لوگو کلینیک آسمان

22702530 - 021

Search
Close this search box.

مشاوره رایگان بگیرید!

برای دریافت مشاوره رایگان از متخصصین کلینیک کافیه فرم زیر رو تکمیل کنید

عجله دارید؟ تماس بگیرید
کاشت ریش طبیعی

کاشت ریش و سبیل طبیعی چیست؟+مراحل، مزایا و معایب آن

فهرست محتوای مقاله

کاشت ریش و سبیل طبیعی در سالهای اخیر با اقبالی رو به رشد از سوی مردم مواجه بوده است. داشتن ریش‌هایی خوش‌فرم برای بسیاری از مردان اهمیت زیادی دارد اما در برخی افراد به دلایل بسیار توانایی رشد موها در ناحیه ریش ازبین رفته است. عللی مانند به ارث بردن ژنتیک موی ضعیف یا ابتلا به سرطان می‌تواند باعث بروز چنین مشکلاتی در فرد شود. اما آیا در اینگونه موارد هنوز هم می‌توان به داشتن ریش‌هایی جذاب امیدوار بود؟ پاسخ مثبت است.

کاشت ریش طبیعی محصول موفقیت‌های حوزه کاشت مو می‌باشد که در این مقاله بطور کامل به شرح آن می پردازیم.

حتما بخوانید : مدت زمان کاشت ریش

مزایا کاشت ریش و سبیل

  • کاشت ریش و سبیل برای افرادی که ریش و سبیل نامنظم و تکه‌تکه دارند گزینه بسیار مناسبی است.
  • به شما کمک می‌کند که ظاهری بسیار جذاب داشته باشید.
  • امکان کاشت ریش و سبیل طبق سلیقه فرد و حتی با تراکم بالا نیز وجود دارد.
  • موهای ریش و سبیل بعد از کاشت مانند موهای دیگر رشدی منطم خواهند داشت.
  • زمان بهبودی بعد از کاشت ریش و سبیل بسیار کوتاه است.
  • اعتماد به نفس شما با انجام کاشت ریش و سبیل ارتقا می‌یابد و احساس عزی نفس بیشتری در جمع خواهید داشت.
  • اثر سوختگی را با کاشت ریش و سبیل می‌توان به راحتی پوشاند.
کاشت ریش دائمی

چه کسانی کاندید مناسبی برای کاشت ریش وسبیل هستند؟

به‌طور‌کلی کاشت ریش در افراد زیر توصیه می‌شود:

  • مردانی که از آلوپسی (ریزش سکه ای ریش) یا کم پشتی ریش رنج می برند که باعث ریزش ریش می شود.
  • بیمارهای مبتلا به سرطان
  • افرادی که الگوی رشد ریش تکه تکه و نامنظمی دارند.
  • افرادی که دارای سوختگی‌هایی پوستی یا جای زخم‌های کوچک هستند زیرا کاشت ریش می‌تواند جای زخم‌های گذشته را بپوشاند.

حتما بخوانید : علت ریزش ریش 

سن کاشت ریش

برای بسیاری این پرسش مطرح است که بهترین سن برای کاشت ریش چه زمانی است؟ بعد از 18 سالگی، هر زمانی که شما احساس می کنید به این جراحی نیاز دارید با پزشک خود در این باره صحبت کنید. هیچ کسی نمی‌تواند پیش بینی کند که الگوی ریزش موی شما در 10 یا 20 سال آینده چگونه خواهد بود یا اینکه چه سنی بهترین سن کاشت ریش به شمار می‌رود. برخی افراد تا 60 سالگی از نظر ژنتیکی دارای موهایی پرپشت هستند وبرخی دیگر در جوانی با الگوهای ریزش موی متفاوتی روبرو می‌شوند. 

در واقع بهترین نتیجه کاشت ریش و سبیل به سن خاصی ارتباط ندارد بلکه با عوامل ژنتیکی و پزشکی فرد در ارتباط است که می‌توانند بر روند ترمیم مو تاثیر بگذارند. در هر حال، سن قانونی برای انجام عمل کاشت ریش 18 سالگی است اما به این دلیل که تا 20 سالگی الگوی رشد ریش هنوز به ثبات نسبی نرسیده است، بهتر است فرد تا 20 سالگی صبر کند. اگر فرد کمی صبورتر باشد و تا 30 سالگی منتظر بماند ممکن است موهای صورت به خودی خود ضخیم‌تر شوند و نیازی به عمل نباشد.

مراحل کاشت سبیل

انواع روش های کاشت ریش و سبیل

روش های کاشت ریش تقریبا شبیه به هم هستند با کمی تفاوت. به طور کلی روش کاشت ریش به این صورت است که ابتدا موها در ناحیه اهداکننده و گیرنده برای راحتی برداشت و کاشت مو کوتاه می‌شوند. واحدهای فولیکولی مو برداشته شده و در سوراخ‌های که بر روی پوست صورت قرار دارند، کاشته می‌‌شوند. در بیشتر مواقع فولیکول‌ها از ناحیه پشت سر برداشته می‌شوند زیرا این قسمت دیرتر از بقیه قسمت‌های سر شروع به ریزش می‌کند و ریشه موها در این بخش سر دارای مقاومت نسبتا خوبی هستند. 

همچنین جراح باید از سالم بودن واحدهای مو اطمینان داشته باشد که واحدها بتوانند به درستی تغذیه شوند و نتیجه فرآیند کاشت مو موفقیت آمیز باشد. همچنین پیش از برداشت، جراخ بررسی می‌کند که آیا واحدهای فولیکولی کافی در این قسمت برای اهدا وجود دارد یا خیر. چنانچه واحدهای فولیکولی کم باشد، باید نواحی دیگر جایگزین آن قسمت شوند. کاشت ریش به دو روش کلی انجام می‌شود که جراح بر اساس خصوصیات ژنتیکی و عمومی هر فرد یکی از این دو روش را برای او انتخاب می کند.  بهترین روش کاشت ریش روشی است که به تشخیص جراح بتواند به بهترین شکل پاسخگوی نیاز هر بیمار باشد.

اینفوگرافی مراحل کاشت ریش

کاشت ریش به روش FUE

کاشت ریش به این روش بسیار محبوب است. روش کاشت مو FUE ، پیش از نمونه برداری یا استخراج فولیکولی باید موهای آن قسمت اصلاح شوند. پیوند واحدهای فولیکولی تک تک و با استفاده از یک سوزن توخالی به قطر 0.8 میلی متر برداشته می‌شوند. مزیت این روش در این است که آسیب کمی به پوست ناحیه اهداکننده می‌رساند. در واقع زخم‌های ناحیه برداشت به قدری کوچک هستند که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند اما موهایی که از ناحیه اهداکننده برداشته می‌شوند، برای همیشه از بین می‌روند. 

زمان بهبودی به روش FUE نسبت به تکنیک FUT بسیار کوتاه‌تر است. کاشت ریش به این روش معمولا در یک جلسه کامل می‌شود و ممکن است بین 6 تا 10 ساعت طول بکشد. گاهی اوقات زمانی که موی صورت  کم‎‌پشت یا به تراکم بیشتری نیاز باشد، شاید در دو جلسه تکمیل شود. همچنین مانند روش FUT ناحیه مورد نظر به صورت موضعی بی‌حس شده و هیچ دردی احساس نمی‌ شود.

ریش های پرپشت با کلینیک آسمان
کاشت ریش و سبیل طبیعی در تهران

کاشت ریش به روش FIT

در تکنیک FIT روش کاشت ریش در اصل شبیه روش‌های قبل است ولی از محبوبیت نسبتا بیشتری برخوردار است. یک دلیل کمتر تهاجمی بودن و دلیل دیگر نتایج پایدارتر آن نسبت به سایر روش‌ها می‌باشد.

بهترین روش کاشت ریش و سبیل کدام است؟

به دلیل تفاوت افراد در قدرت بانک مو و دیگر شرایط لازم برای انجام کاشت ریش، ممکن است یک روش کاشت ریش برای فردی خاص بهتراز دیگری باشد. معمولا در کاشت ریش و سبیل به روش  fit و fue میکروگرافت جای زخم کمتری روی پوست محل کاشت باقی می‌ماند و دوره بهبودی کوتاه‌تری نیز دارند. اما به‌طورکلی، این موضوع که کدام روش کاشت ریش بهتر است کاملا به نظر متخصص کاشت مو بستگی دارد.

ریش های پرپشت با کلینیک آسمان
کاشت ریش و سبیل طبیعی در تهران

اقدامات قبل از کاشت ریش

بهتر است پیش از جراحی کاشت ریش موارد زیر را رعایت کنید:

  • حداقل سه روز قبل از جراحی نباید از داروهای ضدالتهاب استفاده کنید.
  • همچنین سه روز قبل از عمل کاشت ریش از مصرف الکل خودداری کنید.
  • بیماران باید تا حد امکان از قرار گرفتن در معرض نور خورشید قبل از عمل اجتناب کنند.
  • اطمینان حاصل کنید که قبل و بعد از عمل، شخصی همراه‌تان باشد.
  • سیگار کشیدن باید حداقل یک هفته پیش از عمل قطع شود.
  • مصرف ویتامین C به التیام زخم‌ها کمک می‌کند.

مراحل کاشت ریش

مرحله برداشت: اولین مرحله از مراحل کاشت ریش به این صورت است که در ناحیه پیوند بی حسی موضعی انجام می‌گیرد. بنابراین در طی فرآیند برداشت یا کاشت هیچ‌گونه درد یا ناراحتی را احساس نمی‌کنید. سپس فولیکول‌هایی از ناحیه اهداکننده مو با چاقو و پنس جراحی جدا می‌شوند.

مرحله کاشت: پس از برداشت فولیکول‌ها از سر یا قسمت دیگر بدن، پزشک یک بی‌حس‌کننده موضعی را به ناحیه صورت شما که فولیکول‌ها باید در آن قرار داده شوند تزریق می‌کند. پس از آن کاشت شروع می‌شود و فولیکول‌ها به ناحیه پیوند انتقال داده و متصل می‌شوند. این کار سریع، آسان و کاملا بدون درد انجام می‌شود پس جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد. جراحی ریش و روند بهبودی آن در مقایسه با بسیاری از جراحی‌های دیگر به زمان کمتری نیاز دارد. معمولا روزی که جراحی را انجام می‌دهید، فردای همان روز می‌توانید به فعالیت‌های عادی خود بازگردید. کاشت ریش اغلب در طول یک جلسه کامل می‌شود. اگرچه با توجه به اینکه به چه مقدار موی پیوندی برای صورت‌تان نیاز دارید، ممکن است به دو یا چند جلسه برای تکمیل کار نیاز داشته باشید. هر جلسه می تواند از 2 تا 12 ساعت طول بکشد ولی معمولا در کمتر از 8 ساعت پایان می‌یابد.

بهبودی: روند بهبودی کاشت ریش طول نمی‌کشد. کل فرآیند بهبودی در عرض چند هفته اتفاق می‌افتد. در ابتدا سوراخ‌هایی  که روی پوست ایجاد شده است، در اطراف دچار حالت پوسته پوسته شده و در عرض چند روز از بین می‌روند.

مراقبت های بعد از کاشت ریش

گرفتن نتیجه مطلوب پس از جراحی ریش تنها با رعایت دقیق توصیه‌های دوره نقاهت کاشت ریش حاصل می‌شود. به مراقبت‌های بعد از کاشت ریش که شامل موارد زیر است دقت کنید:

  • پس از جراحی هیچ پانسمان یا بانداژی بر روی ریش گذاشته نمی‌شود.
  • ممکن است روز بعد از جراحی نیاز به انجام اولین پاکسازی صورت یا مصرف شامپوی مخصوص در ناحیه ریش داشته باشید
  • اولین معاینه پس از عمل پس از گذشت 15 روز خواهد بود.
  • پس از 24 تا 48 ساعت پس از عمل ممکن است لک‌هایی را بر روی پوست صورت خود مشاهده کنید که معمولا بعد از 2 تا 4 روز خود به خود برطرف خواهند شد.
  • ساقه‌های موهایی که تازه کاشته شده‌اند، ممکن است شکسته و شروع به ریزش کنند.
  • تا حدود 3 ماه پس از عمل ممکن است رشد فولیکول‌های کاشته شده متوقف شوند.
  • در 3 ماه اول پس از جراحی ریش از اصلاح کردن خودداری نمایید. پس از 3 ماه مجاز به اصلاح خواهید بود.
  • فولیکول‌های موی کاشت شده پس از گذشت 3 تا 4 ماه در جای خود محکم شده و شروع به رشد می‌کنند.
  • با گذشت 6 ماه پس از جراحی کاشت ریش دوباره باید توسط پزشک خود مورد معاینه قرار بگیرید.
  • برای مشاهده نتایج باید حدود 12 ماه منتظر بمانید.
  • در بیشتر موارد به یک تا دو جلسه ترمیم با فاصله زمانی حدود 6 ماه نیاز است، مخصوصا وقتی که ناحیه کاشت ریش بزرگ باشد.

شستشوی صورت بعد از کاشت ریش

معمولا در 5 روز اول پس از درمان سعی کنید به هیچ وجه به ریش‌هایی که تازه کاشته شده‌اند دست نزنید. پس از 1 روز می توانید صورت خود را بشویید اما ناحیه پیوند ریش را خیر. بهتر است دستمالی را مرطوب کنید و با آن قسمت‌های دیگر صورت به غیر از ناحیه ریش را تمیز کنید. همچنین تا 4 هفته از رفتن به استخر خودداری کنید. برای جلوگیری از تورم در هفته اول به پشت بخوابید و سر خود را بالا نگه دارید.

عوارض کاشت ریش

هر چند برخی از عوارض کاشت ریش و سبیل چندان شایع یا شدید نیستند اما به طورکلی شامل موارد زیر می‌باشند:

  • تورم و قرمزی پوست یکی از بارزترین عوارض کاشت ریش است.
  • همچنین ممکن است پوست شما کمی کشش را در اثر بی حسی صورت احساس کند. چنین مواردی برای مدت کوتاهی پس از عمل ادامه یافته و سپس بهبود می‌یابند.
  • جای زخم یکی دیگر از عوارض جانبی کاشت ریش است که در روش‌هایی مانند FUE احتمال بروز چنین عارضه‌ای کمتر است.

حتما بخوانید : آیا کاشت ریش درد دارد؟

تصاویر کاشت ریش و سبیل

اکثر جراحان آرشیوی از عکس کاشت ریش بیماران قبل خود را دارند که می‌توانید آن‌ها را مشاهده کنید. اگر در انتخاب جراح و کلینیک خود شک دارید و می‌خواهید از انتخاب خود اطمینان پیدا کنید بهتر است به سراغ چنین آرشیوهایی بروید. نتیجه کارها را پس از رشد ریش در بیماران مختلف ارزیابی کنید و سپس تصمیم خود را نهایی کنید. 

کاشت سبیل

کاشت سبیل برای کسانی که به هر دلیلی نمی‌توانند رشد سبیل مناسبی داشته باشند مناسب است. اصول کلی کاشت سبیل نیز مانند کاشت مو و ریش است و تقریبا 2 تا 3 ساعت طول می‌کشد تا فولیکول‌ها از ناحیه اهداکننده به ناحیه گیرنده منتقل شوند. در کاشت سبیل، زوایا و جهت فولیکول‌های مو باید به دقیق‌ترین شکل تعیین شود و طرح کاشت ریش وسبیل باید به گونه‌ای طراحی شود که با صورت فرد سازگار باشد. برای اینکه بیمار از نتیجه کار راضی باشد بهتر است قبل از عمل طراحی سه بعدی کامپیوتری صورت خود را مشاهده کند.

کاشت سبیل چگونه انجام می شود؟

در کاشت سبیل از دو تکنیک FUE و سه بعدی کامپیوتری بیشتر از سایر روش‌های کاشت مو استفاده می‌شود. فولیکول‌های مو به دقت از ناحیه اهداکننده جدا شده و با زاویه مناسب در ناحیه گیرنده کاشته می‌شوند.

هزینه کاشت سبیل

به طور کلی عوامل موثر بر هزینه کاشت سبیل شامل موارد زیر است:

  • تعداد موهای کاشته شده: تعداد فولیکول‌های موی پیوند شده در میان بیماران متفاوت است که بستگی به بزرگی ناحیه موردنظر برای کاشت دارد. هر چقدر ناحیه پیوند بزرگتر باشد، به فولیکول‌های بیشتری نیاز داشته و جراحی نیز گران‌تر خواهد شد.
  • تجربه جراح شما: اگرچه کاشت موی سبیل و ریش بسیار رایج شده است و در بسیاری از کلینیک‌ها انجام می شود اما همیشه برخی جراحان و تیم آن‌ها دارای مهارت و سابقه بیشتری در انجام عمل جراحی موردنظر شما هستند. برای استفاده از خدمات جراحی چنین متخصصانی باید هزینه بیشتری بپردازید.
  • روشی که انتخاب می‌کنید: برخی از انواع جراحی‌ها به تجهیزات پیشرفته‌تری نیاز داشته و بنابراین پرهزینه‌تر هستند. در هنگام مشاوره قیمت‌ها به طور کامل توضیح داده خواهند شد.

حتما بخوانید : درمان ریزش ریش

مراقبت های بعد از کاشت سبیل

 پس از کاشت سبیل باید نواحی کاشت شده را تا چند روز به حال خود بگذارید. ممکن است دچار زخم یا خارش در محل پیوند شوید ولی به یاد داشته باشید که پیوندها تازه هستند و باید از دست زدن به آن‌ها خودداری کنید. محل پیوندها تا پنج روز نباید خیس شوند اما پس از آن می‌توانید آن‌ها را به آرامی با آب و صابون تمیز کنید.

عوارض کاشت سبیل

به طور کلی ناحیه پشت لب بسیار حساس است بنابراین پس از کاشت دچار التهاب، قرمزی و تورم خواهد شد که معمولا پس از یک روز برطرف خواهد شد.

۲ thoughts on “کاشت ریش و سبیل طبیعی چیست؟+مراحل، مزایا و معایب آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط