ریزش مو در بین آقایان و خانمها بسیار رایج است، به طوری که تنها در امریکا بیش از 60 میلیون نفر درگیر این موضوع بوده و همین عارضه بر روی اعتماد به نفس آنها تاثیر منفی داشته است. این اتفاق میتواند با سرعت پایین و در مدت زمان طولانی رخ دهد به صورتی که فرد متوجه آن نشود و یا برعکس، به سرعت رخ دهد به طوری که فرد درگیر با این معضل ممکن است حتی در زمان دوش گرفتن هم متوجه ریزش شدید موهای خود شود.
بعضی از افراد به صورت ارثی درگیر ریزش مو هستند به طوری که نمیتوان از آن اجتناب کرد و ممکن است از هر کدام از اعضای خانواده خود آن را به ارث برده باشند. بعضی از افراد با توجه به روشهای درمانی مختلف مانند شیمی و اشعه درمانی یا شرایطی مانند عدم کارایی تیروئید به ریزش مو دچار میشوند و بعضی دیگر نیز به دلیل پروسه طبیعی بالا رفتن سن درگیر آن خواهند شد. بعضی از افراد هم ممکن است در سنین جوانی به الگوی طاسی مبتلا شوند. این مشکل را میتوان با روش درمانی احیای مو تحت عنوان Fullicular Unit Grafting حل کرد.
هر دلیلی که برای ریزش مو وجود داشته باشد، بازیابی حجم ریزش مو یا پر کردن نواحی درگیر شده با کچلی درخواستی رایج میان آقایان و خانمها در تمامی نقاط دنیاست.
FUG، یک تکنیک کاشت مو است که به منظور بهبود میکرو گرفتینگ (قلمه زنی) و واحدهای فولیکولار به وسیله افزایش حجم بدون این که غیرطبیعی به نظر برسد، توسعه یافته است. یک واحد فولیکولار، در واقع به دستهای از موها گفته میشود. این دسته میتواند شامل یک تا چهار مو باشد. یک واحد فولیکولار چندگانه، قلمهای است که شامل بیش از یک واحد فولیکولار است و زمانی که این واحدهای فولیکولار با یکدیگر ترکیب میشوند میتوانند شامل پنج تا هشت مو بوده که نتیجه قابل توجهی را از خود به جای میگذارند. این قلمهها را نباید با پلاگهای قدیمی مو که به روش بایوپسی کار گذاشته میشدند اشتباه گرفت، چرا که آنها قلمههایی هستند که با روشهای مدرن از ناحیه اهدا کننده که در پشت سر است گرفته شده و در ناحیه جدید کاشته شدهاند.
نورمن اورنتریش، درماتولوژیستی که در نیویورک امریکا فعالیت میکرد، به عنوان کسی که کاشت موی مدرن را در قرن بیستم رواج داد شناخته میشود. در سال 1952، وی با استفاده از روش بایوپسی پانچ، قلمههای بزرگ 4 میلیمتری گرفته شده از ناحیه اهدا کننده پشت سر را در قسمت درگیر کچلی شده کار گذاشت. در دهه 80 میلادی، تکنیکهای کاشت مو زمانی که پزشکان متخصص از قلمههای کوچکتر که به آنها میکرو گرافت گفته میشود و نتیجه بهتری دارند استفاده کردند، پیشرفت چشمگیری کرد.
زیر میکروسکوپ موی ناحیه اهدا کننده را میتوان مشاهده کرد که با الگوهای 1، 2، 3 و 4 مو رشد میکند. گروههای شامل یک، دو یا سه مو رایجترین گروهها هستند. میکروگرافتها یا قلمههای موی جداگانه را در خط جلوی موها قرار میدهند در حالی که از قلمههای واحدهای فولیکولار که شامل 2 تا 4 مو هستند در پشت خط مو استفاده میشود. نتیجه استفاده از این تکنیک معمولاً بسیار طبیعی است اما ممکن است مشکل کمبود حجم داشته باشد و به بیش از یک عمل جراحی برای گرفتن نتایج راضی کننده نیاز باشد. برای بعضی دکترها، استفاده از میکروگرافت و واحدهای فولیکولار به تنهایی کافی نیست به جای آن، آنها از ترکیبی از میکروگرافتها، قلمههای واحدهای فولیکولار و گرافتهای واحدهای فولیکولار چندگانه استفاده میکنند.
حتما بخوانید : تاثیر پی آر پی در درمان ریزش مو
کاشت مو به روش FUG
همانطور که گفته شد، قلمهزنی واحدهای فولیکولار یا FUG، یکی از دو تکنیک جمع آوری فولیکولهای مو به وسیله قلمه زمان اجرای عمل جراحی احیای مو است. تکنیک دیگر استخراج واحد فولیکولار (Fullicular Unit Extraction) است.
تنها تفاوت میان این دو روش نحوه کاشته شدن فولیکولهای مو است. شیوه FUG رشتهای از موها را از ناحیه اهدا کننده برمیدارد در حالی که در روش FUE از یک پانچ کوچک برای برداشتن گروههای جداگانه فولیکولهای مو در ناحیه اهدا کننده استفاده میشود.
ناحیه اهدا کننده در هر دو روش یکسان و پشت سر است. فولیکولهای موی برداشته شده از این ناحیه عموماً در برابر کچلی ارثی مقاوم بوده و تبدیل به موهای دائمی میشوند.
در متد FUG رشتههای نازک از مو با عمل جراحی از پشت سر برداشته میشوند. آنها با دقت و وسواس زیاد میکروسکوپی به واحدهای فولیکولار تفکیک و در گروه بندیهای یک، دو، سه و چهار فولیکولی دسته بندی میشوند که همگی دارای زاویه و جهت رشد یکسان هستند. اینها قلمههایی هستند که در قسمتهای دریافت کننده برای بازیابی حجم مو و پر کردن نواحی کچل شده قرار داده میشوند.
در مرحله بعد قسمت اهدا کننده بسته شده و تنها یک خط باریک که شناسایی آن بعد از طی کردن دوره درمانی و درآمدن دوباره موها در آن منطقه بسیار سخت میشود.
قلمههای کاشته شده برای شروع پروسه بازیابی مو در قسمتهای دریافت کننده مشخص شده قرار داده میشوند. به عنوان یک قانون کلی، فولیکولهای جداگانه نزدیک یا بر روی خط مو قرار داده میشوند و گروههای دو، سه و چهارتایی فولیکولها در پشت این قسمت قرار داده میشوند. این قلمهها با توجه به جهت رشد موها قرار داده میشوند و نتایج غیرقابل تشخیصی را به وجود میآورند.
مزایای کاشت مو به روش FUG
یکی از مزایای کاشت مو به روش FUG توانایی جمع آوری قلمههای بیشتر برای کاشت در یک جلسه بر اساس برداشت رشتهای از ناحیه اهدا کننده در مقایسه با متد کاشت FUE است که در آن با استفاده از یک پانچ بسیار کوچک فولیکولهای مو را دانه به دانه برمیدارند.
در این روش موهای کاشته شده ظاهری کاملاً طبیعی خواهند داشت و نتیجه آن کاملاً دائمی است. خط رویش در این روش بسیار طبیعی است و همانطور که گفته شد 90 درصت گرافتهای برداشته شده سالم خواهند ماند و همچنین تقریباً بیش از 90 درصد فولیکولهای مورد نیاز در عرض یک جلسه برداشته خواهند شد.
حتما بخوانید : تاریخچه کاشت مو
مضرات کاشت مو به روش FUG
به طور کلی عمل کاشت مو به هر شیوهای که انجام شود، از آن جایی که جزوی از عملهای جراحی محسوب میشود دارای مضرات و عوارض کوچک و بزرگ مربوط به خود است.
عوارض کوتاه مدت گذرایی مانند سوزش، درد، التهاب، قرمزی و احساس خارش همگی عوارضی هستند که معمولاً پس از انجام هر مدل از روشهای کاشت مو به سراغ بیمار میآیند اما معمولاً همگی به خودی خود در عرض یک هفته از بین میروند. اگرچه لازم به ذکر است که مهارت و تجربه پزشک متخصص در انجام عمل جراحی نیز در درگیر شدن بیمار با این عوارض تاثیر بسزایی دارد.
از مضرات کاشت مو به روش FUG میتوان نیاز به شکاف دادن پشت سر است و البته این موضوع در صورتی است که بیمار دوست داشته باشد پس از انجام عمل موهای خود را کوتاه نگه دارد که در این صورت ممکن است زخمهای شکافهای ناحیه اهدا کننده مو در پشت سر دیده شود.
همچنین، زمان ریکاوری پس از کاشت در متد FUG کمی بیشتر است چرا که زمان التیام زخم شکاف پشت سر بیشتر از حالتهای دیگر است. باید در نظر داشت که در روش کاشت FUE شکافی انجام نمیشود و از یک پانچ بسیار کوچک استفاده میگردد.
مراقبتهای قبل از انجام کاشت مو به روش FUG
عموماً توصیه میشود که در روز انجام عمل کاشت مو FUG، از هیچگونه عطر و ادکلنی استفاده ننمایید. همچنین خوردن صبحانه و ناهار سبک هم بسیار مهم است. پیشنهاد میشود که در این روز از قهوه و نوشیدنیهایی که دارای کافئین هستند دوری کرده چرا که کافئین میتواند حساسیت بدن به داروهای تزریق شده حین انجام عمل و خونریزی پس از آن را افزایش دهد.
عموماً بیماران پس از یک یا دو روز بعد از عمل جراحی میتوانند به زندگی عادی خود برگشته و کارهای خود را طبق روال گذشته انجام دهند و تقریباً پس از گذشت 10 الی 14 روز هم میتوانند فعالیتهای سنگین و ورزش را از سر بگیرند.
زخمها و عوارض ایجاد شده پس از عمل همانطور که گفته شد ظرف یک هفته از بین میروند. درد داشتن پس از انجام عمل امری طبیعی است که میتوانید با مشورت با پزشک متخصص خود، از مسکنهای مختلف برای کاهش آن استفاده کنید.
حتما بخوانید : علائم کاشت موی موفق
هزینه کاشت مو به روش FUG
حقیقت این است که نمیتوان برای همه افراد هزینه یکسانی در زمینه انجام عمل کاشت موی FUG تعیین کرد. در واقع خدماتی که هر بیمار به آن برای انجام عمل به بهترین شیوه ممکن و گرفتن بهترین نتیجه ممکن نیاز دارد، با دیگران متفاوت است.
هزینه کاشت مو به روش FUG هم از این قاعده مستثنی نیست و عواملی مانند موارد زیر بر روی هزینه انجام این عمل تاثیرگذار هستند:
- ناحیهای که عمل کاشت بر روی آن انجام میشود.
- تعداد قلمههایی که برای گرفتن بهترین و طبیعیترین نتیجه مورد نیاز است.
- میزان کچلی فرد و در نتیجه مقدار نواحی مورد نیاز برای پوشاندن.
- مهارت و تجربه پزشک مورد نظرخدماتی که کلینیک مورد نظر به بیمار ارائه میکند.
- تعرفههایی که کلینیک مورد نظر تعیین کرده است.
- تجهیزاتی که کلینیک از آنها برای انجام عمل جراحی استفاده میکند.
مو یکی از تاثیرگذارترین اجزای صورت انسان است که بودن یا نبودن آن میتواند تاثیر بسیار زیادی بر چهره ما داشته باشد. امروزه شیوههای مختلفی برای انجام کاشت مو وجود دارد که پزشکان متخصص با توجه به شرایطی که هر متقاضی دارد، روش مناسب وی را اتخاذ میکنند. روش کاشت FUG یکی از محبوبترین و بروزترین روشهای کاشت مو در دنیاست که باید با تجهیزات پزشکی جدید و مدرن به دست یک پزشک متخصص انجام شود. در این روش از آنجایی که از دستگاههای حرفهای و حساس استفاده میشود، نگرانی برای ریزش مجدد مو بعد از کاشت وجود ندارد و میتواند یکی از طبیعیترین موها را که تشخیص کاشته شدن آن واقعاً سخت است، بعد از انجام عمل داشت.