دنیای کاشت مو طبیعی در حال وارد شدن به فاز انقلابی است و در حال حاضر در بهترین موقعیت برای ایجاد نتایج کاملاً طبیعی برای متقاضیان قرار دارد. بدیهی است برای این که بتوانیم طبیعیترین نتایج ممکن را بدست بیاوریم، باید از به روز ترین تکنیکهای ممکن استفاده کنیم.
با توجه به افزایش موارد ریزش مو در زنان و مردان به صورت سالانه، امروزه عمل کاشت مو طبیعی یکی از محبوبترین جراحیهای زیبایی دنیا به حساب میآید. یکی از جدیدترین روش ها، کاشت مو به روش ترکیبی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
چرا روشهای FUT، FUE و BHT را با یکدیگر ترکیب کردهاند؟
امروزه علاقه به انجام کاشت مو با حجم بالا در میان افرادی که دارای کچلی یا ریزش مو هستند بسیار افزایش پیدا کرده است. بسیاری از بیماران انتظار بالاترین پوشش مو را حتی برای رده بالاترین انواع کچلی دارند. متخصصان همیشه سعی میکنند که بهترین نتیجه ممکن را با توجه به محدودیتهایی که برای جراحی کاشت مو وجود دارد به وجود بیاورند اما متاسفانه گاهی اوقات حجم بانک موی بیمار به نحوی نیست که بتوان در یک جلسه جراحی به نتیجه دلخواه رسید. به همین دلیل است که متخصصان کم کم به روش مدرنی که میتوانند بالاترین تعداد گرافتهای ممکن را به وسیله ترکیب روشهای FUT، FUE و BHT (کاشت موی بدن) بدست آورد، روی آوردهاند.
کچلی نوروود مرحله شش و هفت، مراحل رده بالایی از کچلی هستند که قسمت بی موی بسیار بزرگی را روی سر از خود به جای گذاشته و تنها نوارهای باریکی از مو در پشت یا کنار سر دیده میشود. بیمارانی که دچار این عارضه هستند برای این که بتوانند پوشش خوبی را از کاشت مو به دست آورند به تعداد گرافتهای زیادی نیاز دارند. از آنجایی که این تعداد گرافتهای لازم را نمیتوان به وسیله روشهای FUE یا FUT به تنهایی کسب کرد، شاید بتوان آنها را با هم ترکیب کرده و به نتیجه دلخواه رسید. روش کاشت مو ترکیبی معمولاً بیش از 4000 گرافت را در اختیار متخصص میگذارد و میتواند پوشش خوبی را برای کسانی که به مراحل رده بالایی از ریزش مو دچار هستند ایجاد نماید. ناحیه انتخاب شده برای برداشت در قسمت ریشها “ناحیه سایه” نام دارد و معمولاً قسمت پایینی چانه است، در گذشته این قسمت به دلیل احتمال ایجاد زخمهای بد مورد استفاده قرار نمیگرفت اما با پیشرفت روشهای کاشت و با استفاده از یک پانچ 0.75 میلیمتری میتوان بدون ایجاد زخم از این ناحیه گرافت برداشت کرد.
روش ترکیبی کاشت مو چطور انجام میشود؟
در مرحله اول با استفاده از ترکیب چند داروی بی حسی، نواحی مورد نظر کاملاً بی حس میشوند و تاثیر این داروها حداقل تا 12 ساعت بر روی بیمار خواهد بود که بسیار بیشتر از مدت زمان انجام جراحی است و بیمار نیازی به تزریق دوباره داروی بی حسی نخواهد داشت.
در مرحله بعد نوبت به برداشت گرافتها میرسد که در این روش با هر دو تکنیک FUT و FUE این کار انجام خواهد شد. از تکنیک FUT برای برداشت بیشترین تعداد گرافتهای ممکن استفاده میشود و سپس از FUE برای برداشت فولیکولهای به جا مانده استفاده میکنند.
یک خط باریک از پشت و کنار سر به اندازه تقریباً 1 الی 1.5 سانتیمتر که به تعداد گرافتهای مورد نیاز بستگی دارد برش داده میشود. معمولاً به اندازه 2 سانتیمتر از قسمت بانک مو را دست نخورده باقی میگذارند در صورتی که بیمار دوباره دچار الگوی طاسی شد بتوان از آن ناحیه گرافت برداشت کرد. این پروسه میتواند بین 3 تا 3500 گرافت را در یک جلسه در اختیار متخصص کاشت مو بگذارد. در نهایت با استفاده از تکنیکهای به روز خط برش ایجاد شده به نحوی بسته میشود که زخم ناشی از آن تقریباً غیرقابل شناسایی باشد.
روش FUE پس از FUT و به منظور استخراج تعداد گرافتهای به جا مانده از FUT وارد میشود. معمولاً با این پروسه میتوان بین 500 تا 1000 گرافت دیگر را استخراج کرد. از آنجایی که با روش FUT بالاترین تعداد گرافتهای ممکن برداشته میشود، طبیعی است که از FUE در ادامه تنها برای برداشتن گرافتهایی که باقی ماندهاند و تعداد کمی دارند استفاده شود. این تکنیک به متخصص این اجازه را میدهد که فولیکولهای موی دور از یکدیگر را هم برداشت کند چرا که تعداد گرافت کمتری برای برداشت مورد نیاز است. این کار موجب کاهش نرخ آسیب گرافتها شده و از برداشت بیش از حد فولیکول جلوگیری میشود. همچنین با این کار احتمال آسیب به بانک مو و کاهش بی رویه حجم موها در این قسمت هم کاهش پیدا میکند.
همانطور که بالاتر اشاره شد ناحیه انتخاب شده برای برداشت فولیکول از قسمت ریشها ناحیه سایه نام دارد که در بخش پایینی چانه است. در این قسمت با استفاده از یک پانچ 0.75 میلیمتری بدون وجود هیچگونه زخم ماندگار میتوان بین 500 تا 1000 گرافت ضخیم را برداشت و برای بهبود حجم موهای کاشته شده در ناحیه میانی قسمت گیرنده مو استفاده کرد. معمولاً این گرافتها تنها یک ریشه مو دارند اما کالیبر بسیار بهتری به نسبت موهای سر دارند و به همین دلیل است که حجم بیشتری را دربر میگیرند.
پس از برداشت گرافتهای مورد نیاز زمان قرار دادن آنها در ناحیه مورد نظر است. در مرحله کاشت گرافتها تخصص و مهارت متخصص برای گرفتن نتایج دلخواه اهمیت بسیار زیادی دارد. نحوه آرایش فولیکولهای مو در کنار هم باید از یک الگوی زیگ زاگ پیروی کنند. زاویه فولیکولهای مو هم باید به نحو مناسب با یکدیگر همخوانی داشته باشند تا ظاهری طبیعی به موها بدهند. گرافتهای تکی باید در خطوط جلویی کاشته شوند تا ظاهر بهتری به موها بدهند. گرافتهای چندگانه ضخیم که توسط تکنیک FUE برداشته شدهاند در ردیفهای انتهایی قرار میگیرند تا بتوانند ناحیه طاس شده را به بهترین شکل ممکن بپوشانند.
چه زمانی به روش کاشت مو ترکیبی نیاز است؟
روشهای FUE، FUT و BHT هر کدام به خودی خود دارای یک سری محدودیتها هستند و معمولاً برای هر بیمار متناسب با شرایطی که دارد از یکی از آنها استفاده میشود، اما زمانی که بیمار دارای کچلی مفرط مانند نوروود کلاس شش یا هفت است هیچکدام از این روشها نمیتوانند پاسخگوی وی باشند چرا که به تنهایی تعداد گرافتهای مورد نیاز برای پوشش این نوع طاسی را فراهم نمیسازند. بنابراین، اینجاست که روش کاشت مو ترکیبی میتواند با برداشت بیش از 4000 گرافت تنها در یک جلسه بدون آسیب رساندن به بانک مو به کمک بیمار و متخصص بیاید.
در واقع زمانی که طاسی به حد زیادی پیشرفت کرده است و تعداد گرافتهای زیادی مورد نیاز است، زمانی که بانک مو به اندازه کافی گرافت برای انجام کاشت مو ندارد، زمانی که بیمار دچار الگوی طاسی است که با بالا رفتن سن بدتر میشود، زمانی که بیمار درخواست کاشت مو با حجم بسیار بالا میکند و زمانی که بیمار دارای طاسی پیشرفته است اما میخواهد نتیجه طبیعی و مطلوبی بگیرد از روش ترکیبی کاشت مو استفاده میشود.
حتما بخوانید : سن مناسب کاشت مو
مزایا و معایب کاشت مو به روش ترکیبی
مانند تمامی روشهای کاشت مو با جراحی و حتی تمامی عملهای جراحی زیبایی، کاشت مو به روش ترکیبی هم دارای مزایا و معایب مربوط به خود است که میتوانید با در نظر گرفتن آنها در مورد تصمیم خود برای انجام این کار فکر کنید.
مزایا کاشت مو به روش ترکیبی
- این روش اجازه کاشت تعداد بسیار زیادی گرافت ( بیش از 4000) در یک جلسه را میدهد.
- این روش نتایج طبیعیتری را به نسبت روشهای FUT و FUE ارائه میکند.
- کمترین ریسک داشتن زخمهای قابل مشاهده را دارد، چرا که FUE دارای برش خطی نیست و FUT هم با تکنیکی متفاوت از تکنیکهای سنتی اجرا میشود.
معایب کاشت مو به روش ترکیبی
- این روش میتواند برای متخصص زمانبر باشد و زحمت بسیار بیشتری هم دارد، بنابراین ممکن است منجر به بالا رفتن هزینههای آن شود.
- ممکن است برای تمامی بیماران قابل اجرا نباشد، چرا که بعضی از آنها ممکن است به اندازه کافی بانک مو برای پشتیبانی از روش ترکیبی نداشته باشند.
- نیازمند یک متخصص جراح بسیار با تجربه و خبره است که بتواند هر دو روش FUT و FUE را به نحو احسن انجام دهد.
به صورت کلی، کاشت مو به روش ترکیبی میتواند راه موثری برای کاشت مو باشد، اما بهتر است قبل از انجام آن با یک متخصص معتبر مشورت کنید و بهترین روش کاشت ممکن متناسب با شرایط خود را انتخاب نمایید.