کاشت ریش طبیعی چیست ؟ کاشت ریش طبیعی از موثرترین تکنیک های زیبایی برای درمان کم پشتی و یا عدم رشد ریش در برخی آقایان است. کاشت ریش و سبیل یک روش جراحی است که در آن فولیکولهای استخراج شده از ناحیه اهدا کننده به ناحیه ریش و سبیل پیوند میشود. گرافتها معمولاٌ از نواحی مانند پشت سر و اطراف گوش که در برابر ریزش مقاوم هستند، با دقت انتخاب و استخراج میشود.
روش های کاشت ریش طبیعی
برای کاشت ریش طبیعی روشهای مختلفی وجود دارد. هر یک از این روشها دارای مزایا و معایبی هستند. در ادامه به برخی از روشهای کاشت ریش اشاره میشود:
کاشت ریش به روش Fut: از روشهای سنتی کاشت ریش طبیعی میتوان به روش Fut اشاره کرد. در این روش جراح نوار کوچکی از بافت پشت سر را برش زده و فولیکولهای مو را در زیر میکروسکوپهای مخصوصی از بافت خارج میکند. این گرافتها در برشهای ریز ایجاد شده در ناحیه تحت درمان کاشته میشوند. ناحیه برش خورده به دقت و ظرافت بخیه میشود. کاشت ریش به روش Fut به دلیل برداشت نواری بافت پوست، تهاجمیتر از سایر روشهای کاشت ریش است.
کاشت ریش به روش Fue: در این روش کاشت ریش طبیعی، واحدهای فولیکولی با استفاده از ابزارها و پانچهای مخصوص یک به یک از ناحیه اهدا کننده استخراج شده و در ناحیه ریش پیوند میشوند. این روش کم تهاجمیتر از روش Fut است و در ناحیه اهدا کننده جای زخم ایجاد نمیکند.
کاشت ریش به روش DHI: روش DHI یا تکنیک قلم نوع پیشرفته تکنیک FUE محسوب میشود. در این روش برداشت و کاشت گرافتهای استخراج شده به صورت همزمان انجام شده و جراح با استفاده از ابزارهای پیشرفته اقدام به استخراج گرافتها میکند.
کاشت ریش به روش Neo Graft: نیوگرافت ورژن نیمه خودکار روش Fue است که امکان استخراج گرافتها را بدون نیاز به برش یا بخیه فراهم میآورد. این روش به دلیل استفاده از ابزارهای پیشرفته و کاهش خطای انسانی به عنوان روشی موثر برای کاشت ریش در نظر گرفته شده و میزان موفقیت بالایی دارد.
کاشت ریش به روش میکروگرافت: در کاشت ریش به روش میکروگرافت، جراح فولیکولهای مو را با استفاده از هولدرهای تمام اتوماتیک (میکرو مته) به صورت تک به تک از ناحیه اهدا کننده استخراج کرده و تا زمان پیوند گرافتها را در داخل سرمهای فیزیولوژیکی نگهداری میکند.
کاشت ریش به روش Sut: از ورژنهای پیشرفته روش Fue، روش کاشت Sut است. در کاشت ریش Sut ، جراح با استفاده از پانچ لیزر گرافتها را از ناحیه اهدا کننده استخراج کرده و تا زمان پایان فرایند برداشت و پیوند در ناحیه ریش گرافتها را فریز و منجمد میکند.
کاشت ریش به روش Fit: یکی از ورژنهای جدید تکنیک Fue است. تنها تفاوت این دو روش در ابزارهای استخراج و ایزوله کردن گرافتها است. در کاشت ریش به روش fit، پانچهای مورد استفاده برای استخراج فولیکولهای مو بسیار ظریف هستند.
حتما بخوانید : کاشت ریش چقدر طول می کشد؟
مراحل کاشت ریش طبیعی
کاشت ریش و سبیل دارای مراحل مختلفی است که عبارتند از:
- مرحله طراحی ریش: ریش بر اساس ترجیحات و فرم صورت بیمار طراحی شده و تعداد فولیکولهای مورد نیاز تخمین زده میشود.
- مرحله آماده سازی ناحیه اهدا کننده: در این مرحله ناحیه اهدا کننده تراشیده و استریل شده و بی حسی موضعی تزریق میشود. تراشیدن ناحیه اهدا کننده منجر به سهولت در فرایند استخراج گرافتها میشود.
- مرحله استخراج گرافتها: بسته به روش کاشت ریش و سبیل پزشک از ابزارهای مختلفی برای برداشت گرافتها استفاده میکند. به طور نمونه در روش Fut پزشک از تیغ برای برداشت نواری پوستی از پشت سر اقدام میکند. در روش Fue نیز پزشک از پانچهای مخصوص و پیشرفتهای برای استخراج استفاده میکند.
- مرحله پیوند گرافتها: قبل از شروع کاشت، پزشک بی حسی موضعی را به ناحیه صورت تزریق میکند. سپس با توجه به نوع روش کاشت ریش طبیعی، پزشک با ابزار مخصوص گرافتها را در عمق و زاویه مناسب در ناحیه مورد نظر قرار میدهد.
بهترین روش کاشت ریش و سبیل
روشهای مختلفی برای کاشت ریش و سبیل وجود دارند. روشهای جدید DHI و Sut و میکروگرافت به دلیل استفاده از ابزارها و دستگاههای پیشرفته، کاهش خطای انسانی و به حداقل رساندن آسیب به گرافتها، روشهای ایمن، کم تهاجمی و بهتری برای انجام کاشت ریش هستند. این روشها جای زخم قابل توجهی را به جا نمیگذارند و عوارض خفیفتر و دوران نقاهت کوتاهتری نیز دارند.
حتما بخوانید : روش جدید کاشت ریش SUT
سن کاشت ریش
برای بسیاری این پرسش مطرح است که بهترین سن برای کاشت ریش چه زمانی است؟ بعد از 18 سالگی، هر زمانی که شما احساس می کنید به این جراحی نیاز دارید با پزشک خود در این باره صحبت کنید. هیچ کسی نمیتواند پیش بینی کند که الگوی ریزش موی شما در 10 یا 20 سال آینده چگونه خواهد بود یا اینکه چه سنی بهترین سن کاشت ریش به شمار میرود. برخی افراد تا 60 سالگی از نظر ژنتیکی دارای موهایی پرپشت هستند وبرخی دیگر در جوانی با الگوهای ریزش موی متفاوتی روبرو میشوند.
به طور کلی برای کاشت ریش سن ایدهآلی وجود ندارد. این مسئله به میزان فعلی ریزش ریش، علت اصلی ریزش و میزان موفقیت سایر درمانهای غیر جراحی بستگی دارد. بهترین سن برای کاشت موهای صورت معمولاً بین ۲۵ تا ۴۵ سالگی است. آقایان جوانتر از ۲۵ سال نیز ممکن است بتوانند اقدام به کاشت ریش خود کنند، اما در نظر گرفتن اثرات طولانی مدت این روش مهم بوده و بهتر است این افراد به منظور تثبیت الگوی موهایشان تا محدوده سنی مورد نظر منتظر بمانند.
اقدامات قبل از کاشت ریش طبیعی
اقدامات قبل از کاشت ریش طبیعی به اندازه مراقبت های بعد از کاشت طبیعی ریش اهمیت دارند. به طور کلی نتیجه مطلوب کاشت ریش مستلزم مهارت جراح در ارزیابی الگوهای رشد موهای صورت، تراکم مناسب مو و شرایط پوستی نرمال است.
مراحل و اقدامات قبل از کاشت ریش برای اطمینان از موفقیت آمیز بودن فرایند کاشت ریش انجام میشود:
- انتخاب کلینیک معتبر و پزشک حاذق: بیمار باید بر مبنای شهرت، تخصص، تجربه و مدارک معتبر علمی اقدام به یافتن کلینیک معتبر و پزشک متخصص کند. این مسئله اولین و مهمترین اقدام بیمار در روند کاشت ریش است.
- مشاوره: بیماران باید در روزه مشاوره در خصوص اهداف و انتظارات خود با جراح صحبت کنند. در این جلسه جراح الگوی موهای بیمار، ناحیه اهدا کننده و تناسب کلی صورت بیمار را ارزیابی میکند.
- ارزیابی پزشکی: جراح در این جلسه ارزیابی پزشکی را برای تشخیص مناسب بودن بیمار برای کاشت ریش انجام میدهد. این مرحله شامل سوالاتی در خصوص سابقه پزشکی، داروهای مصرفی فعلی و هر گونه بیماری زمینهای و آلرژیهای بیمار است. جراح در این جلسه در مورد نتایج بالقوه و تعداد گرافتهای مورد نیاز برای تراکم ریش با بیمار صحبت میکند.
- دستورالعملهای آمادهسازی: پزشک ممکن است برخی دستورالعملها را قبل از عمل کاشت ریش طبیعی به بیمار ارائه دهد.
حتما بخوانید : بهترین دکتر و کلینیک کاشت ریش
مراقبت های بعد از کاشت ریش طبیعی
مراقبتهای بعد از کاشت ریش طبیعی در کسب نتایج مطلوب، تسریع بهبودی و کاهش عوارض تأثیر بسزایی دارند. مراقبت های بعد از کاشت ریش طبیعی شامل مصرف برخی داروهای تجویز شده، ممنوعیت برخی عادات روزانه مانند خودداری از استعمال سیگار و مصرف مشروبات الکلی، فعالیت های سنگین و رعایت رژیم غذایی مناسب است.
حتما بخوانید : مراقبتهای بعد از کاشت ریش و سبیل
مزایای کاشت ریش طبیعی
کاشت ریش و سبیل دارای مزایای مختلفی مانند افزایش اعتماد به نفس، بهبود تقارن رویش موهای صورت، نتایج طبیعی، دائمی و طولانی مدت به دلیل استفاده از موهای طبیعی بدن بیمار، ایجاد ظاهر طبیعی، کاشت ریش با میزان تراکم و طراحی درخواستی فرد، مخفی شدن اسکارهای ناحیه صورت و سبیل به واسطه رشد ریش و ارائه نتایج تضمین شده در ایجاد ریش یک دست و متراکمتر است.
عوارض کاشت ریش طبیعی
همزمان با کاشت ریش بیماران میتوانند انتظار بروز برخی عوارض خفیف را داشته باشند. شدت عوارض جانبی و بالقوه تا حدود زیادی به شرایط جسمانی بیمار بستگی دارد. اگر چه روش کاشت ریش طبیعی معمولاً ایمن و کم تهاجمی است، ممکن است برخی از عوارض کاشت ریش مانند عفونت، درد، جای زخم (درجه اسکار بسته به نوع روش)، واکنش آلرژیکی، پس زدن پیوند برخی از فولیکولهای کاشته شده، بی حسی موقت، احساس کمی سفتی در صورت، ریزش موقت و طبیعی فولیکولهای کاشته شده (تلوژن افلوویوم)، قرمزی در اثر التهاب، سوزش و خارش، تورم، خونابه و پوسته پوسته شدن رخ دهد. بیشتر این علائم خفیف بوده و طی چند هفته برطرف میشوند.
معایب کاشت ریش طبیعی
هر روش جراحی معایبی نیز دارد. از معایب کاشت ریش طبیعی هزینه بالا، احتمال بروز برخی عوارض جانبی بالقوه مانند عفونت و زمان بر بودن مشاهده نتایج نهایی (۸ تا ۱۲ ماه) است.
هزینه کاشت ریش طبیعی
هزینه کاشت ریش طبیعی به عوامل زیادی بستگی دارد و به حسب عوامل ذیل به صورت حضوری توسط پزشک تعیین میشود:
- شهر محل سکونت بیمار
- شهر، موقعیت مکانی و امکانات کلینیک
- تخصص جراح
- هزینه ویزیت پزشک قبل و بعد از جراحی
- روش کاشت ریش
- تعداد گرافتهای مورد نیاز برای دستیابی به تراکم مورد نظر و برآوردن اهداف خاص فرد
- هزینه داروها ، آزمایشات قبل از کاشت و داروهای تجویزی
با توجه به موارد ذکر شده، هزینه کاشت ریش متغیر بوده و بطور میانگین از حدود قیمت 12 میلیون تومان به بالا می باشد.
حتما بخوانید : هزینه کاشت ریش و سبیل در تهران + آپدیت قیمت ۱۴۰۳
کاندید مناسبی برای کاشت ریش و سبیل
به طور کلی افراد ذیل کاندیدای مناسب برای کاشت ریش طبیعی هستند:
- افراد دارای ریشهای تکه تکه
- افراد دارای ریشهای نازک و کم پشت
- افراد دارای ریش کم یا طاسی ریش به دلیل آسیب دیدگی در اثر زخم ها
- افراد دارای بانک موی سالم و کافی
- افراد دارای شرایط جسمانی مناسب
- افراد فاقد برخی بیماریها مانند دیابت و فشار خون کنترل نشده و اختلالات انعقاد خون
نظرات کسانی که کاشت ریش طبیعی انجام دادن
اکثر افرادی که کاشت ریش طبیعی خود را نزد پزشک متخصص و با تجربه و در کلینیک معتبر و بهداشتی انجام دادهاند، از انجام این روش برای پر پشت شدن موهای صورت خود بسیار راضی و خشنود هستند.
در مقابل برخی بیماران نیز به دلایل مختلفی مانند انتخاب پزشک غیر متخصص، انتخاب کلینیک نامعتبر و غیر بهداشتی به دلیل قیمتهای ارزان، عدم رعایت دستورالعملهای پزشک قبل و بعد از جراحی و شرایط جسمانی نامساعد، نتایج مطلوب و ایدهآلی را از کاشت ریش طبیعی کسب نکرده و از انجام این جراحی رضایت کافی ندارند.
از سوی دیگر، یکی از مهم ترین دلایل نارضایتی از کاشت ریش، عدم تشخیص صحیح پزشک در ارزیابی شرایط جسمانی و علت دقیق ریزش ریش بیمار است. ابتلای متقاضیان کاشت ریش به برخی از بیماریهای خود ایمنی و بیماریهای روانی مانند تریکوتیلومانیا (تمایل غیر قابل کنترل بیمار برای کندن موهای بدن از جمله موهای ابرو) میتواند بر روی نتایج کاشت ریش تاثیرات منفی بگذارد. بنابراین این بیماران با وجود هزینههای بالا برای کاشت ریش، شاهد نتایج مناسب و مطلوبی نخواهند بود.
حتما بخوانید : نظرات کسانی که کاشت ریش و سبیل انجام داده اند
شستشوی صورت بعد از کاشت ریش
معمولا در 5 روز اول پس از درمان سعی کنید به هیچ وجه به ریشهایی که تازه کاشته شدهاند دست نزنید. پس از 1 روز می توانید صورت خود را بشویید اما ناحیه پیوند ریش را خیر. بهتر است دستمالی را مرطوب کنید و با آن قسمتهای دیگر صورت به غیر از ناحیه ریش را تمیز کنید. همچنین تا 4 هفته از رفتن به استخر خودداری کنید. برای جلوگیری از تورم در هفته اول به پشت بخوابید و سر خود را بالا نگه دارید.
حتما بخوانید : آیا کاشت ریش درد دارد؟
تصاویر کاشت ریش و سبیل
اکثر جراحان آرشیوی از عکس کاشت ریش بیماران قبل خود را دارند که میتوانید آنها را مشاهده کنید. اگر در انتخاب جراح و کلینیک خود شک دارید و میخواهید از انتخاب خود اطمینان پیدا کنید بهتر است به سراغ چنین آرشیوهایی بروید. نتیجه کارها را پس از رشد ریش در بیماران مختلف ارزیابی کنید و سپس تصمیم خود را نهایی کنید.
حتما بخوانید : چگونه ریش هایی نرم داشته باشیم؟
کاشت سبیل
کاشت سبیل برای کسانی که به هر دلیلی نمیتوانند رشد سبیل مناسبی داشته باشند مناسب است. اصول کلی کاشت سبیل نیز مانند کاشت مو و ریش است و تقریبا 2 تا 3 ساعت طول میکشد تا فولیکولها از ناحیه اهداکننده به ناحیه گیرنده منتقل شوند. در کاشت سبیل، زوایا و جهت فولیکولهای مو باید به دقیقترین شکل تعیین شود و طرح کاشت ریش وسبیل باید به گونهای طراحی شود که با صورت فرد سازگار باشد. برای اینکه بیمار از نتیجه کار راضی باشد بهتر است قبل از عمل طراحی سه بعدی کامپیوتری صورت خود را مشاهده کند.
کاشت سبیل چگونه انجام می شود؟
در کاشت سبیل از دو تکنیک FUE و سه بعدی کامپیوتری بیشتر از سایر روشهای کاشت مو استفاده میشود. فولیکولهای مو به دقت از ناحیه اهداکننده جدا شده و با زاویه مناسب در ناحیه گیرنده کاشته میشوند.
هزینه کاشت سبیل
به طور کلی عوامل موثر بر هزینه کاشت سبیل شامل موارد زیر است:
- تعداد موهای کاشته شده: تعداد فولیکولهای موی پیوند شده در میان بیماران متفاوت است که بستگی به بزرگی ناحیه موردنظر برای کاشت دارد. هر چقدر ناحیه پیوند بزرگتر باشد، به فولیکولهای بیشتری نیاز داشته و جراحی نیز گرانتر خواهد شد.
- تجربه جراح شما: اگرچه کاشت موی سبیل و ریش بسیار رایج شده است و در بسیاری از کلینیکها انجام می شود اما همیشه برخی جراحان و تیم آنها دارای مهارت و سابقه بیشتری در انجام عمل جراحی موردنظر شما هستند. برای استفاده از خدمات جراحی چنین متخصصانی باید هزینه بیشتری بپردازید.
- روشی که انتخاب میکنید: برخی از انواع جراحیها به تجهیزات پیشرفتهتری نیاز داشته و بنابراین پرهزینهتر هستند. در هنگام مشاوره قیمتها به طور کامل توضیح داده خواهند شد.
سوالات متداول
نتایج نهایی کاشت ریش طبیعی ۸ تا ۱۲ ماه پس از پیوند قابل مشاهده است.
با رعایت نکات و دستورات پزشک، داشتن سلامت جسمانی مطلوب و انجام فرایند کاشت توسط پزشک حاذق نتایج حاصل از کاشت ریش طبیعی دائمی و طولانی مدت است.
به دلیل مقاوم بودن موهای پشت سر و اطراف گوش در برابر ریزش و نازک شدن، فولیکولهای مورد نیاز برای کاشت ریش طبیعی از این نواحی استخراج میشوند.
۲ thoughts on “کاشت ریش طبیعی | نحوه کاشت، مزایا و عوارض”
خیلی جالب بود مطلبتون
ممنون از نظرتون