لوگو کلینیک آسمان

22702530 - 021

Search
Close this search box.
کاشت ابرو در بارداری و شیردهی

کاشت ابرو در بارداری و شیردهی | عوارض و خطرات

فهرست محتوای مقاله

 کاشت ابرو در دوران بارداری ممکن است به دلایل مختلفی منجر به بروز عوارض و خطرات جدی برای مادر و جنین شود. دوران بارداری از دوران بسیار مهم در زندگی زنان محسوب می‌شود. در این دوران ارتباط مستقیمی بین تغذیه مادر و سلامتی و رشد و نمو جنین وجود دارد. در حین عمل کاشت ابرو، برای جلوگیری از ایجاد درد، مقداری ماده بی‌ حسی یا مواد آرامبخش به بیمار تزریق می‌شود. با توجه به تغذیه جنین از بدن مادر در دوران بارداری، این مواد مسکن ممکن است از طریق خون مادر وارد بدن جنین شوند و بر روی رشد جنین تاثیر منفی بگذارند. علاوه بر داروی بی حسی مورد استفاده در عمل کاشت ابرو، برای کنترل برخی عوارض جانبی مانند عفونت، تورم و درد برخی داروها مانند آنتی بیوتیک‌‌ها، مسکن‌ها و داروهای ضد حساسیت و خارش برای بیماران تجویز می‌شود. استفاده بیمار از این داروها در دوران بارداری ممکن است خطراتی را برای جنین ایجاد کند. از سوی دیگر، استرس، اضطراب و فشارهای روانی عمل کاشت ابرو در بارداری نیز یکی از دلایلی است که ممکن است منجر به آسیب (مانند ریزش مو، زایمان زودرس و تاخیر در رشد جنین) به سلامتی مادر و جنین شود. علاوه بر این موارد، در دوران بارداری تغییرات زیادی مانند تغییرات هورمونی در بدن زنان رخ می‌دهد. یکی از تغییرات، ریزش و کاهش موی زنان در دوران بارداری و پس از زایمان است. بنابراین با انجام کاشت ابرو در حاملگی، این نوسانات هورمونی ممکن است منجر به ریزش ابرو در زنان باردار شود.

به طور کلی کاشت ابرو در زمره عمل‌های زیبایی غیر اورژانسی است که برای کسب بهترین و مطلوب‌ترین نتایج و جلوگیری از بروز عوارض خطرناک، بهتر است در زمان مناسب و شرایط عادی (بدون هیچ گونه نوسانات و تغییرات هورمونی) انجام شود. تصمیم نهایی برای انجام این عمل بر عهده پزشک متخصص است.

کاشت ابرو در بارداری

کاشت ابرو در دوران شیردهی

در صورت تمایل برخی از بانوان برای کاشت ابرو در دوران شیردهی، بهتر است این عمل بعد از ۶ ماهگی نوزادان همزمان با تقویت سیستم گوارشی نوزاد و تثبیت تغییرات هورمونی ایجاد شده بعد از بارداری، انجام شود. به دلیل استفاده از داروی بی حسی موضعی در حین عمل (اثرات داروی بیهوشی بعد از چند ساعت از بین می‌رود) و برخی داروهای تجویزی توسط پزشک (آنتی بیوتیک‌ها و مسکن‌ها) و احتمال خطر انتقال این مواد دارویی به بدن نوزاد از طریق شیر مادر، بیمار نباید تا چند روز به طور مستقیم به نوزاد خود شیر دهد. برای این منظور بهتر است بیمار قبل از عمل کاشت ابرو به مقدار کافی شیر خود را در یخچال ذخیره کند یا برای چند روز از شیر خشک برای تغذیه نوزاد خود استفاده کند.

علاوه بر داروهای مورد استفاده بعد از عمل کاشت ابرو، نوسانات هورمونی ایجاد شده در دوران بارداری نیز ممکن است منجر به ریزش ابرو در دوران شیردهی شود. این امر ممکن است نتایج عمل کاشت را با مشکلاتی مواجه کند. از این رو، بیماران پس از زایمان (حتی زنانی که بعد از زایمان قادر به شیردهی به نوزادان خود نیستند) بهتر است انجام عمل کاشت ابرو را تا تثبیت نوسانات و تغییرات هورمونی به تعویق بیندازند.

عوارض کاشت ابرو در بارداری

کاشت ابرو در بارداری، ممکن است منجر به بروز عوارض و خطرات مختلفی برای زنان شود. در ذیل به برخی از این عوارض اشاره می‌شود:

  • عوارض مربوط به بی حسی موضعی :  در روش کاشت ابرو برای جلوگیری از کاهش درد داروی بی حسی موضعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. داروی بی حسی نوعی ماده تسکین دهنده است که ممکن است با انتقال از بدن مادر به بدن جنین مشکلات زیادی را برای جنین ایجاد کند. عدم استفاده از داروی بی حسی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد و افزایش استرس و فشارهای روانی زیادی در مادران باردار ‌شود که به طبع این مسئله هم ممکن است مشکلات جدی را برای مادر و جنین به همراه داشته باشد.
  • عوارض مربوط به داروهای تجویزی بعد از عمل:  عمل کاشت ابرو مانند هر عمل زیبایی دیگر، ممکن است دارای عوارض جانبی مانند تورم، التهاب، درد و عفونت باشد. به طور کلی پزشکان برای مدیریت و کنترل عوارض جانبی پس از کاشت ابرو، برخی داروها مانند مسکن‌ها و آنتی‌بیوتیک‌ها را برای بیماران تجویز می‌کنند. استفاده از این داروها در بهبودی سریع بیماران و در نتیجه کسب نتایج مطلوب تاثیرگذار خواهد بود. بنابراین انجام عمل کاشت ابرو در زمان بارداری و مصرف داروهای تجویزی ممکن است عوارض جدی را برای مادر و به ویژه جنین به همراه داشته باشد.
  • ریزش ابرو به دلیل تغییرات و نوسانات هورمونی:  تغییرات هورمونی در دوران بارداری همراه با سایر تغییرات بدن زنان رخ می‌دهد. این نوسانات هورمونی بر روی چرخه رشد مو (شامل ۳ مرحله، رشد، استراحت و ریزش) تاثیر می‌گذارد. برخی از افراد به دلیل نوسانات هورمونی و افزایش سطح هورمون استروژن در دوران بارداری شاهد رشد موهای (در مرحله آناژن یا رشد) خود هستند و بعد از زایمان به دلیل عادی و نرمال شدن سطح هورمون‌ها دچار ریزش و کاهش مو (قرار گرفتن در مرحله استراحت یا تلوژن) می‌شوند. البته گاهی اوقات برخی زنان ریزش ابرو و مو را در دوران بارداری نیز تجربه می‌کنند. میزان ریزش ابروها به عملکرد بدن افراد نیز بستگی دارد. ریزش ابرو یا مو به دلیل تغییرات هورمونی ممکن است به صورت دائمی یا موقت رخ دهد. اما در اکثر زنان این ریزش‌ها به صورت موقت بوده و با گذشت چند ماه موها دوباره رشد می‌کنند. با کاشت ابرو در دوران بارداری ممکن است گرافت‌های کاشته شده به دلایل مختلفی (مانند نوسانات هورمونی، بیماری‌های مرتبط با بارداری مانند دیابت بارداری یا فشار خون بالا، کمبود مواد معدنی و ویتامین‌ها به دلیل تهوع و استفراغ‌ در دوران بارداری و استرس ناشی از عمل کاشت ابرو) دچار ریزش شوند. این ریزش‌ها ممکن است دائمی یا موقت باشند. بنابراین کاشت ابرو در حاملگی ممکن است به کسب نتایج موفقیت آمیز و مطلوب مورد انتظار منجر نشود.
  • استرس، اضطراب و فشارهای روحی و روانی : استرس ناشی از انجام عمل کاشت ابرو در زمان بارداری، ممکن است منجر به بروز مشکلاتی برای مادران باردار و جنین شود.

زمان مناسب برای بارداری بعد از کاشت ابرو

به طور کلی در حالت ایده آل بیمار نباید در حین عمل کاشت ابرو باردار باشد و باید ۳ تا ۵ روز بعد از عمل از انجام فعالیت‌های جنسی خودداری کند. بارداری می‌تواند نتایج نهایی کاشت ابرو را دچار پیچیدگی‌ها و تغییراتی کند. دلیل این امر ریزش قابل توجهی است که برخی از زنان ۲ تا ۹ ماه پس از بارداری تجربه می‌کنند. بنابراین با توجه به ریزش تارهای موها کاشته شده در ناحیه ابرو بعد از کاشت (از عوارض رایج و طبیعی کاشت ابرو)، پزشکان توصیه می‌کنند که بیماران به منظور کسب نتایج ایده آل و مطلوب، برنامه‌ریزی برای بارداری خود را چند ماه بعد از عمل کاشت ابرو (۵ تا ۱۲ ماه) انجام دهند.

بهترین زمان برای کاشت ابرو بعد از بارداری

انجام عمل کاشت ابرو در دوران بارداری و شیردهی ممکن است تاثیر مستقیمی بر روی نتایج این عمل داشته باشد. بنابراین بهتر است بیماران انجام کاشت ابرو را حداقل ۶ ماه بعد از زایمان یا در پایان دوره شیردهی انجام دهند. بنا بر توصیه اکثر پزشکان بهترین زمان برای انجام عمل کاشت ابرو بعد از بارداری، ۱ سال بعد از زایمان است. با تثبیت تغییرات هورمونی ایجاد شده در دوران بارداری، بیماران می‌توانند نسبت به کاشت ابرو اقدام کنند.

کاشت ابرو در دوران پریود

از دیدگاه علمی کاشت ابرو در دوران پریودی از لحاظ خونریزی، فرد را دچار مشکل خاصی نمی‌کند. برخی افراد ممکن است بر این باور باشند که به دلیل قرار گرفتن در دوران پریودی و رقیق بودن خون در این دوران، ممکن است حین انجام عمل کاشت ابرو خون زیادی از دست دهند یا دچار ضعف شدید شوند، اما این باورها اشتباه بوده و هیچ گونه پشتوانه علمی ندارند. بنابراین کاشت ابرو در زمان پریودی مشکلی برای بیماران ایجاد نمی‌کند و بیمار قادر به انجام کاشت ابرو خواهد بود. البته برخی افراد ممکن است دارای دوران پریودی بسیار دردناکی باشند و انجام کاشت ابرو حساسیت آن‌ها نسبت به درد را تشدید کند. این دسته از افراد می‌توانند در صورت تمایل، انجام عمل کاشت ابرو را در زمان مناسب‌تری انجام دهند.

سوالات متداول

داروهای بی حسی استفاده شده در حین عمل کاشت ابرو، داروهای تجویز شده توسط پزشک مانند آنتی‌بیوتیک‌ها و همچنین استرس ناشی از عمل ممکن است در دوران بارداری برای جنین و مادر خطرناک و مضر باشند.

بیماران می‌توانند بعد از اتمام دوره نقاهت کاشت ابرو، برای بارداری خود اقدام کنند. اما برخی پزشکان توصیه می‌کنند که بیماران به دلیل ریزش فولیکول‌های کاشته شده در ناحیه ابرو بعد از کاشت، برنامه‌ریزی برای بارداری خود را تا چند ماه بعد از عمل کاشت ابرو (۵ تا ۱۲ ماه) یعنی تا زمان کسب نتایج مورد انتظار و مطلوب، به تعویق بیندازد.

در صورت تمایل برخی از بانوان برای کاشت ابرو در زمان شیردهی، بهتر است این عمل بعد از ۶ ماهگی با تقویت سیستم گوارشی نوزادان و همچنین تثبیت تغییرات هورمونی ناشی از بارداری انجام شود.

داروهای بی حسی استفاده شده در حین عمل کاشت ابرو و همچنین داروهای تجویزی بعد از عمل (مانند آنتی بیوتیک‌ها) ممکن است از طریق شیر مادر به بدن نوزاد انتفال یابند و در رشد و سلامتی نوزادان تاثیرات منفی داشته باشند.

بر خلاف برخی باورهای اشتباه، انجام کاشت ابرو در زمان پریودی بلامانع بوده و هیچ مشکلی برای بیمار ایجاد نمی‌کند.

مشاوره رایگان بگیرید!

برای دریافت مشاوره رایگان از متخصصین کلینیک کافیه فرم زیر رو تکمیل کنید

عجله دارید؟ تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط