با اینکه چند مورد را میتوان به عنوان عوارض کاشت ابرو نام برد، اما به طور کلی این جراحی یک فرآیند بسیار کمخطر است. درواقع خطرات کاشت ابرو فقط برای درصد کمی از افراد و آنهم با شدت کم، ممکن است اتفاق بیافتد. از طرفی بسیاری از عوارض کاشت ابرو در زنان به مرور زمان خود به خود از بین میروند. و نکته مهم دیگر اینکه، علاوه بر این، مهارت پزشک و مراقبت بعد از عمل کاشت ابرو، نقش مهمی در کاهش شدت عوارض و خطرات کاشت ابرو دارد.
اما آیا میدانید کاشت ابرو دائمی دقیقا چه معایب و عوارضی دارد؟

معایب و عوارض کاشت ابرو چیست؟
معایب کاشت ابرو تهاجمی بودن و پرهزینه بودن آن است. و در مورد عوارض کاشت ابرو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خارش: خارش نشانه بهبود زخم است. اما از آنجاییکه فولیکولهای کاشتهشده شل هستند، خاراندن آنها میتواند باعث آسیب جدی شود.
- پوسته پوسته شدن: معمولا 3 تا 7 روز پس از کاشت ابرو، این پوستهها ظاهر میشوند. اگر 7 روز از کاشت ابرو گذشته باشد، شما مجاز هستید به آرامی پوستههای محل کاشت ابرو را جدا کنید.
- تورم: تورم معمولا بعد از 24 ساعت خود به خود برطرف میشود. برای بهبود این عارضه باید از خم شدن سر جلوگیری کنید. همچنین تا 7 روز پس از کاشت ابرو از هرگونه فعالیت ورزشی خودداری کنید.
- قرمزی پوست: یکی از عوارض بعد از کاشت ابرو، قرمزی پوست در ناحیه ابرو است. این قرمزی پوست ابرو ممکن است با جوش و لکههایی هم همراه باشد. البته معمولا بعد از چند روز، قرمزی پوست به طور کامل از بین میرود و نیازی به درمان خاصی نیست. اما اگر این عارضه برای مدتی ادامه داشته باشد و از بین نرود، مراجعه مجدد بیمار به پزشک ضروری است. پزشک برای حل مشکل قرمزی پوست بعد از کاشت ابرو، از درمان های مختلفی استفاده میکند.

- احساس درد: درد یکی از شایعترین عوارض جانبی کاشت ابرو و بسیاری از جراحیهای دیگر است. رعایت توصیههای مراقبتی بعد از کاشت ابرو نقش بسیار مهمی در کاهش درد دارد.
- التهاب فولیکولهای مو در محل کاشت: التهاب فولیکولها فولیکولیت نامیده میشود. فولیکولیت با عوارضی مانند جوش و آکنه همراه است. به منظور کاهش التهاب فولیکولها، استفاده از پماد آنتی بیوتیک 3 بار در روز توصیه میشود.
- خونریزی حین و بعد از کاشت ابرو: در جراحی کاشت ابرو مانند هر جراحی دیگری، بیمار در معرض خطر خونریزی است. البته خونریزی بعد از کاشت ابرو و مو یک اتفاق نادر است.
- ریزش ابرو: ریزش موی کاشتهشده یکی از شایعترین عوارض بعد کاشت ابرو است. این عارضه نگرانکننده نیست، چون ریزش پس از کاشت یک فرآیند طبیعی است. پس از این مرحله، ابرو دوباره شروع به رشد میکند.
حتما بخوانید : کاشت ابرو در تهران
راههای کاهش عوارض بعد از کاشت ابرو
نکات زیر به شما در کاهش ضرر کاشت ابرو کمک میکند:
- تجربه و مهارت پزشک در انتخاب زاویه و جهت مناسب کاشت ابرو باعث میشود، که موهای کاشتهشده با موهای طبیعی ابرو سازگاری بیشتری داشته باشند. بنابراین باید در انتخاب کلینیک کاشت ابرو نهایت دقت را به خرج دهید.
- موهای کاشتهشده مدتی پس از کاشت با موهای ابرو هماهنگی بیشتری پیدا میکنند. درضمن موهای کاشتهشده در محل ابرو پس از رشد در ابتدا نازک هستند. اما بعد از 5 تا 6 ماه این موها ضخیم میشوند. بنابراین بهتر است اگر برنامه خاصی دارید، از چند ماه زودتر برای کاشت ابرو اقدام کنید.
حتما بخوانید : نظرات کسانی که کاشت ابرو انجام داده اند
ضررهای کاشت ابرو
به جز عوارض کاشت ابرو دائمی از نظر جسمی که پیشتر گفتیم، این عمل ممکن است ضرر روحی هم برای شما داشتهباشد. یکی از مهمترین عوارض ابرو کاشتن این است که احتمال دارد شما از نتیجه نهایی راضی نباشید. موی ابرو با موهای سر تفاوت اساسی دارد. به عنوان مثال، زاویه رشد موی ابرو نسبت به موی سر بیشتر است. گاهی اوقات اختلاف این زاویه بین مو و ابرو به بیش از 45 درجه میرسد. تفاوت دیگر این است که مو در قسمتهای مختلف ابرو در جهات مختلف رشد میکند. یعنی اگر ابرو را به سه قسمت؛ تاج یا بالای بینی، تنه یا قسمت میانی و دم یا قسمت انتهایی تقسیم کنیم؛ جهت رشد مو در این سه قسمت متفاوت است. با توجه به این تفاوتها و تفاوت در شکل و ضخامت موهای سر و ابرو، ممکن است نتیجه کار ظاهر ناخوشایندی داشتهباشد.
سوالات متداول
کاشت ابرو به طور کلی یک عمل بدون عارضه و کمخطر به حساب میآید. با این وجود عوارض نادری که ممکن است با شدت خیلی کم برای درصد کمی از افراد رخ دهد عبارتند از؛ قرمز شدن پوست، خارش، پوسته پوسته شدن، درد، ریزش ابروی کاشتهشده، التهاب و خونریزی. درضمن به دلیل اینکه موی سری که در ناحیه ابرو کاشته میشود از نظر بافت، رنگ، ضخامت و زاویه رشد با ابرو فرق دارد، ممکن است نتیجه رضایتبخش نباشد.