Search
Close this search box.
کاشت مو به روش FUT

کاشت مو به روش FUT|مراحل،مزایا و معایب

فهرست محتوای مقاله

ریزش مو 85 درصد از آقایان و 40 درصد از بانوان را درگیر خود می‌کند. کاشت واحد فولیکولار (Fullicular Unit Transplantation) و دیگر روش‌های کاشت مو عمل‌های جراحی کوچکی هستند که به پر کردن نقاط کچل شده سر توسط ریزش مو کمک می‌کنند.

مبدا کاشت مو را می‌توان ژاپن در سال 1939 دانست. طبیعتاً در آن زمان نتایج کاشت مو بسیار غیرطبیعی بوده و ظاهر موهای کاشته شده با موهای طبیعی مانده روی سر کاملاً متفاوت بودند. اوضاع تا زمانی که پزشکان تصمیم گرفتند که فولیکول‌های مو را به صورت جداگانه در سال 1995 بکارند، به همین صورت بود و سپس موهای کاشته شده کم کم ظاهری شبیه به موهای طبیعی بیمار پیدا کردند.

در حال حاضر دو روش بسیار محبوب برای کاشت مو در دنیا وجود دارد که استخراج واحد فولیکولار (Fullicular Unit Extraction) و کاشت واحد فولیکولار (Fullicular Unit Transplantation) هستند.

در کاشت مو به روش FUT، پزشک متخصص برشی خطی در پشت یا کنار سر ایجاد کرده و از این منطقه فولیکول‌های مو را برداشت می‌کند. سپس این فولیکول‌ها به قسمت‌های دچار ریزش مو شده که معمولاً جلو و بالای سر هستند، انتقال پیدا می‌کنند. این عمل جراحی بهترین نتیجه را برای پوشش عقب نشینی خط مو که توسط الگوی کچلی مردانه ایجاد می‌شود، دارد.

نحوه انجام کاشت به روش FUT

در عمل کاشت مو به روش FUT، پزشک متخصص بخشی از پوست سر را که معمولاً در پشت سر است برش می‌دهد. ابعاد دقیق این برش با توجه به تعداد فولیکول‌های مورد نیاز برای پوشاندن قسمت‌های کچل سر مشخص می‌شود. این برش معمولاً بیشتر از یک الی 1.5 سانتی‌متر عرض نخواهد داشت. زمانی که فولیکول‌ها جدا شدند، به قسمت دچار ریزش شده انتقال پیدا می‌کنند.

کاشت مو به روش fit

این پروسه معمولاً به صورت مراحل زیر طی می‌شود:

  1. پزشک متخصص خط موی بیمار را دوباره می‌کشد و ناحیه استخراج مو را علامت می‌زند و سپس از سوابق پزشکی بیمار عکس‌برداری می‌کند. ممکن است بیمار بتواند قبل از انجام عمل جراحی مسکن مصرف کند. همچنین از بی حسی موضعی برای بی حس کردن پوست سر استفاده خواهد شد.
  2. موهای بخش اهدا کننده یا همان بانک مو، یعنی جایی که فولیکول‌ها از آن برداشته می‌شوند، قبل از انجام عمل جراحی کوتاه شده و تقریباً 2 میلی متر طول خواهند داشت.
  3. پزشک متخصص پوست قسمتی که فولیکول‌ها از آن برداشته خواهند شد را برش زده و از این فولیکول‌ها به عنوان گرافت استفاده خواهد کرد. بیمار در حین انجام عمل به هوش خواهد بود.
  4. در این مرحله فولیکول‌ها به صورت جداگانه از ناحیه برش خورده جدا شده و آماده کاشت می‌شوند.
  5. برش ایجاد شده به وسیله بخیه بسته می‌شود.
  6. فولیکول‌ها در محل کچل شده سر به صورتی که طبیعی به نظر برسند کاشته می‌شوند.
  7. در مرحله آخر، پزشک از آنتی بیوتیک و بانداژ برای بستن محل کاشت استفاده می‌کند.

به طور معمول نتایج واقعی این عمل جراحی پس از شش الی نه ماه مشخص می‌شود، اگرچه که بعضی افراد شاید لازم باشد که تا یک سال منتظر دیدن نتایج واقعی بمانند.

کاشت مو FUT
کاشت مو FUT

چه کسانی می توانند کاشت موی FUT انجام دهند؟

کاشت مو به هر دو روش FUT و FUE نیازمند این هستند که بیمار به اندازه کافی مو برای استفاده به عنوان گرافت داشته باشد.

مردانی که دچار طاسی آندروژنیک (که به آن الگوی طاسی مردانه هم گفته می‌شود) هستند، بهترین کاندید برای کاشت به روش FUT به حساب می‌آِیند. در مردان، این شرایط معمولاً به صورت یک الگوی نوروود (Norwood) یا خط موی M شکل که دارای ریزش مو در جلوی سر است، دیده می‌شود. بانوانی که به این شرایط دچار می‌شوند معمولاً آن را به صورت الگوی لودویگ (Ludwig) نمایش می‌دهند، حالتی که در آن خط مو عقب نشینی کرده یا موهای بالای سر بسیار نازک می‌شوند.

اگر مشکلات سلامتی مانند ناهنجاری تیروئید یا طاسی منطقه‌ای منجر به ریزش مو شوند، کاشت به روش FUT شیوه مناسبی برای درمان به حساب نمی‌آید.

داشتن شرایط زیر هم می‌توانند بیمار را به کاندید خوبی برای انجام کاشت به روش FUT تبدیل نمایند:

  • سن: کاشت به روش FUT عموماً برای افرادی انجام می‌شود که بیشتر از 25 سال سن دارند چرا که شناسایی الگوی ریزش مو در افراد کمتر از این سن خیلی کمتر قابل پیشبینی است.
  • تشخیص: آقایانی که دارای ریزش مو با الگوی نوروود هستند به نظر بهترین واکنش را به کاشت مو به روش FUT از خود نشان می‌دهند.
  • قطر مو: افرادی که دارای حجم فولیکول موی بالا هستند عموماً بهتر می‌توانند مناطق دچار ریزش شده را پوشش دهند.
  • ناحیه ریزش مو: FUT بهترین نتیجه را زمانی می‌دهد که منطقه‌ای که دچار ریزش مو و کچلی شده است، جلوی سر باشد.
  • رنگ مو: افرادی که رنگ موی مشابه با رنگ پوست خود دارند معمولاً کاندیداهای بهتری هستند چرا که تضاد رنگی زیادی ندارند.

تفاوت میان کاشت مو به روش FUT و FUE

هر دو روش FUT و FUE شامل کاشت فولیکول‌های جداگانه هستند. در حین عمل FUT، پزشک برشی را در پشت سر ایجاد کرده و سپس فولیکول‌ها را از آن ناحیه برمی‌دارد. در حین عمل FUE، پزشک فولیکول‌های مو را به صورت جداگانه و مستقیم از روی سر برمی‌دارد، به جای این که ابتدا برشی ایجاد کرده و ناحیه برداشت را مشخص کند.

FUE در حال حاضر روش رایج‌تری است و بعضی از مزایای آن شامل موارد زیر هستند:

  • زمان ریکاوری سریع‌تر
  • درد کمتر در حین انجام عمل
  • به جا نماندن زخم بزرگی که دیده شود
  • از موی دیگر مناطق بدن هم می‌توان در این روش استفاده کرد
  • حتی در صورتی که حجم موی کمی داشته باشید باز هم از این روش می‌توان استفاده کرد

بعضی از مزایای FUT نسبت به روش دیگر هم شامل موارد زیر می‌شوند:

  • در صورتی که بیمار به تعداد زیادی فولیکول مو نیاز داشته باشد، روش بهتری است
  • زمان انجام عمل جراحی در این روش کمتر است
  • هزینه کمتری نسبت به روش دیگر دارد
موهای جذاب و با تراکم بالا را تجربه کنید!
کاشت موی طبیعی در تهران
موهای جذاب و با تراکم بالا را تجربه کنید!
کاشت موی طبیعی در تهران

مضرات کاشت مو به روش FUT

به وجود آمدن عوارض خطرناک پس از انجام کاشت FUT امری بسیار نادر است. خون رسانی زیاد به سر باعث می‌شود که پروسه التیام بسیار سریع‌تر شده و از بروز عفونت جلوگیری شود. تقریباً کمتر از یک درصد از افراد بعد از انجام این عمل به عفونت مبتلا می‌شوند.

بعضی از مضرات و عوارضی که ممکن است پس از انجام این عمل جراحی رخ دهد شامل موارد زیر می‌شوند:

  • وجود موهای غیرطبیعی نسبت به موهای اطراف
  • برآمدگی یا وجود زخم
  • التهاب فولیکول‌های مو
  • خونریزی
  • ورم
  • درد
  • کرختی
  • ایجاد کیست

زخم‌های FUT

کاشت به روش FUT زخمی را در ناحیه بانک مو به جای می‌گذارد. این زخم با گذشت زمان به مقدار زیادی محو می‌شود اما دائمی خواهد بود. اندازه این زخم به تعداد فولیکول‌هایی که در حین عمل استفاده شده‌اند بستگی دارد. این زخم معمولاً توسط موهای سر پوشانده می‌شود اما در افرادی که موهای خود را به مقدار زیادی کوتاه می‌کنند، شاید دیده شود.

ریزش موی شوک برانگیز

ریزش شوکه شده مو پس از انجام عمل کاشت مو امری بسیار طبیعی است که در طی آن، موهای کاشته شده در طول دو ماه پس از انجام عمل می‌ریزند. این موها معمولاً در طی چهار ماه آینده دوباره رشد خواهند کرد.

مزایای کاشت مو به روش FUT

هر عمل جراحی زیبایی دارای مزایا و معایب مربوط به خود است، روش FUT هم از این قاعده مستثنی نیست. بعضی از مزایای کاشت مو به روش FUT شامل موارد زیر می‌شود:

  • داشتن ظاهری طبیعی و مشابه با موهای اطراف محل کاشت
  • هزینه کمتر نسبت به دیگر روش‌های کاشت مو
  • نواحی بزرگ‌تر دچار کچلی شده با این روش و با جلسات کمتر، بهتر می‌توانند پوشانده شوند
  • نرخ برش پایین که منجر به گرفتن نتایج بهتر می‌شود
  • موی طبیعی دائمی
  • تصویرسازی عالی از رشد طبیعی مو با نتایج دائمی
  • مدت زمان کم انجام عمل جراحی

هزینه‌های کاشت مو به روش FUT

هزینه کاشت مو به هر روشی در هر فرد نسبت به فرد دیگر متفاوت است. به همین دلیل است که نمی‌توان به طور دقیق گفت که این عمل چقدر هزینه دارد و این هزینه به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد.

در واقع هر چقدر ریزش موی فرد بیشتر باشد طبیعتاً مناطق طاس بیشتری داشته و به گرافت‌های بیشتری برای کاشت نیاز دارد. تجربه و مهارت پزشک متخصص، میزان به روز بودن تجهیزاتی که کلینیک از آن‌ها برای عمل جراحی استفاده می‌کند، خدماتی که کلینیک به بیمار ارائه می‌دهد و بسیاری موارد دیگر در تعیین هزینه انجام عمل کاشت مو تاثیرگذار هستند، اگرچه که به طور کلی معمولاً هزینه کاشت مو به روش FUT بین 10 الی 15 میلیون تومان است.

کاشت مو به روش FUT شیوه‌ای برای استخراج فولیکول‌های مو از پشت یا کنار سر و استفاده از آن‌ها برای پوشش نقاط دارای طاسی است. این عمل جراحی به طور کلی امن بوده و نتیجه طبیعی دربر خواهد داشت در صورتی که به طور صحیح توسط پزشک متخصص ماهر انجام شود. این عمل جراحی زخمی را در ناحیه استخراج از خود به جای می‌گذارد، بنابراین در صورتی که عادت دارید موهای خود را کوتاه نگه دارید، کاشت مو به روش FUE ممکن است گزینه بهتری برایتان باشد.

مشاوره رایگان بگیرید!

برای دریافت مشاوره رایگان از متخصصین کلینیک کافیه فرم زیر رو تکمیل کنید

عجله دارید؟ تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *