کاشت مو با سلولهای بنیادی روشی نوین در صنعت زیبایی مو در نظر گرفته میشود که در حال حاضر بیشتر جنبه تحقیقاتی دارد. افرادی که بانک مو ضعیف و طاسی زیادی دارند، کاندید مناسبی برای این روش هستند. در این روش نمونه کوچکی از بافت سر که حاوی فولیکول مو است را خارج میکنند و در آزمایشگاه مابقی کارها را انجام میدهند. تحقیقات نشان میدهد که کاشت مو با سلولهای بنیادی بهصورت سرپایی و با جراحت و نقاهت کمتر قابلانجام است.
روش جدید کاشت مو سلول بنیادی
همانطور که پیشتر بیان نمودیم، کاشت مو با روش سلولهای بنیادی بهعنوان روشی نوظهور شناخته میشود. این رویکرد، نهتنها به تحریک رشد موهای جدید کمک میکند، بلکه با ترمیم و تقویت فولیکولهای موجود، موهایی ضخیمتر و سالمتر را به ارمغان میآورد.
پیوند مو با سلول های بنیادی
در روش کاشت مو با سلولهای بنیادی بهمانند پیوند موی سنتی عمل میکنند با این تفاوت که بهجای برداشتن تعداد زیادی فولیکول مو، بخشی از پوست سر که حاوی فولیکول است را برمیدارند. در مرحله بعد نمونه بهدستآمده در دستگاه سانتریفیوژ چرخانده میشود تا بافت را جدا کنند. در آزمایشگاه، سلولهای بنیادی پردازش و تکثیر میشود.
تزریق سلول های بنیادی برای رشد مو
پس از آمادهسازی فرآوری حاصل از سلولهای بنیادی خالص در آزمایشگاه، جراحان نمونه فرآوری شده را پس از تمیزکردن محل موردنظر، تزریق میکنند. سلولهای بنیادی با تحریک هورمونهای رشد مختص مو بر ضخامت و رویش مجدد مو تأثیر مثبت میگذارند.
این مطلب را هم بخوانید
سلول مو و روش های سلول درمانی مو
در این مطلب اطلاعات کاملی در مورد سلول مو و ساختار مو و روش های سلول درمانی مو به شما...
ادامه مطلبفاز انسانی سلول بنیادی مو
تمامی اطلاعاتی که درباره کاشت مو به روش بنیادی وجود دارد در مرحله تحقیقات قرار دارد و در حال حاضر وارد فاز انسانی نشده است. این مرحله برای گرفتن تأییدیههای وزارت بهداشت مهم و ضروری است. در واقع همه افراد کاندید مناسبی برای این روش نیستند و دکتر بعد از بررسی وضعیت افراد میتواند در این زمینه تصمیمگیری کند.
این مطلب را هم بخوانید
کاشت مو به روش SUT چگونه انجام میشود؟
اگر فکرمیکنید داشتن موهای پرپشتی که در گذشته داشتید دیگر ممکن نیست، امروزه پیشرفت تکنولوژی در روش های کاشت مو...
ادامه مطلبآیا رویش مجدد مو با سلول های بنیادی امکان پذیر است؟
در پاسخ به این سؤال میتوان گفت که نتیجه تحقیقات و پژوهشات حاکی از این است که امکان رویش مجدد مو با سلولهای بنیادی از پتانسیل بالایی برخوردار است. تا زمانی که فاز انسانی این روش با موفقیت کامل انجام نشود نمیتوان با قطعیت کامل به این سؤال پاسخ داد. به این نکته توجه کنید که روش مذکور در برخی از کلینیکها و مراکز تحقیقاتی بهصورت آزمایشی انجام شده است، ولی بهعنوان روش درمانی مورد تأیید در دسترس همگان قرار ندارد.
فرآیند رویش مو با سلول بنیادی
در روش نوین کاشت مو با سلولهای بنیادی، چهار مرحله اساسی در نظر گرفته میشود.
۱ـ برداشت سلول های بنیادی
در این مرحله با استفاده از روش بیوپسی پانچ (یا لیپوساکشن) یک برش استوانهای کوچک از بافت پوست سر و از ناحیهای که موی سالم دارد، انجام میدهند. این نمونه به آزمایشگاه فرستاده میشود.
۲ـ فاز تکثیر سلول های بنیادی
نمونه در آزمایشگاه بهمنظور جداسازی بافت در دستگاه سانتریفیوژ قرار میگیرد. سلولهای بنیادی جدا شده و خالص در محیط مخصوص کشت و تکثیر مییابند.
۳ـ آماده سازی محل تزریق
ناحیهای از سر که دچار ریزش و کاهش مو گردیده است را ابتدا تراشیده و سپس کاملاً ضدعفونی میکنند.
۴ـ کاشت سلول های بنیادی رویش مو
در مرحله نهایی با کمک سوزنهای نازک و ریز، سلولهای بنیادی در محل موردنظر تزریق میگردد. محلول فرآوری شده پس از انتقال، فولیکول مو را تحریک میکند و به رشد موهای جدید کمک شایانی میکند.
این مطلب را هم بخوانید
کاشت مو به روش FUT|مراحل،مزایا و معایب
ریزش مو 85 درصد از آقایان و 40 درصد از بانوان را درگیر خود میکند. کاشت واحد فولیکولار (Fullicular Unit...
ادامه مطلبمیزان رشد مو با سلول های بنیادی
نتایج تحقیقات محققان ایتالیایی نشان میدهد که ۲۳ هفته پس از تزریق تا ۲۷ درصد تراکم مو افزایش مییابد. برخی از کلینیکها بهصورت سرپایی این فرآیند سهساعته را انجام میدهند؛ ولی این روش تاکنون از سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) تأییدیه نگرفته است.
محلول سلول های بنیادی برای رشد مو
محققان کرهای توانستهاند، نوعی محلول بر پایه سلولهای بنیادی بسازند که بهصورت موضعی به رویش و رشد مو کمک میکند. در این محلول از نوعی از سلول بنیادی موسوم به ADSCs استفاده شده است. این سلول بنیادی در تولید برخی از هورمونهای رشد که مسئول رشد مو هستند، نقش دارد.
آلوپسی آندروژنتیک را میتوان شکلی از طاسی در نظر گرفت که ممکن است با افزایش سن در آقایان و یا خانمها ظاهر گردد. محققان آزمایشاتی را با این محلول انجام دادند. در این تحقیقات، ۳۸ داوطلب حضور داشتند که ۸ نفر از آنها زن بودند. نیمی از افراد محلول سلولهای بنیادی را دریافت کردند و مابقی از دارونما استفاده کردند.
نتیجه آزمایشهای نشان داد که پس از ۱۶ هفته، ضخامت مو در گروهی که محلول گرفتند تا ۲۸.۱ درصد و در گروه بعدی ۷.۱ افزایشیافته است. نتایج این پژوهش بیانگر تأثیر بیشتر محلول سلول بنیادی نسبت به تزریق آن است.
سانگ یوپ لی، محقق این پروژه اذعان داشت که این محلول میتواند بهعنوان یک روش مؤثر در درمان آلوپسی به کار گرفته شود. او همچنین افزود قصد دارند این آزمایشات را بر روی جمعیت بزرگتری تکرار کنند تا اعتبار و تأثیرات مثبت ADSC بر روی مو تأیید گردد.
این مطلب را هم بخوانید
کاشت مو به روش FUE – مراحل، مزایا و هزینه های روش fue
کاشت مو پروسه انتقال فولیکولهای سالم مو از بخشی از سر، که معمولاً پشت یا کنارههای آن است، به ناحیه...
ادامه مطلبکاشت مو به روش سلول های بنیادی در تهران
روش کاشت مو به روش سلولهای بنیادی در ایران در مرحله تحقیقوتوسعه قرار دارد و در مؤسسه رویان ایران در فاز آزمایش بر موشها انجامگرفته است. این فرآیند در جهان نیز وارد فاز انسانی نشده است. باید گفت این روش نه فقط در تهران بلکه در سایر شهرهای ایران بهصورت عملی انجام نمیگیرد و کلینیکهایی که همچنین ادعایی دارند روش کاشت مو اف ای تی را بهعنوان کاشت مو با سلولهای بنیادی معرفی میکنند.
کاشت مو با سلول های بنیادی در ترکیه
همانطور که قبل از این بیان کردیم، کاشت مو با کمک سلولهای بنیادی در جهان در مرحله توسعه و تحقیق قرار دارد؛ اما بااینحال برخی از کلینیکهای کاشت مو ترکیه ادعای انجام این فرآیند را در مراکز خود دارند، البته نمیتوان این فعالیتها را بهطورقطع بهیقین تأیید نمود. کاشت با سلولهای بنیادی بهعنوان روشی استاندارد در بین عموم رایج نشده است.
کاشت مو سلول بنیادی در ژاپن
در کشور ژاپن، پژوهشگران موفق شدهاند که با کاشت پیازهای مو از سلولهای بنیادی بر روی بدن موشها موی جدید برویانند. این پروژه به سرپرستی پروفسور تاکاشی تسوجی از دانشگاه علوم توکیو، انجامگرفته است. در مراحل این تحقیقات، پیازهای مو را به روش مهندسی زیستی ایجاد کردند و در موشهای بی مو پیوند زدند. نکته جالب در این پژوهشات نه فقط رشد مو بر بدن موشها بوده؛ بلکه این موها در چرخه طبیعی رشد مو قرار گرفتند؛ یعنی پس از ریختن، رویش مجدد داشتند.
سلولهای بنیادی قابل رشد در بافت را میتوان از رویانها استخراج کرد؛ ولی نتیجه این آزمایشات نشان داد که امکان رشد پیازهای مو از سلولهای بنیادی وجود دارد. این تحقیقات نویدبخش افراد مبتلا به طاسی است که با پیوند پیازهای مو از سلولهای بنیادی بدن خود به رؤیای داشتن موهای پرپشت رنگ حقیقت ببخشند. پژوهشگران این پروژه قصد انجام پژوهشهای بالینی را طی سه تا پنج سال آینده دارند.
این مطلب را هم بخوانید
کاشت مو به روش FIT – مزایا، معایب و هزینه آن
کاشت مو به روش FIT یکی از محبوبترین روشهای کاشت مو بدون جراحی در ایران است. روشی کمت تهاجمی و موثر که...
ادامه مطلبنقد و بررسی
کاشت مو به روش سلول های بنیادی
با وجود اینکه روش کاشت با استفاده از سلول های بنیادی هنوز به مرحله اجرایی عمومی در نیامده است؛ ولی باتوجه به مشخصات ویژه این روش کاشت و انجام تحقیقات آزمایشی روی این روش به نظر میرسد کاشت مو با استفاده از سلول های بنیادی از شانس موفقیت بسیار زیادی برخوردار باشد.
مثبت
- کاشت مو با استفاده از سلول های بنیادی نیازی به جراحی ندارد.
- این روش جزو روش های تهاجمی به حساب نمی آید.
- شانس موفقیت کاشت مو با استفاده از سلول های بنیادی بسیار زیاد است.
- در این روش از بدن خود فرد نمونه برداری میشود.
- این روش برای پر تراکم تر کردن موها هم مناسب است.
- این روش برای افرادی که مشکل هورمونی دارند مناسب است.
- این روش میتواند با روش های دیگر ترکیب شود.
منفی
- روش کاشت مو با استفاده سلول های بنیادی هنوز وارد فاز انسانی نشده است.
- روش کاشت با استفاده از سلول های بنیادی تا اطمینان صد در صد از نتایج آن کمی زمان نیاز دارد.
تفکیک نقد و بررسی
-
روش کاشت با استفاده از سلول های بنیادی روش تهاجمی نیست.
0%
-
روش کاشت با سلول های بنیادی شانس موفقیت بسیار زیادی دارد.
0%
-
این روش از خود فرد نمونه برداری و تکثیر میشود.
0%
-
این روش میتواند برای افراد دارای مشکل هورمونی مناسب باشد.
0%
-
این روش میتواند برای تراکم بیشتر موها استفاده شود.
0%
-
سلول های بنیادی میتواند بعنوان درمان تکمیلی با سایر روشها هم استفاده شود.
0%