لوگو کلینیک آسمان

22702530 - 021

Search
Close this search box.

مشاوره رایگان بگیرید!

برای دریافت مشاوره رایگان از متخصصین کلینیک کافیه فرم زیر رو تکمیل کنید

عجله دارید؟ تماس بگیرید
عوارض کاشت ابرو

عوارض کاشت ابرو چیست؟ +روش های پیشگیری از آن

فهرست محتوای مقاله

با اینکه چند مورد را می‌توان به عنوان عوارض کاشت ابرو نام برد، اما به طور کلی این جراحی یک فرآیند بسیار کم‌خطر است. درواقع خطرات کاشت ابرو فقط برای درصد کمی از افراد و آن‌هم با شدت کم، ممکن است اتفاق بیافتد. از طرفی بسیاری از عوارض کاشت ابرو در زنان به مرور زمان خود به خود از بین می‌روند. و نکته مهم دیگر اینکه، علاوه بر این، مهارت پزشک و مراقبت بعد از عمل کاشت ابرو، نقش مهمی در کاهش شدت عوارض و خطرات کاشت ابرو دارد.

اما آیا می‌دانید کاشت ابرو دائمی دقیقا چه معایب و عوارضی دارد؟

معایب و عوارض کاشت ابرو چیست؟

عمل کاشت ابرو به صورت کلی عمل کم ریسکی است؛ اما در هر صورت مانند بسیاری از عمل‌های زیبایی دیگر دارای عوارض جانبی مربوط به خود است. در این قسمت می‌خواهیم به عوارض این عمل زیبایی بپردازیم اما قبل از هر چیز باید در نظر داشته باشید که موارد ذکر شده در ادامه، حتماً اتفاق نمی‌افتند و در واقع احتمال وقوع آن‌ها پس از انجام کاشت ابرو وجود دارد. بنابراین صحبت درباره این عوارض جانبی بدین معنی نیست که در صورتی که ابروهای خود را بکارید، حتماً آن‌ها را خواهید دید. علاوه بر این موارد، مراقبت‌های بعد از کاشت و مهارت‌های متخصص جراح نیز نقش بسیار مهمی در کاهش این عوارض ایفا می‌کنند.

اینفو عوارض کاشت ابرو

خونریزی حین و پس از عمل کاشت ابرو

در عمل کاشت ابرو، مانند هر عمل جراحی دیگر، بیمار در خطر خونریزی قرار دارد. البته باید در نظر داشت که خونریزی بعد از کاشت مو و ابرو به طور کلی امری نادر است. برای اجتناب از خونریزی، پیشنهاد می‌شود که از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین، وارفارین، موترین و NSAIDها حداقل از 10 روز قبل از انجام عمل و 2 روز پس از انجام آن خودداری نمایید. اگر دکتر شما این داروها را قبل یا بعد از کاشت تجویز کرد، بهتر است طبق دستورالعمل‌های دکتر از آن‌ها استفاده نمایید.

در مواردی که فرد با خونریزی در محل ابرو مواجه می‌شود، بهتر است که از گاز استریل یا پارچه کتانی استفاده کرد و به آرامی ناحیه خونریزی کرده یا فشار دهید و 5 دقیقه همین کار را تکرار نمایید. از آن‌جایی که خونریزی معمولاً ملایم است، با این متد متوقف می‌شود. اگر خونریزی با این روش قطع نشد بهتر است به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

احساس کرختی در ناحیه کاشته شده

احساس کرختی در ناحیه کاشته شده، که خود به عنوان یکی از عوارض بی حسی موضعی محسوب می‌شود، مدتی بعد از انجام عمل نیز همراه فرد است. این مشکل معمولاً در طی چند روز از بین می‌رود و بنابراین جای نگرانی برای این موضوع وجود ندارد.

احساس درد بعد از عمل

درد یکی از شایع‌ترین عوارض جانبی عمل کاشت ابرو، کاشت مو یا هر عمل جراحی دیگری است، البته از آن‌جایی که قرص‌های مسکن برای بیماران تجویز می‌شوند، خیلی احساس درد نخواهند کرد.

استفاده از قرص‌های مسکن دقیقاً به همان صورتی که دکتر متخصص توضیح می‌دهد اهمیت بسیار زیادی دارد. علاوه بر این بعضی از مراقبت‌های سلامتی هم می‌توانند در کاهش درد کمک کنند، به عنوان مثال استفاده از 2 بالشت زیر سر هنگام خواب می‌تواند درد را کاهش دهد. استفاده خودسر از هرگونه مسکنی که دکتر تجویز نکرده است می‌تواند عوارض بسیار جدی داشته باشد.

حتما بخوانید : کاهش درد کاشت ابرو

سرخی پوست بعد از کاشت ابرو

یکی از عوارض جانبی کاشت ابرو سرخی پوست در منطقه کاشته شده است که ممکن است با جوش‌هایی کوچک در این ناحیه همراه شود. معمولاً چند روز بعد از عمل جراحی این سرخی به صورت خودکار از بین می‌رود و نیازی به روش درمانی خاصی برای از بین بردن آن نیست. اگر سرخی پوست ابرو بعد از گذشت مدت زمان قابل توجهی از بین نرود، بیمار باید به پزشک متخصص مراجعه نماید.

احساس خارش در بخش کاشته شده

یکی دیگر از عوارض جانبی کاشت ابرو، احساس خارش در ناحیه کاشته شده مورد نظر است. اگرچه که خارش به طور کلی نشانه‌ای مبنی بر التیام یافتن زخم است، اما این موضوع برای فرد مشکل‌زاست. معمولاً پیشنهاد می‌شود که به قسمت جراحی شده دست نزنید، چرا که فولیکول‌های کاشته شده سست هستند و خاراندن و فشار آوردن بر روی آن‌ها می‌تواند آسیب‌های جدی به این ناحیه وارد کند.

اگر خارش برای مدت طولانی وجود داشته باشد، بیمار باید به دکتر مراجعه نماید. استفاده از ستریزین می‌تواند در کاهش حس خارش کمک کننده باشد. شدت خارش در هر فرد ممکن است متفاوت باشد، اما به صورت کلی این مشکل خیلی جدی نیست و معمولاً مدت کوتاهی پس از عمل از بین می‌رود.

عوارض کاشت ابرو طبیعی

احساس سوزش فولیکول‌های مو در محل کاشت

به احساس سوزش در فولیکول‌های محل کاشت فولیکولیتیس گفته می‌شود. فولیکولیتیس به همراه مشکلات دیگری مانند جوش و آکنه ایجاد می‌شود. به منظور کاهش احساس سوزش در این ناحیه معمولاً پیشنهاد می‌شود که 3 بار در روز از آنتی بیوتیک‌ها استفاده شود. قرار دادن پارچه تمیز بر روی ناحیه دارای سوزش به مدت 15 دقیقه می‌تواند احساس سوزش را کاهش دهد.

پولک مانند شدن پوست در ناحیه کاشته شده

یکی دیگر از عوارض جانبی احتمالی کاشت ابرو پولک مانند شدن پوست در این ناحیه است. معمولاً 3 تا 7 روز بعد از انجام عمل، این پوسته‌های پولک مانند ظاهر می‌شوند. پس از گذشت 7 روز از عمل به بیمار اجازه داده می‌شود تا به آرامی این پولک‌های ابرو را بردارد. اگر در این مرحله ابروی شما دچار خونریزی شود، پیشنهاد می‌شود که به ابروهای خود دست نزده و عمل برداشت پولک‌ها را 2 روز به عقب بیاندازید. انجام دادن این کار زودتر از موعد مقرر شده می‌تواند آسیب جدی به فولیکول‌های کاشته شده وارد کند و همچنین سرعت التیام زخم‌ها را کاهش دهد.

با وجود تمام این گفته‌ها باید در نظر داشته باشید که این زخم‌های پولک مانند در عرض 2 هفته به صورت خودکار از بین می‌روند و استفاده از ژل آلوئه‌ورا می‌تواند این روند را سریع‌تر جلو ببرد.

ورم بعد از کاشت ابرو

ورم ناحیه کاشته شده یکی دیگر از عوارض جانبی کاشت ابروست. اگر ورم در ناحیه چشم‌ها هم مشاهده شده و پس از 24 ساعت از بین نرود، بهتر است بیمار به دکتر متخصص مراجعه نماید.

بعضی از مراقبت‌های بعد از عمل می‌توانند عوارض جانبی مانند ورم را کاهش دهند. به عنوان مثال، پیشنهاد می‌شود که بیمار تا مدتی پس از انجام عمل سر خود را به پایین خم نکند. اگر می‌خواهید چیزی را از روی زمین بردارید، بهتر است که به طور کامل با خم کردن زانوها بنشینید و آن را بلند کنید.

کاشت ابرو عمل جراحی سنگینی نیست و عوارض جانبی آن هم زیاد نیستند و بیمار می‌تواند یک روز بعد از انجام عمل فعالیت‌های روتین روزانه خود را از سر گیرد، اگرچه که پیشنهاد می‌شود حداقل به مدت 7 روز از فعالیت‌های ورزشی پس از انجام عمل کاشت ابرو و مو خودداری نمایید. بعد از گذشت 14 روز بیمار می‌تواند فعالیت‌های بدنی خود را با اجازه دکتر متخصص انجام دهد.

عفونت بعد از کاشت ابرو

عفونت تمامی کسانی که عمل کاشت ابرو انجام می‌دهند را تهدید می‌کند و به همین منظور پزشک متخصص برای جلوگیری از آن برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز می‌کند. معمولاً پیشنهاد می‌شود که به مدت 3 روز و روزی یک بار از آنتی بیوتیک‌ها استفاده شود.

البته این تجویزی بسیار کلی است و موقعیت هر فرد با فرد دیگر متفاوت است. نکته مهم استفاده از آنتی بیوتیک‌ها دقیقاً طبق همان دستورالعمل‌هایی است که دکتر به شما داده است.

باز هم می‌گوییم که تمامی عوارض گفته شده در بالا احتمالی هستند و ممکن است فرد به هیچکدام یا تنها تعداد اندکی از آن‌ها دچار شود. توجه به مراقبت‌های گفته شده بعد از عمل ریسک درگیر شدن با این عوارض را به شکل قابل توجهی پایین می‌آورد. با توجه به تفاوت‌های میان موی ابرو و موی سر، موی ابرو حساسیت بیشتری نسبت به سر داشته و مهارت دکتر در عمل کاشت ابرو می‌تواند در تعیین نتیجه نهایی کار بسیار تاثیرگذار باشد.

ابرو های پرپشت

ریزش بعد از کاشت ابرو

ریزش ابروی کاشته شده بعد از انجام عمل کاشت یکی از رایج‌ترین عوارض جانبی این عمل زیبایی به حساب می‌آید. این موضوع ممکن است بسیاری از افراد را دلسرد کند، اما در واقع نیازی به نگرانی نیست. این نوع ریزش یک پروسه طبیعی است. چرخه رشد مو از سه مرحله تشکیل می‌شود؛ رشد (آناژن)، استراحت (تلوژن) و ریزش (کاتاژن). ریزش موی کاشته شده مربوط به مرحله ریزش چرخه رشد است که در واقع امری موقتی است. بعد از اتمام این مرحله، رشد مو دوباره در مرحله رشد شروع می‌گردد.

رشد مکرر ابروهای کاشته شده

پیش از این گفتیم که یکی از تفاوت‌های میان موی سر و ابرو تفاوت میان چرخه رشد آن‌هاست. مدت زمان فاز رشد یا آناژن در موی سر بین 3 تا 7 ماه است و این عدد در موی ابرو به 4 ماه می‌رسد. بنابراین موی ابروی کاشته شده نسبت به موی طبیعی ابروی فرد رشد سریع‌تری دارد.

با توجه به این تفاوت، اصلاح موی ابروها به صورت مستمر اهمیت زیادی دارد چرا که در غیر این صورت ظاهر ناخوشایندی پیدا می‌کنند.

ظاهر ناخوشایند ابروها بعد از کاشت ابرو

موی ابرو از پایه با موی پوست سر متفاوت است. به عنوان مثال، زاویه رشد مو نسبت به پوست در سر بیشتر از زاویه رشد مو نسبت به پوست در ابروست. گاهی اوقات تفاوت زاویه رشد میان موها و ابروها به بیش از 45 درجه می‌رسد.

یکی دیگر از تفاوت‌های میان ابرو و سر این است که موهای ابرو در جهت‌های متفاوتی رشد می‌کنند. اگر ابرو را به سه بخش تقسیم کنیم و آن‌ها را سر (بخش ابتدایی ابرو که بالای بینی قرار دارد)، بدنه (بخش میانی ابرو) و دم (بخش انتهایی ابرو) بنامیم، جهت رشد مو در هر کدام از این سه بخش با دیگران متفاوت است.

به دلیل وجود تفاوت‌های مذکور و تفاوت میان شکل و قطر مو در سر و ابرو، گاهی اوقات ابروهای کاشته شده ممکن است ظاهر ناخوشایندی داشته باشند.

تجربه و مهارت دکتر برای انتخاب زاویه و جهت کاشت مناسب باعث می‌شود که موی کاشته شده بیشتر با موی طبیعی ابرو همخوانی داشته باشد. بنابراین این‌جاست که انتخاب شما درباره بهترین کلینیک ممکن جهت انجام عمل کاشت ابرو اهمیت زیادی پیدا می‌کند.

در نظر داشته باشید که موی کاشته شده مدتی بعد از کاشت هارمونی و هماهنگی بیشتری با موی ابرو پیدا می‌کند؛ اما مدت کوتاهی بعد از کاشت ممکن است این موها ظاهر ناخوشایندی داشته باشند و موجب ناراحتی بیمار شوند. موی کاشته شده طبیعی در ابرو در مراحل ابتدایی بعد از رشد نازک است، اما به مرور و بعد از 5 الی 6 ماه ضخیم‌تر می‌شود.

رنگ متفاوت و ضخامت ابروها بعد از کاشت ابرو

موی بخش‌های مختلف بدن ممکن است نسبت به موی سر دارای شکل، رنگ، ضخامت، نرخ رشد، زاویه رشد نسبت به پوست و چرخه رشد متفاوتی داشته باشد. تفاوت میان رنگ و ضخامت موی ابرو و موی پوست سر ممکن است منجر به ایجاد ناهنجاری در موهای کاشته شده ابرو شود.

بی حسی کاشت ابرو

نتیجه غیردلخواه از کاشت ابرو

یکی از مشکلات کاشت ابرو عدم رشد مناسب موها بعد از کاشت یا نداشتن حجم و کیفیت مورد نظر است که می‌تواند باعث شود که فرد رضایت کامل را از انجام این کار نداشته باشد.

گاهی اوقات در طی پروسه برداشت و کاشت فولیکول‌های مو آن‌ها دچار آسیب می‌شوند و در نتیجه، بعد از انجام عمل کاشت، به خوبی رشد نمی‌کنند یا بعضی از فولیکول‌های آُسیب دیده در مکان جدید خود به رشد ادامه نمی‌دهند.

نکته مهم در مورد کاشت ابرو یا مو این است که برای دیدن نتیجه نهایی باید صبر داشته باشید. نتیجه نهایی عمل کاشت ابرو یک سال بعد از انجام عمل مشاهده می‌شود. اگر بعد از گذشت این مدت زمان فرد همچنان رضایت کافی از نتیجه نهایی نداشته باشد، می‌توان به فکر کاشت دوباره یا تعمیر فولیکول‌های آسیب دیده بود.

عوارض کاشت ابرو به روش FUE

در فرآیند کاشت ابرو به روش FUE، ابتدا گرافت‌های مو از ناحیه پشت سر که بانک مو محسوب می‌شود، استخراج شده و در محفظه‌ای استریل نگهداری می‌شود. سپس یک ساعت قبل از عمل کاشت، گرافت‌ها استخراج می‌شوند. در نهایت گرافت‌ها در ناحیه ابرو کاشته می‌شود. این روش عوارض خاص خود را دارد، که رایج‌ترین آن به شرح زیر است:

  • درد پشت سر و ناحیه ابرو
  • فولیکولیت
  • کبودی و قرمزی در ناحیه تحت درمان
  • تورم نسبی در ناحیه کاشت ابرو
  • ریزش ابرو در ناحیه کاشت
  • بی‌حسی در ناحیه ابرو
  • احتمال عفونت در ناحیه برداشت و کاشت ابرو

عوارض کاشت ابرو به روش FUT

در فرآیند کاشت ابرو به روش FUT، فولیکول‌های مو به صورت نواری از ناحیه بانک مو که پشت سر است برداشته می‌شود. پس از برداشتن، این فولیکول‌ها طی جلساتی در ناحیه ابرو کاشته می‌شود. عوارض کاشت ابرو به روش FUT به شرح زیر است:

  • احساس درد هم در ناحیه پشت سر و هم ناحیه ابرو
  • خونریزی از ناحیه ابرو یا پشت سر
  • تورم در ناحیه ابرو
  • احتمال تشکیل اسکار
  • احتمال عفونت
  • بی‌حسی و آسیب به عصب‌های ناحیه پشت سر

اقدامات لازم برای جلوگیری و کاهش عوارض کاشت ابرو

نکات زیر به شما در کاهش ضرر کاشت ابرو کمک می‌کند:

  • تجربه و مهارت پزشک در انتخاب زاویه و جهت مناسب کاشت ابرو باعث می‌شود، که موهای کاشته‌شده با موهای طبیعی ابرو سازگاری بیشتری داشته باشند. بنابراین باید در انتخاب کلینیک کاشت ابرو نهایت دقت را به خرج دهید.
  • موهای کاشته‌شده مدتی پس از کاشت با موهای ابرو هماهنگی بیشتری پیدا می‌کنند. درضمن موهای کاشته‌شده در محل ابرو پس از رشد در ابتدا نازک هستند. اما بعد از 5 تا 6 ماه این موها ضخیم می‌شوند. بنابراین بهتر است اگر برنامه‌ خاصی دارید، از چند ماه زودتر برای کاشت ابرو اقدام کنید.
  • کل ناحیه پیوند ابرو را باید تا 3 روز از رطوبت دور نگه دارید. بنابراین برای پیشگیری و کمتر کردن عوارض کاشت ابرو، لازم است حداقل تا 3 روز صورت خود را نشویید.
  • قبل و بعد از کاشت ابرو رژیم غذایی مناسب داشته‌باشید. یعنی بهتر است از هرگونه غذای حساسیت‌زا، غذاهای چرب و فست‌فودها دوری کنید.
  • یکی دیگر از راه‌های به حداقل رساندن عوارض کاشت ابرو این است که باید مصرف الکل و دخانیات را حداقل از یک هفته قبل از پیوند و تا چند هفته بعد از آن کنار بگذارید.

حتما بخوانید : کاشت ابرو در تهران

نگران عوارض کاشت ابرو نباشید

اگر نگران عوارض کاشت ابرو هستید، یک راه‌حل مطمئن برای شما وجود دارد. کافی است به کلینیک و پزشکی مراجعه کنید، که امتحانش را در زمینه کاشت ابرو پس داده‌باشد. کلینیک آسمان این شرایط را دارا است؛ چراکه تجربه کلینیک و متخصصانی که در آن کاشت ابروی شما را انجام می‌دهند، خیالتان را راحت می‌کند. تیم زبده و کاربلد کلینیک آسمان احتمال بروز عوارض کاشت ابرو را به حداقل رسانده و رضایت شما را جلب می‌کند، همانطور که رضایت که مراجعین پیشین را جلب کرده‌است.

سوالات متداول

کاشت ابرو به طور کلی یک عمل بدون عارضه و کم‌خطر به حساب می‌آید. با این وجود عوارض نادری که ممکن است با شدت خیلی کم برای درصد کمی از افراد رخ دهد عبارتند از؛ قرمز شدن پوست، خارش، پوسته پوسته شدن، درد، ریزش ابروی کاشته‌شده، التهاب و خونریزی. درضمن به دلیل اینکه موی سری که در ناحیه ابرو کاشته می‌شود از نظر بافت، رنگ، ضخامت و زاویه رشد با ابرو فرق دارد، ممکن است نتیجه رضایت‌بخش نباشد.

درصورتیکه تاتو به تازگی صورت گرفته و هنوز پوست بهبود نیافته باشد، اصلا امکان انجام کاشت ابرو وجود ندارد. پس کاشت در این مرحله عوارضی مانند عفونت، زخم، خونریزی، التهاب و درد را به همراه دارد. اما اگر تاتوی انجام گرفته خیلی قدیمی بوده و پوست هیچگونه حساسیتی نداشته‌باشد، با اجازه متخصص می‌توان روی آن کاشت ابرو انجام داد.

بله. یکی از عوارض بعد از کاشت ابرو خونریزی در ناحیه کاشته شده و ناحیه‌ای است که فولیکول مو از آن استخراج شده‌است. این عارضه خیلی زود خود به خود رفع می‌شود.

خیر. کاشت ابرو به طور کلی یک عمل بدون عارضه و کم‌خطر به حساب می‌آید. با این وجود عوارض نادری که ممکن است با شدت خیلی کم و به صورت موقت برای درصد کمی از افراد رخ دهد عبارتند از؛ قرمز شدن پوست، خارش، پوسته پوسته شدن، درد، ریزش ابروی کاشته‌شده، التهاب و خونریزی. این عوارض موقتی است و بعد از چند روز خود به خود از بین می‌رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط