در مقایسه با سایر روشهای ترمیم مو، مانند محصولات ترمیم مو بدون نسخه، کاشت مو به عنوان یک روش بسیار موفقتر شناخته میشود. با این حال، باید توجه داشت که عوامل مختلفی بر میزان موفقیت کاشت مو تأثیر میگذارند. تقریباً بین 10 تا 80 درصد از موهای کاشته شده طی سه تا چهار ماه به طور کامل رشد خواهند کرد.
با ما تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا شما را بیشتر با علائم کاشت موی موفق آشنا کنیم.
نشانه های کاشت مو موفق چیست؟
اگر به دنبال علائم کاشت مو موفق در کوتاه مدت هستید باید به شما این مورد را گوش زد کنیم که نتیجه اولیه بین 6 تا 12 بعد از عمل قابل بررسی هستند. در ادامه برخی از نشانه های کاشت مو موفق را بررسی خواهیم کرد.
از مهم ترین نشانه های کاشت مو موفق عبارتند از:
- بهبود خارش محل کاشت
- بهبود زخمهای موجود
- توقف ریزش موهای کاشته شده
- عدم وجود عفونت
- رشد موی کاشته شده پس از گذشت 6 ماه از مهم ترین نشانه های کاشت موی موفق است.
به عبارت دیگر یکی از اولین نشانه های کاشت موی موفق؛ کاهش عوارض عمل مانند التهاب پوست سر پس از کاشت است که با مصرف مکرر نسخه های تجویز شده توسط پزشک پس از کاشت مو، علاوه بر رشد فولیکول های کاشته شده و پوشانده شدن ناحیه عمل با مو های کاشته شده در کنار استحکام و سلامت فولیکول های کاشته شده از مهمترین علائم موفقیت در کاشت مو است.
10 مورد از عوامل تاثیر گذار در کاشت موی موفق
از مهمترین عوامل و دلایل کاشت موی موفق انتخاب کلینیک، نوع روش کاشت، پرهیز از فعالیت های سنگین و چند مورد دیگر است که در ادامه مطلب بیشتر درباره هرکدام توضیح خواهیم داد. این عوامل کاشت مو موفق عبارتند از:
- انتخاب کلینیک کاشت مو با کیفیت: انتخاب یک مرکز با سابقه و با کیفیت برای انجام کاشت مو بسیار حائز اهمیت است. بررسی دقیق و کسب اطلاعات کافی درباره تخصص و سوابق پزشکان و مشاهده نمونهکارهای قبلی مرکز میتواند در انتخاب یک مرکز خوب کمک کند.
- روش انتخابی و میزان ریزش مو: نوع روش کاشت مو و میزان ریزش موها نیز از جمله عواملی است که بر موفقیت کاشت تأثیر میگذارد. انتخاب روش مناسب و بررسی دقیق وضعیت موها توسط پزشک امری حیاتی است که قبل از عمل تعیین میشود.
- اقدامات احتیاطی طبق توصیه پزشک: پیروی صحیح از دستورات و اقدامات احتیاطی که پزشک پس از عمل کاشت مو توصیه میکند، نقش مهمی در موفقیت عمل دارد. این موارد شامل استفاده از محصولات مراقبتی، جلوگیری از ضربه و فشار بر روی محل کاشت و رعایت تغذیه و سبک زندگی مناسب است.
- پرهیز از فعالیت سنگین بعد از کاشت مو: 72 ساعت بعد از عمل کاشت مو در رویش مو ها بسیار حیاتی و مهم است. به همین دلیل باید از ورزش و فعالیت های سنگین مانند بدنسازی یا ورزش های حرفهای که باعث افزایش جریان خون میشود پرهیز کرد. این گونه ورزشها باعث تعریق زیاد و افزایش فشار خون بر روی پوست سر میشود.
- خود داری از شستشو بعد از کاشت مو: در ۷۲ ساعت اول بعد از عمل، از شستشو خودداری کنید تا پوست سر به مدت کافی زمانی برای بهبود داشته باشد. پس از گذشت این مدت، بهتر است موها را با شامپوی ملایم شستشو دهید و با ملایمت آبکشی کنید. تنها چند قطره شامپو را در یک فنجان بریزید، آب اضافه کنید، آن را خوب تکان دهید تا حبابهای موجود شکل بگیرد، سپس آن را روی پوست سر بمالید و به آرامی با آب تمیز آبکشی کنید. بهتر است از دوش زیر آب پر فشار نیز اجتناب کنید.
- خود داری از مصرف سیگار و الکل بعد از کاشت مو: مصرف الکل قبل از دوره بازیابی میتواند باعث کاهش خونرسانی به مو های کاشته شده شود. معمولا پزشکان توصیه میکنند که قبل از عمل مصرف دخانیات کامل قطع شود تا نتیجه عمل تحت تاثیر مصرف آن قرار نگیرد.
- همچنین باید بدانید که هر مویی که کاشته میشود به اکسیژن و تمام مواد مغذی مورد نیاز خود نیاز دارد. نیکوتین باعث محدود شدن رساندن مواد غذایی مورد نیاز به عروق خونی کاشت میشود. سیگار کشیدن ممکن است رشد سالم موهای کاشت شده را کاهش دهد.
- سر خود را نخارانید: از عوارض بعد از عمل خارش سر است که باید خود را کنترل کنید. برای تسکین خارش، پزشکان استفاده از وازلین را توصیه میکنند. همچنین بهتر است تا چند هفته پس از جراحی از قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید خودداری کنید.
- مصرف آب: مصرف آب در حالت عادی بسیار برای بدن مفید است. اما بعد از کاشت مو این موضوع اهمیت بیشتری پیدا میکند زیرا از عوامل کاشت مو موفق مصرف به اندازه آب بعد از عمل است که توصیه میشود 10 درصد بیشتر از حالت عادی آب بنوشید تا مو های تازه به خوبی رشد کنند.
- از قرار دادن مستقیم یخ خودداری کنید: بعد از یک روز، میتوان یک بسته یخ برای کاهش ورم بعد از کاشت مو استفاده کرد. نکته مهم در قرار دادن یخ گذاشتن یخ در زیر محل عمل بر روی پیشانی است.
- فست فود نخورید: بهتر است از فست فود اجتناب کنید زیرا سرشار از کالری و فاقد مواد مغذی است. موهای تازه کاشته شده برای رشد ضخیم، نرم، براق، قوی و زیبا به مواد مغذی زیادی نیاز دارند. اگر فرد مواد مغذی مانند کلسیم، منیزیم، پروتئین زیاد، آهن، ویتامین B6 و روی استفاده نکند. ممکن است رشد مورد نظر حاصل نشود.
درصد موفقیت کاشت مو چقدر است؟
مطالعات بالینی نشان میدهد که حدود 85 تا 95 درصد از گرافتهای کاشته شده در ناحیه پیوند به خوبی رشد میکنند. این درصد بالا نشان میدهد که کاشت مو به طور کلی به عنوان یک روش موثر در بازسازی موها مورد استفاده قرار میگیرد. البته، درصد موفقیت کاشت مو نیز به عوامل مختلفی مانند مهارت جراح، وضعیت موی موجود و عوامل جسمی دیگر بستگی دارد.
در یکی از تحقیقات که بر روی 112 بیمار انجام شده نشان میدهد که اکثر افرادی که با استفاده از موهای بدن یا ریش ترکیب شده با موهای سر تحت عمل برداشت واحد فولیکولی قرار گرفتند، بعد از پیگیری که بعد از 2.5 سال انجام شده مشخص شده که آنها از نتایج راضی بودهاند. در بین 79 شرکت کننده، میانگین نمره کلی رضایت 8.3 از 10 بود.
ماندگاری کاشت مو چقدر است؟
در جراحی کاشت مو فولیکول های موی سالم را گرفته و آنها را در نواحی کم پشت یا طاس شما می کارند. با طاسی ارثی، موهای شما بدون در نظر گرفتن جایی که در پوست سر قرار گرفتهاند، ویژگی های قسمتی که از آن برداشته شده را حفظ میکنند. به همین دلیل است که جراحی کاشت مو تنها راه حل دائمی برای ریزش مو است.
کاشت مو میتواند برای همیشه دوام بیاورد. منطقه دائمی که فولیکولهای مو از آن گرفته میشود، نام خود را به خود اختصاص داده است، زیرا موها از نظر ژنتیکی برنامهریزی شدهاند که ریزش نکنند. با این حال، حدود نیمی از بیمارانی که کاشت مو دریافت میکنند، به دلایل مختلفی، از جمله:
- ادامه کم پشت شدن مو در خارج از محل دریافت شده به دلیل کهولت سن
- از دست دادن قطر ساقه مو به دلیل افزایش سن
- تجربه سایر عوامل محیطی و ژنتیکی
کاشت چند باره مو
برنامه ریزی و انجام موفقیت آمیز پیوند مو میتواند چالش برانگیز باشد زیرا ریزش مو اغلب یک فرآیند پیشرونده است. این بدان معنی است که در حالی که موهای پیوند شده ممکن است دائمی باشند، موهای اصلی اولیه شما ممکن است به نازک شدن ادامه دهند.
در نتیجه، گاهی اوقات لازم است که بیماران در طول زندگی خود بیش از یک بار پیوند مو انجام دهند. این ممکن است برای افزودن تراکم به ناحیهای که قبلا پیوند شده است، رسیدگی به ناحیه جدیدی از طاسی یا پیوند مو به مناطقی با ریزش موی مداوم باشد.
پس از جراحی ترمیم مو، بسیاری از بیماران ما از داروهای ریزش مو مانند فیناستراید و یا ماینوکسیدیل برای کمک به جلوگیری از ریزش موی مداوم و به حداقل رساندن نیاز به جراحی بیشتر استفاده میکنند.
حتما بخوانید : قیمت کاشت مو در تهران
اگر کاشت مو با شکست مواجه شود چه اتفاقی میافتد؟
در صورتی که در ناحیه اهداکننده تعداد کافی موهای قابل استفاده برای کاشت داشته باشید، میتوانید برای رفع مشکل پیوند مو ناموفق، پیوند دومی را در ناحیه مورد نظر انجام دهید. با انتخاب یک کلینیک معتبر و متخصص، میتوانید با جراحی دوم، تعداد موهای کاشته شده را افزایش دهید و به نتایج بهتری دست یابید.
اما باید توجه داشته باشید که مطابق توصیه پزشک، فاصله زمانی حداقل یک سال بین جراحی اول و دوم را رعایت کنید تا بهبود کامل از جراحی اول بدست آید و ناحیه اهداکننده بهبود یابد.
علائم کاشت مو ناموفق
علائم کاشت مو ناموفق عبارتند از:
- ریزش موی کاشته شده در مدت زمان کوتاه پس از جراحی
- عفونت در محل کاشت مو
- آسیب یا التهاب در پوست سر
- ظاهر نامناسب یا غیرطبیعی موهای کاشته شده
- نامتناسبی در توزیع موهای کاشته شده
- علائم التهابی مانند قرمزی، تورم یا درد در محل کاشت مو
- عدم رشد موی کاشته شده به طور کامل یا نامناسب
- تشکیل نقاط خالی یا فاقد مو در محل کاشت از علائم کاشت مو ناموفق است.