مشاهده جوشهای بعد از کاشت مو ممکن است باعث ناراحتی فرد شود اما مطمئن باشید که این مشکل کاملا طبیعی است و به زودی برطرف میشود. برای اینکه خودتان نوع جوش بعد از کاشت مو را تشخیص دهید و بدانید چگونه درمانش کنید با ما همراه باشید. در اینجا به سوالاتی درباره جوش زدن بعد از کاشت مو میپردازیم که در محتوای عناوین زیر آمده است و شاید شما هم به آن نیاز داشته باشید:
- جوش زدن محل کاشت مو را چگونه درمان کنیم؟
- دلیل جوش زدن پوست سر بعد از کاشت مو چیست؟
- انواع روش پیشگیری از جوش زدن بعد کاشت مو شامل چه مواردی است؟
جوش زدن پوست بعد از کاشت مو
در حالی ایجاد جوش در ناحیه کاشت مو بسیار رایج است اما اصلا جای نگرانی وجود ندارد زیرا این جوشها با آنچه به عنوان جوش پوستی در ذهن دارید کاملا متفاوت هستند. زمانی که آکنه یا جوش معمولی روی پوست تولید شود، منافذ پوست را مسدود میکند و معمولا باعث تجمع چربی زیر سطح پوست میشود ولی جوش بعد کاشت مو رفتار متفاوتی دارد. علاوهبراین، احتمال جوش زدن پیشانی بعد از کاشت مو یا جوش زدن پشت سر بعد از کاشت مو نیز وجود دارد که در ادامه به آن میپردازیم.
اکنون بیایید انواع جوش و دلیل جوش زدن سر بعد از کاشت مو را با هم بررسی کنیم.
حتما بخوانید : زخم بعد از کاشت مو
علت جوش بعد از کاشت مو در نقاط پیوند
لازم است بدانیم که علت جوش زدن سر بعد از کاشت مو چیست؟ در واقع، علت جوش زدن پیشانی بعد از کاشت مو یا دیگر نواحی گیرنده پیوند این است که وقتی برای اولین بار موهای کاشته شده شما میخواهند از پوست بیرون بیایند، قدرت کافی برای جداشدن از پوست را ندارند. بنابراین، ریشه مو تا مدتی زیرپوست میماند تا بتواند که کمی بیشتر رشد کند و سپس از پوست خارج شود.
علت جوش بعد از کاشت مو در نقاط اهداکننده
ناحیه دیگری که ممکن است دچار جوش ریز سر بعد کاشت مو شود ناحیه اهداکننده مو است که اغلب در پشت سر قرار دارد. علت جوش زدن پشت سر بعد از کاشت مو شوک و استرسی است که همزمان با کندن موها به پوست ناحیه اهداکننده وارد میشود.
درمان جوش بعد از کاشت مو
به منظور درمان جوش زدن سر بعد از کاشت مو استفاده از راهکارهای زیر توصیه میشود:
- یکی از روشهای خانگی درمان جوش بعد کاشت مو، استفاده از کمپرس آب گرم است اما دقت کنید که کمپرس آب گرم نباید به ناحیه پیوند فشار وارد کند.
- از جمله روشهای درمان موضعی جوشهای زیرپوستی بعد از کاشت مو، استفاده از کرمها و لوسیونهای حاوی آنتی بیوتیک است که پزشک برای شما تجویز میکند.
- مصرف آنتی بیوتیک خوراکی تحت نظر پزشک نیز به درمان جوش زدن محل کاشت مو کمک زیادی میکند.
اگر رفع التهاب جوش با موارد بالا برطرف نشد به پزشک خود اطلاع دهید. معمولا جوشهای سر بعد از کاشت مو، فقط 1 تا 2 هفته روی پوست میمانند و گاهی نیز 4 الی 5 ماه باید منتظر باشید تا اثر آنها از بین برود.
حتما بخوانید : قرمزی سر بعد از کاشت مو
نحوه پیشگیری از جوش (فولیکولیت) بعد از کاشت مو
برای جلوگیری از ایجاد جوشهای چرکی بعد از کاشت مو باید از دستورالعمل های توصیه شده توسط پزشکتان پیروی کنید. جمع شدن گرد و غبار و آلودگی در اطراف فولیکولهای مو منجر به تولید میکروب و ایجاد فولیکولیت میشود. فولیکولیت که به عنوان التهاب ریشه هم شناخته میشود در اثر مسدود شدن فولیکول مو با گرد و غبار به وجود میآید. بنابراین به هیچ عنوان در رعایت بهداشت بعد کاشت کوتاهی نکنید که بتوانید از جوش زدن محل کاشت مو پیشگیری کنید. جوش زدن پس از کاشت مو در طی 3 ماه اول جراحی ممکن است در محلی که فولیکول برداشته یا کاشته شده است اتفاق بیفتد. علاوه براین، از ترکاندن جوش بعد کاشت مو خودداری کنید زیرا باعث پخش شدن آلودگی و سرایت آن به نقاط دیگر خواهید شد.
سوالات متداول
جوش زدن بعد از کاشت مو، با رعایت بهداشت کاشت مو و در صورت نیاز با استفاده از آنتیبیوتیکهای موضعی یا خوراکی تجویز شده توسط پزشک برطرف خواهد شد.
بله، جوش زدن سر و صورت بعد از کاشت مو کاملا عادی است و در اکثر افراد به وجود میآید.
خیر، جوش زدن سر بعد از کاشت مو خطری ندارد اما در مواردی که جوش چرکی سر بعد از کاشت مو بزرگ یا دردناک شود حتما پزشک خود را در جریان بگذارید.