کاشت ریش به روش میکروگرافت یکی از روشهای نوین برای کاشت به شمار میرود. این روش به عنوان فناوری میکروگرافت اتولوگ نیز شناخته میشود. در روش میکروگرافت استفاده از هولدرهای الکتریکی مخصوص و تمام اتوماتیک، امکان استخراج گرافتها را به صورت تک به تک و بدون نیاز به برش یا بخیه فراهم میآورد. روش میکروگرافت کم تهاجمی و ایمن است که با حذف خطاهای انسانی در فرایند کاشت، درصد موفقیت بالایی در کاشت ریش دارد. در این روش کاشت طبیعی ریش ، جراح فولیکولهای مو را از ناحیه پشت سر و اطراف گوشها که از نظر ژنتیکی در برابر نازک شدن مقاوم هستند، با دقت بالا استخراج میکند. این امر تضمین میکند که موهای کاشته شده ریش، ضخامت و انعطاف پذیری خود را حفظ میکنند. روش میکروگرافت دوره نقاهت خاصی نداشته و تقریباً افراد میتوانند فعالیتهای معمول خود را بلافاصله از سر بگیرند.
مراحل انجام کاشت ریش به روش میکروگرافت
کاشت ریش به روش میکروگرافت شامل مراحل زیر میشود:
- طراحی ریش: در مرحله نخست پزشک متخصص به ارزیابی دقیق ویژگیهای صورت بیمار میپردازد تا موقعیت، شکل و تراکم جدید ریش را بر اساس ترجیحات منحصر به فرد و ویژگی صورت بیمار برآورد کند.
- آمادهسازی ناحیه اهدا کننده: در مرحله بعد پزشک ناحیه اهدا کننده را برای استخراج گرافتها تراشیده و استریل میکند.
- استخراج فولیکولها: در این مرحله بی حسی موضعی در ناحیه تزریق میشود. میکروگرافت های مو از ناحیه پشت سر و اطراف گوشها با استفاده از ابزارهای پیشرفته و تمام اتوماتیک (ابزار میکرو مته که دارای نوک بلند و توخالی است) استخراج میشوند. این دستگاه به غیر از گرافت سالم مو قسمت بسیار کوچک و ظریفی از پوست اطراف گرافت را نیز برداشت میکند. این امر سبب زنده و سالم ماندن گرافتها و حداقل ساختن آسیب به آنها است. میکروگرافت های استخراج شده پس از برداشت تا زمان پیوند برای جلوگیری از خشک شدن در داخل سرمهای فیزیولوژیکی نگهداری میشوند.
- بررسی و تقویت گرافت های استخراج شده: در این مرحله پزشک با استفاده از تجهیزات پیشرفته و مخصوصی اقدام به پردازش، مرتب کردن و تقویت گرافتها میکند. در واقع گرافتهای استخراجی از ناحیه اهدا کننده توسط دستگاههای مخصوصی کنترل میشوند. در صورتی که برخی از گرافتها آسیب دیده باشند، توسط سلولهای بنیادی ترمیم میشوند. البته از مزایای روش میکروگرافت میتوان به دقت بالای دستگاههای استخراج گرافتها اشاره کرد. استفاده از این دستگاهها میزان آسیب به گرافتها را در حین برداشت به حداقل میرساند. بنابراین احتمال وجود گرافتهای آسیب دیده بسیار کم است.
- پیوند فولیکولها: پس از تزریق بی حسی موضعی به ناحیه تحت درمان، پزشک با استفاده از سوزنهای بسیار ریزی با قطر کمتر از ۱ میلیمتر، سوراخهای بسیار ریزی را ایجاد میکند. سپس پزشک با استفاده از دستگاه میکرو ایمپلنتر گرافتها را داخل سوراخهای ایجاد شده قرار میدهد. در مرحله پیوند زاویه، جهت، عمق و تراکم موهای کاشته شده به منظور ایجاد نتایج طبیعی هماهنگ با الگوی رشد موهای موجود در ناحیه ریش در نظر گرفته میشود.
اقدامات لازم قبل از کاشت ریش به روش میکروگرافت
کاشت ریش به روش میکروگرافت نیاز به آمادهسازی پیچیدهای ندارد که در ادامه به شرح آن می پردازیم؛
- از مهمترین اقدامات بیماران قبل از کاشت انتخاب پزشک متبحر و کلینیک معتبر است. بیماران نباید صرفاً به دلیل قیمت پایینتر به کلینیکهای نامعتبر و پزشکان فاقد مهارت و تخصص مراجعه کنند.
- در مرحله بعدی بیمار باید در جلسه مشاوره اطلاعات کاملی در خصوص شرایط جسمانی، بیماریها، آلرژیها، داروهای مصرفی و سبک زندگی و عادات خود (مانند سیگار کشیدن و مصرف الکل) به پزشک ارائه دهد. پزشکان نیز در زمان مشاوره کلیه بررسیهای لازم از جمله علل دقیق ریزش، نازکی یا طاسی ریش بیمار را بررسی کرده و آزمایشهای لازم و دستورالعملهایی را برای بیماران قبل از کاشت ریش تجویز میکنند.
- از دستورالعملهای قبل از جراحی میتوان به خودداری از استعمال دخانیات و نوشیدن الکل، خودداری از مصرف داروهای رقیق کننده خون، ضد التهابها و بتابلوکرها و ماساژ پوست سر برای افزایش گردش خون اشاره کرد. قبل از جلسه کاشت ریش انجام و رعایت برخی موارد مانند تغذیه مناسب و خواب کافی، پوشیدن لباسهای گشاد و داشتن فردی به عنوان همراه میتواند کمک کننده باشد.
مراقبتهای بعد از کاشت ریش به روش میکروگرافت
رعایت دستورالعملهای پزشک در میزان موفقیت کاشت ریش اهمیت بسزایی دارد. برخی از مراقبتهای بعد از کاشت ریش به روش میکروگرافت عبارتند از:
- در چند روز ابتدایی بعد از کاشت ریش بیمار باید از شامپوهای ضد عفونی کننده در ناحیه تحت درمان استفاده کند. مصرف به موقع و اصولی داروهای تجویزی پزشک و عدم شستن ناحیه تحت درمان با آب در چند روز اول بسیار مهم و ضروری است.
- حضور در مکانهای مرطوب و گرم مانند سونا و جکوزی، قرارگرفتن در معرض نور خورشید و ورزش کردن شدید و فعالیتهای سنگین تا زمان تعیین شده توسط پزشک ممنوع است.
- استفاده از کمپرس سرد در ناحیه صورت برای کاهش تورم مفید است.
- دستکاری ناحیه ریش، خم کردن سر به سمت جلو، خاراندن صورت و کندن دلمهها برای جلوگیری از آسیب دیدن گرافتها ممنوع است.
- سیگار کشیدن، نوشیدن الکل و مصرف داروهای رقیق کننده خون و ضد التهابها تا زمان تعیین شده توسط پزشک ممنوع است. در صورت استفاده منظم بیمار باید با پزشک مشورت کند.
استفاده از رژیم غذایی مناسب، نوشیدن فراوان آب، استراحت کافی، بالاتر قراردادن سر از سطح قلب در هنگام استراحت و خواب و انجام ورزشهای سبک مانند پیادهروی بسیار کمک کننده و مفید است.
حتما بخوانید : بهترین روش خوابیدن بعد از کاشت ریش چیست؟
مزایای انجام کاشت ریش به روش میکروگرافت
برخی از فواید کاشت ریش به روش میکروگرافت عبارتند از:
- روشی کم تهاجم و ایمن
- بالا بودن سرعت پیوند فولیکولهای مو
- دارای نتایج طبیعی
- دوره نقاهت کوتاه به دلیل عوارض خفیف و کم
- درد خفیف
- دوام و مقاومت بالای گرافتها به دلیل کمترین میزان آسیب در فرایند کاشت ریش و تقویت گرافتهای آسیب دیده در مرحله قبل از کاشت
- بدون ایجاد اسکار در ناحیه اهدا کننده و ریش
- بالاترین در صد رشد گرافتها
- قابلیت برداشت گرافتهای بیشتر از بانک مو نسبت به سایر روشها
- امکان ایجاد بالاترین میزان تراکم مو در ناحیه ریش نسبت به سایر روشهای کاشت
معایب کاشت ریش به روش میکروگرافت
از معایب کاشت ریش به روش میکروگرافت میتوان به هزینه بالا اشاره کرد.
عوارض انجام کاشت ریش به روش میکروگرافت
مانند هر روش جراحی دیگر، کاشت ریش به روش میکروگرافت دارای عوارض جانبی است. برخی از عوارض جانبی و بالقوه این روش شامل خونریزی (خونابه)، عفونت، کبودی، درد، واکنشهای آلرژیکی (نسبت به بی حسی موضعی یا داروها)، اسکار، ریزش موهای کاشته شده (طبیعی و موقتی)، نازک شدن موهای اطراف پیوند، بی حسی موقت در ناحیه تحت درمان، خارش، قرمزی و تورم است. به طور کلی عوارض کاشت ریش به روش میکروگرافت خفیف بوده و بروز عوارض جدی نادر است. انتخاب پزشک ماهر و رعایت توصیهها و دستورالعملهای پزشک قبل و بعد از کاشت در کاهش بروز عوارض بسیار موثر است.
هزینه کاشت ریش به روش میکروگرافت
هزینه کاشت ریش به روش میکروگرافت به عوامل مختلفی مانند تعداد گرافتهای مورد نیاز، دستمزد پزشک (بر اساس شهرت و مهارت)، محل و تجهیزات کلینیک، شهر محل سکونت بیمار، هزینههای داروهای بعد از عمل، هزینه ویزیت پزشک و هزینه آزمایشهای تجویز شده پزشک مانند آزمایش خون بستگی دارد. بیماران برای اطلاع از هزینه باید به صورت حضوری توسط پزشک مورد معاینه قرار بگیرند.
حتما بخوانید : هزینه کاشت ریش و سبیل در تهران + آپدیت قیمت ۱۴۰۳
کاندیدای مناسب برای کاشت ریش به روش میکروگرافت
کاندیداهای ایدهآل برای کاشت ریش به روش میکروگرافت عبارتند از:
- افرادی که به دلیل شیمی درمانی یا رادیوتراپی دچار ریزش ریش شدهاند. افرادی که در دوران شیمی درمانی یا پرتودرمانی هستند، نمیتوانند از این روش استفاده کنند.
- افرادی که سلامت عمومی خوبی دارند. در حقیقت این روش کاشت ریش برای افراد دارای بیماریهای اختلالات انعقاد خون، دیابت و فشار خون بالا و کنترل نشده، بیماریهای قلبی عروقی حاد، بیماریهای خود ایمنی و افراد دارای سابقه زخمهای کلوئیدی مناسب نیست.
- افرادی که به دلایل مختلفی مانند ژنتیک، ضربه، سوختگی و برخی داروها دارای ریش نازک و کم پشت هستند.
- افرادی که در ناحیه صورت خود دارای جای زخم و اسکار هستند.
- افرادی که انتظارات واقع بینیانه از کاشت ریش دارند.
ماندگاری نتایج کاشت ریش به روش میکروگرافت
در روش کاشت ریش به روش میکروگرافت، هنگامی که فولیکولهای مو در محل جدید خود پیوند میشوند، مانند موهای طبیعی به رشد خود ادامه میدهند. البته ماندگاری نتایج کاشت ریش به موارد مختلفی همچون سن، شرایط جسمانی و عمومی بیمار، میزان مراقبت از گرافتها بعد از کاشت، تخصص و مهارت پزشک، نوسانات هورمونی و همچنین رعایت مراقبت های بعد از کاشت ریش مانند داشتن سبک زندگی سالم مانند خواب کاقی و به موقع، رژیم غذایی مناسب، ورزش و خودداری از مصرف سیگار و نوشیدن الکل بستگی دارد. با این حال نتایج کاشت ریش به روش میکروگرافت در صورتی که به درستی انجام شود، طولانی مدت و در بیشتر موارد دائمی است. این روش کاشت ریش دارای نرخ موفقیت بسیار بالایی ۹۰ تا ۹۵ درصد برای نتایج طولانی مدت است.
سوالات متداول
۲ تا ۳ هفته بعد از کاشت ریش به روش میکروگرافت، فولیکولهای کاشته شده دچار ریزش میشوند. این ریزشها موقتی، طبیعی و قابل انتظار هستند. با گذشت چند ماه فولیکولهای کاشته شده مجدداً شروع به رشد میکنند. نتایج اولیه حدود ۳ تا ۶ ماه بعد از کاشت قابل مشاهده است. نتایج نهایی ۹ تا ۱۲ ماه بعد از کاشت نمایان میشود.
به طور کلی میزان درد نسبی بوده و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. بیماران ممکن است در هنگام تزریق بی حسی موضعی مقداری درد و سوزش را تجربه کنند. در کاشت ریش به روش میکروگرافت، بیماران به دلیل استفاده از بی حسی در حین جراحی به غیر از مقداری گزگز دردی احساس نمیکنند. با از بین رفتن بی حسی نیز ممکن است مقداری خفیفی درد در ناحیه اهدا کننده و ریش ایجاد شود که بیماران میتوانند با داروهای مسکن تجویزی به خوبی آن را کنترل کنند.