حتما بخوانید : کاشت مو در محل سوختگی
کاشت مو روی بافت اسکار و زخم یا جای بخیه
به منظور پیوند مو بر روی اسکار، جراح موهایی را از نواحی دیگر، به جای زخم پیوند میزند. این اقدام به موها اجازه میدهد تا پس از تماس با رگهای خونی شروع به ریشهکردن و رشد مجدد کنند. فولیکولهای مو معمولاً پس از بهبود ناحیه و پیوند کامل در پوست، شروع به رشد مجدد مو میکنند و جریان خون را از رگهای خونی مجاور دریافت میکنند.
البته ممکن است به دلیل عدم جریان خون اولیه در ناحیه، به چندین روش نیاز باشد. چون بافت اسکار هم اغلب ضخیم یا برجسته میشود، پزشک ممکن است تزریق کورتیکواستروئید به ناحیه اطراف اسکار را توصیه کند، تا سطح آن صاف شود.
حتما بخوانید : بهترین فصل برای کاشت مو
روش کاشت مو در محل بخیه و اسکار
دو نوع روش کاشت مو در جای اسکار، زخم و بخیه عبارتند از:
- پیوند واحد فولیکولی یا FUE: برای اسکارهایی که اندازه آن کوچک یا متوسط است، از روش پیوند واحد فولیکولی FUE استفاده میشود. این روش با برداشتن قسمتی از پوست سر توسط جراح شروع میشود، که ممکن است نزدیک جای زخم باشد. سپس فولیکولهای مو در پانچهای کوچک استخراج شده و فقط آثار کوچکی از آن باقی میماند. سپس جراح سوراخهایی در ناحیه گیرنده یعنی بافت اسکار ایجاد میکند و فولیکولهای مو را در آن وارد میکند.
- یا FUT: این روش مخصوص ترمیم اسکارهای بزرگی است که اغلب در اثر سوختگی یا ضربه ایجاد میشود. در این روش، جراح یک نوار از پوست سر را برمیدارد. سپس نوار به قطعات کوچکتر یا همان گرافت تقسیم میشود. در مرحله بعد دهانههایی در ناحیه گیرنده یا بافت اسکار ایجاد میشود، که میتوان گرافتها را درون آن قرار داد.
مراقبتهای بعد از کاشت مو در محل اسکار
معمولاً میتوانید در همان روزی که عمل ترمیم اسکار از طریق کاشت مو را انجام دادهاید، به خانه بازگردید. ترمیم اسکارهای خیلی بزرگ ممکن است طی 2 روز، و با فاصله چند ماه از هم انجام شوند. به هر حال لازم است که بعد از عمل کاشت، اقداماتی را انجام دهید. مهمترین مراقبتهای بعد از کاشت مو در محل اسکار، زخم، سوختگی و بخیه به شرح زیر است:
- اگر برایتان ممکن است، حداقل 4 روز استراحت نسبی داشتهباشید و فعالیتهای روزمره خود را کنار بگذارید.
- در 2 هفته اول از پمادها، لوسیونها و دیگر محصولات بهداشتی و آرایشی استفاده نکنید.
- حداقل به مدت 2 هفته فعالیت بدنی شدید نداشتهباشید.
- اگر در ناحیه پیوند مو دچار ریزش شدید، نگران نباشید. این یک بخش کاملاً طبیعی از چرخه پیوند مو است و مدتی طول میکشد تا رشد مداوم مو شروع شود.
حتما بخوانید : جدیدترین روش های کاشت مو در جهان
شرایط منع انجام کاشت مو بر روی محل اسکار
اینکه آیا فردی برای ترمیم اسکار مو مناسب است یا نه، به عوامل مختلفی بستگی دارد.
به عنوان مثال، اگر شما یک بیماری التهابی داشتهباشید، توصیه میشود قبل از انجام این روش حداقل 5 سال از عدم پیشرفت بیماری بگذرد و سپس کاشت انجام دهید. این توصیه برای اطمینان از عدم پیشرفت بیماریهایی مانند «لیکن پلانوپیلاریس»، «پسوریازیس» و «لوپوس اریتماتوز دیسکوئید»، است. همچنین انواع خاصی از اسکار وجود دارد، که باعث میشود شما کاندید مناسبی برای ترمیم اسکار ازطریق کاشت مو نباشید. اگر جای زخم بیش از حد ضخیم باشد که به آن «هیپرتروفیک» میگویند، ممکن است جریان خون برای رشد و عملکرد مناسب موهای پیوندشده بسیار محدود باشد.
سوالات متداول
بله، خوشبختانه امکان پیوند مو در محل بخیه و زخم وجود دارد.
از دو روش FUE و FUT برای کاشت مو در محل بخیه و اسکار استفاده میشود.
جدای از محدودیتهای کلی که برای جراحی پیوند مو برای یک شخص وجود دارد، ابتلا به بیماریهایی مانند «لیکن پلانوپیلاریس»، «پسوریازیس» و «لوپوس اریتماتوز دیسکوئید»، میتواند مانع کاشت مو شود. البته در این موارد میتوان مدتی بعد از ثبات بیماری، کاشت انجام داد.
با مراجعه به پزشک متخصص و در نظر گرفتن همه جوانب، میتوان از موفقیتآمیز بودن کاشت در جای زخم مطمئن شد.