از نظر زیباییشناسی چشمها قلب چهره هستند بنابراین داشتن مژههایی پر و بلند به زیبایی چشمها میافزاید. برای بسیاری از افرادی که به آراستگی ظاهر خود اهمیت میدهند، مخصوصا برای بانوان پرپشت نگاه داشتن مژهها تاثیر بسزائی در زیبایی آنها دارد. اما طبیعی است که با افزایش سن یا به دلیل بروز بیماریهای پوستی در اثر فعالیت قارچها، باکتریها و همچنین برخی بیماری ژنتیکی به مرور زمان مژهها کمپشت شده یا حتی دچار ریزش شدید خواهند شد. در چنین مواردی گاهی برگرداندن مژه طبیعی از دست رفته بسیار دشوار است. پس راه حل چیست؟ طبیعتا یکی از بهترین و ساده ترین راه ها، کاشت مژه طبیعی و دائمی است.
کاشت مژه طبیعی به عنوان راهی برای جبران مژههای ریخته شده میباشد که در واقع به دو روش میتوان آن را انجام داد: کاشت مژه موقت و کاشت مژه طبیعی. کاشت یا اکستنشن موقت مژه، که در بسیاری از آرایشگاهها انجام میگیرد، بعد از گذشت مدت زمانی باعث قارچ بر روی سطح پوست و حتی ریزش بیشتر مژههای باقیمانده میشود. در حالی که با کاشت مژه طبیعی تارهای مو از نقاط دیگر بدن جابجا شده و به محل رویش مژهها منتقل میشوند. با این روش پس از مدتی مژهها مانند گذشته شروع به رشد میکنند و میتوان مژههایی با مو و رویش طبیعی داشت. با تمام این تفاسیر، اگر به دنبال کلینیک کاشت مژه دائم در تهران هستید و یا حتی اگر می خواهید کاشت مژه طبیعی را در سایر شهرها انجام دهید، در این مقاله با هر آنچه درباره کاشت مژه طبیعی توسط پزشک لازم است بدانید آشنا خواهید شد.
هزینه کاشت مژه دائمی
هزینه کاشت مژه دائمی نیز مانند کاشت مو ممکن است بر اساس تعداد تار مژه کاشت شده مشخص شود. البته برای کسانی که ریزش مژه قابل توجهی داشتهاند، قیمت کاشت مژه دائمی قابل رشد نباید عاملی بازدارنده برای عدم تمایل به کاشت مژه باشد زیرا مژهها تضمین کننده زیبایی چهره و حس اعتماد به نفس افراد خواهند بود.
چنین مژههایی همانند موهای طبیعی شما رشد میکنند و حالت میگیرند. اگر به سراغ گزینههای دیگری مانند اکتنشن موقت مژه میروید به خاطر داشته باشید که نه تنها مضرات زیادی برای سلامت پوست و مژههای طبیعی شما خواهد داشت، بلکه هزینه ترمیم و رسیدگی به آن در طول زمان به مراتب بیشتر از هزینه کاشت مژه دائمی با جراحی خواهد بود. پس اگر میخواهید نه تنها برای زیبایی چشمانتان بلکه برای حفظ سلامت آنها مبلغی را اختصاص دهید بهتر است چنین مبلغی صرف هزینه کاشت مژه دائمی شود.
همچنین لازم به ذکر است، انجام اصولی کاشت مژه توسط پزشک انجام می شود. هزینه کاشت مژه دائم توسط پزشک ممکن است در کلینیکهای مختلف کمی متفاوت باشد، بنابراین پیش از انجام جراحی لیستی از تمامی گزینههای خود تهیه و مقایسه کنید. دقت کنید که در هر مرکز کاشت مژه، فیلم کاشت مژه دائم یا عکس نمونههایی که قبلا کاشت شده نیز در آرشیو آنها موجود است که میتوانید مشاهده کنید.
انواع کاشت مژه
روش کاشت مژه دائم به دو شیوه برداشت نواری FUT یا استخراج FUE انجام میشود. موها از ناحیه اهداکننده برداشته شده و برای کاشت در خط مژه قرار داده میشوند. فولیکول اهداکننده از پوست سر و حتی گاهی اوقات از پاها برداشته میشوند در این صورت رشد موی مژه کاشته شده مانند ناحیه برداشت رشد کرده و باید مرتبا کوتاه شود.
روش FUE( استخراج واحد فولیکولی)
کاشت مژه با عمل جراحی FUE شامل استخراج واحدهای فولیکول به صورت جداگانه است. تک تک فولیکولهای مو به طور مستقیم برداشت و به ناحیه گیرنده پیوند داده میشوند. این روش بیشتر مناسب افرای است که به دنبال روشهای کمتر تهاجمی هستند. از آنجایی که در این روش پیوند مژه ، استخراج فولیکولهای مو به صورت جداگانه انجام میشود، جای زخم و درد کمتری ایجاد میکند. به علاوه بیمارانی که به این روش مورد مورد جراحی قرار میگیرند، پس از عمل بهبودی سریعتری را تجربه میکنند.
روش FUT (پیوند واحد فولیکولی)
جراحی کاشت مژه طبیعی به روش FUT به این شکل است که یک نوار از پوست به همراه فولیکولهای مو از ناحیه اهداکننده برداشته میشود و به همان صورت در ناحیه پیوند روی پلک کاشت میشود. این روش معمولا با ایجاد خط موی طبیعی پوششی مناسب و کاملا طبیعی به وجود میآورد و نتایج مطلوبی در بر دارد. همچنین دوام کاشت مژه به روش FUT نیز تاکنون بسیار رضایت بخش بوده است.
به طور کلی هر دو روش شامل بیهوشی موضعی، برداشت فولیکول از ناحیه اهدا و کاشت در ناحیه پیوند هستند. هر چند گرافتهای اهدایی از هر نقطه ای از بدن ممکن است گرفته شوند و در افراد مختلف متفاوت است اما معمولا از پشت سر گرفته میشوند.
تفاوت کاشت مژه دائمی و کاشت مژه موقت
کاشت مژه طبیعی با جراحی به طور کلی با کاشت موقت آن متفاوت است. نحوه کار پزشک در کاشت مژه با جراحی بر مبنای پیوند موی طبیعی است که از بدن خود فرد گرفته میشود. به همین دلیل نتایج چنین عملی در صورت مراقبت درست دائمی خواهند بود. انواع مژه برای کاشت در هر فردی متفاوت است به این منظور که موی مژه از نواحی اهداکننده متفاوتی در بدن فرد میتواند گرفته شود، برای مثل در برخی افراد از پشت سر و در برخی دیگر از پاها گرفته میشود. گاهی اوقات که از موی پا برای کاشت استفاده میشود شباهت حالت فری آن به مژه بیشتر از موی سر است و نتایج طبیعیتری ایجاد میکند.
برای کسانی که به دنبال روشهای کمتر تهاجمی هستند و دائمی بودن نتیجه کار چندان اهمیتی برای آنها ندارد، کاشت موقت مژه یک راه جایگزین است. روشهایی مانند استفاده از مواد آرایشی مانند ریمل یا مواد تقویت کننده مژه، لیفت مژه، کاشت مژه یک ماهه یا روشهای متنوع کاشت مژه که ممکن است کمی بیشتر تا حدود دو ماه نیز دوام داشته باشند روشهای مناسبی هستند با این توضیح که مضراتشان را هم باید در نظر گرفت.
استفاده از مژههای مصنوعی با چسبهای آرایشگاهی بعد از مدتی ممکن است باعث فعالیت قارچ بر روی پوست پلک شده و ایجاد خارش یا قرمزی کنند. برای حفظ بهداشت پلک در چنین مواردی باید مرتبا از محلولهای ضدقارچ استفاده کرد. علاوه بر این چنین روشهایی معمولا هر ماه نیاز به ترمیم خواهند داشت.
نحوه کاشت مژه
فرآیند کاشت مژه به جراحی سنتی کاشت مو شبیه است زیرا فولیکولهای مو از ناحیه اهداکننده بدن برداشته شده و به ناحیه مژه منتقل میشوند. ابتدا فولیکولهای مو از بدن بیمار برداشته میشوند و سپس زیرمیکروسکوپ قرار میگیرند تا اطمینان حاصل شود که سالم و قابل پیونددهی هستند. از آنجایی که کار جراحی در اطراف ناحیه چشم از حساسیت بالایی برخوردار است،
جراح کاشت مژه با استفاده از ابزارهای تخصصی و سوزنهای بسیار دقیق عمل جراحی را انجام میدهد. پلکی که قرار است گیرنده فولیکولهای پیوندی باشد، قبل از کاشت با استفاده از تکنیک میکروجراحی بیحس میشود. بی حسی موضعی به جراح کمک میکند که محل خاص قرار گرفتن فولیکول مو به همراه زوایای خاص تعیین شده را به طور دقیق مشخص کند. قرار گرفتن در جای درست و جهتگیری دقیق فولیکولهای مو در فرآیند کاشت مژه بسیار اهمیت دارد تا جراح بتواند به تراز طبیعی مژهها یا سمت گیری مناسب جهت و حالت فری مژه مسلط باشد.
زوایای کاشت بسیار دقیق هستند زیرا باید با مژههای خود فرد در یک راستا و با حالتی مشابه قرار بگیرند. هرچند تعداد دقیق تار مژه مورد نیاز برای افراد مختلف متفاوت است اما به طور کلی میتوان گفت که معمولا در پشت پلک بالایی به 50 تا 110 تار مژه نیاز است. برای کاشت این تعداد تار مژه به طور متوسط به مدت زمانی حدود 2 تا 3 ساعت زمان نیاز است.
البته این زمان بسته به تخصص جراح شما متفاوت است و ممکن است کمی طولانیتر شود. پس از اینکه با سوزنی مخصوص تارهای مژه بر روی پلک بالا کاشته شدند، نوبت به پلک پایین میرسد. برای پلک پایین نیز روند کار مشابه پلک بالایی است اما زوایای کاشت و تعداد تار مژه مورد نیاز متفاوت هستند.
مواد لازم کاشت مژه
ویزیت و مشاوره جراح پیش از عمل: قبل از انجام کاشت مژه دائم توسط پزشک معاینهای کلی انجام میشود. سلامت عمومی فرد در طی جلسه مشاوره مورد بررسی قرار میگیرد. جنس پوست و فولیکولهای موی فرد در نواحی مناسب برای اهدا و اینکه کدام نوع کاشت برای چه فردی مناسب است باید مشخص شود. همچنین بیماریهای خاص زمینهای یا برخی بیماریهای مرتبط با ریزش مو باید مورد ارزیابی قرار گیرند.
آنالیز مو: باید ضخامت موی ناحیه اهداکننده با ناحیه پیوند مژه متناسب باشد، همچنین حالت موی پیوندی باید به دقت بررسی شود تا از نظر فر بودن و زاویه با مژه همخوانی داشته باشد. به همین دلیل باید پیش از کاشت مژه توسط پزشک تمامی موارد ارزیابی شوند.
انتخاب روش کاشت مژه مناسب: کاشت مژه طبیعی و دائم به چندین روش مختلف انجام میشود که امکان استفاده از هر کدام به تشخیص پزشک برای افراد متفاوت است. همچنین در روشهای مختلف تجهیزات متفاوتی استفاده میشود و تبحر جراح نیز در استفاده از چنین تجهیزاتی و در انتخاب روش مناسب بسیار اهمیت دارد.
انواع آزمایش لازم قبل از کاشت مژه: پزشک ممکن است از شما بخواهد نتیجه آزمایشهای عمومی مانند کم خونی، فشار خون، دیابت، کمبود آهن و مشکلات انعقادی خون را پیش از انجام جراحی کاشت مژه به او ارائه بدهید.
مضررات کاشت مژه
کاشت مژه با موی طبیعی دارای هیچ گونه جنبه منفی نیست به غیر از کارهایی که برای نگهداری منظم آنها باید انجام شود. مژهها باید هر ماه کوتاه و فر شوند تا بتوانند حالت مناسب چشم را به خود بگیرند.
اگر به مژهها حالت ندهید و آنها را فر نکنید ممکن است در جهت نامطلوب یا به سمت داخل چشم رشد کنند و باعث تحریک و زخم قرنیه شوند. یک از عوارض کاشت مژه دائم این است که ممکن است شخص تا مدتی دچار خارش در ناحیه پیوند شود. در این موارد به هیچ عنوان نباید برای برطرف کردن خارش دست خود را به مژههای پیوند شده بزنید زیرا این کار باعث زخم شدن پوست و ایجاد عفونت میشود.
یکی از عوارض کاشت مژه، عوارض جانبی ناشی از بیهوشی موضعی است که چندان شایع نیست اما برخی افراد به مواد بیهوشی حساسیت دارند. حتی در چنین مواردی نیز معمولا عوارض به سرعت بهبود مییابند و جای هیچگونه نگرانی نیست.
حتما بخوانید : کاشت ابرو طبیعی در تهران
نکات پیش از کاشت مژه
مواردی وجود دارد که قبل از اقدام برای کاشت مژه دائمی با جراحی بهتر است بدانید:
سیگار کشیدن بیش از حد: سیگار کشیدن عادتی است که به راحتی میتواند در روند کاشت مژه اختلال ایجاد کند. اگر بیمار سیگار میکشد ممکن است زمان کاشت مژه طولانیتر، حتی دوبرابر شود. بنابراین، اگر سیگار میکشید، حداقل یک ماه قبل از کاشت مژه کشیدن سیگار را متوقف کنید.
آلودگیهای قارچی: اگر شخصی پیش از عمل کاشت مژه به بیماریهای پوستی خاص یا قارچهای پوستی مبتلا باشد باید پیش از عمل مورد درمان قرار گیرد.
تومورهای پلک: از آنجایی که تومورهای پلکی میتوانند باعث ریزش مژهها شوند، پزشک باید از عدم وجود آنها پیش از عمل مطمئن باشد.
ثبات ذهنی: بیمارانی که از بیماری تریکوتیلومانیا رنج میبرند ( تمایل به کندن موی سر یا مژه خود دارند) باید پیش از اقدام به کاشت مژه اختلال وسواسی خود را برطرف کنند.
مراقبت های بعد از کاشت مژه
در اینجا میپردازیم به مرحله مراقبت پس از عمل کاشت مژه طبیعی. این موضوع که دوام کاشت مژه طبیعی شما چقدر است تا حد زیادی بستگی دارد به اینکه بدانید برای نگهداری از کاشت مژه قابل رشد چه کاری باید انجام بدهید. برای دستیابی به نتایج مطلوب، جراح مراقبتهای پس از عمل را به شما خواهد گفت اما برخی نکات کلی وجود دارد که بهتر است از آن آگاه باشید.
در ابتدا به یاد داشته باشید که پس از انجام عمل جراحی به مدت 48 ساعت نباید دوش بگیرید یا چشمان خود را بشویید. به هیچ عنوان مژههایی که تازه کاشت شده نباید خیس شوند زیرا این کار بر روی استحکام مژههای جدید در ناحیه پیوند تاثیر گذاشته و پیوند را شکننده میکند. پس از گذشت مدت زمانی 48 ساعت پس از جراحی کاشت مژه دائمیتان مجاز هستید چشمان خود را بشویید. اگر اکستنشنهای پیوند داده شده را پس از 48 ساعت شستشو ندهید، بقایایی در اطراف خط مژه جمع شده که منجر به عفونت چشم و سایر مشکلات چشمی خواهند شد.
پس از این مدت زمان، هر 3 روز یکبار چشمها را تمیز کنید. این کار باید طبق مراحل زیر انجام گیرد:
- ابتدا مژه ها را با یک برس نرم شانه کنید.
- پلک را با یک پاک کننده مخصوص کاشت مژه یا اگر در دسترس نبود با آب مقطر بشویید.
- اگر دوش میگیرید اجازه دهید آب با فشار ملایمی که به مژه آسیب نمیرساند از روی صورت و پلک شما جریان یابد.
- هر روز صبح که بیدار میشوید مژه های خود را با برس مخصوص شانه کنید که ظاهر زیباتری داشته باشند.
- در استفاده از محصولات آرایشی در نزدیکی محل پیوند مژه دائم باید دقت کنید. محصولاتی که حاوی روغن هستند مخصوصا کرمهای دور چشم و پاک کنندههای آرایشی باید به دقت و با مشورت پزشک مورد استفاده قرار گیرند. بهتر است از زدن ریمل صرفنظر کنید حتی ریملهایی که به عنوان “ریمل ایمن برای استفاده پس از پیوند مژه” عرضه میشوند یا ریمل ضدآب نیز میتوانند به پیوند مژههایتان آسیب برسانند. از سایه چشم پودری استفاده نکنید. اگر از خط چشم استفاده میکنید نباید ضدآب باشد. در هر صورت هنگام پاک کردن آرایش خود دقت کنید که به مژهها آسیب نرسد.
- مژهها را با دست خود لمس نکنید زیرا باعث شکستن پیوندها میشود.
- اگر عادت دارید روی شکم یا پهلو بخوابید پس از کاشت مژه باید عادت خود را تغییر دهید زیرا اگر روی شکم بخوابید مژهها خرد شده و ماندگاری آنها کم میشود. به جای آن سعی کنید به پشت بخوابید به طوری که سر رو به بالا قرار بگیرد.
- با برس کردن و تمیز نگاه داشتن مژهها از خوشهای یا دسته دسته شدن آنها جلوگیری کنید.
- تا یک ماه پس از کاشت از فر مژه استفاده نکنید زیرا مژهها را کشیده و از جا میکند.
ماندگاری کاشت مژه
برای برخی این پرسش مطرح است که کاشت مژه چقدر ماندگاری دارد؟ در واقع برخلاف کاشت مژه موقت که هر 6 تا 8 هفته یکبار نیاز به ترمیم دارد، جراحی کاشت مژه نتایج دائمیتری به دنبال دارد زیرا از نظر تکنیکی نوعی جراحی کاشت مو به شمار میرود. البته مراقبت بعد از کاشت مژه در رشد منظم و حالت دار شدن مژه بسیار اهمیت دارد.
معمولا مژههای کاشته شده تا زمانی که ریزش مو در اثر بیماری خاصی بعد از کاشت اتفاق نیافتد به اندازه موهای پشت سر دوام خواهند داشت. البته نگهداری مژه نیز در میزان ماندگاری آن بسیار موثر است. مژهها پس از کاشت رشد کرده و بلند میشوند، در چنین مواقعی لازم است آنها را پیرایش کرد.
باید به یاد داشت که مژه پس از کاشت مانند موهای سر است و میتواند در جهات مختلف رشد کند، بنابراین باید به آن رسیدگی کرد. نباید انتظار داشته باشید که بلافاصله بعد از کاشت رشد مژه آغاز شده و ادامه یابد.
در واقع زمانی که جراحی کاشت مژه انجام میشود، معمولا پس از 5 تا 8 روز مژههای کاشت شده شروع به ریزش میکنند و بعد از گذشت 3 تا 6 ماه به تدریج ساقه مژههای جدید شروع به رشد خواهند کرد. پس از آن تا حدود 12 ماه پس از جراحی مژهها به رشد خود ادامه داده و از ماه 12 تا 18 به طور طبیعی بهبود مییابند.
کاشت مژه به روش sut
روش SUT یکی از جدیدترین روشها برای کاشت مو و مژه میباشد. مزیت این روش که برگرفته از جدیدترین فناوریهای روز است در این میباشد که نیازی به تیغه جراحی و بیهوشی ندارد و اثری از لک یا بریدگی روی پوست ایجاد نمیکند.
علاوه بر این نسبت به روش های سنتی تر FUT یا FIT نیازی به تکرار جلسات نداشته و در حدود سه برابر تراکم نسبت به روشهای قبل ایجاد میکند. در حال حاضر یکی از بهترین روشها برای کاشت مژه که نتایجی کاملا طبیعی و رضایت بخش به همراه دارد روش SUT است.
البته استفاده از آن نیاز به تجهیزات خاصی دارد به همین دلیل هنوز در هر مکانی قابل انجام نیست و فقط در کلینیک های حرفه ای و تخصصی استفاده میشود. علاوه بر نیاز به استفاده از تجهیزات خاص، جراح باید دارای مهارت بالایی باشد که بتواند از این روش استفاده کند.
حتما بخوانید : لیزر موهای زائد بدن در تهران
کاشت مژه برای بیماران آلوپسی
دلیل ریزش مو عامل مهمی است که پیش از کاشت مژه باید به دقت مورد ارزیابی قرار گیرد. یکی از این دلایل بیماری آلوپسی است. آلوپسی زمانی ایجاد میشود که بدن فرد به فولیکول های موی خود (محل رشد موها) حمله میکند که میتواند باعث ریزش مو در هر نقطه از بدن شود.
در بسیاری از افراد مبتلا به آلوپسی، یک تکه طاسی مو به شکل گرد یا بیضی شکل روی پوستشان ایجاد میشود. ریزش مو در این افراد غیرقابل پیشبینی است به این معنی که ممکن است بدون درمان خود به خود بهبود یابند و موها دوباره شروع به رشد کنند یا برعکس ریزش مجدد اتفاق بیافتد. آلوپسی معمولا در هر سنی و بیشتر در میان نوجوانان ایجاد میشود اما دربیشتر موارد در عرض 12 ماه خود به خود بهبود مییابد.
به هر حال بیماران مبتلا به آلوپسی شاید کاندید مناسبی برای کاشت مژه نباشند و بهتر است قبل از کاشت مژه، آلوپسی در این بیماران درمان شود. از آنجایی که الگوی ریزش مو در چنین افرادی نامشخص است، ممکن است پوست یا فولیکولهای اهدایی آنها به خوبی به کاشت پاسخ ندهند.
در چنین مواردی ممکن است بتوان از فولیکولهای موی اهداکننده شخص دیگری استفاده کرد، اما به دلیل حساسیت بالای چنین کاری باید جراح تشخیص دهد که آیا چنین کاری را میتوان انجام داد و موفقیت آمیز خواهد بود یا خیر.
عکس کاشت مژه طبیعی
پیش از انجام عمل کاشت مژه طبیعی قابل رشد، مشاهده نمونه کارهایی که برای بیماران قبل انجام شده است به شما کمک میکند که در انتخاب کلینیک کاشت مژه و جراح خود بهتر تصمیم بگیرید. برای مثال برخی ظرافتهای به کار برده شده توسط پزشک در یک کاشت مژه نچرال به هنر و تبحر جراح بستگی دارد که تنها با مشاهده نمونه در فیلم یا عکس کاشت مژه طبیعی بودن آن مشخص خواهد شد.
ریموو کاشت مژه
یکی دیگر از خدمات کاشت مژه، ریموو مژه میباشد. در برخی موارد پس از کاشت مژه، ممکن است عوارضی برای فرد ایجاد شود مانند رشد نامنظم و زیاد مژه که بینایی فرد را با مشکل مواجه کرده یا باعث تحریک چشم میشود.در چنین مواردی با توصیه پزشک میتوان قسمتی از مژههای پیوند داده شده یا همه آنها را ریموو کرد.
ریموو کاشت مژه در مواردی کاملا ضروری است زیرا ممکن است به سایش قرنیه منجر شود. در واقع در جلساتی که فرد برای ترمیم کاشت مژه به پزشک مراجعه میکند باید هر گونه مشکلی که ممکن است بر اثر کاشت به وجود آمده است را با او در میان گذاشت تا بتوان از وقوع چنین عوارضی جلوگیری کرد.
بهترین روش کاشت مژه
به هر حال بهترین روش مناسب کاشت مژه برای شما توسط جراح تعیین میشود. او پیش از انجام جراحی به دقت وضعیت پوست و مژههای شما را مورد بررسی قرار میدهد تا ارزیابی درستی از نحوه انجام جراحی شما به دست آورد. از آنجایی که جراحی مژه یک جراحی بسیار حساس و ظریف است باید مطمئن باشید که جراح شما دارای صلاحیت و تخصص لازم برای انجام این کار میباشد زیرا جراحی نزدیک به چشم حتی اگر توسط مجربترین افراد نیز انجام شود عمل پیچیدهای است و به ظرافت بالایی نیاز دارد. امروزه تقریبا همه جا شاهد تبلیغات زیادی برای انواع کاشت مژه هستیم که با کمی تحقیق میتوانیم بهترین کلینیک کاشت مژه در اطراف خود را یافته و پیش از اقدام به عمل کاشت از استانداردهایی که کلینیکهای کاشت مژه لازم است دارا باشند، اطمینان یابیم.
جراح پیش از عمل بسیاری موارد را بررسی می کند که بتواند تشخیص دهد بهترین نوع کاشت مژه برای هر فرد کدام است. در افرادی که دارای برخی بیماریهای زمینهای هستند روش FUE کمتر تهاجمی زیرا فولیکولها تک تک جدا شده و آسیبی به بافت اهداکننده یا گیرنده نمیرسانند و به سرعت بهبود مییابند. در واقع دکتر کاشت مژه تشخیص میدهد که بهترین نوع مژه برای کاشت از کدام ناحیه بدن باید گرفته شود. در برخی افراد که موهای ساق پا از نظر ضخامت و طول به مژههای واقعی شباهت بیشتری دارند، این ناحیه در اولویت برای ناحیه اهداکننده قرار میگیرد. دومین ناحیه موهای پشت گردن هستند که آن ها نیز در برخی دیگر از افراد ممکن است ضخامتی شبیه به موی مژه داشته و برای کاشت ایده آل به نظر برسند. با این همه عوامل دیگری نیز بر چنین انتخابی موثر هستند که جراح با در نظر گرفتن همه نکات کاشت مژه تشخیص میدهد که کدام نواحی و کدام روش برای فرد مناسبتر است.
انواع مدل کاشت مژه
برخلاف کاشت مژه موقت، در جراحی دائم مژه نمیتوان از مدلهای متنوع در کاشت مانند مدل گربهای یا عروسکی استفاده کرد. البته تا حدودی بسته به مهارت جراح در کاشت میتوان مژهها را به گونه ای کاشت که پرتر به نظر برسند یا در نقاط پایانی پشت پلک سایه بیشتری ایجاد کنند. اما به طور کلی باید در نظر داشت که این روش مانند کاشت مژه مصنوعی قابلیت مدل دهی ندارد. البته پس از اینکه مژهها به ثبات و رشد طبیعی خود برسند میتوانید آنها را فر کرده و به دلخواه خود حالت دهید.
وسایل کاشت مژه
جراح بر اساس نیاز و روش کاشت مژه، از ابزارهای پزشکی متفاوتی برای جراحی مژه استفاده میکند. از آنجایی که کار با چشم از حساسیت بالایی برخوردار است، تمامی وسایل کار جراح مانند سوزن، پنس و ابزارهای دیگر به خوبی ضدعفونی میشوند تا از ایجاد عفونت در ناحیه چشم جلوگیری کنند.
مدت زمان کاشت مژه
به طور کلی عمل کاشت مژه دائمی به 1 تا 3 ساعت زمان احتیاج دارد که در این زمان به طور متوسط حدود 25 تا 50 فولیکول مو در هر پلک با موفقیت پیوند زده میشود. گاهی ممکن است بیمار به بیش از یک جلسه برای کاشت مژه نیاز داشته باشد.
سوالات متداول
کاشت مژه دائمی همانطور که از نامش پیداست کاشت مو در خط مژه میباشد. این جراحی معمولا در بیمارانی انجام میشود که از داشتن مژههای ضعیف یا نازک رنج میبرند. عوامل مختلفی از جمله دلایل ژنتیکی یا هورمونی، ضربه فیزیکی، کندن وسواس گونه مژه یا درمانهای دارویی مانند شیمی درمانی میتوانند باعث ریزش مژهها شوند. در فرآیند کاشت مژه، جراح فولیکول مو را از ناحیه اهداکننده ( معمولا پشت سر یا سایر قسمتهای بدن ) گرفته و به صورت جداگانه بر روی ناحیه پلک پیوند میدهد.
کاشت مژه طبیعی قابل رشد توسط جراح انجام میشود. در طول این جراحی موهای یک قسمت از بدن (معمولا پشت سر) به ناحیه مژه (پلک بالا و پایین) منتقل شده و به این ناحیه پیوند داده میشوند. کسانی که به طور ژنتیکی مژههای کم پشت دارند یا به هر دلیلی دچار ریزش مژه شدهاند، با استفاده از این روش دائمی میتوانند زیبایی را به چشمان خود بازگردانند.
هزینه کاشت مژه طبیعی به عوامل بسیاری بستگی دارد از جمله نوع و روش کاشت مژه یا تعداد مژه موردنیاز برای هر فرد.
به هرحال مانند همه انواع جراحی دیگر که ممکن است با ریسکهایی همراه باشند، در کاشت مژه دائم نیز احتمال دارد مواردی مانند درد خفیف، کمی خونریزی، عفونت یا تحریک قرنیه اتفاق بیافتد.
خیر، کاشت مژه دردی به همراه ندارد زیرا پیش از عمل در ناحیه پیوند، به صورت موضعی مواد بیهوشی تزریق شده و دردی احساس نمیشود.
کاشت مژه مصنوعی توسط آرایشگاهها انجام میشود و نهایتا 30 تا 40 روز ماندگاری دارد، پس از آن باید هر ماه برای تمدید آن مراجعه کنید. اما کاشت مژه طبیعی با استفاده از فولیکولهای موی خود شما و توسط جراح و تیم او انجام میشود. در واقع موهایی که بر روی پلک شما پیوند داده میشوند، همانند موهای دیگر در بدن رشد میکنند و تا حدودی نتایج دائمی به دنبال خواهند داشت. اگر به دنبال روشی ماندگار برای داشتن مژههای پرپشت هستید یا به هر دلیلی دچار ریزش مژه شدهاید میتوانید با مشورت پزشک برای انجام کاشت مژه دائم اقدام کنید.
کاشت مژه در بیماران مبتلا به بیماریهای خودایمنی که باعث ریزش مو میشوند ممکن است موثر نباشد. علاوه بر این، کسانی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنند یا مستعد عفونت هستند نیز گزینه مناسبی برای کاشت مژه نمیباشند.
کاشت مژه معمولا برای همه افرادی که دارای بیماری خاصی نیستند مناسب است. با این وجود قبل از انجام عمل، دکتر هر گونه نیاز یا عدم نیاز به جراحی مژه در فرد را بررسی میکند.