Search
Close this search box.
افتادگی ابرو

افتادگی ابرو |علل ایجاد و روش های درمان آن

فهرست محتوای مقاله

ابروها یکی از مهم ترین قسمت‌های صورت ما هستند. آن‌ها پیام احساساتی چون لبخند و نارضایتی را به دیگران منتقل می‌کنند. ابروهایی که بالا قرار دارند فرد را هوشیار و ابروهای افتاده فرد را خسته نشان می‌دهند. اما همیشه افتادگی ابرو نشانه خستگی نیست بلکه بسیاری از افراد به دلایل مختلفی دچار مشکل افتادگی ابرو می‌شوند. افتادگی یا پتوز ابرو نوعی از پتوز است که بیشتر با افزایش سن ایجاد می‌شود. البته افتادگی ابرو در جوانی نیز ایجاد می شود و گاهی عوامل ژنتیکی دربروز این مشکل دخیل هستند. ابروها در اثر افتادگی به تدریج به چشم‌ها نزدیک‌تر می‌شوند و در نهایت اگر ابرو به اندازه‌ای افت کند که زیر استخوان ابرو قرار بگیرد باعث اختلال بینایی خواهد شد. بنابراین لازم است درباره علت افتادگی ابرو، علائم و نحوه درمان آن از آگاهی لازم برخوردار باشیم.

علت افتادگی ابرو چیست؟

پوست زیر ابرو معمولا باید در بالای حفره استخوانی چشم قرار داشته باشد و به طور طبیعی نیز همینطور است. ابرو از نظر زیبایی شناسی چشم را قاب می‌کند و پوست زیر ابرو قسمتی از پوشش محافظتی چشم است. اما به مرور زمان عواملی چون سن، وراثت و قرار گرفتن در معرض منور خورشید باعث افتادگی ابرو می‌شوند. چنین افتادگی‌هایی معمولا در نزدیکی دم ابرو ( افتادگی گوشه ابرو) در ناحیه‌ای که عضله بالا برنده ابرو در پیشانی قرار دارد دیده می‌شوند. در واقع افتادگی ابرو ناشی از شل شدن بیش از حد عضلات بالابرنده ابروهاست. فراموش نکنید که ابروها توسط تعدادی از عضلاتی بالا نگاه داشته می‌شوند که در جهت مخالف نیروی گرانش حرکت می‌کنند و ابرو را بالا می‌برند. افتادگی ابرو باعث می‌شود که درگوشه بیرونی پلک‌های ما غلاف بیش‌تری ایجاد شود و چین و چروک‌هایی به وجود آید که این مشکل را بدتر کند. به طور کلی دو نوع اصلی پتوز وجود دارد شامل پتوز پلک و پتوز ابرو. برای پتوز ابرو نیز دو دسته پتوز داخلی و پتوز جانبی وجود دارد که عضلاتی که دچار مشکل شده‌اند در هر نوع افتادگی ابرو متفاوت هستند. معمولا پتوز داخلی بیمار را عصبانی نشان می دهد در حالی که در پتوز جانبی اینگونه به نظر می‌رسد که بیمار خسته یا غمگین است.

 علاوه بر این ممکن است افتادگی ابرو مادرزادی و ناشی از عوامل ژنتیکی باشد. دلیل بسیاری از موارد افتادگی ابرو در جوانی هم ممکن است ارثی باشد. برای تشخیص درست نوع پتوز بهتر است عکس افتادگی ابرو با عکس قبل از افتادگی آن با هم مقایسه شوند زیرا ممکن است مواردی وجود داشته باشد که باعث تقسیر نادرست و در نتیجه تشخیص اشتباه نوع افتادگی شود. صرف نظر از علت افتادگی ابرو نیازی نیست نگران نباشید زیرا افتادگی ابرو درمان می‌شود.

حتما بخوانید : میکروپیگمنتیشن ابرو

علائم افتادگی ابرو

علائم افتادگی ابرو بسته به سن و مرحله زوال عضله متفاوت هستند. به این ترتیب در هر مرحله زا پیشرفت پتوز ابرو ممکن است علائم زیر را مشاهده کنید:

  • در مراحل اولیه افتادگی ابرو نه تنها نسبت به گذشته خسته تر به نظر می‌رسید بلکه ابروهای‌تان کمتر از گذشته قوس دارند.
  • همزمان با پیشرفت پتوز ابرو ممکن است احساس کنید پوست اضافی روی پلک‌تان وجود دارد که نیاز به برداشتن آن دارید.
  • در موارد شدیدتر ممکن است متوجه شوید که اختلال در دید محیطی شما به وجود آمده است یا اینکه در خواندن یا هنگام رانندگی با مشکل دید مواجه هستید. برخی از بیمارانی که دارای افتادگی شدید ابرو هستند مژه‌های خود را در دید مرکزی‌شان مزاحم میدان دید خود می‌دانند.

درمان افتادگی ابرو چیست؟

پس از تشخیص پتوز ابرو لازم است افتادگی را درمان کنید تا عوارض افتادگی ابرو ایجاد نشوند. پتوز ابرو می‌تواند منجر به عوارضی مانند آبریزش چشم، ورم پلک‌ها و تغییر شکل ابروها شود که تقارن صورت را بر هم می‌زند. معمولا عوارض افتادگی ابرو مردان را کمتر از زنان تحت تاثیر قرار می‌دهد زیرا زنان تمایل دارند به طور مرتب چشم‌های خود را آرایش کنند و در حفظ زیبایی چشم و ابروی خود حساسیت بیشتری دارند.

روش‌های مختلفی برای برطرف کردن مشکل افتادگی ابرو وجود دارد که هر کدام از این روش‌ها مزایا و معایب خود را دارند و باید متناسب با ظاهر و آناتومی هر فرد انجام شوند. برخی از لیفت‌های جزئی ابرو را می‌توان با استفاده از بی حسی موضعی در مطب انجام داد، در حالی که اگر لیفت ابرو یا لیفت پیشانی تخصصی‌تر باشد، ممکن است فرد به بیهوشی عمومی نیاز داشته باشد. به طور کلی بیماران مبتلا به افتادگی ابرو به چهار دسته زیر تقسیم می‌شوند که هر یک درمان مخصوص به خود را دارند:

  • افراد مسن
  • کسانی که پیشنی هایپردینامیک دارند
  • افرادی که پوست زیر ابروهایشان تا محل قرار گرفتن مژه کاملا پیوسته است
  • افرادی با پیشانی حجیم و سنگین

تشخیص نوع افتادگی ابرو تاثیر زیادی در انتخاب نوع درمان آن خواهد داشت.

انواع مختلف عمل جراحی برای درمان افتادگی ابرو شامل موارد زیر است:

درمان افتادگی ابرو

لیفت ابرو مستقیم یا وسط پیشانی ( برش پلک یا بلفاروپلاستی )

در این روش با ایجاد یک برش درست در بالای ابروها، بافت اضافی پوست برداشته شده و ابرو به سمت بالا کشیده می‌شود، سپس جای زخم در چین و چروک‌های پیشانی استتار خواهد شد.

حتما بخوانید : کاشت موی دائمی چیست؟

لیفت ابرو با آندوسکوپی

در این روش برش‌هایی در پوست سر در پشت خط مو ایجاد می‌شود و کل بافت پیشانی با ابزارهایی بلند از روی استخوان عبور داده می‌‌شوند. برای این کار از یک دوربین کوچک برای بهبود دید جراح و ایجاد برش‌های بسیار کوچک استفاده می‌شود. همچنین جراح اغلب از بوتاکس برای تضعیف عضلات ابرو قبل از جراحی به منظور عملکرد بهتر استفاده می‌کند. پس از انجام عمل جراحی بافت پیشانی با استفاده از قلاب‌های ریزی روی استخوان محکم می‌شود.

لیفت ابرو پری تریشیال

یک برش نامنظم و زاویه‌دار درست در جلوی خط مو ایجاد می‌شود. سپس پوست به بالا لیفت می‌شود و پوست اضافی روی هم قرار گرفته و برداشته می‌شود. پس از بهبودی، فولیکول‌های مو از اطراف برش دوباره رشد می‌کنند و برش را به خوبی استتار می‌کنند.

لیفت ابرو زنان

درمان افتادگی ابرو در خانه

هرچند افتادگی ابرو درمان خانگی قطعی ندارد اما با استفاده از تغییر برخی از عادات و مراقبت درست ممکن است بتوانید اثر عوارض آن را کمتر کنید. درمان افتادگی ابرو در خانه را می‌توانید با گذاشتن کیسه چای سرد، برش خیار و کمپرس سرد روی چشمان خود انجام دهید. خوردن برخی غذاها و میوه‌های سرشار از ویتامین مانند گردو، هویج، انگور و سبزیجات هم می‌تواند در حفظ عملکرد ماهیچه‌های ابرو و شادابی پوست اطراف چشم و ابرو مفید باشد. مصرف مکمل‌هایی مانند انواع ویتامین B، لوتئین و ویتامین A را نیز فراموش نکنید. برخی معتقدند انجام ماساژ برای افتادگی ابرو نیز می‌تواند روش مناسبی برای جلوگیری از افتادگی ابرو باشد.

سوالات متداول

معمولا افتادگی ابرو با افزایش سن ایجاد می‌شود ولی موارد بسیاری نیز وجود دارد که افتادگی ابرو در نوجوانی یا جوانی ممکن است اتفاق بیافتد که در اینصورت عوامل متعددی از جمله دلایل ژنتیکی باعث ایجاد افتادگی می‌شوند.

به طور کلی بوتاکس باعث ایجاد پتوز ابرو نمی‌شود ولی گاهی اوقات برخی افراد از افتادگی ابروی خود بعد از بوتاکس شکایت دارند. دلیل افتادگی ابرو بعد از بوتاکس ممکن است به این دلیل باشد که شخص قبل از انجام بوتاکس افتادگی پلک داشته است و پزشک مهارت کافی در تزریق نداشته است. به این معنی که پزشک تزریق بوتاکس را متناسب را نوع افتادگی ابروی فرد انجام نداده است، در بیمارانی که از قبل افتادگی ابرو دارند باید بوتاکس تنها در قسمت بالای پیشانی آن‌ها تزریق شود.

مشاوره رایگان بگیرید!

برای دریافت مشاوره رایگان از متخصصین کلینیک کافیه فرم زیر رو تکمیل کنید

عجله دارید؟ تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *