لوگو کلینیک آسمان

22702530 - 021

Search
Close this search box.

مشاوره رایگان بگیرید!

برای دریافت مشاوره رایگان از متخصصین کلینیک کافیه فرم زیر رو تکمیل کنید

عجله دارید؟ تماس بگیرید
ریزش ابرو بعد از کاشت ابرو

ریزش ابرو بعد از کاشت | علت و روش های پیشگیری

فهرست محتوای مقاله

ابرو مرکز توجه چهره است و امروزه روش کاشت ابروی طبیعی و دائمی این امکان را برای همه فراهم کرده است که جذابیت ابروی خود را صدچندان کنند. ابروهایی که در برابر مصرف لوازم آرایشی نیز کاملا مقاوم هستند. اما آیا ابروی کاشته شده دچار ریزش می‌شود؟ به چه دلیلی ریزش ابرو پس از کاشت اتفاق می‌افتد و باعث نگرانی فرد پس از عمل کاشت ابرو می‌شود؟ علت ریزش ابرو غیرطبیعی بعد از کاشت چیست؟ 

در ابتدا لازم است بدانید که اگر از دلایل ریزش ابروی کاشته شده آگاه باشید اصلا جایی برای نگرانی نیست. با ما همراه شوید تا همه نکات ریزش ابروی بعد کاشت را با هم بررسی ‌کنیم. کافی است راهکارهای مهم جلوگیری از آن را بشناسید که بتوانید به طور موثر از ریزش ابروهای خود پیشگیری کنید.

چرا ابروها بعد از کاشت می‌ریزند؟

کاشت ابرو طبیعی ودائمی

در کاشت ابرو، جراح فولیکول‌های مو را از قسمت اهداکننده استخراج و در ناحیه مورد نظر پیوند می زند. حدود 15 تا 20 روز بعد از کاشت ابرو، گرافت های پیوند شده دچار ریزش می شود. این ریزش موقتی و کاملا طبیعی است. در این مرحله بعد از کاشت، ساقه تارهای مو دچار ریزش می‌شوند اما ریشه فولیکول همچنان در محل پیوند قرار دارد و در ماه‌های بعد به رشد طبیعی خود ادامه خواهد داد.

ریزش ابرو بعد از کاشت طبیعی است

ریزش ابرو پس از کاشت ابرو کاملا طبیعی است و بخشی از فرایند طبیعی رشد موهای کاشته شده است که با وارد شدن مو به فاز استراحت رخ می‌دهد. هر چند زمان بهبودی ظاهری بعد از کاشت ابرو معمولا کوتاه است، اما ممکن است چندین ماه طول بکشد تا ظاهر ابروی طبیعی و نتایج نهایی کاشت ابرو نمایان شود. 

علت ریزش ابرو بعد از کاشت

اما پرسش اصلی این است که علت ریزش ابرو بعد از کاشت ابرو چیست؟ همانطور که پیش‌تر گفته شد ریزش ابرو بعد از کاشت طبیعی است اما در صورتی که بعد از چند ماه ابرو رشد مجدد نداشته باشد دلیل آن چه می‌تواند باشد؟ به طورکلی اگر ریزش ابروی بعد از کاشت به صورت غیرطبیعی اتفاق بیافتد یا اینکه ریزش ابرو در نقاط غیرپیوندی را نیز شامل شود ممکن است ناشی از عوامل زیر باشد:

  • انتخاب کلینیک معتبر و پزشک متخصص و ماهر: یکی از مهم‌ترین فاکتورهای موثر در ریزش ابرو بعد کاشت، انتخاب نادرست کلینیک و متخصص کاشت ابرو است. در مواردی ممکن است یک متخصص علت کم پشتی ابروی فرد را به درستی ریشه‌یابی نکند و بسیار عجولانه اقدام به انجام کاشت ابرو کند. مشاوره حرفه‌ای با بیمار پیش از کاشت، تخصص در انجام فرایند استخراج و پیوند فولیکول‌های مو (بدون وارد کردن آسیب به گرافت‌ها) و همچنین مهارت و تجربه پزشک، نقش اساسی در تضمین یکپارچگی موهای پیوند شده با ابروهای طبیعی فرد دارد. در حقیقت تخصص پزشک در انتخاب فولیکول‌های مناسب و کاشت دقیق آن‌ها با در نظر گرفتن زاویه و عمق دقیق و مناسب در دستیابی به نتایج ایده‌آل نقش بسیار مهمی دارد. همچنین فعالیت پزشک متخصص در کلینیک معتبر و بهداشتی بسیار با اهمیت است. پزشک متخصص در جلسه مشاوره با ارزیابی دقیق ناحیه ابروها و علت ریزش و همچنین شرایط جسمانی متقاضی کاشت ابرو نسبت به انتخاب روش مناسب کاشت ابرو اقدام می‌کند.

آیا پس از کاشت به غیر از دلایلی چون تخصص جراح، عوامل دیگر نیز ممکن است بر ریزش ابرو اثر بگذارند؟ 

حتما بخوانید : سن مناسب کاشت ابرو

  • عدم تشخیص علت دقیق ریزش ابرو: تشخیص علت دقیق ریزش ابروها از دیگر عوامل موثر در ریزش ابرو بعد از کاشت ابرو است. برخی از افراد مانند مبتلایان به آلوپسی توتالیس، آلوپسی آره آتا یا آلوپسی یونیور یالیس (نوع پیشرفته آلوپسی آره آتا) کاندیدای مناسب کاشت ابرو نیستند. اگر پزشک علت دقیق ریزش ابروها را تشخیص نداده و اقدام به کاشت ابروها کند، ممکن است فولیکول‌های کاشته شده دوباره شروع به ریزش کنند.

  •  انتخاب زمان نادرست برای کاشت ابروها: برای مثال اگر فردی در دوره خاصی از زندگی خود مانند دوران بارداری یا شیردهی قرار داشته باشد، کاشت ابرو مفید نخواهد بود. زیرا در این دوران تعادل هورمونی بدن خانم‌ها به هم می‌ریزد و حتی تارهای جدید ابروی کاشته شده نیز مانند تارهای قبلی دچار ریزش می‌شوند. در این مواقع کاشت به‌هیچ‌عنوان موثر نخواهد بود و فرد ممکن است ریزش ابروی شدید بعد کاشت را تجربه کند.

  • اتخاذ روش کاشت نامناسب برای فرد: روش کاشت ابرو برای هر فرد با توجه به شرایط خاص او و مواردی چون قدرت بانک مو کاملا متفاوت است.
  • شرایط پوستی بیمار: برخی بیماری‌های پوستی مانند بیماری روزاسه ( بیماری مزمن پوستی با عوارضی مانند التهاب، قرمزی و تورم) می‌توانند زمان دوره بهبودی پس از کاشت ابرو را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. افراد مبتلا به این بیماری ممکن است پس از کاشت ابروها تورم و قرمزی طولانی مدت را تجربه کرده و دوره نقاهت طولانی‌تری را داشته باشند. این امر موجب اختلال در روند بهبودی شده و ممکن است نتایج پیوند ابروها را دچار مشکل کند. از این رو کنترل شرایط پوستی قبل از انجام پیوند نقش بسیار مهمی در دستیابی به نتایج نهایی مطلوب دارد. پوست سالم و طبیعی مجهز به مکانیزم‌های ترمیم طبیعی بوده و پتانسیل زیادی برای بهبودی سریع دارد.
  • وضعیت سلامتی بیمار: وضعیت سلامت عمومی متقاضی کاشت ابرو می‌تواند در نتیجه مطلوب کاشت تاثیر بگذارد. به طور نمونه برخی افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن مانند دیابت و فشار خون کنترل نشده، ممکن است بعد از کاشت ابرو دوره نقاهت طولانی‌تری داشته باشند. به طور کلی اسکارهایی که در بدن یک فرد سالم (بدون بیماری دیابت) به سرعت بهبود می‌یابند، ممکن است در بیماران دیابتی زمان طولانی‌تری را برای بهبودی نیاز داشته باشند. از سوی دیگر اسکارها در مبتلایان به دیابت ممکن است به راحتی عفونی شوند.
  • عدم رعایت دستورالعمل‌های کاشت ابرو: بیماران بعد از کاشت ابروها برخی عوارض جانبی مانند تورم، التهاب، قرمزی و درد را تجربه می‌کنند. به طور کلی مرحله بهبودی اولیه حدود ۱ تا ۲ هفته طول کشیده و مستلزم رعایت دقیق دستورالعمل‌های بعد از کاشت ابروها شامل روند انجام پاک سازی و تمیز کردن ناحیه تحت درمان، استفاده از محصولات تجویزی پزشک مانند پمادهای آنتی بیوتیک، کرم‌ها و برخی داروها و اجتناب از انجام فعالیت‌های مختل‌کننده روند بهبودی مانند انجام ورزش‌های سنگین، شنا کردن، دستکاری و وارد کردن فشار به ابروها و قرارگرفتن در معرض نور خورشید است. عدم رعایت دستورالعمل‌های قبل و بعد از جراحی به ایجاد عفونت بعد از کاشت ابرو و تضعیف ریشه مو می‌شود.

  • سبک زندگی ناسالم بیمار: سبک سالم زندگی بیمار مانند خواب کافی، ورزش منظم و عدم استعمال دخانیات و نوشیدن مشروبات الکلی در کاهش عارضه ریزش ابرو بعد از کاشت نقش بسزایی دارد.  به طور مثال استعمال سیگار و نوشیدن الکل به ویژه در دوران نقاهت می‌تواند باعث آسیب به سلامت گرافت‌ها و تحریک ریشه فولیکول‌های کاشته شده شود. مصرف سیگار و الکل با رقیق کردن خون و کند کردن گردش خون منجر به ایجاد یا تشدید برخی عوارض بعد از کاشت ابرو مانند خونریزی، تورم و عفونت می‌شوند که در شدت ریزش موهای ابرو تاثیر بسزایی دارد.

  • کیفیت فولیکول‌های پیوند شده: کاشت  ابرو مهارتی است که نیاز به داشتن چندین سال تجربه دارد. برخی از پزشکان ممکن است به دلیل عدم مهارت و تجربه، فولیکول‌های را برای پیوند انتخاب کنند که ضعیف بوده یا در حین فرایند استخراج و کاشت دچار آسیب شده باشند. بنابراین انتخاب فولیکول های ضعیف پایداری مناسبی نداشته و به راحتی می ریزند.

  • نوسانات هورمونی: به طور کلی تعادل هورمونی بر روی موفقیت کاشت و عدم ریزش ابرو بعد از کاشت تاثیر می‌گذارد. پزشک متخصص باید قبل از کاشت ابروها سطوح هورمونی متقاضی کاشت ابرو را به منظور کسب نتایج مطلوب ارزیابی کند. اگر ریزش موی ابروهای بیمار ناشی از نوسانات هورمونی باشد (مانند طاسی الگوی مردانه یا زنانه) موهای کاشته شده نیز ممکن است در آینده مستعد ریزش باشند. از سوی دیگر نوسانات هورمونی می‌تواند بر چرخه رشد مو تاثیر بگذارد.

  • واکنش‌های آلرژیک به برخی مواد شیمیایی بعد از کاشت ابرو

بنابراین هر چند ممکن است ریزش بعد کاشت تا حدودی طبیعی باشد، موارد بسیاری وجود دارد که باید پیش از هر چیز مورد توجه پزشک قرار گیرد و بررسی شود که آیا کاشت ابرو گزینه‌ای درمانی برای فرد متقاضی خواهد بود یا خیر.

ریزش ابرو تا چند وقت بعد از کاشت ابرو طبیعی است؟

زمان ریزش ابرو بعد از کاشت را نمی‌توان به طور دقیق مشخص کرد اما معمولا از 1 تا 3 هفته بعد از کاشت ابرو ریزش ممکن است ادامه یابد که این زمان در افراد مختلف متفاوت است. پس از گذشت دوره ریزش بعد از کاشت، در حدود 6 تا 12 هفته طول می‌کشد تا متوجه رشد موهای جدید ابرو شوید. 

اگر به یک نمونه عکس ریزش ابرو بعد از کاشت دقت کنید، در هفته‌های اول پس از کاشت ابروهای فرد شروع به پوسته‌پوسته شدن کرده است اما نباید این پوسته‌ها با دست برداشته شوند زیرا در روند بهبودی بعد کاشت اختلال ایجاد می‌کند. 

جلوگیری از ریزش ابروها پس از کاشت

بسیار مهم است که بدانید چگونه از ریزش ابرو بعد کاشت پیشگیری کنید که نتیجه کار به دلخواه شما باشد. ابروهای کاشته شده برای رشد خود به یک محیط کاملا بهداشتی نیاز دارند که در معرض عفونت و ریزش قرار نگیرند. همچنین استفاده از محصولات شیمیایی و معطر که محرک پوست هستند، باید متوقف شوند. 

بهتر است از تاثیر هر یک از روش‌های مراقبتی ابرو آگاه باشید و پیش از استفاده از هر گونه مواد آرایشی بهداشتی با پزشک خود درباره مصرف آن مشورت کنید. بنابراین، قبل از هر چیز بهتر است نکاتی را بدانید که می‌توانند به شما در جلوگیری از ریزش بیشتر ابروها کمک کنند:

  • رعایت دقیق دستورالعمل‌های بعد از کاشت ابرو که توسط جراح یا کلینیک زیبایی برای شما مشخص می‌شود.
  • استفاده از محصولات مراقبتی مخصوص بعد کاشت ابرو زیرنظر پزشک
  • اجتناب از قرار گرفتن در محیط‌های گرم و خشک و آفتاب شدید
  • تغذیه مناسب حاوی مقادیر کافی پروتئین و ویتامین‌های تازه
  • اجتناب از ایجاد اصحکاک و فشار زیاد در ناحیه پیوند
  • پیگیری ویزیت‌های بعد از کاشت ابرو با پزشک

 تقویت فولیکول‌های کاشته شده در پیشگیری از ریزش ابرو بعد از کاشت اهمیت زیادی دارد. به طور کلی پس از کاشت ابروها بیماران می‌توانند با صلاحدید پزشک از برخی درمان‌ها مانند روش PRP، مزوتراپی و داروها و مکمل‌های تقویت کننده ابروها مانند امگا۳ و فولیک اسید برای تقویت فولیکول‌های پیوند شده استفاده کنند.

سوالات متداول

بطور میانگین ، دو تا سه هفته بعد از کاشت ابرو شروع به ریزش می کند که این ریزش کاملا طبیعی و بصورت موقتی است.

در طول 1 تا 3 هفته اول بعد از کاشت ابروها شروع به ریزش می‌‌کنند و پس از 6 تا 12 هفته شاهد رشد ابروهای جدید خواهید بود.

ریزش ابروهای کاشته شده بخشی از فرآیند طبیعی رشد مو است که با وارد شدن مو به فاز استراحت ایجاد می‌شود.

بله، پس از سپری شدن فاز استراحت، رویش مجدد مو آغاز می‌شود و پس از چند ماه موهایی طبیعی با تارهایی قوی را مشاهده خواهید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط