Search
Close this search box.
ماینوکسیدیل و تجربه استفاده از ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل و تجربه استفاده از ماینوکسیدیل

فهرست محتوای مقاله

محلول ضد ریزش مو ماینوکسیدیل برای رشد مو در مردان و زنانی که به انواع خاصی از ریزش مو دچارشده‌اند؛ به‌کار می‌رود. هرچند چیزی به نام معجزه ماینوکسیدیل وجودندارد؛ اما تا زمانی که آن را مصرف‌می‌کنید؛ می‌توانید شاهد نتایج مطلوب آن بر روی موهای‌تان باشید. صد البته که ماینوکسیدیل، جایگزین کاشت مو طبیعی نیست.

ماینوکسیدیل هم به‌صورت محلول و هم به‌صورت فوم، اسپری ماینوکسیدیل و شامپو ماینوکسیدیل نیز در داروخانه‌ها موجود است. بنابراین اگر مصرف محلول ماینوکسیدیل برایتان مشکل است؛ می‌توانید فوم ماینوکسیدیل،  را تهیه و استفاده نمایید.

تاثیر ماینوکسیدیل بر ریزش مو به‌این‌صورت است؛ که معمولا پس از مدتی ریزش مو قطع‌شده؛ و رشد موهای ازدست‌رفته آغاز می‌شود؛ ولی اگر مصرف ماینوکسیدیل را متوقف‌کنید؛ پس از چند ماه دوباره ریزش مو اتفاق می‌افتد. به‌همین‌دلیل برخی معتقدند؛ که اثر ماینوکسیدیل کاملا موقت است.

ماینوکسیدیل را بدون نسخه نیز می‌توانید از داروخانه‌ها تهیه‌کنید. اما بهتراست؛ این کار را نکنید؛ و تجویز آن را به‌عهده پزشک بگذارید. زیرا ممکن است؛ نه‌تنها شما را به نتایج مطلوب‌تان نرساند؛ بلکه دارای عوارضی نیز باشد. در ادامه به بررسی تمامی موارد مهم در این رابطه می‌پردازیم؛ تجربه استفاده از ماینوکسیدیل، عوارض استفاده از آن و باقی موارد را بررسی می‌کنیم:

انواع ماینوکسیدیل

انواع ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل در اشکال مختلف موجود است؛ که به‌صورت موضعی و به شکل مایع یا فوم در دسترس است. غلظت‌های ماینوکسیدیل موجود شامل ماینوکسیدیل 2درصد، 5درصد، 7درصد و 10درصد است. ماینوکسیدیل را می‌توان هم به‌صورت موضعی و هم قرص خوراکی استفاده‌کرد. جالب است بدانید؛ که ماینوکسیدیل شامپو هم دارد؛ که برای برخی از انواع خاص ریزش مو تجویز می‌شود. به‌طورکلی می‌توان‌گفت؛ ماینوکسیدیل موضعی آلوپسی آندروژنتیک و آلوپسی آره‌آتا را درمان می‌کند.

برطبق گزارش‌های مطالعات بالینی، افرادی که از فوم یا مایع استفاده کردند؛ نسبت به افرادی که از دارونمای ماینوکسیدیل استفاده‌کرده‌بودند؛ رشد موی بیشتری داشتند. مردان مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک که از محلول ماینوکسیدیل 5درصد استفاده کردند؛ پس از 11ماه، 45درصد رشد موی بیشتری را تجربه‌کردند. مطالعات نشان‌داده‌است؛ که قرص خوراکی ماینوکسیدیل هم بسیار در رشد مجدد مو موثراست؛ اما خطر عوارض جانبی رایج آن از جمله رشد ناخواسته مو در سایر قسمت‌های بدن، بیشتر از محلول موضعی ماینوکسیدیل است.

باهم نگاهی بیاندازیم؛ به انواع غلظت موجود برای داروی ماینوکسیدیل و اینکه کاربرد هر کدام بیشتر در چه مواردی است:

حتما بخوانید : دکتر کاشت مو در تهران

محلول یا شامپوی ماینوکسیدیل 2درصد

ماینوکسیدیل 2درصد

ماینوکسیدیل 2درصد باعث تحریک رشد موهای جدید و جلوگیری از ریزش مو در افراد مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک می‌شود. هرچند در افراد مختلف نتایج متغیر است؛ اما دقت‌شود؛ که غلظت 2درصد کمترین درصد محلول ماینوکسیدیل است؛ و ممکن است دارای تاثیر بسیار کمی باشد. تجربه نشان‌داده‌است؛ که غلظت‌های بالاتر ماینوکسیدیل دارای اثربخشی بیشتری در مقایسه با درصدهای کمتر آن هستند. یکی از کاربردهای دیگر ماینوکسیدیل 2 تا 5درصد برای پرپشت‌کردن ابروهاست؛ که بهتر است؛ با نظر پزشک تجویز شود؛ زیرا ممکن است؛ در برخی موارد عوارضی مانند ایجاد موهای زائد در برخی نواحی صورت مانند گونه‌ها داشته‌باشد.

محلول ماینوکسیدیل 5درصد

ماینوکسیدیل 5درصد

محلول ماینوکسیدیل 5درصد محلولی است؛ که برای کمک به رشد مو پوست سر و بیشتر در مردان استفاده‌می‌شود. در مردان بالای 18سال که به‌تدریج با افزایش سن خود شاهد ریزش مو در بالای سر هستند؛ می‌توان از این محلول استفاده کرد.

ریزش مو ارثی ممکن است؛ از سنین پایین آغازشده؛ و به‌تدریج بیشتر شود. ماینوکسیدیل 5درصد می‌تواند؛ تاثیر مطلوبی بر ریزش مو با الگوی مردانه داشته‌باشد. چنانچه استفاده از محلول برای فرد سخت باشد؛ می‌تواند به جای آن از شامپو ماینوکسیدیل 5درصد یا فوم ماینوکسیدیل 5درصد نیز استفاده کند.

محلول‌های ماینوکسیدیل 5درصد به بالا ممکن است؛ باعث رشد بیش از حد مو در محل‌‌های ناخواسته مانند گونه‌ها شوند.
اما چه کسانی نباید از ماینوکسیدیل 5% استفاده کنند؟ تجربه نشان‌داده‌است؛ که تاثیر ماینوکسیدیل 5درصد در زنان بسیار بهتر از ماینوکسیدیل 2% نیست؛ و از آنجایی که ممکن است؛ رشد موهای زائد را بیشتر کند؛ بهتر است زنان از آن استفاده‌نکنند.

به‌علاوه مصرف ماینوکسیدیل 5% می‌تواند در دوران بارداری یا شیردهی نیز مضر باشد. ماینوکسیدیل 5% ریزش مو ناشی از مصرف برخی داروها مانند داروی شیمی درمانی یا مشکلات تغذیه‌ای را بهبود نمی‌بخشد؛ و نباید در چنین مواردی مورد استفاده قرارگیرد. زیرا در افرادی که شیمی درمانی انجام‌می‌دهند؛ ممکن است؛ عوارض ماینوکسیدیل 5درصد شامل ایجاد زخم‌های پوستی باشد؛ و اثرات نامطوبی بر پوست بگذارد.

بنابراین بهتراست؛ تجویز ماینوکسیدیل 5درصد به بالا را به عهده پزشک بگذارید. در آخر اگر ماینوکسیدیل استفاده‌می‌کنید؛ همیشه ضدآفتاب بزنید؛ تا در برابر نور شدید خورشید محافظت شوید؛ و دچار حساسیت نشوید.

محلول ماینوکسیدیل 7درصد

ماینوکسیدیل 7درصد

در مواردی که ماینوکسیدیل 5درصد دیگر تاثیری بر رشد موها ندارد؛ دوز دارو با نظر پزشک به ماینوکسیدیل 7درصد تغییر می‌کند. (جهش زیاد در درصد این دارو برای مثال از 5 به 10درصد پیشنهاد نمی‌شود). یکی دیگر از ویژگی‌های ماینوکسیدیل 7درصد که آن را از سایر انواع ماینوکسیدل متمایز می‌کند؛ این است که ترکیبات آن شامل پپتیدکمپلکس هگزاپپتید18 و همچنین ویتامین‌های گروه ب است؛ که خود به‌عنوان محرک رشد مو و ریش عمل می‌کنند. به‌همین‌دلیل نتایج مصرف ماینوکسیدیل 7درصد بسیار سریعتر و بهتر از درصدهای کمتر آن قابل مشاهده خواهدبود.

محلول ماینوکسیدیل 10درصد

ماینوکسیدیل 10درصد

یکی از قوی‌ترین داروهای ریزش مو ماینوکسیدیل 10درصد است؛ در واقع زمانی‌که هیچ داروی دیگری قدرت توقف ریزش مو را ندارد؛ ماینوکسیدیل 10درصد می‌تواند؛ از عهده ریزش مو برآید. غلطت 10درصد آن حتی در شرایط بسیار سخت فولیکول‌های مو نیز موثر است؛ اما اگر باز هم این غلظت برای توقف ریزش مو کافی نباشد؛ پزشک ممکن‌است؛ ماینوکسیدیل 15درصد را تجویز کند.

حتما بخوانید : کاشت مو به روش FIT

تاثیر ماینوکسیدیل بر رویش مو

تجربه استفاده از ماینوکسیدیل

به‌طورکلی نتایج مصرف ماینوکسیدیل در افراد باتوجه به تنوع الگوی ریزش مو متفاوت است. در اینجا باتوجه به تجربه استفاده کنندگان ماینوکسیدیل، می‌پردازیم به برخی از پرسش‌هایی که در زمینه استفاده از ماینوکسیدیل ممکن است؛ برای شما هم مطرح شود.

آیا ماینوکسیدیل موها را پرپشت میکند؟

همانطور که از نام محرک رویش موی ماینوکسیدیل برمی‌آید؛ این دارو می‌تواند ریزش مو را قطع و تاحدودی موها را به رشد مجدد تحریک کند. استفاده موضعی از ماینوکسیدیل می‌تواند رگ‌های خونی روی پوست سر را بازکند؛ تا فولیکول‌های مو بهتر تغذیه شوند؛ و رشد مو تقویت شود. اما به‌شرطی‌که ریزش موی شما ژنتیکی باشد؛ و پوست سر شما آنزیم‌های لازم برای پاسخ به درمان را داشته‌باشد. اگر موهای شما به‌دلیل ریزش موی ارثی نازک شده‌باشد؛ داروی ماینوکسیدیل می‌تواند تراکم و نیز ضخامت موهای شما را افزایش‌دهد. علاوه‌براین، تارهای جدید نازکی در میان موهای شما شروع به رشد می‌کنند؛ که باعث می‌شوند؛ موها پرتر به‌نظربرسند.

آیا برای همیشه باید از ماینوکسیدیل استفاده کنید؟

استفاده مداوم از داروی ماینوکسیدیل برای افراد مبتلا به آلوپسی‌آندروژنتیک که به‌عنوان ریزش موی ژنتیکی یا ارثی نیز شناخته‌می‌شود؛ ضروری است. زیرا در چنین مواردی اگر درمان متوقف‌شود؛ نازک‌شدن و ریزش مو در طولانی‌مدت بدتر خواهدشد. بنابراین برای درمان موثر ماینوکسیدیل آن را به‌طور منظم استفاده‌کنید؛ و بدانید که احتمال ریزش مو پس از قطع مصرف ماینوکسیدیل وجود دارد.

