کاشت مو پروسه انتقال فولیکولهای سالم مو از بخشی از سر، که معمولاً پشت یا کنارههای آن است، به ناحیه دچار ریزش مو شده است.
از این عمل برای درمان ریزش موی هورمونی یا ژنتیکی و همچنین ریزش مویی که پس از آسیب به سر ایجاد شده است، استفاده میشود. بسیاری از آقایانی که کاشت مو انجام میدهند میتوانند ظاهری بسیار جوانتر که اعتماد به نفس آنها را بالا میبرد، داشته باشند.
کاشت مو طبیعی باید به وسیله یک جراح متخصص و تایید شده انجام شود. معمولاً پیش از انجام عمل جراحی یک چکاپ کلی انجام میشود تا مطمئن شوند که بیمار در حین انجام عمل جراحی دردی را احساس نخواهد کرد. رایجترین شیوههای کاشت مو امروزه استخراج واحد فولیکولار (FUE) و کاشت واحد فولیکولار (FUT) هستند.
کاشت موی FUE چیست؟
کاشت مو به روش استخراج واحد فولیکولار به شیوهای گفته میشود که در آن فولیکولهای جداگانه مو را از پوست سر برداشته و آنها را در قسمت دیگری میکارند. این کار باعث میشود که مو در ناحیه جدید خود قطورتر دیده شود.
روش FUE به منظور جایگزینی تکنیک کاشت واحد فولیکولار (FUT) ایجاد شد. در این عمل یک ناحیه از از پوست سر به همراه فولیکولها را برداشته و در بخش مورد نظر میکارند.
FUE نسبت به FUT محبوبیت بیشتری کسب کرده است چرا که احتمال این که ظاهری مانند برآمدگی مو پیدا کند کمتر است، حالتی که در آن بخشهایی از پوست یا مو مطابق با نواحی دیگر مجاور خود نیستند. همچنین روش FUE به مانند FUT دارای زخمهای بزرگ نخواهد بود.

بهترین کاندید برای کاشت مو به روش FUE کسانی هستند که موهای نازک دارند یا به کچلی دچار شدهاند اما در نواحی دور سر خود به اندازه کافی مو برای کاشت دارند، بنابراین کسانی که به اندازه کافی در دور یا پشت سر خود موی قطور و سالم ندارند، کاندید مناسبی برای کاشت مو با این روش نیستند.
سن انسان هر چه بالاتر برود، چرخه سه فازی رشد مو و رشد دوباره آن تا زمانی که فولیکولها دیگر نتوانند دوباره رشد کنند کوتاه و کوتاهتر خواهد شد. این پروسه برای هر شخص متفاوت است، بعضی از افراد از دهه دوم زندگی خود با کچلی درگیر میشوند در حالی که بعضی دیگر در مراحلی بسیار بعدتر به این عارضه دچار میشوند.
کاشت موی FUE میتواند با جایگزینی این فولیکولهای قدیمی با فولیکولهای جدید که همچنان توانایی رشد دارند، موهای از دست رفته را بازیابی کند. بعد از عمل کاشت، این فولیکولها توسط رگهای خونی تغذیه شده و رشد موها در ناحیهای که قبلاً کچل شده یا موهای نازکی داشته شروع خواهد شد.
کاشت مو به روش FUE به این صورت انجام میشود:
مراحل | کاشت مو به روش FUE |
---|---|
مرحله اول | پزشک متخصص موهای ناحیهای که فولیکولها از آنجا برداشته میشوند را کوتاه میکند، همچنین موهای قسمتی که کاشت در آن صورت میگیرد نیز در صورت وجود کوتاه میگردند. |
مرحله دوم | با استفاده از ابزار میکروپانچ، فولیکولها را از پوست سر برمیدارند. |
مرحله سوم | پزشک متخصص با استفاده از یک سوزن یا ابزار تیز کوچک دیگر، برشهای بسیار باریکی را در قسمتی که فولیکولها باید قرار داده شوند ایجاد میکند. |
مرحله چهارم | فولیکولها در برشهای ایجاد شده قرار داده میشوند. |
مرحله پنجم | پزشک متخصص خونریزی را در صورت وجود تمیز کرده و ناحیه مورد کاشت قرار گرفته را به منظور ریکاوری بانداژ میکند. |
جالب است بدانید که کاشت مو به روش FUE با وجود این که عموماً بر روی سر انجام میشود، اما میتواند بر روی دست، پا و نواحی دیگر بدن که موی نازک یا ریزش دارند هم انجام شود.
حتما بخوانید : تصاویر کاشت مو
معایب و مضررات کاشت مو به روش FUE
در روش FUE بیمار هیچگونه زخمی را به جز نقطههای سفید کوچک که نشان دهنده برداشت فولیکول هستند، نخواهد داشت. نقطههای سفید کوچکی که در طول زمان محو خواهند شد. اگرچه که مانند هرگونه عمل جراحی دیگر، این عمل نیز دارای مضرات و عوارض مربوط به خود است، هر چند که رخ دادن آنها هم بسیار نادر بوده و در صورتی که با این علائم به مدت بیش از یک هفته درگیر بودید، باید به پزشک متخصص خود مراجعه کنید.
- نشانههای عفونت
- خشکی یا پوسته پوسته شدن پوست در ناحیهای که کاشت در آنجا صورت گرفته است.
- درد یا ورم بعد از کاشت در اطراف ناحیه مورد جراحی قرار گرفته
- ورم فولیکولها
- خونریزی در ناحیه کاشت
- احساس کرختی و بی حسی در نواحی نزدیک به ناحیه کاشت
- موی کاشته شدهای که شبیه به موهای اطراف خود نیست
- ادامه پیدا کردن کچلی یا نازک شدن مو پس از انجام کاشت
ریکاوری پس از کاشت موی FUE سریع است. ممکن است نهایتاً تا سه روز پس از انجام عمل کمی ورم یا علائم ناراحت کننده داشته باشید.

معمولاً پزشک پس از انجام عمل دستورالعملهای مراقبتی مانند زیر را به بیماران خود ارائه میکند:
- حداقل تا سه روز موهای خود را نشوئید و دوش نگیرید.
- از شامپوهای ملایم به مدت چند هفته پس از این که شروع به شستن موهای خود کردید، استفاده کنید.
- در صورتی که میتوانید چند روز مرخصی از کار خود بگیرید تا سرعت پروسه التیام را افزایش دهید.
- حداقل تا سه هفته موهای جدید خود را شانه نکنید.
- از کلاه و دیگر لباسهایی که موهایتان را میپوشانند استفاده نکنید تا زمانی که پزشک به شما اجازه دهد.
- حداقل به مدت یک هفته فعالیت فیزیکی سنگینی انجام ندهید.
بعضی از موها ممکن است در پروسه ریکاوری بریزند که این کاملاً امری طبیعی است. احتمالاً پس از گذشت سه تا چهار ماه پس از انجام عمل کاشت، متوجه تغییرات بوجود آمده خواهید شد.
با توجه به وضعیت سلامتی موهای کاشته شده، موهای شما ممکن است به اندازهای که انتظار میرود قطور نباشد.
فواید کاشت مو به روش fue
مانند هر عمل جراحی، طبیعتاً روش FUE هم دارای مزایا و معایب خود است. در هر صورت، مزایای کاشت مو به روش FUE بسیار بیشتر از معایب آن بوده و به همین دلیل است که این روش در دنیا محبوبیت بسیار زیادی دارد. موارد زیر را میتوان به عنوان مهمترین مزیتهای کاشت مو به روش FUE به حساب شمرد.
- هیچ بخیهای در این عمل جراحی وجود ندارد.
- زخمهای طولانی مستقیمی در ناحیه اهدا کننده وجود ندارد.
- زخمهای نقطهای که بر اثر جراحی به روش FUE به وجود میآیند نسبت به زخمهای مستقیم و طولانی که در روش FUT بوجود میآیند، بسیار کمتر قابل شناسایی هستند.
- خونریزی زیادی در این روش وجود ندارد.
- سریعترین مدت زمان ریکاوری مختص به این روش کاست است.
- در این روش حتی موهای روی زخمها نیز میتوانند دوباره رشد کنند.
- این روش به پزشک متخصص این اجازه را میدهد که فرصت برداشتن فولیکولهایی که میخواهد را داشته باشد.

آمادگی برای انجام کاشت مو به روش fue
قبل از این که عمل کاشت مو را انجام دهید، موارد زیر را رعایت کنید تا به بهترین نتیجه ممکن دست پیدا کنید.
- حداقل تا یک روز پیش از انجام عمل، از استعمال دخانیات خودداری کنید.
- حداقل تا سه روز پیش از انجام عمل، از استعمال نوشیدنیهای الکلی خودداری کنید.
- حداقل تا دو هفته پیش از انجام عمل، از آسپیرین یا دیگر داروهای رقیق کننده خون استفاده نکنید.
- تا دو هفته پیش از انجام عمل، ویتامین یا دیگر مواد معدنی را مصرف نکنید.
- سعی کنید که تا دو هفته پیش از انجام عمل، از داروهای ضد افسردگی استفاده نکنید.
- قبل از انجام عمل موهای خود را کوتاه نکنید.
- روزانه به مدت ده تا سی دقیقه به مدت چند هفته ماساژ سر بگیرید تا جریان خون در ناحیه سر را افزایش دهید.
- هر دارویی که پزشک متخصص برایتان تجویز میکند، مانند ماینوکسیدل، استفاده کنید.
- قبل از انجام عمل تستهای خون و الکترودیاگرام را انجام دهید.
هزینه کاشت مو به روش FUE
مانند بسیاری از عملهای جراحی دیگر، هزینه کاشت مو نیز با توجه به فاکتورهای مختلفی محاسبه میشود که این موضوع باعث میشود که هزینه این کار برای هر فرد متفاوت باشد. فاکتورهایی که در تعیین این هزینه تاثیرگذار هستند میتوانند هزینه دستمزد پزشک با توجه به مهارت و تجربهای که دارد، هزینه نرخنامه کلینیک، کیفیت نمونه کارهای کلینیک، تجهیزاتی که کلینیک از آنها استفاده میکند و بروز بودن آنها و بسیاری موارد دیگر باشند.
حتما بخوانید : کاشت مو برای چه کسانی مناسب است؟
تفاوت کاشت مو به روش FUE و SUT
کاشت مو به روش SUT نیز یک روشی است که در میان بسیاری از مردم محبوبیت خود را دارد. این روش دقت بسیار بالایی داشته و میتوان گفت که در هر جلسه از انجام آن پزشک متخصص میتواند بیش از چهارده هزار فولیکول مو را برای بیمار قلمه بزند که از دیگر روشهای کاشت بسیار بیشتر است. با توجه به این موضوع تراکم موها در قسمت کاشته شده بسیار بالاست و خط رویش و زخمهای عمل جراحی تقریباً غیرقابل تشخیص هستند. کاشت مو به روش SUT در یک جلسه انجام میشود اما روش FUE معمولاً شامل دو تا سه جلسه است.
کاشت مو به روش SUPER FUE
SUPER FUE در واقع همانطور که از نامش پیداست، نسخه پیشرفتهتر و بهبود یافته کاشت به روش FUE است که در این روش بیمار هیچگونه درد و خونریزی را تجربه نخواهد کرد و موهای بسیار طبیعیتری به نسبت به نسخه قدیمیتر خود خواهد داشت. کاشت به روش SUPER FUE را علاوه بر موهای سر، بر روی موهای ابرو نیز میتوان انجام داد و بنابراین افرادی که ابروهای کم پشت و نازکی دارند، میتوانند از این روش استفاده نمایند.
در این روش بر خلاف روش FUT، به جای ایجاد یک برش کامل برای برداشتن فولیکولها، با استفاده از ابزار مخصوص فولیکولهای مو را به صورت جداگانه برمیدارند و به قسمت دریافت کننده انتقال میدهند.
در این روش هیچ بخیهای پس از جراحی وجود ندارد، هیچگونه زخمهای بزرگ و طولانی بر روی سر نخواهد بود، سریعترین مدت زمان ریکاوری مربوط به این روش است و خونریزی زیادی در حین انجام آن وجود ندارد.
مضرات کاشت مو به این روش بسیار کمتر از روشهای دیگر است و بیمار با توجه به وضعیت سلامتی که دارد، ممکن است به مواردی چون عفونت، خونریزی، ورم فولیکولها، احساس ورم در نواحی اطراف ناحیه کاشت، درد یا ورم به مدت کوتاهی مبتلا شود.