ریزش مو اغلب ما را در معرض استرس زیادی قرار میدهد. در چنین شرایطی معمولا به دنبال سریعترین راهحل و موثرترین قرص برای جلوگیری از ریزش مو میگردیم. اما آیا از دست رفتن حجم زیاد موها و ریزش مو با قرصها و مکملهای مو قابل جبران است؟ در اینجا میخواهیم شما را با انواع قرصهای ضد ریزش موجود در بازار آشنا کنیم و بگوییم که استفاده از هر یک در چه شرایطی و برای چه کسانی مفید خواهد بود.
بهترین قرص برای درمان ریزش مو
برخی از پزشکان در مواردی تاثیر مصرف قرص خوراکی را بر انواع دیگر روشهای درمان مو ترجیح میدهند. در واقع، قرصهای ضد ریزش یا درمانی هستند یا جنبه پیشگیری دارند مانند انواع قرصهای مکمل ویتامینه که برای تقویت رشد مو استفاده میشود. شاید برای شما هم پیش آمده که هزینه زیادی را صرف تهیه بهترین قرص ویتامین خارجی برای ریزش مو کردهاید اما نتیجه ای که مدنظر شماست، حاصل نشده است. بنابراین مصرف قرصها چه درمانی و چه مکملهای ویتامین باید تحت نظر پزشک باشد که بتوانید نه تنها ریزش موی خود را کنترل کنید بلکه از پرپشتی موهای تان لذت ببرید. در اینجا شما را با انواع قرصهای ضد ریزش مو آشنا خواهیم کرد:
قرص فیناستراید Finasteride
یک از موثرترین انواع قرص ضد ریزش مو، فیناستراید است که بیشتر در درمان ریزش مو مردان به کار برده میشود. فیناستراید میتواند بدون افزایش موهای بدن مردان، موی سر را تقویت کرده و پرپشت کند. اما برخی از پزشکان توصیه میکنند که بهتر است زنان به ویژه در دوران بارداری خود به هیچ عنوان از فیناستراید استفاده نکنند زیرا ممکن است باعث ایجاد نقص مادرزادی در نوزاد پسر شود.
قرص هیرویت HairVIT
یکی از بهترین قرصهای ضد ریزش مو ایرانی، قرص هیرویت است. ریزمغذی های موجود در قرص هیرویت موجب تغذیه بهتر بافت مو توسط فولیکول میشوند و موها را ضخیم، پرپشت و براق میکنند. هیرویت با تولید کراتین طبیعی باعث محکم شدن بافت مو خواهد شد. معمولا این قرص برای افرادی که در معرض ریزش مو قرار دارند یا کسانی که کاشت مو انجام دادهاند، تجویز میشود.
قرص پاورفیت Power fit
پاورفیت یک مکمل برای ریزش مو است که تحت لیسانس فرانسه قرار دارد. این قرص محصولی از یک قارچ ژاپنی است که حاوی آنتی اکسیدان بالایی است و با تنوعی که در انواع ویتامین از جمله ویتامین های گروه ب دارد باعث تقویت موها میشود. البته تقویت مو تنها یکی از کاربردهای این قرص است. پاورفیت میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و همچنین التهاب موجود در بدن را کاهش دهد.
قرص پریورین Priorin
این قرص بیشتر برای رفع ریزش مو هورمونی یا ارثی به کار میرود و حاوی انواع مواد مقوی برای مو مانند بیوتین، ویتامینهای گروه ب و اسیدهای آمینه است.
حتما بخوانید : جدیدترین درمان ریزش موی ارثی چیست؟
قرص اکوفان Ecophane
اگر به دنبال بهترین قرص خارجی ریزش مو میگردید، اکوفان گزینه مناسبی است. اکوفان یک قرص ویتامین ریزش مو محصول کشور فرانسه است که حاوی ویتامینهای گروه ب از جمله ویتامین B6 است که در رشد مو بسیار موثر هستند.
قرص پیلفود Pilfood
یکی از بهترین انواع قرص مکمل که برای تقویت مو و نیز ناخن تجویز میشود، قرص پیلفود است. پیلفود تحت لیسانس اسپانیا است و حاوی موادی از جمله بیوتین، ویتامین E و انواع آنتی اکسیدانهای مفید برای تقویت مو است.
قرص فیتو PHYTO
یکی دیگر از محصولات فرانسوی با سابقه طولانی که برای جلوگیری از ریزش مو و تقویت ناخن مصرف می شود، قرص فیتو است. این قرص حاوی انواع مواد معدنی و اسیدهای چرب است که باعث تقویت ساختار مو خواهد شد.
داروهای کورتیکواستروئید
معمولا برای درمان ریزش موی سکهای یا ریزش مو ناشی از استرس، از داروهای کورتیکواستروئید استفاده میشود. این دارو با کنترل سیستم ایمنی بدن میتواند باعث جلوگیری از ریزش مو شود. کورتیکواستروئیدها هم به صورت خوراکی و هم تزریقی وجود دارند.
حتما بخوانید : درمان ریزش مو در خانه
مولتی ویتامینهای ضد ریزش مو
انواع قرص مولتی ویتامین ایرانی و خارجی برای ریزش مو در بازار موجود است که مقدار و نوع ویتامینهای هر یک تا حدودی متفاوت هستند. اگر به دنبال بهترین مولتی ویتامین برای موهای خود هستید، بهتر است ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. علاوهبراین، باید بهترین زمان مصرف مولتی ویتامینی را که تهیه میکنید، از داروخانه بپرسید.
قرص زینک
یکی از مهمترین انواع قرص مکمل برای ریزش مو زینک است که تقریبا اکثر افراد تا حدودی با آن آشنا هستند. مکمل زینک از این نظر برای مو مفید است که در ساخت کراتین (پروتئین اصلی سازنده مو) نقش کلیدی ایفاء میکند. تاثیر مثبت قرص زینک را پس از یک دوره مصرف مشاهده خواهید کرد.
قرص آهن
در بسیاری از افرادی که دچار کم خونی یا فقر آهن هستند، ریزش مو شایع است. چنین افرادی باید دوز مشخصی از آهن را به صورت دورهای یا در فواصل زمانی مشخص تحت نظر پزشک مصرف کنند. در صورتی که شکنندگی و ریزش مو ناشی از فقر آهن باشد، مصرف آهن باعث رشد و افزایش ضخامت موها خواهد شد.
قرص بیوتین
بیوتین هم به شکل قرص موجود است و هم قابل تزریق به پوست سر است. مصرف قرص بیوتین نیز بعد از یک دوره میتواند همانند تزریق آن کاملا موثر باشد و موها را پرپشت کند. بیوتین یکی از اصلیترین مواد برای ساخت کراتین مو است و طبیعی است که با مصرف آن ساقه مو و نیز ریشه مو تقویت شوند.
قرصهای کنترل یائسگی برای جلوگیری از ریزش مو
معمولا خانمها در دوران یائسگی خود دچار ریزش مو میشوند، به همین دلیل در این دوران، مصرف قرصهایی که هورمونهای بدن را تنطیم و کنترل میکنند، میتوانند به جلوگیری از ریزش مو کمک کنند.
انواع داروهای ضد ریزش مو
هرچند انواع مختلفی از داروهای ریزش مو در داروخانهها موجود هستند اما هر کدام برای نوع خاصی از ریزش مناسب هستند. برای مثال داروی ریزش موی ارثی شاید برای ریزش ناشی از آلوپسی آرهآتا مناسب نباشد. بنابراین شما نمیتوانید پیش از یافتن علت ریزش مو به دنبال دارو برای رفع آن باشید. اولین اقدام منطقی در این شرایط مراجعه به پزشک است. پزشک شما آزمایشهایی را تجویز میکند و همه دلایل احتمالی ریزش موی شما را بررسی میکند. سپس با ریشهیابی درست مشکل، بهترین داروی ریزش موی مناسب شما را معرفی میکند. برخی از داروهای ضد ریزش مو را در ادامه بررسی میکنیم:
محلول های ضد ریزش مو
محلولها و لوسیونهای موضعی ضد ریزش مو شامل انواع محلولهای شیمیایی و گیاهی هستند که باید به طور مستقیم روی ریشه یا ساقه مو اسپری و ماساژ داده شوند. برخی از مهمترین انواع این محلولها شامل موارد زیر هستند:
- ماینوکسیدیل : محلول ماینوکسیدیل که هم به صورت محلول و هم فوم در داروخانهها موجود است، معمولا برای انواع ریزش مو هم در خانمها و هم برای آقایان قابل استفاده است. ماینوکسیدیل دارای دوزهای دارویی مختلفی است که قبل از خرید باید به آن توجه کنید. معمولا این دارو را بدون نسخه پزشک هم میتوان تهیه کرد.
حتما بخوانید : روش هایی موثر برای جلوگیری از ریزش مو طبق تحقیقات
- محلول رزماری ضد ریزش مو : این محلول گیاهی که در داروخانهها با برندهای متفاوتی موجود است حاوی ترکیبات گیاهی محرک رشد مو است. گیاه رزماری میتواند با افزایش خونرسانی به فولیکول مو باعث رشد و تغذیه بهتر موها شود.
- تونیک ضد ریزش مو : تونیکهای مو بسیار متنوع هستند و هر یک فرمولاسیون مخصوص به خود را دارند. تونیک مو می تواند گردش خون را افزایش دهد و حتی سطح چربی پوست سر را تنظیم کند و به این ترتیب مانع ریزش مو شود.
- محلول یا شامپوی حاوی کتوکونازول : اگر ریزش موی فرد به دلیل وجود قارچ باشد، استفاده از شامپوهایی که حاوی کتوکونازول هستند میتوانند باعث توقف ریزش مو شوند.
داروهای تزریقی ضد ریزش مو
در برخی موارد ممکن است با تشخیص پزشک، تزریق مواد مغذی مستقیما به پوست سر انجام شود. یکی از رایجترین انواع آن تزریق بیوتین بپانتن است که باعث افزایش جذب مواد توسط فولیکول مو خواهد شد.
- مزوتراپی : مزوتراپی روشی است که در آن تزریق انواع ویتامینها، آنزیمها، هورمونها و عصارههای گیاهی به پوست سر انجام میشود. مزوتراپی مو با جوانسازی و سفت کردن پوست سر باعث تقویت ریشه موها و همچنین جلوگیری از ریزش مو خواهد شد.
- تزریق بیوتین : اگر پزشک شما تشخیص دهد که شکنندگی و ریزش موهای شما ناشی از کمبود بیوتین است، ممکن است تزریق بیوتین را برای جلوگیری از ریزش مو پیشنهاد دهد. هرچند بیوتین به راحتی در انواع مواد غذایی در دسترس است، اما جذب کافی ندارد. مشکلات ژنتیکی در برخی از افراد نیز ممکن است مانع از جذب بیوتین شود، بنابراین تزریق مستقیم بیوتین در فواصل زمانی منظم باعث استحکام ریشه مو شود.
- تزریق به روش PRP : پیآرپی یا پلاسمای غنی از پلاکت روشی است که در آن پلاسمای خون فرد جدا میشود و مجددا به پوست سر تزریق میشوند. به این ترتیب فولیکولهای مو تغذیه بهتری خواهند داشت و باعث رشد و تقویت مو خواهد شد.
سوالات متداول
به طورکلی، تشخیص اینکه بهترین قرص برای ریزش مو زنان کدام است به عهده پزشک است و با توجه به شرایط هر فرد باید قرص مناسب او تجویز شود. انواع قرص ریزش مو در دوران بارداری و یائسگی متفاوت هستند و حتی گاهی ریزش مو ژنتیکی یا ناشی از استرس است. بنابراین اولین قدم انجام آزمایش و شناخت علت دقیق ریزش موها است.
هرچند در مردان نیز علت ریزش و قرص موثر برای ریزش مو متفاوت است، اما در بیشتر موارد ریزش ناشی از موارد ژنتیکی است. به هر حال انواع مکملهای تقویتی، قرصهای هورمونی و نیز ژنتیکی، برای کنترل ریزش مو در مردان نیز وجود دارد که مصرف آنها میتواند باعث تقویت مو مردان شود.