آیا ماینوکسیدیل موها را خراب می‌کند؟

هرچند درست است؛ که بگوییم پس از قطع استفاده ماینوکسیدیل ممکن است؛ ریزش مو دوباره به‌حالت قبل بازگردد؛ اما تاثیر ماینوکسیدیل بر خراب‌شدن مو حقیقت ندارد. درواقع توقف مصرف ماینوکسیدیل به‌هیچ‌عنوان کیفیت موهای شما را بدتر نخواهدکرد.

چه کسانی نباید از داروی ماینوکسیدیل استفاده کنند؟

زنان باردار و زنانی که قصد باردارشدن دارند؛ بهتراست از ماینوکسیدیل استفاده‌نکنند؛ زیرا اثرات آن بر جنین متولدشده هنوز به‌طورکامل مشخص‌نشده‌است. همچنین خطرات ماینوکسیدیل در نوزادان نیز ناشناخته‌است؛ بنابراین مادران برای مصرف ماینوکسیدیل در دوران شیردهی حتما باید با پزشک خود مشورت‌کنند. افراد مسن هم بهتر است؛ ماینوکسیدیل را با تجویز پزشک استفاده‌کنند؛ زیرا این دارو می‌تواند حساسیت آن‌ها را به دمای سرد افزایش‌دهد. درنهایت، چنانچه ریزش موی شما ژنتیکی نیست؛ و آنزیم‌های لازم برای پاسخ به درمان ماینوکسیدیل را ندارید؛ بهتراست؛ از آن استفاده نکنید.

حتما بخوانید : عوارض کاشت مو

آیا ماینوکسیدیل برای همه موثر است؟

در پاسخ ماینوکسیدیل به اینکه آیا تاثیر ماینوکسیدیل در همه افراد یکسان است؛ باید گفت به‌هیچ‌عنوان این‌طور نیست. ماینوکسیدیل برای مردان و زنان مبتلا به آلوپسی‌آندروژنتیک که آنزیم‌های موردنیاز برای پاسخ به درمان را دارند؛ بهترین کارایی را دارد؛ درحالی‌که این درمان توسط FDA تایید شده‌است؛ اما دارای اثر متفاوتی در افراد مختلف است.

چرا گاهی ماینوکسیدیل تاثیری بر رشد موها ندارد؟

مشاهده تاثیر ماینوکسیدیل بر مو به زمان نیازدارد؛ بنابراین شاید در اوایل شروع درمان با ماینوکسیدیل احساس کنید؛ که این درمان برای شما مناسب نیست. گاهی ممکن است؛ برای مشاهده تاثیر آن بر افزایش تراکم موها لازم باشد؛ 6 تا 9ماه صبر کنید.

مقاله جامع درباره ماینوکسیدیل

چطور بدانید که آیا ماینوکسیدیل برای موهای شما موثر است؟

اگر مطمئن نیستید که ماینوکسیدیل برای مو شما موثر است؛ یا خیر؛ در مورد سابقه پزشکی و علائم ریزش موی خود با یک متخصص پوست و مو مشورت کنید. بهترین راه برای اینکه متوجه شوید؛ آیا ماینوکسیدیل تاثیر دارد؛ یا خیر؛ انجام تست پاسخ ماینوکسیدیل آزمایشگاهی است که از دقت بسیار بالایی برخورداراست. در آزمایشگاه با آزمایش چند تار موی شما؛ می‌توانند مشخص‌کنند؛ که محیط پوست سر شما از نظر آنزیم‌های لازم برای پاسخ به درمان ماینوکسیدیل چگونه است.

آزمایش ماینوکسیدیل در آزمایشگاه چگونه است؟

تست پاسخ ماینوکسیدیل وضعیت پوست سر شما را ارزیابی می‌کند. رشد مو در فولیکول‌های پوست سر اتفاق می‌افتد. این آزمایش تار موی شما را در آزمایشگاه بررسی‌می‌کند؛ تا مشخص‌شود؛ که آیا پوست سر شما آنزیم‌های لازم برای فعال‌سازی و پاسخ به کاربرد موضعی ماینوکسیدیل را دارد یا خیر. نتیجه آزمایش ماینوکسیدیل معمولا بعد از یک هفته آماده است.

مصرف ماینوکسیدیل بعد از کاشت مو خوب است یا نه؟

مصرف ماینوکسیدیل بعد از کاشت مو امری حتمی نیست؛ و به تشخیص پزشک مرتبط است. بسیاری از افراد که می‌خواهند؛ کاشت مو انجام بدهند؛ باید از لزوم استفاده یا عدم استفاده از ماینوکسیدیل آگاه باشند. آنچه لازم‌است درباره استفاده ماینوکسیدیل قبل از کاشت مو بدانید؛ این‌است که 1هفته پیش از جراحی باید مصرف ماینوکسیدیل متوقف‌شود. همچنین استفاده ماینوکسیدیل بعد از کاشت مو نیز به نظر پزشک بستگی دارد.

البته گفتنی است؛ که این مورد اغلب پس از 2هفته امکان‌پذیر است. تاثیر ماینوکسیدیل بر موهای کاشته‌شده؛ باعث می‌شود موها مقاوم‌تر شوند؛ و از ریزش آن‌ها جلوگیری‌می‌کند. لازم به ذکر است؛ اگر به داشتن موهایی جذاب تمایل دارید؛ آسمان کلینیک خدمات کاشت موی دائمی در تهران را در بالاترین حد کیفیت برای آقایان و خانمها ارائه‌می‌کند.

محلول ضد ریزش مو ماینوکسیدیل

تجربه استفاده از ماینوکسیدیل برای ریش

اگر می‌خواهید بدانید؛ که آیا ماینوکسیدیل برای ریش موثر است یا خیر، پاسخ مثبت است. ماینوکسیدیل با تحریک فولیکول‌های مو؛ می‌تواند باعث رشد منظم و یکنواخت ریش شود. باتوجه به اینکه امروزه داشتن ریش مرتب، نوعی جذابیت به‌شمارمی‌رود؛ به‌همین‌دلیل هم محصولاتی برای تقویت ریش وجود دارد که می‌توانید استفاده کنید.

زیرا صرف نظر از دلایل، در برخی افراد ریش‌ها به‌درستی و به‌طور کامل رشد نمی‌کنند. باتوجه به این موضوع تجربه استفاده از ماینوکسیدیل برای ریش هم می‌تواند برای افراد جالب باشد. صدالبته که استفاده از ماینوکسیدیل برای تقویت رویش ریش‌ها نیز بهتراست؛ با تجویز پزشک همراه باشد. همچنین تاثیر ماینوکسیدیل روی سبیل نیز می‌تواند مانند اثر آن روی ریش قابل توجه باشد.

طریقه مصرف ماینوکسیدیل برای مو

طریقه مصرف ماینوکسیدیل

لازم‌است؛ پیش از شروع استفاده، طریقه مصرف ماینوکسیدیل برای مو را بدانید. مطابق دستورالعمل روی جلد، نحوه مصرف ماینوکسیدیل را بخوانید؛ و دوزی که باید مصرف‌شود؛ را رعایت کنید. مراقب باشید! اگر از محلول ماینوکسیدیل برای موی سر استفاده می‌کنید؛ آن را فقط به پوست سر بزنید؛ و از تماس آن با چشم یا سایر نقاط بدن جلوگیری‌کنید. می‌توانید برطبق  روش زیر مصرف ماینوکسیدیل را دنبال‌کنید:

1- قبل از استفاده از ماینوکسیدیل مطمئن‌شوید؛ که پوست سر کاملا خشک است.

2- مقدار تجویز‌شده را با استفاده از قطره چکان روی پوست سر بریزید.

3- تا 4ساعت پس از استفاده از ماینوکسیدیل نباید موهای خود را با شامپو بشوئید.

4- بلافاصله بعد از استفاده از ماینوکسیدیل، دست‌های خود را بشوئید؛ تا هرگونه دارویی که ممکن است؛ روی آن‌ها مانده باشد؛ از بین برود.

5- پس از استفاده از محلول ماینوکسیدیل از سشوار برای خشک‌کردن پوست سر استفاده‌نکنید.

6- اجازه‌دهید ماینوکسیدیل به مدت 2 تا 4ساعت پس از استعمال روی سر بماند؛ و کاملا خشک شود.

7- از انتقال دارو در حالت خیس به سایر نقاط بدن خودداری کنید. اگر دارو روی بالش یا ملحفه‌های شما قرارگیرد؛ ممکن است این اتفاق بیافتد.

8- محلول یا فوم ماینوکسیدیل را دور از چشم، بینی و دهان نگهداری‌کنید.

9- اگر به‌طور تصادفی مقداری از آن وارد چشم، بینی یا دهان‌تان شد، ناحیه موردنظر را با آب خنک شستشو دهید. فوم را در نزدیکی حرارت یا شعله قرار ندهید؛ و در هنگام سیگار‌کشیدن از آن استفاده نکنید.

حتما بخوانید : قیمت کاشت مو در تهران

عوارض مصرف ماینوکسیدیل

تاثیر ماینوکسیدیل به مرور زمان خود را نشان‌می‌دهد. درحقیقت، از آنجایی‌که ماینوکسیدیل یک درمان موضعی برای پوست سر است؛ درمان بلافاصله پس از مصرف آغاز می‌شود؛ اما به این معنی نیست؛ که تاثیر ماینوکسیدیل بر مو را به سرعت مشاهده‌خواهیدکرد.

هرچند ماینوکسیدیل دارویی تاییدشده است؛ اما نباید از عوارض آن نیز غافل شوید. برخی از عوارض جانبی ماینوکسیدیل
شامل:

1- تحریک پوست سر:

برخی از افراد ممکن است؛ هنگام استفاده از ماینوکسیدیل دچار سوزش، خارش یا خشکی پوست سر شوند. این در فرمول مایع بیشتر از فوم رایج است.

2- افزایش ریزش مو:

افزایش ریزش مو در چند هفته اول استفاده از ماینوکسیدیل غیرمعمول نیست. این یک بخش طبیعی از چرخه رشد مو است؛ و معمولاً خود‌به‌خود برطرف می‌شود.

3- سرگیجه و سبکی سر:

ماینوکسیدیل می‌تواند باعث سرگیجه و سبکی سر شود. به‌خصوص در اولین بار شروع دارو. این عارضه جانبی معمولاً با سازگاری بدن با دارو به خودی خود ازبین‌می‌رود. زنانی که موهای رنگ‌شده دارند؛ بیشتر در معرض عوارض جانبی ماینوکسیدیل مانند تحریک و سبکی پوست سر خواهندبود.

4- ضربان قلب سریع:

ماینوکسیدیل می‌تواند باعث ضربان قلب سریع یا تپش قلب شود. به‌خصوص اگر مقدار زیادی از دارو از طریق پوست سر جذب شود. اگر این علائم را تجربه کردید؛ باید به‌ پزشک مراجعه کنید.

5- واکنش‌های آلرژیک:

به‌ندرت، ماینوکسیدیل می‌تواند باعث واکنش آلرژیک شود؛ که می‌تواند شامل کهیر، مشکل در تنفس، یا تورم صورت، لب‌ها، زبان یا گلو باشد. اگر این علائم را تجربه کردید؛ باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

یکی از عوارض محلول ماینوکسیدیل این است؛ که ممکن است بدن فرد نسبت به آن واکنش آلرژیک نشان‌دهد. اگر تابحال هرگونه واکنش غیرعادی یا آلرژیک به این دارو یا هر داروی دیگری داشته‌اید؛ باید حتما مصرف آن را قطع‌کرده؛ و به پزشک خود اطلاع دهید. همچنین اگر تاکنون تجربه انواع دیگری از آلرژی را داشته‌اید؛ مانند آلرژی به غذاها، رنگ‌ها، موادنگهدارنده یا حیوانات؛ ممکن است بدن‌تان به مصرف ماینوکسیدیل نیز حساسیت نشان دهد. اگر این دارو را بدون نسخه تهیه‌می‌کنید؛ حتما موارد منع مصرف ماینوکسیدیل را روی جلد آن به‌دقت بررسی نمایید.

عوارض ماینوکسیدیل برای افراد مختلف

ماینوکسیدیل برای سالمندان

عوارض محلول ماینوکسیدیل برای سالمندان: 

در ارتباط با مصرف ماینوکسیدیل در سالمندان هنوز دستوری مبنی‌بر منع مصرف یا عدم تاثیر آن وجودنداشته‌است. بااین‌حال، مطالعات نشان‌داده‌است؛ که اثر ماینوکسیدیل در بیماران جوانی که به‌موقع برای درمان ریزش موی خود اقدام‌می‌کنند؛ بیشتر بوده‌است.

عوارض محلول ماینوکسیدیل برای کودکان:

هنوز مطالعات کافی در مورد ارتباط استفاده از ماینوکسیدیل برای موی سر با سن افراد و عوارض آن در کودکان انجام‌نشده‌است.

عوارض محلول ماینوکسیدیل در دوران شیردهی:

مطالعات بر روی زنان نشان‌داده‌است؛ که ماینوکسیدیل در دوران شیردهی برای نوزاد خطری ایجاد‌نخواهد‌کرد. البته حتما توصیه می‌شود؛ تا قبل از شروع مصرف ماینوکسیدیل در دوران شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

لازم به ذکر است، برخی از مضرات ماینوکسیدیل بسیار نادر هستند. زمان انتظار برای مشاهده تاثیر ماینوکسیدیل شش تا نه ماه طول می‌کشد که زمان کمی نیست. علاوه بر آن هیچ تضمینی وجود ندارد که چقدر درمان با ماینوکسیدیل موثر باشد به همین علت ممکن است بیمار از ادامه درمان ناامید شود. ماینوکسیدیل در همه انواع ریزش و برای همه افراد نیز مناسب نیست بلکه در برخی بیمارن اثرگذاری بهتری را مشاهده می‌کنیم. 

هرچند ریزش مو بعد از استفاده از ماینوکسیدیل قطع می‌شود و حتی ممکن است تار موهایی جدید رشد کنند اما ریزش مو بعد از قطع ماینوکسیدیل را نیز نباید نادیده گرفت. اگرچه موقتی بودن تاثیر ماینوکسیدیل برای ریزش مو را شاید نتوان در زمره مضرات ماینوکسیدیل دانست اما شاید ما را به فکر درمان‌های ریزش موی جایگزین بیاندازد.

تداخلات دارویی ماینوکسیدیل

برخی از داروها به‌هیچ‌عنوان نباید همراه باهم مورد استفاده قرار‌گیرند. اگر هر داروی با نسخه یا بدون نسخه دیگری را همراه با ماینوکسیدیل مصرف می‌کنید؛ حتما با پزشک خود دراین‌باره مشورت کنید.

برخی از داروها را نباید در زمان غذاخوردن استفاده‌کنید؛ زیرا باعث ایجاد تداخل می‌شوند. در مورد استفاده از ماینوکسیدیل در محدوده زمانی غذاخوردن، مصرف الکل یا تنباکو از پزشک‌تان بخواهید؛ شما را راهنمایی‌کند.

برخی داروها ممکن است؛ با ماینوکسیدیل تداخل‌داشته‌باشند؛ و خطر عوارض جانبی را افزایش دهند. بهتراست فهرستی از تمام داروهای مصرفی خود را با پزشک یا داروساز خود درمیان بگذارید؛ و از آنها مشورت بگیرید.

سیکلوسپورین سیستمیک: 

استفاده همزمان از سیکلوسپورین و ماینوکسیدیل ممکن است عوارض جانبی مانند هیپرتریکوزیس را افزایش دهد.

آسپرین: 

مصرف آسپرین ممکن است؛ اثربخشی ماینوکسیدیل موضعی را کاهش‌دهد. این کاهش اثر ممکن‌است به‌دلیل مهار آنزیم‌های سولفوترانسفراز باشد.

داروهای فشار خون بالا: 

مانند گوانتیدین، ممکن است با ماینوکسیدیل تداخل داشته‌باشند.

داروهایی که با الکل تداخل دارند: 

مانند دی‌سولفیرام و مترونیدازول.

علاوه‌براین، برخی مشکلات پزشکی خاص، ممکن است؛ پس از مصرف ماینوکسیدیل در برخی افراد اتفاق بیافتد. مشکلاتی مانند هرگونه حساسیت پوستی، سوزش یا آفتاب‌سوختگی پوست سر. در مواردی نیز اگر جذب موضعی ماینوکسیدیل بیش از حد انجامشود؛ ممکن است به مرور زمان باعث ایجاد بیماری قلبی یا فشار خون بالا شود؛ مخصوصا در افرادی که زمینه بروز مشکلات قلبی عروقی در آن‌ها وجوددارد.

چقدر طول میکشد که ماینوکسیدیل تاثیر بگذارد؟

هرچند تاثیر ماینوکسیدیل در افراد مختلف متفاوت است؛ اما معمولا بعد از 4 تا 8هفته اثرمی‌گذارد. گاهی ممکن است؛ پس از 4 تا 6ماه استفاده مداوم از ماینوکسیدیل شاهد بهبود قابل‌توجهی در رشد موهای خود باشید. همچنین به‌یاد‌داشته‌باشید؛ که در شروع استفاده از ماینوکسیدیل احتمالا در شش هفته اول، مقداری ریزش مو را تجربه‌خواهیدکرد؛ که کاملا طبیعی است؛ ولی پس از قطع ریزش طبیعی آن موها ضخیم‌تر و قوی‌تر از قبل خواهندشد. اگر مصرف ماینوکسیدیل قطع‌شود؛ ممکن است دوباره ریزش مو آغازشود.

ماینوکسیدیل برای مو

طرز تهیه محلول ماینوکسیدیل

فرمول شیمیایی ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل از2،1- پروپیلن گلیکول، اتانول، تیوسولفات سدیم، تترابوتیل آمونیوم هیدروکلراید و آب به نسبت معین تهیه‌می‌شود. طرز تهیه محلول ماینوکسیدیل شامل حل‌کردن ماینوکسیدیل در محلول 2،1- پروپیلن گلیکول و اتانول با حرارت‌دهی تا 40درجه سانتیگراد است.

حتما ببینید: تصاویر کاشت مو

بهترین ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل پاک دارو

هرچند فرمول همه ماینوکسیدیل‌ها تقریبا یکسان است؛ اما می‌توان‌گفت؛ بهترین مارک ماینوکسیدیل خارجی برند روگین Rogaine است؛ که در امریکا کاملا شناخته‌شده‌است. درحال‌حاضر بهترین ماینوکسیدیل موجود در بازار ایران برند پاک‌دارو است؛ که می‌توانید آن را از داروخانه‌های سراسر کشور تهیه‌کنید.

ریزش مو بعد از استفاده از ماینوکسیدیل

حتی پس از مصرف ماینوکسیدیل نیز ممکن است؛ از چند هفته تا چند ماه پس از آغاز درمان ریزش مو داشته‌باشید. این ریزش مو به‌عنوان ریزش ماینوکسیدیل شناخته‌می‌شود؛ که کاملا طبیعی است. اما با ادامه درمان نه‌تنها ریزش مو متوقف می‌شود؛ بلکه شاهد رویش مجدد موها نیز خواهیم بود.

قطع مصرف ماینوکسیدیل

اگر به‌هردلیلی تجربه استفاده از ماینوکسیدیل را موفق نمی‌دانید؛ و به‌دنبال راه جایگزینی برای آن هستید مواردی که در ادامه آورده‌ایم؛ می‌توانند در انتخاب درمان مناسب ریزش مو به شما کمک کنند. برای قطع مصرف ماینوکسیدیل پیشنهاد میکنیم حتما با پزشک خود مشورت کنید و با نظر و صلاحدید وی و همچنین روش و نحوه مورد تجویز پزشک اقدام به قطع مصرف ماینوکسیدیل کنید تا کمترین میزان عوارض قطع مصرف را تجربه کنید.

داروهای جایگزین ماینوکسیدیل

قرص ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل برای بسیاری از افراد درمان مناسبی برای ریزش مو نیست. چنین افرادی می‌توانند؛ از قرص‌هایی مانند فیناستراید، اسپیرونولاکتون، کورتیکواستروئیدها و ضدقارچ‌ها استفاده کنند. در زیر درمان‌هایی که به‌جای ماینوکسیدیل می‌توانید؛ مصرف‌کنید آمده‌است:

قرص ماینوکسیدیل خوراکی:

قرص‌ ماینوکسیدیل برای ریزش مو ممکن است؛ جایگزینی برای نسخه موضعی محلول ماینوکسیدیل برای مو باشد. البته افراد مبتلا به فشارخون بالا و ریزش مو که سایر داروها برای تنظیم فشار آن‌ها موثرنبوده‌است؛ با ماینوکسیدیل خوراکی می‌توانند فشار خود را تنظیم‌کنند. با این‌حال، عوارض جانبی مانند تهوع و استفراغ نیز ممکن است؛ باخوردن قرص ماینوکسیدیل خوراکی اتفاق‌بیافتد.

فیناستراید و دوتاستراید:

فیناستراید خوراکی یکی ازمحبوب‌ترین جایگزین‌های ماینوکسیدیل برای طاسی با الگوی مردانه است. فیناستراید که با نام تجاری Propecia شناخته‌می‌شود؛ دارای اثر مسدودکنندگیDHT است؛ و به‌عنوان یک داروی موثر برای جلوگیری از ریزش مو در مردان و مورد تایید FDA است. مصرف این قرص بسیار راحت‌تر از استعمال موضعی محلول ماینوکسیدیل است؛ اما اگر ماینوکسیدیل و فیناستراید همراه باهم مصرف شوند؛ نتایج فوق‌العاده‌ای خواهندداشت. دوتاستراید هم که با نام تجاری Avodart شناخته‌می‌شود؛ ممکن‌است برای ریزش مو تجویزشود.

درمان ضدآندروژن (مانند اسپیرونولاکتون و استروژن):

اسپیرونولاکتون معمولا برای درمان ریزش موی زنانه یا آلوپسی آندروژنیک زنانه به‌کار‌برده‌می‌شود. عوارض جانبی این درمان ممکن است؛ شامل حساسیت سینه‌ها و تغییر در چرخه قاعدگی باشد.

کورتیکواستروئیدها (مانند تریامسینولون و کلوبتازول):

برای افراد مبتلا به آلوپسی آره‌آتا ریزش مو یک پاسخ ایمنی غیرطبیعی دربدن است. کورتیکواستروئیدها که به‌عنوان استروئید شناخته‌می‌شوند؛ می‌توانند در کاهش پاسخ ایمنی بیش فعالی که به فولیکول‌های مو آسیب‌می‌رسانند؛ موثر باشند. استروئیدها را می‌توان به‌صورت خوراکی، موضعی یا تزریقی تجویز کرد. استروئیدهای موضعی معمولا در کودکان استفاده می‌شوند؛ درحالی‌که استروئیدهای تزریقی بیشتر در بزرگسالان برای ریزش مو کاربرد دارند؛ اما به‌دلیل خطرات جانبی مانند آکنه و نازک‌شدن پوست در بسیاری مواقع تجویز نمی‌شوند.

ضدقارچ‌ها (مانند کتوکونازول و ایتراکونازول):

ضدقارچ‌ها ممکن است؛ برای درمان کرم حلقوی پوست سر که یک عفونت قارچی است؛ و باعث ریزش مو می‌شود؛ تجویز شوند. معمولا برای درمان کرم حلقوی پوست سر با ضدقارچ در حدود شش هفته زمان لازم است.

ماینوکسیدیل و کافئین لامینین

محلول ماینوکسیدیل و کافئین لامینین:

این محلول که هم به‌شکل شامپوی ریزش مو و هم محلول موجود است؛ مخلوطی از چند ماده موثر بر رشد موهاست. موادی از جمله ماینوکسیدیل 1%، کافئین 2%، عصاره بابونه، عصاره رزماری، عصاره دم اسب و گیاه گزنه در محلول ماینوکسیدیل لامینین و شامپوی آن وجود دارند؛ که همگی نقش زیادی در تحریک رشد مجدد مو دارند.

عصاره کافئین به فولیکول مو نفوذکرده؛ وارد جریان خون شده؛ و با جلوگیری از ورود مو به فاز تلوژن ریزش موی آندروژنتیک را کاهش‌می‌دهد. گیاه بابونه نیز دارای ساکاریدهای زیادی است؛ که باعث نرم و مرطوب‌کردن موها می‌شود. علاوه‌براین اسیدکلروژنیک یک آنتی‌اکسیدان پلی‌فنولیک موجود در بابونه است؛ که با ازبین‌بردن رادیکال‌های آزاد از آسیب و پیری مو جلوگیری می‌کند.

ماده دیگر موجود در این محلول، عصاره دم اسب است؛ که سرشار از سیلیس و ویتامین‌هایی از جمله ویتامین B است؛ که به رشد و سلامت موها کمک‌می‌کنند. عصاره رزماری نیز از ریزش ناشی از تغییرات هورمون تستوسترون جلوگیری می‌کند؛ و به‌دلیل خاصیت ضدقارچ و ضدباکتری قوی خود پوست سر را ترمیم‌می‌کند. آخرین ماده به‌کاررفته در محلول مو ماینوکسیدیل و کافئین لامینین عصاره گزنه است؛ که از ریزش مو جلوگیری و مو را براق و درخشنده می‌کند.

جایگزین‌های طبیعی ماینوکسیدیل:

استفاده از محصولات گیاهی متعددی می‌‌تواند؛ تاثیر مطلوبی بر ریزش مو داشته؛ و جایگزینی طبیعیبرای رفع ریزش باشد. این جایگزین‌ها شامل ویتامین‌ها، کرم‌ها، اسانس‌ها، گیاهان دارویی و مکمل‌های غذایی است. تجویزهای گیاهی زیادی برای قطع ریزش وجوددارد؛ اما بهترین جایگزین گیاهی ماینوکسیدیل استفاده از روغن‌های گیاهانی است؛ که می‌توانید آن‌ها را در بسته‌بندی‌های کاملا بهداشتی و با مشورت پزشک خود از داروخانه‌ها تهیه‌کنید. روغن‌ گیاهانی چون رزماری می‌تواند؛ به رشد موهایی سالم و تحریک جریان خون در پوست سر کمک کند.

سوالات متداول در مورد ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل یک محلول محرک رویش موهاست که به شکل محلول، قرص، فوم و شامپو موجود است. با مصرف منظم ماینوکسیدیل مشکل ریزش موها برطرف می‌شود و حتی موها مجددا شروع به رشد خواهند کرد.

هرچند به نظر می‌رسد ریزش موی ناشی از ماینوکسیدیل غیرمنطقی به نظر برسد اما حتی پس از مصرف ماینوکسیدیل نیز ریزش مو ممکن است تا مدت کوتاهی اتفاق بیافتد که با ادامه دادن درمان خود به خود برطرف شده و رویش مجدد موها را مشاهده خواهیم کرد.

بعد از انجام عمل کاشت مو باید دو هفته صبر کنید و سپس در صورت لزوم استفاده از ماینوکسیدیل را مجددا آغاز کنید.

محلول محرک رشد مو ماینوکسیدیل برای رویش ریش هم به کار می‌رود. این محلول باعث تقویت موهای ریش و پرپشت به نظر رسیدن آنها خواهد شد.

مشاوره رایگان بگیرید!

برای دریافت مشاوره رایگان از متخصصین کلینیک کافیه فرم زیر رو تکمیل کنید

عجله دارید؟ تماس بگیرید

Comments ۲۷

  1. محمدرضا says:

    قطره ماینوکسیدیل به سرم میزنم آیا سیگار که مصرف میکنم بی تاثیر میشه؟

    • معصومه سلمانی says:

      مصرف الکل و سیگار باعث ریزش مو می شوند. پس بهتره در دوره درمان مصرف آن هارا قطع کنید

  2. سيىي says:

    خانوما که اصلاح ابرو میکنن بعد استفاده از ماینوکسیدبل مشکلی نداره یعنی باعث ریزش ابرو نمیشه

    • معصومه سلمانی says:

      نه عزیزم ماینوکسیدیل برای جلوگیری از ریزش موی سر وابرو هاست و موجب تقویت آنها میشه

      • الم says:

        سلام من سه ماهه از اسپره ماینوکسیدیل ۵درصد استفاده میکنم و نتیجه قابل توجه ای نگرفتم و هنوز ریزش دارم روزی دو بار هم استفاده میکنم 🙄

    • مجتبی says:

      سلام آیا ماینوکسیدیل ایران دارو تاثیر داره یا نه ؟؟؟؟

      • معصومه سلمانی says:

        سلام تمام مارک های معتبر و مورد تایید وزارت بهداشت میتونن موثر باشند

      • مهدی says:

        سلام آیا برای قسمت جلوی سر هم تاثیر داره یا فقط بالای سر؟

  3. میثم says:

    من حدود چهار ماه استفاده میکنم تاثیر زیادی نداشت و ریزش همیشه دارد

  4. Ali says:

    آیا استفاده ماینوکسیدل برای ریش باعث ریزش موی سر نیز می شود یا خیر؟

    • معصومه سلمانی says:

      ماینوکسیدیل سرم موضعی برای تقویت و رشد مجدد موهاست. خیر باعث ریزش موی سر نمی شود

    • علی says:

      من شش ماه ماینوکسیدیل پنج درصد پاک دارو مصرف میکنم خیلی خوب جواب داده بود تا اینکه الان یک ماه هست با وجود مصرف شدیداً ریزش دارم
      بنظرتون چیکار میشه کرد؟

      • معصومه سلمانی says:

        احتمالا عوامل دیگری باعث تشدید ریزش مو شده است. باید با بررسی و ازمایش متخصص به بررسی علت ریزش مو بپردازید و سپس ان را درمان کنید

      • علیرضا says:

        سلام علی آقا
        ریزش موی شما که این دوره رو گذروندین بهتر شد؟
        من هم ۶ ماه اول نتیجه فوق العاده ای گرفتم و در حد معجزه بود. ولی بعد یکی دو ماه همش ریخته و ریزش شدید شده. شما تونستین درمان کنید؟

  5. رضا جعفری says:

    سلام ممنون از مقاله ی خوب شما راستی من یک سوال داشتم من اخیرا محلول مایکسیدونل رو فقط و فقط دوبار استفاده کردم آیا به دارو وابستگی پیدا کردم یا خیر؟؟ آیا قطع ناگهانی این محلول پس از دوبار استفاده عوارض داره؟؟خیلی ممنون میشم جواب بدین

    • معصومه سلمانی says:

      سلام. خیر . قطع مصرف ماینوکسیدیل موجب شروع مجدد ریزش مو ها می سود . عوارض دیگری پس از دوبار مصرف ندارد.

  6. مهرشاد says:

    سلام خوبید ۵ ماهه دارم ماینوکسیدیل ۵ درصد استفاده میکنم نتیجه ای نگرفتم چقدر باید صبر کنم؟

    • معصومه سلمانی says:

      با سلام. محلول ماینوکسیدیل بعد از ۳ ماه تاثیرات خودش رو نشون میده. اگر نتیجه نگرفتید یا باید محلول با درصد بالاتری استفاده کنید یا روش دیگری را امتحان کنید

  7. هادی says:

    سلام،من یکماه استفاده کردم ۵درصد،الان فقط محلی رو که استفاده میکردم،متورم،قرمز ودمل چرکی شده،الان قطع کردم دارم چرک خشک کن میخورم،.آیادوباره خوب شد میتونم استفاده کنم بااحتیاط؟

    • معصومه سلمانی says:

      سلام دوست عزیزو پیشنهاد نمیشه ولی میتونید با دکتر متخصص هم مشورت کنید

  8. آیدا says:

    بعد از چه زمانی ریزش مو متوقف نشد باید مصرف ماینوکسیدیل را قطع کنیم؟؟

  9. یوسف says:

    سلام من دو هفته است که ماینوکسیدل ۵ درصد استفاده میکنم
    الان سرم پوست پوست شده
    مصرف ماینوکسیدل رو قطع کنم یا نه؟

    • معصومه سلمانی says:

      سلام. بله حتما قطع بشه و توسط پزشک متخصص ویزیت بشه تا قبل از حاد شدن حساسیت پوستی درمان بشید

  10. مهدی says:

    سلام ایا در دوره مصرف اگ برند ماینوکسیدیل رو تغییر بدم ریزش موهام برمیگرده ؟

  11. امین says:

    سلام من ماینوکسیدیل مصرف میکنم آزمایش دی اچ تی دادم نرمال بود(حدوسط محدوده نرمال) آیا لازمه قرصه فیناستراید هم مصرف بکنم یازمانی ک dhtبالا هست باید فیناستراید مصرف کرد

  12. حسین says:

    سلام من چهار ماهه از ماینوکسیدیل پنج درصد برای تقویت ریش و سیبیل استفاده میکنم قبل از مصرف هم به مقدار کمی ریش و سیبیل داشتم، الان سوالم اینه با قطع مصرف دارو امکان ریزش موها هستش یا نه دائمی خواهد بود. و چطور دارو رو قطع کنیم که ریزش نداشته باشیم.

    ممنون میشم جواب بدید.

    • معصومه سلمانی says:

      سلام. بله امکان داره ریزش موهاتون برگرده. برای قطع مصرف پیسنهاد میکنم با پزشک متخصص مشورت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *