ریزش مو در دوران بارداری

ریزش مو در دوران بارداری

فهرست محتوای مقاله

برخی از زنان در دوران بارداری یا بعد از زایمان با ریزش موی قابل توجهی روبرو می‌شوند که ممکن است این موضوع آزاردهنده باشد. هرچند ریزش موی بارداری امری طبیعی است اما با آگاهی بیشتر از آن می‌توانید تا حدودی آن را کنترل کنید. با توجه به اهمیت این موضوع، می خواهیم در این مقاله بپردازیم به هر آنچه لازم است درباره ریزش مو در اوایل بارداری و پس از آن بدانید. پس با ما همراه باشید.

علل ریزش مو در دوران بارداری

علل ریزش مو در دوران بارداری

البته که دلایل ریزش مو در دوران بارداری بسیار زیاد هستند و گذشته از این، شرایط هر فرد نیز کاملا متفاوت است. به‌طورکلی، دلایل رایج ریزش مو بارداری را می‌توان به چند دسته تقسیم کرد که در ادامه با هم بررسی می‌کنیم:

1.تغییرات هورمونی

در 3 ماهه اول بارداری، بدن مادر دچار تغییرات عمده ای از جمله تغییرات هورمونی ناشی از بارداری می‌شود که بدن را دچار شوک می‌کنند. به هم خوردن تعادل هورمونی در این دوره باعث نازک و کم پشت شدن مو می‌شود و ممکن است به طور روزانه شاهد ریزش 100 الی 300 تار مو باشیم. البته گاهی ریزش مو هورمونی بارداری، خود را دیرتر نشان می دهد ولی معمولا بیشتر از 6 ماه طول نمی‌کشد که علائمش را ببینیم.

حتما بخوانید:

2.کمبود ویتامین

زمانی که بدن مادر گلبول قرمز کافی برای انتقال اکسیژن به بافت‌ها نداشته باشد، بدن او دچار کم خونی خواهد شد. علاوه‌براینکه، کمبود آهن باعث ریزش مو در بارداری می‌شود، ممکن است علائمی مثل خستگی، ضربان قلب، تنگی نفس و سردرد هم ایجاد کند. اما ریزش موی بارداری به دلیل فقر آهن دائمی نیست و می‌توانید با مصرف ویتامین به رشد مجدد مو کمک کنید.

3.تیروئید

اختلالات تیروئیدی بارداری مثل کم کاری یا پرکاری هر دو رایج هستند اما کم کاری تیروئید در زنان باردار کمی شایع‌تر است و از علائم آن می‌توان به ریزش مو، گرفتگی عضله، یبوست و خستگی اشاره کرد.

این مطلب را هم بخوانید

ریزش مو در سه ماهه های مختلف بارداری

ریزش مو در سه ماهه های مختلف بارداری

در مراحل مختلف بارداری، ریزش مو شکل متفاوتی دارد بنابراین لازم است که درباره ارتباط سه ماهه‌های مختلف بارداری با ریزش مو بیشتر بدانیم تا بتوانیم با آن مقابله کنیم.

سه ماه اول (هفته 1 تا 12):

ریزش مو در 3 ماه اول بارداری بیشتر به علت تغییرات هورمونی است. افزایش سریع سطح هورمون‌های بارداری در این دوره بدن را وارد شوک می‌کنند و باعث ریزش مو خواهند شد. علاوه براین، کمبود برخی از مواد غذایی به دلیل تهوع یا استفراغ های مداوم در این زمان نیز بر ریزش مو در اوایل بارداری موثر هستند.

سه ماهه دوم(هفته 13 تا 26):

معمولا در 3 ماهه دوم که علائم اولیه بارداری کاهش می‌یابند، شرایط رشد موی مادر بهتر می‌شود. با این حال در برخی از مادران همچنان موها نازک شده و ریزش مو ادامه می یابد. یکی از دلایل اصلی آن رشد سریع جنین و افزایش نیاز بدن به مواد غذایی مفید است. به همین دلیل مصرف مواد غذایی تازه و ویتامین‌های لازم در این دوره را فراموش نکنید.

سه ماهه سوم(هفته 27 تا 40):

در سه ماه آخر بارداری، بدن مادر که رشد جنین به مراحل پایانی خود نزدیک می شود، فشارهای تغذیه ای بر مادر هم بیشتر می شود. علاوه براین، بدن مادر که خود را برای زایمان آماده می کند، با استرس شدید روبرو است که همین موضوع احتمال ریزش موی ناشی از استرس بارداری را هم بیشتر می‌کند.

این مطلب را هم بخوانید

ریزش مو بعد از زایمان

ریزش مو بعد از زایمان

حدود 3 الی 4 ماه بعد از زایمان ریزش موی مادر زیاد می‌شود و ممکن است چند ماه طول بکشد. آلوپسی بعد از زایمان بسیار رایج است اما نباید باعث نگرانی مادر شود زیرا موقت است. به‌طورکلی در طول بارداری (به ویژه سه ماهه دوم) سطح استروژن بالا باعث پرپشتی مو می‌شود اما پس از بارداری، با کاهش شدید استروژن روبرو هستیم که خود دلیل مهمی برای ریزش موی بعد بارداری است.

در اکثر مادرانی که دچار ریزش مو در بارداری پسر یا دختر می‌شوند، رشد مو در 6 الی 12 ماه بعد از زایمان کم کم به حالت طبیعی خود برمی گردد. جالب است بدانید که تاکنون هیچ رابطه معناداری میان ریزش مو در بارداری و جنسیت جنین گزارش نشده است.

راهکارهای کاهش ریزش مو در دوران بارداری

راهکارهای کاهش ریزش مو در دوران بارداری

پیدا کردن گزینه‌های درمانی برای ریزش موی بارداری مشکل است زیرا برخی از درمان‌های رایج مثل مصرف ماینوکسیدیل یا فیناستراید در این دوره ممکن است خطراتی داشته باشند. در اینجا برخی از راهکارهای معمول و درمان خانگی ریزش مو در بارداری را با هم بررسی می‌کنیم.

تغذیه بارداری

بارداری نیاز به مواد غذایی را بیشتر می‌کند و باید به دنبال غذاهایی باشید که غنی از آهن، روی، ویتامین D، بیوتین و اسیدهای چرب امگا3 هستند. مصرف مکمل هایی مانند ویتامین‌های گروه ب کمک می‌کنند که موهای شما سالم  و شاداب بمانند. 

مراقبت از مو در بارداری

بهتر است در این دوره از شامپوهای بدون سولفات و نرم کننده های حاوی بیوتین یا کراتین استفاده کنید و موهای‌تان را تقویت کنید. استفاده از روغن‌های طبیعی مانند روغن نارگیل یا آرگان بعد از حمام باعث تقویت بیشتر موها در دوران بارداری می‌شوند. ترجیحا در این دوره از مواد شیمیایی حالت دهنده و معطر برای استایل کردن مو استفاده نکنید و از سفت بستن مو با کش خودداری کنید. 

سبک زندگی و سلامت روان

اگر ریزش مو بارداری شما ناشی از استرس است، باید بتوانید با انجام فعالیت‌هایی مثل یوگا استرس خود را مدیریت کنید. برای کارهایی که به آن علاقه دارید وقت بگذارید که بتوانید از بروز اضطراب‌‌تان جلوگیری کنید. 

آمار ریزش مو در دوران بارداری (آمار جهانی و ایران)

ریزش مو در دوران بارداری در حدود 40 الی 50 درصد از زنان جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. جالب است که طبق یکی از مطالعاتی که درباره ریزش مو زنان در یزد انجام شده است، حدود 43 درصد از زنان جامعه مورد مطالعه بعد از زایمان و حدود 68 درصد آنها در دوران بارداری دچار ریزش مو شده اند که نشان دهنده شیوع مشکل ریزش مو بارداری در میان زنان در ایران است. 

در این مطالعه اصلی ترین دلایل ریزش موی بارداری، کم خونی، دیابت بارداری و کم کاری تیروئید شناخته شد. این مطالعه نشان داد که عوامل تغذیه ای و هورمونی مهم‌ترین عوامل موثر بر ریزش مو در بارداری هستند.

سوالات متداول ریزش مو در دوران بارداری

بر اساس تحقیقات صورت گرفته هیچ ارتباط معناداری میان ریزش مو و جنسیت جنین وجود ندارد و ریزش مو نشان از دختر یا پسر بودن جنین نیست و علاوه بر آن میزان ریزش مو در دوران بارداری متاثر از جنسیت جنین نیست.

همانطور که بیان شد تغییرات شدید هورمونی در مادر در ابتدای بارداری علت اصلی ریزش مو است و همچنین استفراغ های مکرر این دوران که باعث عدم تامین ویتامین ها و مواد مغذی بدن خواهد شد به ریزش مو در اوایل بارداری شدت خواهد بخشید. در نتیجه ریزش مو در اوایل بارداری کاملا طبیعی است و نشان از مشکل یا بیماری نیست.

استفاده از رژیم غذایی متعادل، مصرف میوه و سبزیجات به اندازه کافی، نوشیدن آب به مقدار لازم، مصرف ویتامین ها و مکمل های غذایی، مصرف گوشت و پروتئین به میزان لازم و همچنین مراقبت از موها توسط شستشوی ملایم، عدم ایجاد کشش در هنگام شانه زدن، عدم استفاده از رنگ مو و مواد شیمیایی و خواب و استراحت کافی و کاهش تنش و استرس به کاهش میزان ریزش مو در دوران بارداری کمک خواهد کرد. بدیهی است قبل از مصرف هرگونه دارو یا مکمل با پزشک خود حتما مشورت کنید.

سایر مطالب مرتبط با ریزش مو

نقد و بررسی

ریزش مو در دوران بارداری

100% امتیاز

در این مطلب به بررسی علل و عوامل مؤثر بر ریزش مو در دوران بارداری میپردازد و تغییرات هورمونی، استرس و دیگر عوامل مرتبط پرداختیم.. علاوه بر توضیح دلایل این پدیده، نکات مراقبتی و روش‌های درمانی امن و توصیه‌ شده توسط متخصصان جهت حفظ سلامت مو ارائه شده است.

مثبت

  • اگر ریزش مو بارداری شما ناشی از استرس است، باید بتوانید با انجام فعالیت‌هایی مثل یوگا استرس خود را مدیریت کنید.
  • معمولا در 3 ماهه دوم که علائم اولیه بارداری کاهش می‌یابند، شرایط رشد موی مادر بهتر می‌شود.
  • در اغلب موارد ریزش مو در دوران بارداری طبیعی است و پس از طی دوران بارداری ریزش مو متوقف خواهد شد.
  • با رعایت رژیم غذایی متعادل و سالم و همچنین مراقبت های اولیه میتوانید ریزش مو در دوران بارداری را کاهش دهید.
  • مصرف میوه و سبزیجات برای تامین ویتامین های مورد نیاز بدن و کاهش ریزش مو در دوران بارداری بسیار موثر است.

منفی

  • ریزش مو در 3 ماه اول بارداری بیشتر به علت تغییرات هورمونی است.
  • کمبود آهن باعث ریزش مو در بارداری می‌شود، ممکن است علائمی مثل خستگی، ضربان قلب، تنگی نفس و سردرد هم ایجاد کند.
  • استرس و اضطراب و عدم خواب و استراحت کافی باعث تشدید ریزش مو در دوران بارداری خواهد شد.

تفکیک نقد و بررسی

  • برخی از زنان در دوران بارداری یا بعد از زایمان با ریزش موی قابل توجهی روبرو می‌شوند که ممکن است این موضوع آزاردهنده باشد. 0%
  • گاهی ریزش مو هورمونی بارداری، خود را دیرتر نشان می دهد ولی معمولا بیشتر از 6 ماه طول نمی‌کشد که علائمش را ببینیم. 0%
  • ریزش مو در دوران بارداری عموما به دلیل تغییرات هورمونی در بدن مادر است. 0%
  • ریزش مو در دوران بارداری طبیعی است و بازگشت پذیر است. 0%
  • ریزش مو در دوران بارداری ارتباطی با جنسیت جنین ندارد. 0%
  • برای کاهش ریزش مو در دوران بارداری با پزشک متخصص مشورت کنید. 0%

مشاوره رایگان بگیرید!

برای دریافت مشاوره رایگان از متخصصین کلینیک کافیه فرم زیر رو تکمیل کنید

عجله دارید؟ تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *