هنگامی که ریزش ابروها اتفاق میافتد درک علت و درمانهای موجود برای پیشگیری از این ریزش بسیار حیاتی است. ابروها ممکن است به دلایلی مختلفی مانند آلوپسی آره آتا (بیماری خود ایمنی)، آلوپسی آندروژنتیک، کمبود یا فقر مواد غذایی، شرایط پوستی، درماتیت آتوپیک (اگزما)، پسوریازیس (اختلال خود ایمنی)، عدم تعادل هورمونی، افزایش سن، برداشتن بیش از حد ابروها، استفاده از محصولات آرایشی خشن، سبک زندگی ناسالم، استرس و شیمی درمانی و رادیوتراپی دچار ریزش شوند. از این رو برای افزایش اثربخشی و کسب نتایج مطلوب، درمان ریزش ابرو باید متناسب با علت ریزش انتخاب شوند. در حال حاضر روشهای درمانی مختلفی مانند درمانهای دارویی، کاشت ابرو طبیعی، مزوتراپی، روش پی آر پی و نوردرمانی وجود دارند. برای آگاهی از روشهای درمان ریزش ابرو با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
بهترین روش های درمان ریزش ابرو
بهترین و کارآمدترین روش درمان ریزش ابرو و نازک شدن آن ها تا حد زیادی به علت ریزش ابرو بستگی دارد. قبل از اینکه به دنبال روشهای درمان ریزش ابرو باشید، باید با یک متخصص پوست و مو مشورت کنید، تا مطمئن شوید که هیچ مشکلی از نظر سلامتی ندارید. لازم است همه علائم دیگری که دارید را با پزشک درمیان بگذارید.حتی شاید لازم باشد آزمایشات هورمونی یا تشخیصی بیماریهای زمینهای انجام دهید.
بهترین روشهای درمان ریزش ابرو برای هر فرد متفاوت است و بسته به شرایط خاص هر فرد از روش های درمانی زیر استفاده می شود:
- روش پی آر پی: از روشهای درمان ریزش ابرو، میتوان به روش پی آر پی اشاره کرد. این روش یک رویکرد طبیعی و غیر جراحی برای حل ریزش ابرو در نظر گرفته میشود. از پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) برای تحریک رشد مجدد موهای ابرو استفاده میشود. در این روش مقداری خون از بدن بیمار استخراج شده و سپس در دستگاه سانتریفیوژ قرار داده میشود. با چرخش این دستگاه، پلاکتها از خون جدا میشوند. پزشک پلاسمای غنی از پلاکت را به ناحیه ابروها تزریق میکند. پلاسما غنی از پلاکت منجر به تحریک کلاژن و خونرسانی به فولیکولهای ابرو میشود. این درمان در نهایت میتواند باعث رشد فولیکولهای ابرو شود.
- نوردرمانی: لیزر درمانی کم توان (LLLT) یا نور قرمز یکی از روشهای کم تهاجمی، ایمن و موثر برای درمان ریزش ابرو است. در این روش یک نور قرمز رنگ با توان پایین (طول موج ۶۵۰ نانومتر) بر پوست ناحیه تحت درمان ساطع شده و امکان دریافت انرژی نور را برای فولیکولهای مو و سلولهای پوست فراهم میکند. این امر منجر به افزایش گردش خون، تسریع بهبودی زخم، بازسازی بافت و کاهش التهاب میشود. از این رو، نور درمانی اغلب همراه با سایر درمانهای ریزش ابرو برای کاهش التهاب و تحریک رشد فولیکولهای مو استفاده میشود. تعداد جلسات درمانی بسته به میزان ریزش ابرو توسط پزشک تعیین میشود.
- مزوتراپی: یکی از روشهای درمانی موثر برای ریزش ابرو، مزوتراپی است. در این روش مواد مغذی با استفاده از سوزنهای مخصوصی به لایه میانی پوست ناحیه ابرو تزریق میشود. فرایند تزریق نسبتاً بدون درد بوده و نیازی به بی حسی ندارد. مواد مغذی موجود در محلول به بهبود گردش خون در پوست سر کمک کرده و مواد مغذی مورد نیاز برای رشد فولیکولهای ابرو را فراهم میکند. این روش درمانی با تحریک تولید الاستین و کلاژن به تقویت فولیکولهای مو و جلوگیری از ریزش ابرو کمک میکند.
- کاشت ابرو: یکی از روشهای موثر برای درمان ریزش ابرو، کاشت ابرو طبیعی است. استفاده از این روش صرفاً برای برخی افراد مناسب است، بنابراین قبل از کاشت ابرو باید به طور کامل علت ریزش ابرو مشخص شود. روش کاشت ابرو در درمان آلوپسی آره آتا، بیماری تریکوتیلومانیا (تمایل فرد برای کندن موهای بدن از جمله موهای ابرو) و برخی بیماریهای دیگر موثر نبوده و ممکن است پس از کاشت موهای ناحیه ابرو دوباره شروع به ریزش کنند. در روش کاشت ابرو، پزشک فولیکولهای مو را از ناحیه اهدا کننده استخراج و در ناحیه ابروها پیوند میزند. در حال حاضر از روشهای مختلفی مانند روش Fut، Fue، Fit، Sut، نیوگرافت و میکروگرافت برای کاشت ابرو استفاده میشود. کاشت ابرو با بی حسی موضعی انجام شده و در صورتی که بیمار کاندید مناسبی برای این روش باشد، روش دائمی و بسیار موثری در نظر گرفته میشود.
حتما بخوانید : کاشت ابرو در تهران
- طب سوزنی: این روش درمانی میتواند با کاهش حملات سیستم ایمنی به فولیکول مو و تحریک گردش خون، عارضهای مانند «آلوپسیآرهآتا» که عامل ریزش مو و ابرو است را، تسکین دهد.
- هورموندرمانی: در صورت عدم تعادل هورمونی در بدن شما، پزشک داروهایی مانند هورمون محرک تیروئید، استروژن یا تستوسترون تجویز میکند.
- روان درمانی: اگر پزشک دلیل ریزش ابروها را ناشی از اختلالات روانی مانند استرس مزمن، اضطراب یا تریکوتیلومانیا تشخیص دهد، بیمار برای درمان ریزش ابروها باید به روان شناس یا روانپزشک مراجعه کرده و درمانهای مورد نظر برای فرد انجام شود.
درمان دارویی ریزش ابرو
برخی از داروهای موضعی، خوراکی یا تزریقی به کاهش ریزش ابروها کمک کرده و در برخی مواقع منجر به رشد مجدد موهای ابرو نیز میشوند. این قبیل داروها را میتوان به تنهایی یا در ترکیب با سایر درمانهای ریزش ابروها استفاده کرد. بیماران باید توجه کنند که مصرف این داروها صرفاً باید با تجویز پزشک انجام شود.
دارو برای ریزش ابرو
در ذیل به برخی از رایجترین داروهای ریزش ابروها اشاره میشد:
- کورتیکواستروئیدها: کورتیکواستروئیدها دارای خاصیت ضد التهابی بوده و باعث سرکوب حمله سیستم ایمنی بدن به فولیکولهای ابرو میشوند. این داروها به صورت موضعی، تزریقی یا قرص در دسترس بوده و میتوان از آنها برای درمان آلوپسی آره آتا، اگزما، درماتیت یا پسوریازیس ابرو استفاده کرد. البته این داروهای استروئیدی به دلیل عوارض جانبی بالقوه برای درمان ریزش ابرو محبوبیت چندانی ندارند.
- ماینوکسیدیل: داروی موضعی ماینوکسیدیل نتایج بسیار امیدوارکنندهای در تقویت رشد مجدد و تراکم مو در زمینه آلوپسی آندروژنتیک نشان داده است. به طور کلی این داروی موضعی برای رشد موهای سر استفاده میشود، اما برخی تحقیقات نشان میدهند که استفاده از این دارو برای رشد موهای ریش و ابرو نیز مفید است. ماینوکسیدیل با انبساط رگهای خونی و بهبود جریان خون باعث میشود که فولیکولهای مو در ناحیه ابروها اکسیژن و مواد مغذی بیشتری را دریافت کنند. این دارو در دوزها و حجمهای مختلفی در دسترس است. البته ترکیب داروی ماینوکسیدیل با کورتیکواستروئیدها به ایجاد نتایج بهتر کمک میکند.
- آنترالین: این داروی موضعی معمولاً برای درمان بیماریهای پوستی مانند پسوریازیس مورد استفاده قرار میگیرد، اما گزینه درمانی موثر و مناسبی نیز برای آلوپسی آره آتا شدید محسوب میشود. آنترالین یک داروی ضد التهابی و مشتق طبیعی آنتراکینون است. بنابراین اغلب برای افرادی که دچار ریزش ابروی ناشی از عوارض التهابی هستند، مورد استفاده قرار میگیرد. آنترالین با تحریک پوست منجر به تقویت رشد موهای ناحیه تحت درمان میشود.
- بیماتوپروست (لاتیس): بیماتوپروست بیشتر برای درمان بیماریهای چشمی مانند گلوکوم استفاده میشود، اما طبق مطالعات انجام شده، این داروی چشمی میتواند منجر به رشد موهای ابرو شود. البته این دارو از سوی FDA صرفاً برای درمان ریزش مژه تایید شده است. بیماتوپروست ریزش ابرو را با افزایش چرخه رشد مو درمان میکند تا موها زمان بیشتری برای رشد داشته باشند. با این حال این دارو برای بیماران دارای سایر مشکلات چشمی و بینایی مانند آب مروارید، مناسب نیست.
- مکملهای ویتامین: کمبود مواد مغذی یکی از دلایل ریزش موها از جمله موهای ابرو است. چه به صورت مکمل و چه از طریق مصرف غذا، دریافت مقدار زیادی از ویتامینها و مواد معدنی در رشد موهای ابرو مفید و موثر است. کمبود بیوتین، روی، اسید فولیک، سلنیوم و آهن و ویتامینهای C، B12، D و E منجر به ریزش ابروها میشود. استفاده از برخی مکملها مانند ویتامین E میتواند در درمان ریزش ابرو مفید باشد. ریزش مو گاهی اوقات به دلیل سمیت ویتامین A است. بنابراین بررسی سطح ویتامین A و کنترل میزان مناسب آن میتواند برای درمان ریزش ابرو بسیار مهم باشد.
- دیفن سیپرون: داروی موضعی دیفن سیپرون برای درمان آلوپسی آره آتا مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو با ایجاد واکنش آلرژیکی و حساسیت مانند خارش، التهاب و قرمزی در منحرف کردن سیستم ایمنی بدن نقش بسیار مهمی ایفا میکند. این امر منجر به کاهش التهاب و رشد مجدد موهای ناحیه ابرو میشود.
حتما بخوانید : قرص برای ریزش ابرو
درمان خانگی ریزش ابرو
استفاده از برخی روشها و داروهای گیاهی و خانگی ممکن است در درمان ریزش ابرو مفید باشد. البته تاکنون مطالعات علمی برای اثبات موثر بودن روشهای خانگی و سنتی در درمان ریزش ابرو انجام نشده و صرفاً اثربخشی این روشها به صورت تجربی به دست آمده است. بیماران باید برای استفاده از این روشها با پزشک خود مشورت کنند. برخی از روشهای درمان خانگی ریزش ابرو عبارتند از:
- درمان ریزش ابرو با سیر : سیر میتواند در مواردی که ریزش ابرو ناشی از تلوژن افلوویوم یا ریزش فصلی است، مفید و موثر واقع شود. سیر به دلیل فواید فراوانش برای موها، در فرمول بسیاری از محصولات مراقبت از مو استفاده میشود. این گیاه قدیمی یک ضد عفونی کننده طبیعی است که با انبساط عروق خونی منجر به رسیدن مواد مغذی و اکسیژن بیشتری برای فولیکولهای مو میشود. از فواید سیر برای موها میتوان به افزایش اکسیژن رسانی به پوست، کند کردن روند پیری و شکنندگی مو، تحریک رشد مو و کاهش شوره موهای ابرو اشاره کرد. آلیسین موجود در سیر میتواند در تقویت، افزایش ضخامت و رشد فولیکولهای ابرو بسیار مفید باشد.
- درمان ریزش ابرو با روغن ارگان: یکی از روشهایی که به رشد و نمو و درمان ریزش ابرو کمک میکند، استفاده از روغن ارگان است. این روغن حاوی اسیدهای چرب، آنتی اکسیدان مفید برای پوست و مو و ویتامین E است.
- درمان ریزش ابرو با روغن کرچک: این روغن یک درمان طبیعی برای ریزش ابروها است که به تولید هورمون کمک میکند. این روغن به ویژه برای افرادی که ریزش ابروی آنها به دلایل عدم تعادل هورمونی است، بسیار مفید است. روغن کرچک دارای ترکیب شیمیایی خاصی است که ممکن است به رشد و تقویت موهای ابروها کمک کند. برای این منظور میتوان چند قطره روغن کرچک را به آرامی بر روی ابروها قرار داده و برای چند دقیقه ماساژ داد. این کار بهتر است به مدت چند روز انجام شود. در صورت بروز خارش یا سوزش فوراً باید این درمان متوقف شود.
- عصاره رز ماری: برای درمان ریزش ابرو استفاده از عصاره گیاه رزماری، پیشنهاد خوبی است. عصاره این گیاه قدرت بسیار بالایی در افزایش جریان خون و تحریک فولیکولها برای رویش موهای جدید دارد. عصاره رزماری حتی برای درمان ریزش مو هم کاربرد دارد. فقط کافی است در استفاده از این محصول نظم و مداومت داشتهباشید.
حتما بخوانید : پرپشت شدن ابرو با راهکارهای دائمی
- درمان ریزش ابرو با آب پیاز: یکی از بهترین روشهای خانگی برای رشد و درمان ریزش ابرو، استفاده از آب پیاز است. خاصیت ضد التهابی پیاز (به دلیل داشتن آلیسین) منجر به کاهش التهاب پوست ناحیه ابرو شده و به بازسازی سلولی، ضخامت و رشد موهای ابرو کمک میکند.برای این منظور میتوان یک عدد پیاز را چرخ کرده و آب پیاز را با کمک پنبه بر روی ابروها استفاده شود.
- درمان ریزش ابرو با وازلین در حالی که تاکنون مطالعات علمی معتبری درمان ریزش ابرو با وازلین و رشد فولیکولهای ابرو را اثبات نکرده است، بسیاری از کارشناسان معتقدند که وازلین به فراهم کردن محیط سالم برای رشد ابروها، حالت دادن به ریشهها و جلوگیری از ریزش ابرو کمک بسیار زیادی میکند. وازلین با تامین رطوبت پوست ناحیه ابرو منجر به سالم ماندن فولیکولهای ابرو و همچنین هیدراته ماندن آنها میشود. علاوه بر این بافت وازلین به افزایش ضخامت فولیکولهای ابروها نیز کمک میکند. یکی دیگر از مزایای وازلین، مناسب بودن آن با هر نوع پوست حتی پوستهای حساس است.
- درمان ریزش ابرو با آلوئهورا: یکی از بهترین درمانهای گیاهی برای ریزش ابروها، آلوئهورا است. برای این منظور فرد میتواند مقداری برگ آلوئهورا را له کرده و مایع استخراج شده را بر روی ابروهای خود قرار داده و ماساژ دهد. آلوئهورا ممکن است به بهبود پوست و افزایش رشد موهای ابرو کمک کند.
- درمان ریزش ابرو با شیر: شیر و فرآوردهای شیری سرشار از پروتئین و ویتامین، در تغذیه فولیکولهای مو و رشد سریعتر آنها بسیار موثر هستند. برای این منظور کافی است مقداری شیر به کمک یک تکه پنبه بر روی ابروها استفاده شود.
- نوشیدن آب به میزان لازم: نوشیدن مقدار مناسب آب به منظور هیدراته نگه داشتن بدن بسیار مهم است. کمبود آب در بدن میتواند تاثیر مستقیمی بر روی پوست و موها داشته باشد. بنابراین یکی از روشهای درمانی نوشیدن مایعات کافی است.
- ماساژ: ماساژ ملایم ابروها با کمک به بهبود گردش خون ممکن است به طور طبیعی منجر به تحریک رشد موهای ابروها شود. البته باید از افراط در ماساژ دادن به ابروها و وارد کردن فشار به فولیکولهای مو خودداری شود.
سوالات متداول
هیچکدام از درمانهای ریزش ابرو مورد تایید سازمان غذا و داروی امریکا FDA نیست. با این حال، کرمهای استروئیدی موضعی به تسکین التهابات عامل ریزش ابرو کمک میکنند. بهعلاوه از موثرترین داروهای ریزش ابرو میتوان به ماینوکسیدیل و کورتیکواستروئیدها اشاره کرد. معمولا برای تحریک رشد ابرو از محلول ماینوکسیدیل 5 درصد به صورت موضعی دو بار در روز استفاده میشود. البته ترکیب این دارو با کورتیکواستروئیدها برای دستیابی به نتیجه بهتر، مفید است.
تا جایی که ممکن است از اصلاح کردن ابروها خودداری کنید؛ غذاهای غنی از پروتئین، آهن، روی، اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامینهای A، E و C را در رژیم غذایی خود بگنجانید؛ تخممرغ، ماهی، گوشت بدون چربی، عدس، سبزیجات سبز، لوبیا و محصولات لبنی بخورید؛ استرس خود را کنترل کنید؛ اگر دارویی مصرف میکنید، عوارض جانبی آن را بررسی کنید؛ از محصولات آرایشی و بهداشتی معتبر استفاده کنید، ابروهای خود را با مواد طبیعی مانند رزماری تقویت کنید.
۵ thoughts on “درمان ریزش ابرو + معرفی دارو درمان ریزش ابرو”
من ابروهام کاملا ریخته . بدون کاشت ابرو دوباره رشد نمیکنه؟
اگر تمام روش هارو امتحان کردید و جواب نداد. بهترین روش کاشت ابرو هست
سرم خوب برای تقویت ابرو پیشنهاد کنید
بهتره برای تقویت ابرو ها از روغن های طبیعی مثل کرچک و بادام استفاده کنید.
سلام. سرم خوب برای تقویت ابرو هم پیشنهاد کنید