌هایی مانند روغن رزماری، روغن آرگان و روغن بادام تلخ؛ از جمله محصولات طبیعی تقویت‌کننده ریشه مو است.
  • ماساژ پوست سر: ماساژ پوست سر با افزایش گردش خون به تحریک رشد مو کمک می‌کند. این کار باعث تحریک جریان خون شده و مواد مغذی را به فولیکول‌های نواحی مختلف پوست سر می‌رساند.
موهای جذاب و با تراکم بالا را تجربه کنید!
کاشت موی طبیعی در تهران
موهای جذاب و با تراکم بالا را تجربه کنید!
کاشت موی طبیعی در تهران
  • کنار گذاشتن دخانیات: سیگار و دیگر دخانیات به راحتی فولیکول‌های مو را شکننده و آسیب‌پذیر می‌کند. همچنین دخانیات با سفید شدن موها و ریزش رابطه مستقیم دارد.
  • رژیم غذایی متعادل: رژیم غذایی شما بدون شک بر سلامت موهایتان تاثیر دارد. پیروی از یک رژیم غذایی غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها، می‌تواند به مبارزه با علائم استرس اکسیداتیو و عوامل محیطی که به فولیکول‌های مو آسیب می‌زند، کمک می‌کند. بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات رنگارنگ مانند توت‌فرنگی، زغال‌اخته، لوبیا و حبوبات، اسفناج و کلم‌پیچ منابع عالی آنتی‌اکسیدان هستند. درضمن شکر یک عامل مهم آسیب به ریشه مو است، پس آن را از رژیم خود حذف کنید.
  • استفاده از شامپوهای ملایم و مناسب با نوع موها: هدف از شامپو زدن، پاکسازی موها از آلودگی و چربی اضافه است. اما شستشوی بیش از حد با شامپو می‌تواند به طور بالقوه به موها آسیب برساند. سولفات‌ها و دیگر عناصر موجود در شامپوها، با موخوره، خشکی پوست سر و موهای شکننده ارتباط مستقیم دارد. البته هیچ مدرکی مبنی بر اینکه ترکیبات خاصی در شامپو باعث ریزش مو می‌شود، وجود ندارد. اگر متوجه شدید موهایتان بیش از حد خشک یا وز شده‌است، شامپویی را امتحان کنید که تا حد امکان طبیعی و ملایم باشد.
  • استفاده از برس نرم دارای الیاف طبیعی: استفاده از یک برس نرم با الیاف طبیعی به طور بالقوه، می‌تواند سطح چربی سالم را روی موهای شما افزایش دهد. پروتئین‌های کراتین موجود در موها روی سطح انباشته شده‌اند، بنابراین برس زدن بیشتر از آنچه که فکر می‌کنید، در سلامت موها نقش دارند. برسی که الیاف طبیعی دارد، می‌تواند به صاف کردن و حالت دادن به کوتیکول مو کمک کند. برس زدن روزانه موها همچنین می‌تواند به توزیع متعادل چربی و موادمغذی کمک کرده و ریشه مو را تقویت کند. برس کشیدن پوست سر را تحریک کرده و عامل رویش مجدد موها است.
  • پرهیز از مدل‌هایی که موها را می‌کشد: مو انعطاف‌پذیر است، اما تحقیقات نشان می‌دهد که در صورت کشیده شدن زیاد، آسیب دائمی می‌بینند. مدل‌های مویی مانند دم اسبی می‌توانند موها را از پوست سرتان جدا کرده و به مرور زمان پیوند بین مو و پوست سر را شل کنند.
  • پرهیز از ابزارهای حالت‌دهنده مو با حرارت بالا: استفاده از گرما برای حالت دادن به موها، فولیکول مو را کم‌آب و آسیب‌پذیر می‌کند. سشوارها، اتوهای مو و ابزارهای فرکننده، همگی می‌توانند به مرور زمان با جذب رطوبت ساقه‌های مو، به موهای شما آسیب بزنند.
  • پرهیز از سفید کردن موها: سفید کردن مو با تقسیم مولکول‌های پروتئینی کراتین، به مو آسیب می‌رساند. اگر نمی‌خواهید موهایتان را از دست بدهید، استفاده از رنگ‌ها، هایلایت‌ها و به‌ویژه دکلره را محدود کنید.

درمان ریزش مو

تا اینجا ممکن است سوالات زیادی برای‌‌تان پیش آمده باشد مانند اینکه آیا موهای ریخته شده برمی‌گردند؟ اگرچه درمان‌هایی که نویدبخش رویش مجدد مو هستند در برخی مواقع موثر هستند اما بیشتر مردان و زنانی که موهایی نازک دارند نمی‌توانند موهای‌شان را به حالت اول بازگردانند. 

خیلی از آن‌ها به روش‌های جایگزینی مانند جراحی کاشت مو یا استفاده از کلاه گیس روی می‌آورند. البته در برخی موارد داروی ریزش مو موثر واقع می‌شود و پس از مدتی موها کاملا تقویت می‌شوند ولی باید بدانیم که تاثیر درمان این بیماری به بسیاری از عوامل مانند سن، جنسیت، سابقه ژنتیکی فرد و بسیاری عوامل دیگر بستگی دارد. به طورکلی درمان‌های زیر ممکن است برای ریزش مو مفید باشند:

درمان ریزش مو

ماینوکسیدیل: تحت شرایط خاصی، استفاده از ماینوکسیدیل به طور موضعی روی پوست باعث تحریک رشد مو در نواحی که دچار طاسی شده‌اند می‌شود. ماینوکسیدیل روی فولیکول‌های مو اثر می‌گذارد تا رویش مجدد مو اتفاق بیافتد. تجربه نشان داده است که در مواردی که سن افراد کمتر بوده، پاسخ دارو نیز امیدوارکننده‌تر بوده است. این محلول باید دو بار در روز و به مدت طولانی مورد استفاده قرار گیرد. البته در صورت توقف مصرف ممکن است ریزش مو دوباره آغاز شود. عوارض جانبی ماینوکسیدیل بسیار کم و بدون نسخه می‌توان آن را از داروخانه تهیه کرد.

فیناستراید: این دارو به شکل قرص است و ممکن است دارای برخی عوارض جانبی در افراد باشد بنابراین آن را پزشک تجویز می‌کند.اسپیرونولاکتون نیز قرصی است که یک تا دو بار در روز مصرف می‌شود تا هورمون‌های مردانه در پوست را که باعث ریزش مو می‌شوند، مسدود کند. این دارو گاهی برای درمان مشکل ریزش در زنان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کورتیکواستروئیدها: در اکثر موارد آلوپسی آره‌آتا که یک اختلال خودایمنی است و باعث ریزش دسته‌ای مو می‌شود، خود به خود برطرف خواهد شد. اما اگر بهبودی طبیعی حاصل نشد، پزشکان از قطره موضعی کورتیکواستروئید یا تزریقات استروئیدی مستقیما در نواحی ریزش مو روی سر استفاده می‌کنند. این دارو ممکن است عوارضی موقت مانند نازک شدن پوست سر، افزایش وزن، ناهنجاری متابولیک، آکنه و مشکلات قاعدگی داشته باشد ولی در درمان آلوپسی آره‌آتا مفید است.

لیزر: از فناوری لیزر هم می‌توان برای تحریک پوست سر و فولیکول مو استفاده کرد زیرا لیزر می‌تواند جریان خون و رشد مو را تقویت کند.

کاشت مو: کاشت مو طبیعی شامل جابجایی تار مو حاوی فولیکول فعال به قسمت‌هایی است که دچار ریزش مو شده‌اند. موهایی که به بخش‌های جدید پیوند زده می‌شوند پس از مدتی می‌توانند به رشد طبیعی خود ادامه دهند و ظاهری کاملا طبیعی داشته باشند.

ریزش مو بر اثر استرس

سوالات متداول

اگر ریزش مو داشته باشید موهای شما رشد نمی‌کنند تا زمانی که علت ریزش آن‌ها متوقف شود. تاخیر در رشد مجدد مو یا ریزش توده ای موها می‌تواند دلیلی بر ریزش غیرطبیعی مو باشد. به عنوان مثال کسی که شیمی درمانی می‌کند موهایش تنها پس از قطع درمان شروع به رشد مجدد خواهد کرد. بنابراین ریزش موی غیرطبیعی به راحتی از ریزش موی طبیعی قابل تشخیص است. اگر به تازگی عاملی باعث شده موهای‌تان به صورت غیرطبیعی بریزد حتما به پزشک مراجعه کنید.

بله، کراتینه درمانی می‌تواند باعث ریزش مو شود زیرا درمان کراتینه شامل یک فرآیند شیمیایی است که می‌تواند به مو و پوست سر آسیب برساند و منجر به افزایش ریزش تارهای مو شود مخصوصا در افرادی که این درمان را یک تا دو بار در سال انجام می‌دهند.

اگر جستجوی آنلاین شما درباره درمان طبیعی ریزش مو باشد لیستی طولانی از تونیک‌ها، کرم‌ها و مکمل‌های مو را مشاهده خواهید کرد.  تقویت روتین مراقبت مو با تونیک پوست سر می‌تواند به رفع یا کاهش مشکلات پوست سر در منزل کمک کند. تونیک مو که بیشتر به شکل مایعی قابل اسپری بر پوست سر در بازار وجود دارد، با کمک به تحریک گردش خون در فولیکول‌های مو برای رشد سالم مو طراحی شده است. تونیک پوست سر خشک را مرطوب نگه داشته و از نازک شدن موها جلوگیری می‌کند.

برای رشد مو پس از ریزش آن باید صبور باشید زیرا ابتدا لازم است علت ریزش مشخص شده و هر کاری که باعث ریزش مو شده است را دیگر انجام ندهید. اگر ریزش ادامه پیدا کرد و شدیدتر شد باید حتما به پزشک مراجعه کنید تا درمان مناسب جهت توقف ریزش مو و راهکارهای مفید برای رشد مجدد موهای‌تان را به شما ارائه دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط